Vyhledávání
SPINCAST naviják
25.2.2008 | Alf | 7.486 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím vás kolegové. Máte zkušenosti a používáte na přívlač navijáky s krytou cívkou „spincast“? Uvažuji, že bych si ho pořídil na UL. Rád bych o nich zjistil nějaké praktické informace. Vyjma stránek výrobců jsem nenašel téměř nic.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. února 2008 v 1:50 ® rgb23
-
Mno, doposud pouze tušený pohled do interiéru toho zázraku mě přesvědčil, tohle si na vláčku nekoupím.
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 22:20 ® Alf reakce na …
-
brejlovec: díky, je to docela zajímavý a vypadá to jednoduše. Doufám, že za těch 20 let v tom udělali nějaký pokrok a nebude to přeskakovat. Jediné, co mě zaskočilo, tak průměr té „rolničky“. Je to dost tenké, otáčet se to asi nebude, tak bude vlasec trpět víc než u běžného smekačáku.
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 21:24 ® regulus reakce na …
-
brejlovec – díky za info, nikdy jsem to rozdělaný neviděl. Jak tak koukám, tak to moc šťastný řešení asi nebude. Napiš jaký s tím máš zkušenosti, je to taková trochu raritka, nemyslím, že by se to u nás nějak výrazně ujalo, ale aby si člověk udělal obrázek.
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 20:13 ® brejlovec
-
při nahazování
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 20:11 ® brejlovec
-
detailek
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 20:10 ® brejlovec
-
Podobný naviják mám od Fy. Daiwa už od r. 1988. Dostal jsem ho tenkrát ze států v setu i s prutem. Princip navíjení je v čepu, který se otáčí i se stříbným (vnitřním) krytem cívky uvnitř zlatého (vnějšího)krytu. Dochází ale kpřeskočení tohoto čepu pokud vlasec není pořáně napnutej. Mám obavu, že při smáčkování se ti to bude stávat.
reagovat - Středa 27. února 2008 ve 12:32 ® Alf reakce na …
-
regulus: vzal jsem tenhle, tu nejmenší velikost www.abugarcia.com Je tam uvedeno, že je to jak pro pravou, tak i levou ruku. I z obrázků je vidět, že to přehodit půjde. Objednával jsem to z e-shopu, se kterým zatím nemám zkušenosti. Objednávku mi potvrdili, odeslání zatím ne. Tak jsem zvědavý, jak rychlo to vyřídí.
reagovat - Středa 27. února 2008 v 11:53 ® regulus reakce na …
-
Alf – pak sem hoď info a zkušenosti s touto hračkou. Mám ale takovej blbej pocit, že se to používá na multíkovejch prutech, kterej jak píšeš máš, bude to ale mít asi kličku na pravé straně a netuším, jestli to půjde předělat.
reagovat - Středa 27. února 2008 v 11:43 ® harpunar
-
alf-mi se to motalo vevnitř,chuchvalce každý nához.Asi se s tím musí nahazovat jinou technikou,než smekacím.Ale možná to bylo tím že to byly muzejní kousky,protože to bylo v garáži sto let a nikdo s tím nechytal,tudíž i vlasec už mohl být na prd.Bylo to na jezeře Trinity v Texasu a na několika malých a jednom menším co patří příbuzným.Jinak tam skoro všichni měli multíky,já jsem s tím chytat neviděl nikoho.
reagovat - Úterý 26. února 2008 ve 21:39 ® Alf reakce na …
-
včera jsem si OBJEDNÁVAL věci …tam mělo být
reagovat - Úterý 26. února 2008 ve 21:37 ® Alf
-
cormaxx: včera jsem si věci ze států, tak jsem na to narazil a napadlo mě, že bych to zkusil vzít. Navíc mám doma naprosto nevyužitý light prut na multík a potřebuju k němu naviják. Prut je žvýkačka, ty navijáky mají pomalý převod…myslím, že na smáčkování to bude ideální sestava. Takže jsem jeden malý spincast od ABUčka přihodil do objednávky. Je to za docela rozumnou cenu, takže moc prodělat nemůžu. Navíc se mi líbí i vzhledově. U nás je to něco neokoukaného a i proto to chci vyzkoušet.
regulus: jakmile to dorazí, tak to vezmu k vodě a poreferuju. Zatím jedinou nevýhodu vidím v absenci náhradní cívky.
harpunar: snad to nebude tak hrozné. Jak se to motalo? Já mám právě za to, že se na tom nemá vlasec skoro kde zamotat.
reagovat - Úterý 26. února 2008 v 10:34 ® harpunar
-
Já jsem s tím chytal-tedy spíše rozmotával- ve státech u strejce na jezeře.Já osobně bych to nechtěl ani jako dar od G.W.Bushe se signaturou!!!Smekáč je smekáč,ev. multík,ale spincast nikdy!!!Je to samozřejmě jen můj názor.
reagovat - Úterý 26. února 2008 v 1:21 ® regulus reakce na …
-
Alf – ani já ti o tom nic neřeknu -:))), fyzicky sem to neviděl, nevím přesně jak to pracuje, ale jakejsi vnitřní hlas mi říká, že na UL to asi nebude, jestli to chceš risknout, tak počítej spíš s využitím na střední vláčku. Zaslechl jsem sice o jednom člověku, který to používá a je s tím nad míru spokojen, ale osobně ho neznám a informace je jen z doslechu. Novinka, to určitě není, vyrábělo se to už v 70 letech minulýho století a patrně ještě dřív. Pokud do toho přece půjdeš, tak dej info.
reagovat - Úterý 26. února 2008 v 0:19 ® cormaxx
-
Alf:Můžeš mi prosim říct co tě vede ke koupi takového navijáku? PS:nic o nich nevím,tak mě to jen zajímá
reagovat - Úterý 26. února 2008 v 0:14 ® rgb23
-
Nevypadá to špatně, jako bižuterie na prut, nebo novinka… Na ul přívlač bych si to ale určo nevzal, ani v té ne-multiplikátorové verzi.
reagovat - Pondělí 25. února 2008 ve 12:23 ® Alf
-
A pro prut na multík.
reagovat - Pondělí 25. února 2008 ve 12:22 ® Alf
-
Model na klasický prut.
reagovat