Vyhledávání
SPINCAST naviják
25.2.2008 | Alf | 7.484 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím vás kolegové. Máte zkušenosti a používáte na přívlač navijáky s krytou cívkou „spincast“? Uvažuji, že bych si ho pořídil na UL. Rád bych o nich zjistil nějaké praktické informace. Vyjma stránek výrobců jsem nenašel téměř nic.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. března 2008 v 7:54 ® Michael reakce na …
-
Mám doma asi jednoho pradědečka Spincast. Shakespeare po mém strýci, cca 20–25 let starý. Ještě jsem s ním asi před deseti lety chytal (plavačku) a byl bez problémů. Počítám, že ho zase zprovozním. Nevýhodou podle mne je, že není možné měnit cívky a má přece jenom méně hladký chod. Jinak ale se slabším vlascem fungoval spolehlivě. I ovládání brzdy bylo docela šikovné (pod kličkou).
reagovat - Pondělí 3. března 2008 v 11:16 ® kostnak reakce na …
-
alf, ,mozes skusit aj www.jannsnetcraft.com par krat som odtial nakupoval a vlastne aj prichymu do cz som nieco objednaval a funguje to. len tam nemas pevne postovne. objednas, oni za cca 2 dni poslu, ake bude postovne a ked suhlasis, tak ti stiahnu z karty peniaze. aj ked to znie krkolomne, je to rychlejsie, ako cabelas.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 22:19 ® Alf
-
regulus: tak jsem to zkusil objednat přes tu zásilkovou službu na moji novou „adresu“ v Kalifornii
reagovatAž to tam přijde,tak mi dají vědět,já jim pošlu další dukáty (cca.50 dolarů za balný a odeslání s pojištěním a pak už to budu mít doma. Zjišťoval jsem ještě, proč mi to z basspro odmítli poslat přímo. Mají nás zařazené do bývalého východního bloku a tam prostě neposílají…takový malý rasismus. Jen doufám, že platba od nás z „východu“ jim vadit nebude.
- Neděle 2. března 2008 ve 14:46 ® Alf reakce na …
-
kostnak: tak to jo. Jinak slušný výběr blanků a vůbec všeho na stavbů prutů je tady www.mudhole.com jsou tak i odkazy na videa a návody jak na to.
reagovat - Neděle 2. března 2008 ve 14:09 ® kostnak reakce na …
-
alf, dam si ten prut vyviazat niekomu, kto to vie. predsa by to len bola draha edukacna pomocka:)
reagovat - Neděle 2. března 2008 v 0:22 ® Alf reakce na …
-
kostnak: taky jsem přemýšlel, že bych si sám postavil prut. Díval jsem se právě na tyhle stavebnice St.Croix a pak ještě na G.Loomis. Stáhnul jsem si k tomu nějaká videa a instrukce. Na první pohled to nevypadá nijak složitě, ale vyžaduje to hodně manuální šikovnosti a určitě spoustu zkušeností, vědět co a jak udělat. Taky je potřeba vybavení, stojan na vázání oček atd. Každopádně musí být radost chytat s vlastnoručně postaveným prutem. Nechávám si teď dělat vláčák u Michala Studeného v Brně a obdivuju jeho precizní práci. A myslím, že trvalo pár roků než se dostal na tuhle úroveň a určitě je za tím i hromada pokažených prutů.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 23:55 ® kostnak reakce na …
-
mne cestuje tento : www.cabelas.com
reagovat
, konkretne:2S60ULF2 - Sobota 1. března 2008 ve 23:45 ® Alf reakce na …
-
regulus: on tam byl teď Topolánek vyjednávat něco skrz radar, tak se asi nedohodli a takhle mi to vracejí
reagovat) Já tomu taky nevěřil. Ta operátorka mi to sdělila tak jak jsem psal, ale důvod neznala. Prostě jen opakovala, že do ČR to nejde. Když nenajdu jinou možnost, tak ten box vyzkouším.
- Sobota 1. března 2008 ve 23:33 ® Alf reakce na …
-
kostnak: www.stcroixrods.com www.basspro.com měl to být ten TRS66MLF4. Často chodím vláčet na celý den nebo i víc dnů, kdy spím pod širákem daleko od auta, tak jsem to chtěl mít jako druhý skladný light proutek na vyzobávání malých ryb.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 23:20 ® kostnak reakce na …
-
alf, mozes mi dat link na ten UL vlacak? mne teraz cestuje z cabelasu UL od st.croix, ale 2 diel.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 23:17 ® regulus reakce na …
-
Alf – tak to teda čumím a moc se mi tomu nechce věřit, nemají žádnej důvod to právě k nám neposílat a jinak jim to je asi fuk, kšeft je kšeft. Ten BOX nemám vyzkoušenej, mám jen ten odkaz a ani neznám nikoho, kdo to použil.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 22:58 ® Alf reakce na …
-
regulus: taky se mi to zdá nesmyslný, ale je to tak. Ty podmínky jsem pročítal a nic takového tam není. Jenže jsem se přihlásil na jejich on_line chat, začal komunikovat s operátorkou basspro…nejprve jsem se ptal na stav mojí objednávky a po chvíli mi řekla, že to bylo zrušené. Na dotaz z jakého důvodu, tak prý že ČR patří mezi země, kam zboží neposílají. Objednával jsem jen prut, navijáky a pár nástrah… Na Cabelasu bohužel nemůžu najít žádný light nebo UL, tří nebo čtyřdílný vláčák okolo 6–7stop do 120 USD. Díky za ten odkaz, vyzkouším to.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 22:18 ® regulus reakce na …
-
Ještě jedna věc, mají ten e-shop udělanej dost podobně jako Cabelas, ale někerý věci tam evidentně nefungují, v Cabelasu nemůžeš objednat zboží který nemají nebo který ti nemohou poslat, systém tě na to nejen upozorní, ale ani ti to nedovolí. Můžeš si ho dát do košíku, ale ne objednat. V případě slevy ti zůstane ta akční cena i když zboží přijde až třeba za 2 měsíce.
reagovat - Sobota 1. března 2008 ve 22:12 ® regulus reakce na …
-
Alf – co to je za pikačovinu, běžně zasílají do zahraničí tedy i k nám, je pravda, že jsem od tam objednával jen jednou (multík kterej se už nevyráběl a skončil jsem stříbrnej, někdo byl rychlejší), taky mi přišel omluvnej mail, že zboží už není a nebude. V tom bude spíš zboží, který oni do Evropy nesmí posílat (jsou to např. sonary Humminbird, nevím jestli všechny, ale ty nahazovací určitě ne). Tady máš podmínky www.basspro.com
reagovat
a tady je odkaz na ten post box v USA www.zasilkovasluzba.com - Sobota 1. března 2008 ve 20:35 ® Alf reakce na …
-
kostnak: díky, cabelas znám. Bohužel tam nemají to, co potřebuju. Mimo jiné sháním co nejvíc skladný light vláčák a na basspro jsem objevil čtyřdílný st.croix za rozumnou cenu. Zaslechl jsem, že existuje agentura, u které se zaregistruješ a tím získáš jakousi imaginární adresu v USA kam si objednáš zboží a oni ti ho pak pošlou do ČR. Nebo zkusím sehnat někoho ochotného známého ve státech, kdo by mi to přeposlal.
reagovat - Sobota 1. března 2008 v 19:45 ® kostnak reakce na …
-
alf, objednaj si to z cabelasu, s tym mame vieceri kladne skusenosti.
reagovat - Sobota 1. března 2008 v 19:28 ® Alf
-
Po týdnu čekaní na potvrzeni odeslání zásilky jsem to nevydržel a kontaktoval ten e-shop (basspro.com). Dostalo se mi slušné, nicméně negativní odpovědi, že do Čech zboží neposílají
reagovatNechápu,že mi to nedali vědět sami. Naopak mi přišel mail,kde děkovali za objednání a že mě budou o odeslání informovat. Navíc nás mají v seznamu zemí při zadávání dodací adresy?! Nemáte někdo tip, jak to obejít? Údajně existují zásilkové agentury, které taková věci řeší. Ale nemůžu nic takového najít.
- Pátek 29. února 2008 v 16:58 ® Alf reakce na …
-
rgb23: info a reference určitě podám. Teď hlavně řeším to, aby mi to vůbec poslali. Už je nějaký ten den po objednávce a stále marně čekám na potvrzení o odeslání zboží. Asi budu muset amíky trochu popohnat mailem.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 ve 23:06 ® rgb23 reakce na …
-
Alf: pak doufám, že sem dáš info a poreferuješ, jak to šlape. Osobně mě to podle dostupných informací nenadchlo a asi bych si to jen tak na slepo nekoupil, každopádně jsem zvědavej, jak to časem ohodnotíš.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 18:23 ® brejlovec
-
Možná, že princip už dnes bude uplně jiný. Jinak máš pravdu, ten čep se netočí jen je kalený, aby se rychle nevyřel vlascem. Ale taky to byl levný set, asi za 25 doláčů (i když ten měl asi dvojnásobnou hodnotu než dnes). Průměry vlasců jsou na tom uvedeny dva – 0,22 a 0,28 , což by mélo odpovídat 6 a 8 librám nosnosti(ale před 20 léty).
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 18:06 ® brejlovec
-
No abych pravdu řekl, nějak mně to nenadchlo. Musel jsem hrabat hodně hluboko ve skříni abych to našel. Tu pletenku jsem tam dával tak před 5 lety a u vody ještě nebyla. Ale kdo měl před 20 lety uhlíkovou děličku na vláčku? Ale když mně u vody někdo viděl jak chytám s očkama nahoru, tak si klepal na čelo. Ve státech to bylo běžný a na americký trh to dodával i německý Silstar.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 17:23 ® Alf reakce na …
-
harpunar: to mi přijde divný a popravdě se mi to nezdá. Nevidím důvod k tomu, že by to hladce fungovalo jen s určitým průměrem vlasce. A pokud se podívám na stránky výrobce těhle navijáků, tak tam uvádějí kapacitu jako poměr délky vlasce v yardech k testované nosnosti v librách „Line Capacity(yds./lb. test)“. A z toho se průměr dost dobře určit nedá, u každé značky to je jiné. Navíc ani výrobcem udávaný průměr vlasce často nesedí na setiny se skutečností. Ale třeba na tom něco je. Až to budu mít v ruce a vyzkouším, tak budu chytřejší.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 15:13 ® harpunar
-
Ještě jsem získal od kolegy veledůležitou informaci-na každém tom navijáku je napsáno,jaký průměr vlasce tam má být navinut.Pokud se tam dá něco,byť jen o setinu jiného,dělá to pak problémy,které jsem popsal níže.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 ve 13:19 ® kamos007 reakce na …
-
ok
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 ve 13:04 ® Alf reakce na …
-
petr.ondrusak: asi to myslíš dobře. Ale když něco píšeš, tak by to mělo souviset s obsahem fóra. A ten pravopis by to chtělo celkově vylepšit.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 ve 12:29 ® regulus reakce na …
-
Petr O - přečti si tohle www.chytej.cz , svůj názor, že bych si tento silon asi nekoupil, asi psát nemusím, že, nicméně je to věcí každého soudruha.
To úplně vypadá, jako by ti zaplatili za propagaci. -:))))
Jo a slovo SILON se píše s měkkým i.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 9:35 ® Alf
-
rgb23: myslím, že vzhledem k tomu, že tyhle věcičky vyrábějí renomované firmy, tak to zase nebude tak špatné. Každopádně si hodnocení nechám až na chvíli, kdy to budu mít v ruce a něco s tím odchytám.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 8:50 ® kamos007
-
raptor sylon je dobrý a levný když kupujete nový naviják tak si na něj kupte sylon raptor
reagovat - Čtvrtek 28. února 2008 v 8:49 ® kamos007
- reagovat
- Čtvrtek 28. února 2008 v 8:49 ® kamos007
- reagovat