Chytej.cz

Nový prut necteno

22.2.2008 | | 10.651 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 22. prosince 2009 v 19:09 ® tom_f reakce na …
tom_f

Maty111> máš pravdu je to dobrý prut osobmě jsem sním začínal na doporučení kámoše

reagovat
Čtvrtek 30. července 2009 ve 21:06 ® Maty111

ahoj ja jsem si letos koupil na plavanou matchovku od značky robinson, delka 4,2 metru a 7–25 gramu. Vubec si na ni nemuzu stezovat ma uz na konte přes dvacet kapřiku okolo 50 cm. A ja bych řekl, že tu uplně stači si vytahnou takovyho kapřika:-D

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 16:11 ® rybář233

na plavanou používám pruty SPRO,DAM délka 2,40m vrhací zátěž 20–40g vím že je to moc ale chytám na něj i větší ryby

reagovat
Neděle 24. února 2008 ve 14:10 ® 

no ještě se uvidí…v březnu jedu do ryb.potřeb tak když mě něco zaujme tak dám vědět..a možná že to bude asi fakt dělička…

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 21:32 ® skwor
skwor

regulus: Kdyby neřešil transportní délku, tak mu doporučím tu 3,3m matchku Ultimate, co jsem o ní psal níž. Ta mi maximálně vyhovuje a zvládá i větší ryby (tloušti 43 a 50cm).

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 21:29 ® regulus reakce na …
regulus

skwor – v poho, já přávě taky ne a navíc telematchky se pohybujou od 2 tisíc nahoru. Za pár stovek jsou jen teleskopy s vrhací zátěží od 30g vejš, což na plavačku jako moc dobrý nevidím. Navíc podle fotek co sem Pepos dal, si může fakt vybrat dle svýho gusta od 3,3 do 4,2m a nic s tím nepokazí.

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 21:26 ® jijin

Sice nemám s nima zkušenost ale mohly by vyhovovat pruty Zephyr Emotion a Bluesky od Semy .

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 20:59 ® skwor
skwor

regulus: Byl to jen tip. Jiný teleskop kolem 3,6m s krátkou transportní délkou jsem neviděl…

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 20:14 ® regulus reakce na …
regulus

skwor – jednak se nikde nepíše o vrhací zátěži, mě osobně je superuniverzálnost podezřelá a největší průšvih toho prutu je druhý očko od špice, měl jsem to na jednom prutu a je to to nejhorší co může být, viz obr. tady. www.colmic.cz

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 19:39 ® skwor
skwor

regulus, pepos.93: awa-shima.cz

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 19:34 ® regulus reakce na …
regulus

Dudu – jenže tam mají jen tu dražší řady Silver Edition, prolezl jsem snad celej web, telematchku s krátkou složenou délkou za peníze, co na to ten kluk má sem nenašel. Kaprařskej teleskop je víš k čemu, jsou to vyhozený peníze.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 18:50 ® dudu

regulus- Dragony se dají u nás koupit zde www.rsp-fishing.cz

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 16:02 ® regulus reakce na …
regulus

Klon, nemáš tak docela pracdu, ten můj Dragon má TD tuším 83 cm. Pepos, mrkni po prutech telematch, myslím, že by se dalo něco okolo tisícovky pořídit, akorát nevím kde, nic sem nenašel, ještě sem ti vyhrabal levnější variantu Dragona www.firmadragon.pl jsou to první tři v té tabulce, transportní délka je 82cm u 3,6 a 3,9m a 83cm u 4,2m. Problém je, že jsem je u nás nikde neviděl. Pokud by jsi chtěl zkusit krkolomnější cestu, dají se objednat z Polska, tady je odkaz na e-shop www.fishing-mart.com.pl , kurz zlotýho je 7,20 – 7,50 Kč, takže cena prutu by byla cca 1000 až 1250 Kč, ale ještě mají 70 Zl (cca 520 Kč) za dopravu, bez ohledu na objem objednanýho zboží. Vyplatí se to, když se domluví víc lidí, cena za dopravu pak není tak strašná. Obávám se ale, že u nás nic podstatně levnějšího neseženeš a vzhledem k tomu kde bydlíš, se ti lítání po kamených obchodech taky prodraží. Doporučil bych ti veletrh v Brně, ale finančně ti přijde cesta do Brna a zpět se vstupenkou na veletrh na stejný peníze jako ta doprava z PL s pravděpodobně žalostným výsledkem, ve všední den chodíš do školy a v sobotu už tam půlka dobrýho zboží nebude.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 15:50 ®  reakce na …

tjn…tak nevím.ještě se kouknu a pak se rozhodnu…kdyžtak ještě můžete posílat různý připomínky atd.budu rád

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 15:08 ® Klon
Klon

Tam ale záleží jakou transportní délku si představuješ a podle toho dělat kompromis.Protože pokud máš mít prut 3,90 – 4,20 metru,tak je transportní délka je skoro stejná jak u děličky.Rozdíl je tam cca 10 – 20 cm.Je to dáno tím,že časti prutu se zasunují do jeho spodní časti a proto je spodní čast taky dlouha..Např jsem se ted díval na prut od Colmicu na plavajdu- měl 3 metry a jeho transportní délka 118 cm.Byl to teleskop.Jak vidíš žádný rozdíl. Pokud skratíš transportní délku,tak bude celkový prut kratší a to ty nepotebuješ…

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 15:00 ®  reakce na …

no auto a řidičák nemám(je mi 14 let) a ten teleskop bych zkousnul..je to jen na občasné vycházky..takže asi tak 3 týdně :-D … ale na kole už jezdim s dvo-vláčákem a vím že mám co dojet ke 750metrů k rybníku…a já to chi na větší vzdálenost

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:57 ® Klon
Klon

jažiš marja chlape…Tak to pak už jen teleskop,ale s tím nebudeš tak spokojený jako s děličkou…Netušil jsem že tvá doprava je kolo…sry…Já osobně bych to vozil i na kole.To se skousnout dá…

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:56 ® 

nemáte ještě v zásobě nějakou radu?jak to vidíte ohledně teleskopů na plavanou?

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:54 ®  reakce na …

ten prut se mi líbí.jen jeden problém…moc velká transportni délka..1.33metrů je na kolo dost hodně na větší vzdálenost

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:50 ® Klon
Klon

sry naspal jsem to 2× :-)

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:50 ® Klon
Klon

No došlo se k tomu,že většina co se plavačce věnuje více než ostatním rybolovným technikám ti radí delší prut…Moc druhů a typů prutů tu nepadlo,ale já doporučuji prut který jsem tu už jednou psal… Je to Prut Shimano Hyperloop Match 3,9m 5–20g.Myslím,že to je takový univerzál a cennově dostupný dle tvých požadavků…Cena cca 1500kč…Odkaz na něj třeba zde..Mrkni… www.braunstar.cz/…ww/index.htm

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:49 ® Klon
Klon

No došlo se k tomu,že většina co se plavačce věnuje více než ostatním rybolovným technikám ti radí delší prut…Moc druhů a typů prutů tu nepadlo,ale já doporučuji prut který jsem tu už jednou psal… Je to Prut Shimano Hyperloop Match 3,9m 5–20g.Myslím,že to je takový univerzál a cennově dostupný dle tvých požadavků…Cena cca 1500kč…Odkaz na něj třeba zde..Mrkni…www­.braunstar.cz/ry­bar/www/index­.htm

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 14:43 ® 

hmm pěkně ste mi to tu rozjeli tak mi to nějak vysvětlete česky k jakýmu ste tou diskuzí došli k závěru…pěkný čtení ale sem z toho jelen

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 13:15 ® Prichy
Prichy

rgb23: ja to beru, ty 2,40 teleskop a ja 3,90 match, splavek 0.3gr a vlasec 0,10 – to je zimni chytani. Co myslite kluci, jak by to dopadlo? :-)

Jestli teleskop, tak urcite telematch.

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 12:08 ® Sander
Sander

skwor > viděl jsem zabrozané rybáře i se sedmičkou blboňkou, a jak si chrochtali :o)))

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 12:07 ® Sander
Sander

skwor > hloupost. Brodil jsi někdy s delším? To není vláčák, zde je délka potřeba.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 11:43 ® skwor
skwor

Sander: Ne, teď vážně. Tenhle prut jsem si pořídil na letní chytání, protože při brodění je těch 3,9m někdy docela na obtíž.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 11:40 ® Sander
Sander

skwor > kapráky jsou na léto, mníky budu mydlit se starou sestavou, není důvod to měnit.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 11:38 ® skwor
skwor

Sander: Hele, chytej si mníčky na ty kapráky a dej mi pokoj :-)) )))

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 11:36 ® Sander
Sander

skwor > panenka Maria Podsrpenská to vidí! :o)

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1