Vyhledávání
Nový prut
22.2.2008 | | 10.655 zobrazení | 52 odpovědí
Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 23. února 2008 v 11:34 ® skwor
-
Sander: Na tohle jsem čekal
reagovatSpolu s tím 390cm Silstarem jsou tohle pro moje účely ideální pruty.
- Sobota 23. února 2008 v 11:32 ® Sander
-
skwor > na co že to chytáš???
reagovat - Sobota 23. února 2008 v 11:27 ® skwor
-
Pokud se k tomu můžu taky vyjádřit, tak teleskopy kolem 210cm jsou na plavačku opravdu krátké. Dost dlouho jsem na plavanou používal teleskop DAM figther 2,7m 10–30g (předchůdce řady onliner), s tím se plavačkovat dalo, ale pořád tomu něco chybělo. Teď používám tohle vltava2000.cz
reagovat
a vyhovuje mi. - Sobota 23. února 2008 v 11:25 ® kamos007
-
hoši nehádejte se jakou délku na splávek já mám prut 2,10 m
reagovat
a je celkem pružný a s 4 g. splávkem hodim aji přes 25 m. tak pokud to chceš na malé rybbníčky nebo řeku stačí prut 2,50 m trochu jemnější a hodíš s ním aji 50 m. - Sobota 23. února 2008 v 10:34 ® Klon
-
Na plavajdu radši delší prut.Už jen je výhoda v tom když chceš chytat kousek od břehu,tak to hodíš tzv. na houpačku.S krátkým prutem bys musel nahazovat normálně…gramáš bych v největším rozsahu bral 5g – 20 g.Jinak ideál pro mě 5g – 15g.Tod vše
reagovatTen prut jak jsem ti nabízel níže mrkni na něj a zvaž ho.Za tu cenu je to přesně co potřebuješ.....
- Sobota 23. února 2008 v 1:39 ® rgb23 reakce na …
-
Regulus: nehodlám se s tebou tady hádat, to si dáme až u toho panáka
reagovatSnad v dobrém…
1) odpovídal jsem na jeho otázku (na tebe jsem reagoval poté), neříkal jsem že jsem kaprař 2)na to stejné si odpovídal, 3) šel jsem z vlastní zkušenosti pod cenu k tomu co funguje
4) nehodlám soudit jak a na co chytají ostatní, mají své názory a zkušenosti a nehodlám jim je brát. Pro mě je prut na plavačku nad 3 metry nepohodlný, pokud nenemám dost prostoru, mám co dělat se 180kou. Až zase ráno půjdu kolem vody, budu si říkat, proč tam ti „dědové“ sedí s 4m pruty na Moravici při 6 metrech šířky toku
- Sobota 23. února 2008 v 0:53 ® regulus reakce na …
-
rgb23 – plavaná není kaprařina, to poprvé, přečti si na jaký otázky se ptal a já na ně odpovídal, to podruhé, z následný komunikace vyznělo, kolik za něj hodlá dát to potřetí. Netvrdím, že se nedá chytat s prutem 2,4m na brček, ale věř mi, že to je dost blbý a na řece zvlášť. Schválně, až někdy půjdeš okolo vody, se podívej, s jak dlouhejma prutama chytají plavačkáři.
reagovat - Sobota 23. února 2008 v 0:30 ® rgb23 reakce na …
-
Regulus: plavaná je pro mě zimní odlehčení od utrpení z nevláčení, alespoň nějaký kontakt s rybama a vodou
reagovatTakže do kaprařiny investuji nejméně peněz. Přesto ale nechápu rybáře, kteří na malej rybník naběhnou s 4m prutem za x litrů a hledaj místo odkud nahodit, aby si nebrnkli o strom. Stejně nahodí stejně daleko jak já třeba s 2,70kou. Zdolávání pak není o prutu…
- Sobota 23. února 2008 v 0:06 ® rgb23 reakce na …
-
Regulus: pozor pozor, nic jsem o 2 gramovém splávku nepsal a určitě bych tolik při 2g (olova) nehodil a ani nezkoušel
reagovatJen říkám že na plavajdu na malém rybníku není potřeba prut za 2 litry. PS: jestli na ten vlasec 0,35mm regulerně chytneš menší rybu (ale nepodsekneš), tak tě osobně zvu na panáka
- Pátek 22. února 2008 ve 23:42 ® regulus reakce na …
-
rgb23 – promiň, ale teď jsi zabodoval, no co, proti gustu žádný dišputát, ale mě se prut 2,4m na plavčku zdá fakt krátkej. Mimochodem bych chtěl vidět, jak nahodíš třeba s 2g splávkem 50m. Taky gramáž 10–30g se mi zdá zbytečná. Doby minulý nemá cenu sem tahat, jasný, že jse na teleskop za 3 stovky chytit rybu, na bambusáky taky a vlastně i na 0,35 mm vlasec. Otázka je, kolik a za jak dlouho a aby to našeho mladého přítele v tom mezičase čekání na rybu nepřestalo bavit.
reagovat - Pátek 22. února 2008 ve 23:27 ® rgb23
-
Jestli to chápu správně, hledáš prut na plavajdu, ryby okolo 50 cm, občasný rybolov na menším rybníku a pomalé řece. Mnozí se mnou asi nebudou souhlasit, ale osobně bych šel do délky prutu max. 2,70m. Na menší vodní plochy používám nejčastěji pruty 2,40m. Větší nepotřebuji, nemusím házet na druhý břeh a větší zátěž než 5g pod splávek nedávám. Taky nechci špičkou prutu brnkat o větve stromů. Na menší rybníky nejraději používám teleskop D.A.M. On-liner, 2,10m, 10–30g. 50m s ním nahodím bez problému, složenej má 46 cm, bez problému na něj vytáhnu štiku nebo kapra přes 60 cm. Za necelé 3 stovky bych řekl málo peněz, hodně muziky. V prutech na plavanou bych neviděl takový problém, dědové tahali ryby na železných a bambusových prutech a taky to šlo. Pokud nejde o feeder, muškaření, nebo přívlač, skoro není co řešit… Osobně můžu doporučit jediné, vyvaruj se značce Ron Thompson, to už bych radši prut z tržnice
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 19:27 ®
-
no a je to tady…ohlasy ne něj jsem četl..a všichni ho chválej…a teď mi pooraďte jakej… a to se jich ještě pár najde…potřál bych přesně klady a zápory
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 19:14 ® Klon
-
a co tento prut??? Cena je kolem 1500kč a zdá se být dobrý… Prut Shimano Hyperloop Match 3,9m 5–20g.
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 19:09 ® reakce na …
-
to se si všiml…a je to velký problém?
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 19:07 ® regulus reakce na …
-
Měla by to být ideální, ale to ti u plavačky může být asi jedno, splávek, olůvko a nějaká nástraha váží skoro nic. Myslím, že 20g s tím v pohodě nahodíš, je to jemnější proutek, tlouště a líny si s ním vychutnáš, když se splete kapr, tak ho taky vytáhneš. Ten prut má rukojeť z nějaké umělé hmoty, ne korkovou.
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 18:58 ® reakce na …
-
mě zaujal taky jeden prut www.fishop.cz ale nevím,když píšou zátěž 12g. tak je to maximální nebo minimální? a nebo nejaká střední?
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 18:56 ® regulus
-
Jo prosím tě, je spousta dalších prutů, dobrejch i špatnejch, nechci aby to vypadalo, že tě tlačím do Dragona, prostě to ber jako jakousi recenzi jednoho výrobku ze ktrým mám dobrou zkušenost, určitě se najde někdo, kdo poradí zase něco jinýho. Možná bylo lepší vznést dotaz v plavané.
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 18:50 ® regulus reakce na …
-
Není to úplně to co mám já, ale mrkni semka www.rsp-fishing.cz je dost podobnej, cena je sice kapku vyšší než co si představuješ, ale za zvážení to asi stojí. Já jsem s ním velice spokojenej.
Není tam obrázek, tak si tady stáhni katalog www.firmadragon.pl rozzipuj si to do nějaký složky, je to ve Flashu, tak najdi ve složce flip, soubor Dragon2008.html, je to strana 20/21.
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 18:03 ® reakce na …
-
no levnější znamená asi do 1,5 tisíce.a spíše teleskop(kvůli skladnosti)a zarostlý to tam lehce je.myslím že spíš délka 3,6. a rybky asi do 50 cm. myslím na tlouště a nějakýho lína na stojáku… a asi na 0.5–6 g splávky(ale nevim jestli to má nějakej vliv)
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 17:47 ® regulus
-
Na stojáky moc nechodím, většinou na řeku. Jde taky trochu o to, jestli je to odroboti nebo třeba o kaprech. Myslím, že optimální délka pokud to není nijak moc zarostlý by mohla být 3,9 – 4,2m, gramáž podle cílové ryby. Taky si musíš rozmyslet jestli chceš teleskop nebo děličku a v neposlední řadě kolik peněz za to chceš dát (levnější není konkrétní číslo).
Osobně mám teleskop Dragon Magnum Xtreme 4,2 a tuším 5–15g, luxusní jemnej proutek (už se nevyrábí)
reagovat - Pátek 22. února 2008 v 17:34 ®
- reagovat
- Pátek 22. února 2008 v 17:33 ®
-
chci si koupit nový prut (nějaký levnější)a tak potřebuju poradit. měl bych je na 1–5 hektarové rybníčky a na řeku …viz foto
reagovat