Chytej.cz

Navíjení vlasce necteno

21.2.2008 | Klon | 11.154 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj lidičky.Dnešní doba nám všem nabízí pohodlný nákup po internetů a to i vlasců…Zajímalo by mě jak si je pak doma navíjíte na naviják…V obchodě Vám to navinou,ale doma už je to složitější.Zajímalo by mě jestli to děláte ručně a jakým způsobem,nebo jste si udělali nějaký zlepšováky či jestli jste si koupily nějakou mašinku na to…Přemýšlím totiž o výrobě takovéto mašinky a rady se mi hodí.Děkuji všem a snad mě nebudete házet do témat jako zbytečné :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 21. února 2008 v 17:31 ® Tomik
Tomik

Já hodím cívku do kýble s vodou a navíjím, cívka neběhá po místnosti a dokonce je to jakštakš utažené. Taky by mě zajímalo proč tam ta cívka má být přes noc.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 17:31 ® skwor
skwor

sus1,Marillion: TR tam akorát ukazuje, že se vlasec dobře navijí, když je cívka s vlascem na vodě. O tom, že by se měl vlasec nechat ve vodě přes noc nepadlo ani slovo.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 17:30 ® Klon
Klon

To DvD jsem neviděl :-) .Taky by mě zajímalo proč se mají namočit…

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 17:27 ® sus1 reakce na …

regulus:Pěkně to ukazuje na dvd T.Rozsypal – Dvd o přívlači.Zdar.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 17:00 ® 

no to by mě taky zajímalo…aspoň se něco přiučím

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 16:53 ® regulus reakce na …
regulus

Marillion – zkus mi vysvětlit z jakýho důvodu je dávat přes noc do kýble z vodou, to jsem jaksi nepochopil.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 16:52 ® regulus reakce na …
regulus

Klon, nech si poradit, mckvak8 má pravdu.

1/ na navíječce natočíš víc vlasce než se na cívku skutečně vejde při navíjení navijákem, tudíž když si to necháš namotat plný, tak toho pak spoustu vyhodíš páč se ti to bude motat. 2/to co je napsaný na cívce vždy neodpovídá realitě, takže to ani neodhadneš 3/stejně budeš muset alespoň ten kus co budeš používat (těch X metrů kam nahodíš) přemotat, protože z navíječky je to obvykle zařezaný (nebo aspoň bývalo)a blbě se to při náhozu odvíjí.

4/ když to budeš navíjet tím navijákem, tak to nesmíš nechat z cívky smekat, ale odvíjet (cívka se musí točit, nikoli ležet na stole), ale to snad víš.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 16:51 ® Marillion

Hoď špulky s vlascem přes noc do kýble s vodou, pak postupuj podle mckvak8

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 16:28 ® Klon
Klon

Tohodle ručního navíjení se chci právě vyhnout.Mám právě zkušenost,že vlasec je pak překroucen a to i když jsem se snažil mít vlasec napnutý a držet ho vlhkým hadrem…Teď jsem totiž koupil velkokapacitní navijáky a vlasec od awa – shimi 2×600 metrů.To se mi fakt ručně nechce…

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 15:58 ® ART
ART

Proč nad tim tak přemejšlíš kdyt je to uplne jednoduchý.

1. koupíš si vlasec na cívce (na čem jinym)
  2. upevníš naviják (na kterej chces vlasec natočit)na prut
  3. protáhneš vlasec 2 až 3 očkama prutu a ten konec upevniš na cívku naviaku
  4. začneš točit (kličkou naviaku)

p.s. dbej na to aby byl navíjející vlasec napnutý a hlavně nic nevyráběj

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 15:56 ® izzi
izzi

Já si navíjím vlasce klasicky navijákem, sice mě z toho někdy bolí ruka, ale podle mě je to 1000× lepší než navíječkou, každý naviják si vlasec navíjí jinak, a je to rozhodně navinuté kvalitněji.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1