Chytej.cz

Vláčení trubičkami necteno

15.11.2004 | Bažus | 2.591 zobrazení | 9 odpovědí

Nedávno jsem zaslechl rozhovor,jak jeden rybář vláčel pomocí trubiček. Neměl jsem čas se zeptat co je to za systém. Můžete mi to někdo vysvětlit?Máte s tím zkušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. listopadu 2004 ve 22:00 ® Bažus

Nevím,jen jsem to různě vyzvěděl a nikdo s tím neměl zkušenosti.

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:44 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Nefunguje to nahodou jako pop??

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 13:02 ® Bažus

Tak už jsem vše zjistil. Jedná se o nerezovou trubičku různých průměrů. Pomocí kroužku lze spojit i dvě se dvěma trojháčky. Konce možno seříznout. Použití hlavně bolen,ale i štika.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:40 ® Mirek

Těžko říct. Pravdu může mít samozřejmě i raduch. Trubička seříznutá na obou stranách pracuje podobně jako wobller. Placama může být i dost účinná. Ale mohlo jít i o trubičkovou mušku. Vysvětleno níže. Jenom bych dodal, že se instaluje vlastně stejně jako tzv. Hauzerovo peří, ale možno s ní chytat ve všech patrech vodního sloupce.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 14:36 ® kostnak
kostnak

tak na pravdu HaD, ako obvykle. su to musky, resp. muchy viazane na trubicke miesto hacika. ta sa potom navlieka na navazec (lanko, kevlar, wolfram…) s trojhakom na konci. vacsinou ta „mucha“ nepredstavuje ziadny konkretny hmyz, ani ineho zivocicha, len tam musia byt hodne farebne a leskle prvky.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:50 ® raduch

Před 5 lety jsem to viděl na Skalce u jednoho domorodce. Asi 7 cm trubka z duralu seříznutá na obou koncích v úhlu 45 %. Na přední straně upevnovací kroužek na zadní klasický trojhák. Vláčel to fofrem po hladině a tahal prý na to boleny. Zkusit se asi musí všechno.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:36 ® Bažus

Ne ne,pochopil jsem jen že tím lovil štiky. Jeho kolega právě streamry uváděl jako jeho oblíbenou nástrahu. Bohužel mi jel vlak,tak jsem více neslyšel. Snad jen to,že si to vyrábí sám z nerezu.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:35 ® kostnak
kostnak

alebo rozne trubku (napr. z versatiliek) zaliate olovom pouzivane na lov bolenov.

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 12:56 ® HaD
HaD

nebyly to trubičkový strýmry?

reagovat