Vyhledávání
Vláčení trubičkami
15.11.2004 | Bažus | 2.591 zobrazení | 9 odpovědí
Nedávno jsem zaslechl rozhovor,jak jeden rybář vláčel pomocí trubiček. Neměl jsem čas se zeptat co je to za systém. Můžete mi to někdo vysvětlit?Máte s tím zkušenosti?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. listopadu 2004 ve 22:00 ® Bažus
-
Nevím,jen jsem to různě vyzvěděl a nikdo s tím neměl zkušenosti.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:44 ® Zlinsky_lovec
-
Nefunguje to nahodou jako pop??
reagovat - Pátek 19. listopadu 2004 ve 13:02 ® Bažus
-
Tak už jsem vše zjistil. Jedná se o nerezovou trubičku různých průměrů. Pomocí kroužku lze spojit i dvě se dvěma trojháčky. Konce možno seříznout. Použití hlavně bolen,ale i štika.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 18:40 ® Mirek
-
Těžko říct. Pravdu může mít samozřejmě i raduch. Trubička seříznutá na obou stranách pracuje podobně jako wobller. Placama může být i dost účinná. Ale mohlo jít i o trubičkovou mušku. Vysvětleno níže. Jenom bych dodal, že se instaluje vlastně stejně jako tzv. Hauzerovo peří, ale možno s ní chytat ve všech patrech vodního sloupce.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2004 ve 14:36 ® kostnak
-
tak na pravdu HaD, ako obvykle. su to musky, resp. muchy viazane na trubicke miesto hacika. ta sa potom navlieka na navazec (lanko, kevlar, wolfram…) s trojhakom na konci. vacsinou ta „mucha“ nepredstavuje ziadny konkretny hmyz, ani ineho zivocicha, len tam musia byt hodne farebne a leskle prvky.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:50 ® raduch
-
Před 5 lety jsem to viděl na Skalce u jednoho domorodce. Asi 7 cm trubka z duralu seříznutá na obou koncích v úhlu 45 %. Na přední straně upevnovací kroužek na zadní klasický trojhák. Vláčel to fofrem po hladině a tahal prý na to boleny. Zkusit se asi musí všechno.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:36 ® Bažus
-
Ne ne,pochopil jsem jen že tím lovil štiky. Jeho kolega právě streamry uváděl jako jeho oblíbenou nástrahu. Bohužel mi jel vlak,tak jsem více neslyšel. Snad jen to,že si to vyrábí sám z nerezu.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2004 ve 13:35 ® kostnak
-
alebo rozne trubku (napr. z versatiliek) zaliate olovom pouzivane na lov bolenov.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2004 ve 12:56 ® HaD
-
nebyly to trubičkový strýmry?
reagovat