Chytej.cz

Rybářské časopisy necteno

21.2.2008 | Czudko | 9.166 zobrazení | 62 odpovědí

Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 4. listopadu 2008 v 19:26 ® cercer
cercer

PetrC:a co je tam za bláboly??Dej něco konkrétního do placu..a to že jsou tam podobná témata k přečtení-je to o rybařině,tam asi mnoho nových objevů neuděláme.No a pokud jde o to,který časopis koupit,když už jsou všechny stejný a vybrat jen jeden,u kterého pak aspoň nebudu číst něco vícekrát,pak myslím přijde ke slovu to,co u tebe není důvodem:úprava a přehlednost,cena i množství reklamy..

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 19:15 ® PetrC reakce na …

HaD: nechci hodnotit grafickou úpravu, ani cenu a ani množství reklamy. Ale ani jedno přece není důvodem ke koupi zájmového časopisu. Možná kdyby se jednalo o magazín pro širokou veřejnost, která si ráda prohlédne barevné obrázky… Davide, otevřu-li jakýkoli rybářský časopis a přečtu si v něm to co v jiném, konkurenčním, je nasnadě, že nemohu ani jeden vyzdvihnout nad ostatní. Navíc ty bláboly opakující se stále dokola!
A už vůbec nechci hodnotit VĚTŠINU odborných výlevů – ještě že se jedná o psanou formu projevu a ne o orální.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 11:44 ® aspius
aspius

Mám už obe čísla nového časopisu „Rybář“ a zatiaľ sa mi celkom pozdáva. Už som sa aj rozhodol, že si ho budem kupovať naďalej. Kladné odozvy na neho počúvam aj od mojich kolegov. Teda zatiaľ bez kritiky. No a čo sa týka tej reklamy, s tým zrejme dlho neurobíme nič. Mne osobne veľmi nevadí keď je vecná-rybárska a nie je jej veľa.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 11:32 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Je smutný fakt, že časopisy reklama živí. S tím dokážu žít, akorát jsem získal pocit že v domácím tisku prolezla i do článků – takový Tychler v Rybářství píše o výhodách Shimana v každé druhé větě. Ostatní časopisy to nemají tak okaté, ale fakt mě nebaví tipovat, zda pan A doporučuje produkt B proto, že je dobrý nebo proto, že ho živí.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 10:54 ® MadMack

Časopis Rybář jsem si předplatil. Prvnímu číslu z mého pohledu nemohu nic vytknout. U druhého jsem se ale zarazil u 2 stránek reklam, které se vůbec netýkají rybařiny. Na jedné termální systémy, na druhé služba poskytovaná řidičům. Vím že každý rybář někde bydlí a za rybami jezdí většinou autem takže se to může hodit, ale celé 2stránky mě připadají hodně. Doufám že se to nebude tímhle rozrůstat dál.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 9:56 ® cercer
cercer

to podstivě teda tluče do očí…sorry:-D D

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 9:55 ® cercer
cercer

já si myslím,že je ten časopis povedený..líbí se mi jeho grafická stránka a uspořádání,a­traktivní vzhled a rozsah a hlavně to,že si v něm najde něco snad opravdu každý..není to,,jen" o kaprařině ,jako většina časopisů,co dnes vychází ale podstivě tam má každá technika a hlavní způsob lovu své místo.Reklam tam je minimum…zatím­..ikdyž ani ta mi nevadí..pokud bude dál takto pokračovat,přibude k Rybářství a Kajmanovi ještě třetí pravidelný měsíčník v mojich novinových deskách:-))

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 9:39 ® HaD reakce na …
HaD

PetrC: co Tě zklamalo?

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 8:42 ® baddy73

Zpravidla beru Českého rybáře, pokud už není tak se spokojím s Rybářstvím. Reklamy mi nevadí, alespoň mám trochu přehled co se dá sehnat a kde. Je pravda, že v Rybářství se objevují články, které skoro hraničí s nějakou vědeckou prací nebo výzkumem a běžnému člověku nic neřeknou, protože je tam spousta odborných výrazů kterým když neporozumí tak mu smysl celého článku(vlastně seriálu)nic neřekne. Oproti tomu mi v našich časopisech trochu vadí poměrně velká část věnovaná rybolovu v zahraničí, ale chápu, že se na omezeném počtu stran nedá vyhovět každému. Co zajímá jednoho nemusí nutně bavit druhého.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 7:20 ® PetrC reakce na …

Ano, vyšlo druhé číslo nového časopisu RYBÁŘ, ale naděje v jakékoliv „nadějně“ vyprchala hned po přečtení prvního čísla… Nelíbí se mi… To je můj názor.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2008 v 0:50 ® cercer
cercer

Právě vyšlo druhé číslo nového časopisu RYBÁŘ-vypadá to zatím nadějně..líbí se mi…a váš názor??

reagovat
Pondělí 25. února 2008 v 10:49 ® Czudko reakce na …
Czudko

kubas → jeste dodam: "toto tema nebylo zalozeno na tema libi-nelibi, ale spise pozastaveni nad neceskem psani redaktoru.

reagovat
Pondělí 25. února 2008 v 10:46 ® Czudko reakce na …
Czudko

Kubas → pred zalozenim tohoto tematu jsem stary temata projizdel a nenasel ho. Takze nebyl umysl vytvaret nove, jiz zalozene tema…

reagovat
Neděle 24. února 2008 v 11:53 ® 

Tak jak je to s těmi rybími přechody v tom Rybářství, opravdu by mě to zajímalo.

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 21:49 ® Ondra_77

Reklamy bych ani neřešil, podle mně výrazně snižují konečnou cenu časopisu. Jinak si přečtu rád skoro vše co se týká rybařiny a název časopisu neřeším.

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 21:25 ® Robur
Robur

rybářství si půjčuji z knihovny a mám pocit, že nejlepší jsou reklamy, pak už je to na jedno brdo, ono je dost těžké vymyslet něco nového a inovativního

reagovat
Sobota 23. února 2008 ve 20:22 ® Chose
Chose

rybářství jsem koupil náhodou vloni v lednu,našel jsem 1 článek,který mě zajímal a přečetl jsem ho až do konce.jinak jen kraviny.aktuálně nekupuju z rybářských časopisů nic.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 19:01 ® 

Už několik let neberu nic, dříve jsem bral Rybářství, asi 20 let, ale začalo být tak nějak o ničem. Nejvíce se mi tam líbil nekonečný seriál o rybích přechodech, zajímalo by mě, jestli tam, tento všem jistě velmi přínosný a poučný seriál ještě je, jestli ano, tak klobouk dolů před vytrvalostí autorů.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 11:15 ® skwor
skwor

Čtu už pár let Kajmana a poslední roky si dost polepšil Český Rybář.

reagovat
Sobota 23. února 2008 v 10:02 ® bobajz
bobajz

Jelikož jsem rybář,tak trochu monotématicky zaměřený,jsem úplně zcela spokojený s časopisem Kapr.Zajímavé články,prakticky nulová reklama.Odebírám taky Rybářství,ale posledních pár čísel má hodně klesající úroveň-podle mně.Jiný to může vidět jinak.

reagovat
Pátek 22. února 2008 v 19:32 ® kubas
kubas

já už jsem teď jedině Kajmanista, občas si koupím něco jinýho, ale to už musí být. Mrzí mě ale, že není nějaký muškařský časopis:-((

reagovat
Pátek 22. února 2008 v 19:30 ® kubas
kubas

www.chytej.cz

reagovat
Pátek 22. února 2008 v 19:26 ® efendi
efendi

Já odebírám Rybářství, jsem s ním spokojený. Občas „kouknu“ do jiného časopisu a jsou si podobné. Reklama mi nevadí, dokonce se někdy kouknu na net. co dále firma nabízí.

reagovat
Pátek 22. února 2008 ve 14:20 ® Czudko reakce na …
Czudko

b.gun → abych rekl za sebe, tak obsah reklamy mi nikterak nevadi, naopak beru to jako prinos, tedy uvital bych urcite castejsi upgrade, protoze kdyz inzerent ma uz ve tretim vydani stejnou reklamu, tak ji absolutne prehlizim.

Spise jsem se v tomto foru chtel pozastavit nad obsahovou strankou clanků. Pravda, ze Kajman neni spatny casopis. Jak uz jsem rikal, dle meho nazor pro zacinajici a zkusene rybare nejprofesionalneji prinasi informace Cesky rybar a rybarstvi, ktere je, ale na muj vkus az moc zamereno na pstruhove vody, ktere ja nenavstevuji. Jinak se mi i dostal do rukou slovenky casopis Ryby, Rybky, Rybicky (zaroven TV porad) a taktez me kladne prekvapilo provedeni.

Ovsem toto forum jsem puvodne vyvolal na tema clanku v casopisech, kde tedy me velmi zklamal Sport.rybar..

reagovat
Pátek 22. února 2008 v 1:34 ® b.gun

Nedá mi to, abych sem nezkopíroval můj víc jak rok starý příspěvek z MRKu, který byl reakcí na izziho, který tehdy podobně jako v této otázce vychvaloval Českého Rybáře, a naopak zavrhoval Rybářství z důvodu nadměrného množství reklamy. Jestli se od té doby situace s množstvím reklamy v jednotlivých periodikách nějak dramaticky změnila nevím, sem tam sice prolistuju v marketu prakticky vše, co tam o rybách mají, ale množství reklamy nějak nesleduju. Tenkrát jsem ale všechny ty čapisy koupil a to srovnání si jen tak pro zajímavost udělal, protože v podobné otázce tehdy spousta lidí operovala právě s tvrzením, že Rybářství je přehlcené reklamou …

b.gun – ® So 9.12.2006 14:42:11 izzi: Jen tak pro zajímavost jsem si prošel několik časopisů z listopadu: Kajman – 52 str., reklama vychází zhruba na 5 str., což je asi 9,6%; Rybolov – 54 str., reklama vychází zhruba na 14 str., což je asi 25,9%; Sport. rybář – 100 str., reklama vychází zhruba na 28,5 str., což je asi 28,5%; Rybářství – 84 str., reklama vychází zhruba na 25 str., což je asi 29,8%; Český rybář – 68 str., reklama vychází zhruba na 20,5 str., což je asi 30,1%. Jak je vidět, tak kromě Kajmana mají všechny zhruba stejný objem reklamy. Takže argumentace reklamou asi nebude to pravé ořechové…

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 22:18 ® Salmo
Salmo

Kajman je The BEST !!!!!

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 21:33 ® Skalenejřízek
Skalenejřízek

u mě vede Rybářství,S.Ry­bolov,Č.Rybář a na posledním místě je Kajman i když se za poslední rok vylepšil,díky seriálu o štikách.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 20:36 ® Kouba
Kouba

Reklama je potreba sem rad kdyz je v casopise reklama takhle se clovek dozvi co je novyho na trhu!!§!!! kdyby byl nejakej casopis bez reklamy … by me musel hodnou zaujmout abych si ho koupil by musel byt prevazne o chytaní ryb na morave a  prevazne kapra protoze zbytek me nezajíma..je me v celku jedno co chytl nejakej blbecek z prahu na soukromym rybníku kterej je zarybnenej jak prasa a mat k cca 10ha.. v casopise pozaduji Navody.. clanky .. poradnuu ..a ruzny pribehy no proste dobry pocteny ainspiraci a abych pochytil taky neco novyho ad uz co se nabízi v obchode(reklamy) anebo co nekdo radí

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 20:02 ® vagi
vagi

Mám předplatné na Rybářství a Kajman. Obé mi přijde zajímavé a trošku rozdílné. Spokojenost. Reklamy mi tam nevadí, kde dnes nejsou :-)

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 19:32 ® tomchamik
tomchamik

jednoznačně Kajman,rybářství je poslední dobou katalog reklam a ani články typu Do tajů biologie ryb a Naši predátoři mě nějak neberou. Rybolov a Český rybář ujdou

reagovat