Chytej.cz

mimo rybyřinu-štěně

21.2.2008 | gadasnik | 7.925 zobrazení | 70 odpovědí

Zdravím kolegáčci,je to mimo obor,ale potřeboval bych poradit,jak naučit štěně na záchod.Existuje nějaká osvědčená metoda??Je mu sedum tejdnů.Chci ho naučit jak na venčení,tak i na misku doma.Dík za každou radu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 22. února 2008 v 15:17 ® Stanďour reakce na …

gadasnik: Je srandovní. Ale nemlátit. A hlavně ne novinama. Riskoval bys, že se jich bude bát a představ si situaci, až bude velkej, že přijde kámoš a bude mít v ruce noviny. Když bude pes v pohodě, někam zaleze. Když bude vostrej, mohl by ho i napadnout.

reagovat
Pátek 22. února 2008 v 11:45 ® gadasnik

Díky fšem za rady,Matýsek je učenlivej a věřím,že to spolu zvládneme.Za ten týden,co ho máme,se jeví sqěle,ještě,co z něho vyroste.Ale to je druhořadé,je to můj novej malej prevítek.Ještě jednou díky.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3152.jpg
Čtvrtek 21. února 2008 ve 21:22 ® Skalenejřízek
Skalenejřízek

Mám tři psíky tak mám nějaké zkušenosti.Každý pes je jiný,některý to má vrozené a sám si zaknučí i ve dvou měsících.Důležité je poznat moment kdy se mu chce(vetšinou je nervozní a hledá místo,když chce srát tak se většinou motá předtím dokola),musíš ho vzít hned do náruče,a jít s ním ven,i když je už pozdě.Časem si sám zvykne chodit ke dveřím zaknučet.Samozřejmě hodně chválit,když vše udělá v pořádku.Pokavaď píše,že je mu jen 7týdnů,tak je ještě hodně mladý(nejspíš předčasně vzat od feny) a pohlavky a nějaké mlácení bych ti nedoporučoval,jak tady někdo psal…To je vážně hovadina,bohatě si vystačíš s tou intonací.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 20:28 ® gadasnik

Pokud ho včas odchytnu a nenápedně nasměruju na kuchyň,kde má „záchod“,jde krásně do misky,to je v poho.Horší je,když ho mám z očí.Ale máme ho doma teprv tejden,to bych po něm chtěl moc,aby fšecičko za tu chvilku zvládl.Ale za chvíli konečně víkendy u vody,tak by to mělo v poho.Ta i ntonace je taky v poho,dobře reaguje na zvýšený hlas,si myslím,že by měl být učenlivej.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 19:31 ® Mary reakce na …
Mary

opravuji: dostaly

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 19:30 ® Mary reakce na …
Mary

Kdysi jsem v televizi viděla, jak ho to naučí. Dali mu noviny rozložené, aby močil na noviny a postupně je popotahovali ke dveřím, až se noviny dostali ven za dveře.Prý to fungovalo.

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 19:28 ® tomchamik reakce na …
tomchamik

To tě potěš:-)) )Já bojoval se štěnětem dost dlouho(asi 6 měsíců)než začala akceptovat,že je sama doma.Jednou mi dokonce vytrhla ze zdi staré komínové dvířka a po bytě roznosila asi kolečko sazí.(to jsem ji chtěl sundat bundu). Chce to hodně trpělivosti,chodit ven a chválit,za louži doma max noviny a hlavně hlasitě hubovat,moc dobře poznají intonaci v hlase. Tu misku doma nech kočce,kdysi jsem koupil bejvalce Lhasa-apso,v akvaristice tvrdili,že se naučí na kočkolit a že se nemusí tak často ven,vždy po louži jsem ho klepj novinama a posadil na misku s kočkolitem,po měsíci se vždy vychcal na koberec a šel si sednout do misky sám:-)) )

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 v 19:20 ® gadasnik

Jakési poznatky s psíkama mám,ale dneska jde fšecko dopředu,tak jsem se raději optal,jestli je něco zaručenýho.Je to takovej skřítek neposeda,ale je to prdlo.Jinak dík za rady,ono se to nakonec poddá.Zatím jsem s ním furt doma,protože ještě furt marodím,ale děsím se,co bude,až budeme fšici v rachotě a mazlík bude sám doma.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3151.jpg
Čtvrtek 21. února 2008 v 15:52 ® Klon
Klon

Jelikož moje sestra se věnuje kynologii,tak má rada je taková,že chod ze psem ven a když se vyvenčí pochval ho!!Když se to stane doma pokárej ho,ale nikdy opakuji nikdy nebij psa a natož rukou.Bál by se tě!!On se za chvilku naučí,že když se vyvenčí venku,že to je dobře…Když přeci jen uznáš že by hafan měl dostat,tak použij noviny,bude se v budoucnu bát jich a né tebe.Ber taky v úvahu že to je štěně a učí se…

reagovat
Čtvrtek 21. února 2008 ve 13:19 ® Sander
Sander

gadasnik > doma do misky…to není nejlepší řešení, to je spíše cvik pro kočky. Udržet „to“ do té doby, než ho pustíš z baráku, to je otázka měsíce, naučí se to sám. Pomoci můžeš párem pohlavků, když psa chytíš přímo při činu, pozdější pokárání je zbytečné, pes neví za co dostal.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1