Chytej.cz

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci

13.2.2008 | rgb23 | 10.844 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Čtvrtek 14. února 2008 v 1:06 ® Prutos reakce na …
Prutos

HaD: Taky pravda…na feeder jsem to nezkoušel,ale na plavku jsem s 0,08 párkrát chytal. Nijak speciálně brzdu nenastavoval a ryby mi to netrhaly.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 1:04 ® Prutos reakce na …
Prutos

tak s tím ti neporadím…já totiž dojdu k vodě,„od ruky“ seřídím brzdu a peru to tam :-)

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 1:03 ® HaD reakce na …
HaD

já to vždycky beru odhadem. Ale je pravda že na 0,08 jsem ještě nechytal. Běžně na 0,12, někdy 0,10

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 0:50 ® rgb23 reakce na …
rgb23

HaD i Prutos: gumové zápěstí ani kus gumy neřeším, tohle zvládám, šlo mi vyloženě o to „nastavení maxima brzdy“. Cit v rukách dělá hodně, guma zbrzdí asi víc, ale spíše se ptám jak ten maximální tah „diagnostikovat“ dopředu. Nevěřím, že někdo příjde k vodě, něco naváže a podle toho otočí brzdou do leva x do prava. Pomáhám si do x ml naplněnou pet flaškou, nebo mincířem. Spíš mi šlo o tohle. Nevěřím, že někdo příjde k vodě, od ruky odzkouší odpor navijáku a nahodí.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 0:30 ® HaD reakce na …
HaD

prutos: a ještě bych doporučil „gumové zápěstí“ – tedy pomáhat prutu i brzdě citem v ruce

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 0:19 ® Prutos
Prutos

Brzdou to nevyřešíš. Můžeš dát mezi kmen a návazec kus gumy. Lepší ale bude vzdát se pletenky a dát tam jako kmen vlasec. Jaký máš prut?

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1