Chytej.cz

Vltava v Praze necteno

13.2.2008 | novas32 | 3.069 zobrazení | 8 odpovědí

ahoj, nasel by me nekdo, kdo by mi trochu priblizil moznosti chytani na Vltave v Praze? myslim, ze je to znacne nedocenena voda se spoustou moznosti, ale nemam zadnou zkusenost a rad bych ji ziskal. spolecny rybolov uvitam. diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 15. února 2008 ve 22:42 ® Petas
Petas

Vltava v Praze je vcelku solidně zarybněná a opomíjená voda. Soutok nebudu hodnotit – toto místo se mi vůbec nelíbý, velký tlak, nepořádek… Ale hned za rohem je modřanský jez, kde se dá solidně zarybařit. Pod jezem není špatný feeder, v okolí Smíchova a Braníka to býval jeden z nejlepších úseků vltavy (do povodní 2002). Po povodních nastalo bagrování a tůně a úryty zmyzeli v propadlišti dějin. Špatným místem v létě není ústí Rokytky, ale je tam také velký tlak a pořádek nic moc. Tróju bohužel neznám, to mám přez celou prahu a než jed tam, to rydši Berounka nebo Labe. Kdyby jsi chtěl nějaký úsek od Zbraslavy po železniční most na Smíchově, jsem tu.

reagovat
Pátek 15. února 2008 ve 21:40 ® jerry1

jezdím na soutok Vltava-Berounka víc jak 1o let, okolí nic moc, ale úlovky cejn 30–52cm, ta poslení míra není legrace, kapr 30cm-52 cm , párkrát 61 cm, plotice, párkrát candát největší 77 cm , jinak štiku lx v minulosti ,okoun 20–38 cm , ale únoře nebo sumce jsem zde nechytil. Chce to od května do září záno do 8.00 nodin na místo, jinak flek neseženeš. V noci nechytám z bezpeč.důvodů , Chce to házet doprostřed v ody do proudu , ono to trochu sjede. Na rybaření a relaxaci je to tu dobrý. Na ty moje párátka , co bych chtěl, starý ale dobrý. Hloubka je uprostřed do 3,5 m.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 16:55 ® novas32 reakce na …
novas32

tam je to spis na privlac, ne? tusim, ze je tam rychlejsi a ne moc hluboka voda. ale je to tam docela pekny, co vim.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 v 15:11 ® Czudko reakce na …
Czudko

nova32 → k Hostivari jsme se na PRAHA a okoli dostali jen nahodou. :-)) Jinak dobre si clovek zachyta na soutoku, ale kdyz je hezky byva to tam jak na Vaclavaku…

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:49 ® soda reakce na …
soda

Čas od času jezdim pod jez do Modřan, mám to nejblíž. Co se okolí týče žádná sláva, takové staveniště, nicméně večerní chytání přes léto je celkem v pohodě, kapříci tak kolem 35, sumečci, sem tam nějaký ten cejn, plotice… a i když chytám na feeder asi třikrát duhák… Na Vltavě u Zbraslavi poblíž mostu do Modřan, podobná situace, i když párkrát jsem natrefil na úhoře… Jinak pro pány masaře se prý nedoporučuje, díky vysokému obsahu železa ve vodě neni maso doporučené k požívání… já však chytám a pouštím ostatně jako vždy a všude:)

reagovat
Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:31 ® Zeek reakce na …
Zeek

Kolega který tam bydlel, tak nejradši chodil naproti Troji jak je čistička…tam byl velmi spokojenej…já osobně však bohužel nemohu potvrdit…

reagovat
Středa 13. února 2008 ve 21:33 ® novas32 reakce na …
novas32

mel jsem na mysli konkretne Vltavu, ne Hostivar, ktera se tady resi asi nejvic. Zajimala by me Troja, oblast mezi Zbraslavi a Modranami, Liben a podobne.

reagovat
Středa 13. února 2008 ve 21:21 ® Salmo
Salmo

od čeho tady je fórum PRAHA a okolí kam na ryby ?!

reagovat