Chytej.cz

Pěst na oko MO Jihlava mládež necteno

7.2.2008 | Salmo | 12.463 zobrazení | 74 odpovědí

Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 8. února 2008 ve 12:00 ® hraji
hraji

Podívejme se na to z hlediska zákona, Stanov a Jednacího řádu MRS. Zákon neupravuje navštěvování kroužku vůbec. Stanoví povinnost složit zkoušku před vydáním prvního rybářského lístku, což mají naši mladí kolegové z Jihlavy za sebou. Stanovy MRS nestanovují žádnou povinnost navštěvovat kroužek mládeže. Ale stanovují, že mládež má stejná práva a povinnosti jako zletilí členové, pouze nesmí být voleni do orgánů svazu a nesmí volit. Jednací řád také neupravuje kroužky mládeže. Tedy se domnívám, že vedoucí kroužku a potažmo celá MO Jihlava postupuje v tomto případě diskriminačním způsobem, kdy vedoucí kroužku naprosto neoprávněně rozhoduje o tom, kdy vydá povolenku členovi, který má splněné svoje povinnosti a splňuje i podmínky dané zákonem a Stanovami pro okamžité vydání povolenky. To že je tomuto členovi teprve 15 let nehraje žádnou roli. Ten text dopisu na MRS bych ovšem naformuloval jinak.

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 11:10 ® Salmo
Salmo

cudla> náš zástupce= náš učitel ,který povolenku nechce vydat

dudu> nevím ale vzhledem k tomu že se na tom kroužku nic nového nedozvíme tak tam stejně chodíme jenom z donucení(od tý doby co tam chodím to je asi 7 let tak nám furt říkají to samý do kola) ale nechápu jednu věc proč píšeme KAŽDOROČNĚ testy :-/

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 9:55 ® dudu

Vydávání povolenek dětem do 15 let se mi zdá také divné. Možná je to vázáno nějak s tím rybářským kroužkem, ale nevím. Když syn do 15let chodil do kružku, povolenku taky dostával každoročně až v dubnu. Na můj dotaz u vedoucího kroužku proč tomu tak je, mi bylo sděleno- „Když jim dám povolenky dřív, nikdo pak už nebude kroužek navštěvovat“. Ale neznám současnou legislativu, možná už je vše jinak.

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 9:01 ® Cudla
Cudla

U nás v Čechách jak mi bylo vysvětleno v právech není rozdíl mezi mládeží a dospěláky.Ten je pouze v ceně povolenky.Platíte přeci roční povolenku,a to žádejte „slevu“.Když jsme povolenky"dělali " přez kroužek tak byly do týdne hotový po zaplacení.Vy nemáte na spolku svého zástupce pro děti a mládež?

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 19:54 ® Salmo
Salmo

regulus> sice jsi nám příliš nepomohl ale já si vážím každé reakce a ještě díky za zastání :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 19:48 ® regulus reakce na …
regulus

Kazan – obávám se, že toto fórum do diskuze o howně nepatří ani omylem, byť zajímá jen úzké spektrum a v pěsti na oko by zaniklo a nikdo by na něj neodpověděl. Myslím, že fór opravdu zralejch na smáznutí je tu mnohem víc.

K tématu. Nemám tušení, jak to je v naší MO v současnosti, ale dříve (když byli mí kluci menší) byl výdej povolenek pro mládež v jiném termínu než pro dospělé, tak pozdě (v dubnu) to ale asi nebylo, v současnosti nevím o tom, že by se povolenky mládeži vydávali v jiných termínech (alespoň to nikde nebylo psané a já se o to z pochopitelných důvodů nestarám), je však docela možné, že se to zařizuje nějak přes rybářský kroužek. Asi sem vám moc nepomohl, co.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:58 ® Salmo
Salmo

jo já vím jen jsem si to uložil do e-mailu jako rozepsaný a budu čekat na vaše připomínky

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:57 ® schwara reakce na …
schwara

Já myslim že by to mohlo stačit. Ale nevim. At se na to podívá třeba Hraji, ten asi ví co by tam mělo být.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:50 ® Salmo
Salmo

Ty jména jsem tam dal jako jen příklad :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:49 ® Salmo
Salmo

schwara> tak jsem už něco sepsal co ty na to ??

Dobrý den.

Touto cestou se snažíme docílit změny v MO Jihlava,která nám(mládeži do 15-ti let) vydává ROČNÍ povolenky až v !! DUBNU !!. I když všechny předpoklady k výdeji povolenky máme už splněné a zaplacené již od konce ledna. Tímto se Vás chci zeptat kde je problém a proč nedostaneme povolenku k lovu na mimopstuhových vodách už v lednu jako všichni ostatní (dospělí) členové naší organizace.Pevně věříme v brzké vyřešení tohoto problému.

S pozdravem Filip Vrtal
Tomáš Hamr
Marek Schwarz
Jan Šimek
a další nejměnovaní členové našeho ryb.kroužku

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:46 ® Salmo reakce na …
Salmo

Kazan> nevím ale alespoň to tu bude všechno po kupě a nebudeme to muset hledat v různých reakcích

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:44 ® Kazan

Chlapi právě od toho byla zřízena rubrika ,,Pěst na oko,, ostatní vám poradili jak to řešit, tím že založíte další fórum se nic neřeší, řekl bych že je naprosto zbytečné, rozmyslete si to zda by nebylo moudré nechat admina toto fórum smazat.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:31 ® schwara reakce na …
schwara

Salmo> Jak říkal „hraji“ napíšem nějaký e-mail na mrsbrno@mrsbrno.cz a oběhnem pár lidí, jestli je tam pod to můžem podepsat. A nějak ten text společně dáme dohromady.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 18:21 ® Salmo
Salmo

Zde vyjadřujte své názory a popřípadě rady ať zbytečně neplníme diskuzi „Pěst na oko“

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1