Chytej.cz

Pěst na oko MO Jihlava mládež necteno

7.2.2008 | Salmo | 12.467 zobrazení | 74 odpovědí

Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. února 2008 ve 14:54 ® kaprnak
kaprnak

U nás je to v poho nám dají lístek okamžitě jak si pro něj přídem.

reagovat
Úterý 12. února 2008 v 0:23 ® Juraj

Ahoj Kluci. Víte, že se ani nedivím. MO Jihlava, je dost specifická organizace. Brigády se platí na rok dopředu a to do konce listopadu,když je někdo chce zaplatit později, platí 2× tolik. Nováčci z řad dospělých chodí na 5× na školení a taktéž v půlce dubna je jim milostivě vydána roční povolenka. Zápisné činí 1000Kč. A 80 prominentů (kamarádíčků) má extra povolenku na vodárenské rybníky zatímco většina si o ní může na věčné časy nechat zdát. (pokud se nestane kamarádíčkem) A teď ještě k tomu váš problém. Je mi líto, že vám nezbývá než doufat ve zvrat. Držím vám pěsti. Já, ač sám z Jihlavy jsem organizován v ČRS u MO Havl. Brod a naprostá spokojenost. Pokud si nezvyknete, tak za pár let můžete změnit MO. Zatím hlavu vzhůru – třeba bude líp

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 21:25 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Salmo: než čekat do dubna, tak bych obětoval nějakou tu korunu za telefon, zjistil bych si to, zavolal tam jestli mi to prodaj, a valil bych tam…

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 21:23 ® Salmo
Salmo

Zauwi> nemám vůbec jenom rybářský řád :-D

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 21:20 ® Zauwi
Zauwi

to Salmo: nejsem si tím naprosto jistej, ale pokud máš známku atd. a chybí ti jen povolenka, tak bych si to jel koupit do nějaký okolní organizace, podle mě by v tom neměl bejt problém…možná teda pak s vedoucím kroužku,…

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 20:58 ® monaster reakce na …
monaster

no . u nás je kroužek při ZŠ. platí 100 kč na rok. jak rychle dostanou povolenku Vám povím až to proběhne. pomáhám s tím kroužkem letos poprvé. jen lituju toho že jsem to neudělal tak 5 let zpátky.

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 20:53 ® Salmo
Salmo

Zauwi> to teď možná ale koncem března to už budou brát jako diví a když bude povolenka v dubnu tak si nezachytám o jarních prázdninách a to mě štve nejvíc :-((

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 20:42 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Salmo: já byl o víkendu…je zima, voda má 3 stupně, rybky moc nezobou…chytnul jsem akorát tak rýmu, tak nemusíš bejt tak zklamanej:)

reagovat
Pondělí 11. února 2008 ve 20:35 ® Salmo
Salmo

Já už jsem taky jako na trní ještě když je venku tak pěkně

reagovat
Pondělí 11. února 2008 v 17:10 ® schwara reakce na …
schwara

Salmo> Kéžby. Já už se letos nemůžu dočkat, takhle sice můžu jít na ryby, ale sem furt na někom závislej.

reagovat
Pondělí 11. února 2008 v 17:07 ® Salmo
Salmo

Tak se nám blýská na lepší časy u mého známého jsem domluvil projednání našich povolenek u člena výboru(prý jsou dlouholetí dobří kámoši) naší MO Jihlava tak se třeba něco stane :-)

reagovat
Neděle 10. února 2008 ve 20:32 ® Cudla
Cudla

Nováčci od 1třídy musí zvládnout základy čtení,horní hranice není,občasse staví i tatík. 1března zkoušky nováčci,jak toudělaj stihnou zaplatit a vyběhat maj povolenku.Čekací lhůta max JEDEN TÝDEN.tak to chodí u mne v DDM Chomutov

reagovat
Neděle 10. února 2008 ve 13:53 ® Salmo
Salmo

ne čekám co mi na to napíše hraji říkal že by to zformuloval jinak tak čekám co bude zatím se neozval

reagovat
Neděle 10. února 2008 ve 13:44 ® schwara reakce na …
schwara

Salmo> posílal si tam už nějakej ten e-mail??

reagovat
Neděle 10. února 2008 ve 13:13 ® Salmo
Salmo

Haló je tu někdo on-line ??

reagovat
Sobota 9. února 2008 v 10:46 ® iceman reakce na …
iceman

Zauwi. od 6-ti let nahoru.

reagovat
Sobota 9. února 2008 v 9:11 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Iceman: jak starý bereš do kroužku?Lístek mám…

reagovat
Sobota 9. února 2008 v 7:11 ® iceman
iceman

U nás se nic podobného neděje, neb jsem vedoucím kroužku já :o). Povolenky jsem už vydal všem co mají zkoušky za sebou a přinesli si roční rybářský lístek. Dodávám, že pokud navštěvují kroužek tak jim naše organizace platí povolenku. Za kroužek neplatí nic.

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 23:23 ® Salmo
Salmo

hraji> FilipVrtal@seznam.cz

ostatním děkuji za reakce :-)

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 18:25 ® Ftmči
Ftmči

Já za sebe můžu říc, že na kroužku jsem v životě nebyl a ani zkoušky jsem nedělal (docela jsem se na ně těšil, ale nikdo je po mě nechtěl).

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 16:26 ® regulus
regulus

No koukám, že se to zvrhlo na kroužky. Pokud beru kroužek jako zájmovou činnost mládeže a z hlediska toho člověka co to vede nejspíš ve všech případech ochotu věnovat kus svýho volnýho času práci s mládeží, tak mi jaksi nejde na rozum, že v některých případech je z toho někdo schopnej udělat politický školení (soudě podle toho co tu bylo napsáno). Pokud beru to co napsal Hraji jako holý fakt, tak se tuplem jedná o čistě zájmový kroužek. Byť to není ani v zákoně, ani ve stanovách MRS a patrně i ČRS považuji absolvování RK pro začínajícího rybáře za věc rozumnou. Pokud bude tento kroužek veden rozumným způsobem (viz to co napsal Zauwi), tak z toho budou mít radost ty děti, něco se naučí a v neposlední řadě i dotyčný vedoucí bude jaksi vnitřně spokojen, že něco udělal pro děti i pro ryby.

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 16:12 ® Zauwi
Zauwi

Tak to je nahovno, my jsme měli cca 4 sezení v místnosti ve škole, a potom jsme se všechno učili v praxi na takovým malým rybníčku, kterej byl určenej jen pro kroužek, měli jsme tam párkrát závody, strašně mě to bavilo, a když bylo hnusně,tak jsme měli soutěže v poznávání ryb, navazování háčků, hody do dálky, hody na terč…a jednou jsme tuším byli na výlovu…kroužek byl dobrej si myslím…

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 15:45 ® schwara reakce na …
schwara

Nikdy nás nikam k vodě nevzali a to máme řeku hned za svazem. Nikdy nám nic normálního o rybách neřek. Jenom když sme byli začátečníci tak nás učili navazovat háčky. A jak říkal Salmo melou tam něco o nákym sjezdu svazu a že tam bylo několik návrhů zrušit mládež do 15 a nebo i do 18 let. A od 3. „ročníku“ tam nemusíme chodit na každej kroužek, musíme tam být jenom na testy a na 1. kroužek v roce.

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 15:38 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

Když jsem byl v kroužku já, tak jsme dostali povolenku koncem března-začátkem dubna…,ale to bylo jen ten první rok, kdy jsem byl u rybářů a pak jsem v 15ti udělal znova testy a vše bylo ok…

reagovat
Pátek 8. února 2008 v 15:00 ® hraji reakce na …
hraji

Salmo dej mi sem tvůj e-mail, něco ti pošlu

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 14:29 ® Salmo
Salmo

hraji,Robur> tak mi nějak naznačte jak to mám zformulovat je mi teprv 13 a s těmahle kecama nemám zkušenosti :-D

regulus> ano máš pravdu to bych tam chodil rád jenže oni nám tam říkají jenom že byl sjezd všech MO z MRS atd. což mě vůbec nezajímá chodím tam jenom kvůli tamu abych mohl chytat

HugoLampa> je nás asi 45 ale to je jedno stejně polovina těch blbců z kroužku si myslí že rybařina je pouze dobrá k plnění mrazáků........... :-(( P.S. co se týká anatomie ryby atd. nás nikdy neučily :-/ takže by jsi na tom s tou skřelí nebyl o moc hůř než já

Kubajs> já se tomu ani nedivím všechny MO jsou celkem normální ale ta naše to je děš běs !!!!!!!!! :-((

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 14:03 ® Kubajs
Kubajs

Salmo:Mě se to ještě nestalo chytám už docela dlouho je mi 15,ale všechno většinou vyběhavá táta ale když jsem si jednou pro ně šel tak měli nějaký řeči typu"Chlapečku kde máš tatínka"atd. ale nakonec mi papíry vydaly

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 13:25 ® HugoLampa
HugoLampa

Mě nejvíc zaskočilo,že tohle se opravdu děje..To že by tam nikdo nepřišel je možná pravda,kdyby se i přes jaro probírala teorie,ale rozhodně to není důvod k nevydání povolenky..Tady záleží hodně na vedoucím.Má sice velkou zodpovědnost,pro­tože vzít si 20 malých kluků někam na hlubokou a prudkou řeku není jen tak,ale myslím,že na nějakém rybníčku je nebezpečí minimální.. Já jsem chodil do kroužku vlastně jen jeden rok a v zimě jen tak 2 krát do měsíce..Jednou jsem si udělal zkoušky a potom už jsem povolenku dostával každý rok bez zkoušek,protože Ruda zná Karla a Karel zase Honzu :-) ..Ty důležité věci jako je hájení,míry,nebo co musím mít u vody vím a na denní doby lovu se vždycky podívám prvního..Ale když se mě někdo zeptá na délku skřelí střevle potoční,tak mu neodpovím..

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 12:18 ® regulus
regulus

Salmo píšete je furt dokola proto, byste si to zapamatovali. -:)))))

Včil bze srandy. Furt jste na tom dobře, když jsem byl ve vašich letech, měli jsme jen prázdninovou povolenku (1.7. až 31.8.) a jen na pár revírů, čímž nechci říct, že by se to mělo vrátit. Pokud vím, tak členský příspěvek musí být zaplacený do konce února, to se týká i mládeže, takže pokud to dobře chápu, vy zaplatíte nejdřív tento příspěvek a pak teprve za víc jak měsíc znovu platíte povolenku???? To celkem nechápu, proč si to tak komplikujou, je asi jednodušší vyřídit ty papíry zaráz. Pokud se nenavštěvování RK po tom, až dostanete povolenku týká, tak to by se ten člověk co to vede měl nad sebou zamyslet, jestli něco nedělá blbě, myslím, že rybařina poskytuje spoustu možností jak mládež upoutat. Druhá strana je to, že jsou tam různé věkové kategorie, někteří jsou tam první rok a jiní po několikáté. Asi jde nacpat tu teorii do podzimních a zimních měsíců a z jara to řešit praktickým rybařením a ukázkami různých technik, případně fíglů. Myslím, že v tomto případě byste tam šli i rádi, nebo se pletu?

reagovat
Pátek 8. února 2008 ve 12:09 ® Robur
Robur

jj, na můj vkus moc slušně řečeno

reagovat