Vyhledávání
Brigáda?ANO či NE
4.2.2008 | Piranha | 9.824 zobrazení | 86 odpovědí
Otevírám diskuzi na téma brigáda.Myslíte si, že by se mělo chodit pravidelně na brigády, nebo by se místo odpracovaných hodin mělo platit? Dříve jsem byl toho názoru že si jí raději zaplatím, protože celý rok funkcionáři na vše kašlaly a spolíhalo se, že příjdou brigádníci a oni už to odmáknou.Nyní po deseti letech placení brigád jsem byl pracovat a měl jsem z toho docela dobrej pocit.Osobní pocit že jsem přispel k nečemu dobrýmu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 5. února 2008 v 19:55 ® Mary reakce na …
-
Monaster: proč vám ubývají rybníky?
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 19:54 ® Mary reakce na …
-
Monaster: proč vám ubívají rybníky?
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 19:15 ® OndruchM reakce na …
-
piranha: je to jednoduchý, existuje něco jako dohoda o provedení práce, kdy můžeš na max 100 hodin ročně někoho zaměstnat, daní se to okamžitě srážkovou daní, žádné zdr. a soc. pojištění, žádné zásahy do ročního vyúčtování. Pravda je, že je nutná kontrola ohledně hodnoty odpracované práce
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 18:25 ® hecht
-
No trochu se tahle debata tříští co ??? V mojí organizaci je možno si vybrat. Buď odpacovat, nebo zaplatit, nebo dát obilí (poměrná část k peněžní platbě).Vzhledem ke špatné zkušenosti s domlouváním termínu brigád a taky proto že chci chytat hned od začátku ledna, jim to už asi 5 let platím hned při odevzdání úlovkáče. To co se dělá tady na brigádách jsou většinou prořezávky na revírech místí organizace.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 18:10 ® Mary reakce na …
-
ale jak je to s brigádama. Slyšela jsem , že v Plzni brigády neplatí. To znamená, že jsou zvýhodněni v ceně povolenky, oproti tomu kde se musí platit, nebo odpracovat.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 18:07 ® Mary reakce na …
-
platit
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 18:01 ® Petas
-
Tak to já nebyl na brigádě již 4roky, jelikož náplní poslední brigády byl výkop pro vedení AC/DC v zahrádkářské kolonii, která neměla s ČRS nic společného, pouze jeden funkcionář má v kolonii zahrádku.
Tak na to ať si najme Ukraince, ovšem jen doufám že to nebude za peníze z brigád
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 17:29 ® Klon
-
TO: chosebaits
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 17:27 ® Klon
-
Jj na schůze chodím a tam řešíme spoustu věcí i toto jsme tam řešily.Prostě dědci u nás mají přednost a že jich je…5íká se že přibývá víc a víc mladých rybářu a ono prd.Letos když jsem byl pro papíry,tak jsme tam byli jen 4 ve věku cca od 25 do 35 let,jinak to byl doopravdy samej důchodce…Kamarád byl týden po mě a říkal to samy..
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 17:13 ® Piranha reakce na …
-
OndruchM> jo tak to by clovece nebyl spatnej system platit brigadniky s toho co se vybere od lidi, co si brigadu radeji plati.Ted jde o to aby si s toho nejaky socialne slabsi lidi nedelaly zivnost a dalsi vec je o vedeni ucetnictvi.Je to jejich vydaj a nas nebo lidi pracujicich zisk, nedovedu si predstavit ze bych mel vyplnovat danovy priznani kvuli brigadam.Musi to byt právně podlozeny a musi se to zazadat na prislusnych uradech a podle mne by to muselo jit az na ministerstvo.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 16:28 ® Milos_Dia reakce na …
-
Aha, tak to jo. V pohodě
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 13:25 ® CeP reakce na …
-
jj.. doufam ze jsem te nenamichl. patrilo se pridat smajla pac to bylo mysleno v legraci.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 13:15 ® Milos_Dia reakce na …
-
Pojištění je ti k ničemu, pokud např. pozůstalí půjdou s dalšími nároky na odškodnění k soudu. A představ si to vyšetřování …
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 13:13 ® Milos_Dia reakce na …
-
Řeč byla o statutárech.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 12:18 ® monaster reakce na …
-
OndruchM: jo to my rybníky měli. a teď nám ubývají rychlým tempem. a u té řeky by to bylo jak píší kluci níž. u soutoku Labe s Bílinou jsou injekční stříkačky běžné. volně s epovalující na zemi. je tam vysoká zeď je to 3 minutky od náměstí. chodí tam aplikovat drogu zástupy. jenže kam už máme na ty ryby chodit??? jinak by to chtělo brigádu hlavně na pstruhových potocích. jenže v jednom je to o ničem a říct někomu pojď v sobotu čistit potok bez nároku na odměnu nebo onu brigádu...... zkoušel jsme to tedy jen jednou. spíš jsme schopnej domluvit se se starostou dej mi Vaše pomocný síly a já to snima vyčistím. jen že to zas musí být všední den
reagovata to chodím do práce
jak říkal You cannot win… ikdyž ten to říkával v souvislosti s manželkou. Piranho promiň za odbočení
- Úterý 5. února 2008 ve 12:07 ® OndruchM reakce na …
-
monaster: naše revíry jsou spíše jen rybníky do 1,5 ha, ale i tam pořádáme úklidové brigády, hlavně pro děti z kroužků. Sám jsem v první reakci uvedl úklid jako legitimní brigádu, protože dalšími revíry co máme jsou řeky a tady si dovedu představit úklidovou brigádu velmi reálně.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 11:59 ® monaster reakce na …
-
Ondruchm: řekl jsi to krásně. a pokud vím i ten Piranha si před lovem místo uklízí o tom žádná. můj osobní názor je že brigády na úklid revírů ano. pozor schválně neříkám břehů. Třeba Lojzarybka ti může poslat nádherný fotky z Nechranický přehrady. na to jeden rybář před lovem nestačí. navíc pokud jako v tomhle případě se pet lahve a podobně vlivem vln a větu nahromadí na jednom místě. tady je to přímo u konce hrázního tělesa. chci vidět někoho jak před lovem uklidí 3 tuny naplavenin . aa možná u Vás máte jiné zkušenosti. ale tady bohužel spíš potkáš kapra jak jde ho hospody než někoho s pytlem odpadků. já loni vezl jeden autobusem protože nebylo kde to vyhodit. potkal jsem stréca co přijel autem až k vodě a ptal se kam to táhneš. tak jsme mu říkal do kontajneru autobusem protože rybáři s autama by si asi umazali autíčko. lítal jak holubička.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 11:31 ® OndruchM reakce na …
-
Piranha: Co se týče zarybnění našich revírů, odkud jsi, že máš tak přesné informace? Co se týče zneužívání brigád, to je dle mě všeobecně známý fakt. Jinak vím o pár organizacích, kde mají místo brigád peněžní úhradu a řeší to placením těm, kteří pracují – myslím, že to je efektivnější než současný systém. A co se týče úklidu lovného místa, tak to je dle řádu tvoje povinnost, takže je mi líto žádné hodiny.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 10:46 ® cercer
-
Salmo1: Jsou důležití,máš pravdu…ale vodou nejde jen obsluha el.zařízení a pokud se zdržuješ s každým kyblíkem,který musíš odnés na silnici,kde už čeká 12párů ,,ochotných"rukou aby ho odnesli na auto,zatímco obsluha musí čekat,až se jí vrátí odlovčí k podběrákům,tak se to docela protáhne..
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 9:55 ® Salmo1 reakce na …
-
Mo mají nějaké komerční pojištění,které se vztahuje i na případná zranění či poranění při plnění prac.povinností(brigády)členy.Podrobnosti ovšem neznám.
reagovat
cercer1-I tzv.nosiči vody jsou důležití při slovech,pokud nepříjdou,můžeme to zabalit.Platné povolení na obsluhu el.zařízení při slovech má stejně jenom několik málo lidí. Brigády ANO,pokud plní svůj účel. - Úterý 5. února 2008 v 8:41 ® Piranha
-
OndruchM> Aha tak vy nemate prachy ani na mizerny zarybneni par reviru slusnou rybou a budete chtit platit brigady jo.Zustan kamo nohama na zemi a ani tohle nevyslovuj na schuzi.Jinak by se ti asi vysmali.Jinak jako nazor dobry, vzal bych si vercajk s sebou a sel uklizet svuj flek za prachy a pak bych si tam v klidu a cistu zachytal.Mozna by nebylo spatny domlouvat se s prislusnym uradem nebo magistratem a do uklidu zapojovat lidi s alternativnimy tresty.Jako je tomu u nas v UL v ZOO tam makaj tyto hrisnici a docela tvrde.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 7:58 ® CeP reakce na …
-
ona je nekde povolenka jen za odpracovane brigady? kupuju si superpovolenku. rekni kde to tak je a ja ihned prestoupim.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 7:39 ® Milos_Dia reakce na …
-
Z toho plyne poučení zejména pro MO !
Stačí jeden případ poškození zdraví se soudní dohrou a položí to celý systém brigád. A u dotyčné MO to odserou statutární orgány. Dost velký průser za povolenku zadarmo…
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 7:25 ® Robur
-
Reguel, na tvé verzi vidím jednu možná dvě výhody, a/ dostaneš inv. důchod, takže už nemusíš na brigádu b/ máš víc času na ryby c/ možná i levnější povolenku, teď si nejsem jist ale rozhodně se AIDS či jiná infekce dá chytit příjemnějším způsobem.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 7:01 ® monaster reakce na …
-
Piranha: prcku uklidni se . Mistoler tuším to má prověřit. a navíc druhá brigáda byla stejně plánovaná popřípadě na Glaser víme? to by ses včas dozvěděl. tak nečil
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 1:39 ® cercer
-
no,ja si myslím,že je vždy na výběr.Aspon u nás to tak funguje..jsem pstruhařem asi 15let.Z původních cca 25 členů nás bylo jeden čas už stovka.Brigády si mužeme plnit na naší líhni…ať už při opravách nebo úpravách objektu,nebo při výlovu násady či generačky.A to i ,,mimopstruhaři"Je zajímavé,že brigády odloví většinou jedni a ti samí..že na výlov potoka přijde 20rybářů,ale jen těch 5–7 znich(stále ti samí) mají broďáky a tudíž jsou akceschopní.Vědí,že to někdo udělat musí.Ostatní projdou brigádu po břehu..vždyť mají polobotky,ne?Ti co chodí pravidelně,jsou srdcaři-a je to pak i vidět na přístupu k ulovené rybě a přírodě vůbec.Vědí,co je práce s rybou,než doroste do lovné míry..sakra,co jsem to chtěl vlastně říct..
)
no..prostě..u nás je vždy na výběr a potřeba je obojí…jak ti,co zaplatí-peněz není nikdy dost,tak ti,co to odpracují a udělají vše,co je potřeba. Jo a vy,které to zajímá a nevíte-zkuste se na členské schůzi zeptat,kam proudí vaše peníze utržené z brigád.Máte na to právo.Funkcionáři by vám to měli (a rádi) vysvětlit.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 1:15 ® fikus reakce na …
-
regulus> z toho si nic nedělej, taky jsem dnes večer požil.......
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 0:32 ® regulus
-
Trošinku vám vezmu iluze pánové. Představte si, že se váš člen píchne při úklidu břehů o infikovanou jehlu a dostane díky tomu AIDS. Dotryčná MO mu tuto práci nařídila v rámci brigády. Pokud se o tomto případu bude jednat u soudu, což je velmi pravděpodobné, dostane dotyčný sice velmi tučně odškodné, nicméně mu to nebude nic platné, protože během nějaké doby natáhne bačkory, z druhé strany za to místní MO prakticky nemůže. Z toho plyne poučení pro člena, nezúčastňovat se brigád, pro MO dělat jen takové brigády, teré vylučují možnost jakéhokoliv rizika. Výsledný efekt je, že brigády jsou k ničemu, protože je velmi rizikové, provádět jakoukoliv byť bohulibou činnost, která jen trochu smrdí soudní žalobou, což je v bordelu jménem Česká republika naprosto normální. Možná vám připadám jako dost velký skeptik, nicméně se domnívám, že nejsem daleko od pravdy.
reagovat - Pondělí 4. února 2008 ve 23:22 ® fikus
-
Sander> u nás chodí kolem řeky prosekávají křoviny a dělají pořádek zaměstnanci Povodí Moravy s.p. Jasně, že se tam dostanou maximálně jednou za rok, ale tohle je jejich práce. Na brigádách se u nás dělá pořádek na chovných rybníčkách, stahujeme z hladiny řasy a okřehek, opravujeme stavidla, shrabujeme nepořádek, napouštíme, případně slovujeme rybníčky apod. Jinde zase chodí stavit splávky. Myslím, že brigády mají význam v organizacích kde umí práci naplánovat a dotáhnout ji do konce. Ve vedlejší organizaci vybírají příspěvky za brig. hodiny a mají na práci svého zaměstnance.
reagovat - Pondělí 4. února 2008 ve 22:13 ® Lerak
-
pro všechny : pracovat, nepracovat, platit, neplatit, zrušit, nezrušit.....zajímalo by mě, zda někdo z diskutujících položil výboru své MO otázku, co, nebo koho vlastně brigádnickým peněžním příspěvkem platí ? Máte v tom jasno ?
reagovat