Vyhledávání
Brigáda?ANO či NE
4.2.2008 | Piranha | 9.825 zobrazení | 86 odpovědí
Otevírám diskuzi na téma brigáda.Myslíte si, že by se mělo chodit pravidelně na brigády, nebo by se místo odpracovaných hodin mělo platit? Dříve jsem byl toho názoru že si jí raději zaplatím, protože celý rok funkcionáři na vše kašlaly a spolíhalo se, že příjdou brigádníci a oni už to odmáknou.Nyní po deseti letech placení brigád jsem byl pracovat a měl jsem z toho docela dobrej pocit.Osobní pocit že jsem přispel k nečemu dobrýmu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 4. června 2011 v 11:18 ® kety.vydra reakce na …
-
kamos007> A to je zajímavé! Otec je u stejné MO jako ty a už léta shání brigádu a vždy byl odbyt,že není práce a veškerou brigádičku,jak všichni ví,si si rozeberou kamarádíčci kolem výboru a raději si vše udělají sami.Ono se taky melichaření s penízkama a rybama lépe tutlá v „kruhu rodiny“ že,a řadoví členové jsou odbýváni,že není práce a že by MO raději penízky.Teď už otec na to zvysoka s..e,aby každý rok ze sebe dělal blbce a ptal se po brigádě,dá peníze a už se nerozčiluje.
reagovat - Pátek 3. června 2011 ve 12:04 ® Bigpista reakce na …
-
Přijde na to, u jaké jsi MO. U nás v Praze je hromada rybářů na málo vody. Moje MO má ve správě sotva kousek potoka, kde je nejhojnějším úlovkem potkan. Práce je tam pro pár lidí (uklidit břehy a tak), takže pro MO jsou větším přínosem peníze.
reagovat - Pátek 3. června 2011 v 7:42 ® kamos007
-
Rozhodně pracovat, unás nikdo nechce a vybor lita a shani a shani kde koho at se slovi nasada a nastavi splavky a nasadi novy pludek,…
reagovat - Sobota 9. února 2008 v 9:51 ® ZN
-
Piranha: já si myslím, že když „jdu do kina, nemusím napřed uklidit na záchodcích“.
reagovat - Sobota 9. února 2008 v 8:22 ® Piranha reakce na …
-
tak jako ja to beru ja delam to samy, jen se ptam lidi abych zjistil v jakym pomeru se chodi na br. Ja osobne to taky radeji platim rikam ze jsem byl na brigade po 10. letech.
reagovat - Pátek 8. února 2008 ve 23:00 ® rgb23 reakce na …
-
Piranha: na brigády nechodím a nadále ani nehodlám. Radši si to zaplatím. Dneska jsem jel na ryby na jeden můj oblíbenej rybníček, bohužel je pořád zamrzlej, tak jsem místo rybaření uklízel odpadky na břehu. Pro dobrej pocit, nebrigádně a když už jsem se tam dostal, nechtělo se mi hned zpátky. Abych tam ale šel na brigádu s dvaceti týpky a pár funkcionáři, poslouchal co kde jak dělat… děkuji pěkně. Na ryby chodím odpočívat, né plnit přání a rozkazy svazu
reagovat - Pátek 8. února 2008 v 18:22 ® Piranha reakce na …
-
u nas se delaj brygady prevazne o vikendu.Nejde o to platit si je a bejt doma v teple a v suchu.Jde o to ze trosku pomuzes prostredi kde chytas a mozna pro nekoho ziskas vetsi cenu jako clovek.Jinak ja je poslednich 10 let taky platil ale ted jsem byl a mam z toho dobrej osobni pocit.
reagovat - Pátek 8. února 2008 v 16:52 ® rybarmasar
-
Na brigády nechodím a nikdy nebudu.Uznejte,sleva na povolenku 500 korun za 10 i jindy více hodin.Většinou v nepříznivem počasí se opravdu nevyplatí stávat.A ktomu ještě přijít v práci o dovolenou protože většinaakcí se koná v týdnu…
reagovat - Pátek 8. února 2008 v 5:03 ® mirmen
-
Kdysi jsem odpracovával ( tehdy 25 hodin ročně) a docela rád, zejmena při výlovech našich chovných rybníků nebo při práci okolo ( prořezávání ledu … k odvětrání plynů ) apod.
Pocit ze smysluplné práce jsem měl. Navíc jsem se potkával s kolegy, s nimiž jsem se jinak nesetkal.
Teď už jen platím, protože mám málo času ( často pracuju o víkendu a mám volno spíš ve všední den).
reagovat - Středa 6. února 2008 ve 22:24 ® M.BURNES
-
V plzni se samozřejmě brigády neplatí
reagovat - Středa 6. února 2008 ve 21:06 ® wallys
-
Na stanovené brigády již nechodím círka 12let a to nejen z důvodu že již nebydlím v blízkosti MO,ale i proto že nemám čas a ten volný čas co mám raději strávím s rodinou at doma čí na rybách…převážně jezdím na delší výpravi a než začnu lovit tak si okolo svého lovného místa uklidím a tak se chovám po celou dobu lovu.Nemohu pochopit že za cca 8dní od vody odvezu 3pytle odpadků a když dojde RS se ještě do mě naváží že udajně něčím porušuji RŘ.a přitom vedle mě chytají domorodci z místní MO a ti tam maj prázdný flažky,vlasce,humus a nim se nic nestane…A proto si brigády rači rád zaplatím a ze sluncem c duši si řejnu že jsem MRS přispěl za rok dalšími pěnězi na něco ku zkrášlení přírody a zarybnění osádky.něž po někom zas a zas zbírat bordel.....kdyt to uděkám najaře znovu :o((((((((
reagovat - Středa 6. února 2008 ve 20:12 ® monaster reakce na …
-
Ondruch M:já vím na minuty kdy a kde nasaděj a neřeknu to ani kámošovi. oobně byhc byl pro aby hospodář využil zákonnych možností a po nasazení hájil 14 dní. jinak s echystám na schůzi a tuším že pokud to bude jako na zastupitelstvu kde jsem se hádal proti pronájmu rybníka „nerybářům“ tak mně vynesou nohama napřed
jinak jsme byl dneska na sádkách kvůli nějakýmu jednání
reagovatdocela mně potšilo když mi tam „vedoucí“ říkal že se mnou za spočítaj na výlov…přitom teoreticky nemusím udělat ani hodinu brigády. ale o to nejde. nechodím tam kvůli tomu. kdo jednou šlapal bahno, a tahal sak už stejně nemůže jinak
- Středa 6. února 2008 v 19:24 ® chosebaits reakce na …
-
OndruchM-Ja jsem pro oboji ,but makej nebo plat.
reagovat - Středa 6. února 2008 v 19:22 ® chosebaits reakce na …
-
OndruchM-Ja mam odpracovano ročně asi dvacet hodin a to bez naroku na něco.Dělam rybařinu rad se všim co k tomu patři.Potok slovuji každy rok z baterkou na zadech a tyči v ruce.Každymu bych to dal do ruky aspon na tři hotky ,at pozna co to je se placat po potoce.Spatky k tematu.Kdo chce,tak to bude dělat tak jako tak,ale určite penize od rybařu bych nedal nikam jinam ,než do vody.
reagovat - Středa 6. února 2008 v 19:13 ® OndruchM reakce na …
-
chosebaits: a co se týká peněz, kde je vezmem, když si všichni udělají brigády? nasazení ryb je krásná myšlenka, ale bez změny řádu a smýšlení lidí to bude jen plácnutí do vody. Jinak u nás sadíme těžce nad plán a pak když člověk vidí kde to končí tak je mu občas smutno
reagovat - Středa 6. února 2008 v 19:11 ® chosebaits
-
® Klon-To co si odsouhlasite,tak to mate.Tak podej navrh,že když přijdeš po třeti a nebudou tě chtit,tak už maj smulu a orazej ti listek tak jako tak.Nemaš přece tolik času ,abys tam jezdil každou tvoji volnou sobotu.Vylovi u vas nedělete?????
reagovat - Středa 6. února 2008 v 19:10 ® OndruchM reakce na …
-
chosebaits: lidí je možná dost, ale většina jich brigády stejně nedělá, mluvím ze zkušenosti z naší organizace. A u těch co na brigády přijdou je otázka efektivity práce. Další otázka jsou ti co nepřijdou a stejně mají brigády udělané. Jak už zde někdo řekl, brigády, v současné podobě jsou přežitek. A placení lidem, stejně se to děje, borci co něco dělají: lovební skupina, atd mají tolik hodin, že to stejně nějak musíš vypořádat.
reagovat - Středa 6. února 2008 v 19:04 ® chosebaits
-
OndruchM-Jinak můj názor na brigády je prostý. Zrušit plošné brigády: jsou až příliš zneužívány. Práce kolem rybaření: odlovy, ledařina, výtěry, úklidy řešit pomocí domluvených pracovních skupin, kterým to bude proplaceno.NEMYSLEL jsi to važně?Lidi je dost a ty budeš radeji někoho platit?????Ja bych rači za penize nasadil ryby.Nemysliš?????
reagovat - Středa 6. února 2008 v 0:36 ® makros
-
Myslím si,že na brigády by se mělo chodit.Ale je na každém z nás jestli půjde nebo si je zacvaká.Je dobré mít možnost volby.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 23:42 ® rgb23
-
Brigády jsou přežitek z dob minulých a parketa modrokošilatých pionýrů… Brigáda typu úklid u vody a pod. by měla být součástí běžného rybolovu. Nikdo nechce chytat na skládce… Odborné a specializované práce by měli dělat profesionálové placení svazem za peníze členských příspěvků. Současná praxe je taková, že jsou „2 pracující profíci a 20 okukujících brigádníků pocházejících kolem a časově plnící brigádu“.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 23:11 @ ???
-
Brigády ano.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 23:03 @ ??? reakce na …
-
Zamysli se času je dost
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:48 ® Mary reakce na …
-
Piranha:Kvůli brigádám nemusíš podávatDAP. Takový balík MO určitě nevyplácí. Příjem do 6000,–-Kč pokud je to srážkovu daní DAP dělat nemusíš.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:33 ® Piranha reakce na …
-
Mary> protoze nechci a nemam zajem, prici se mi to, jsem rybar ,sportovni rybar, podnikatel a mam rodinu, tak proc bych sel do neceho na co nemam cas a s cim prevazne nesouhlasim.Pokud trosku, co se polityckeho mysleni a uvazovani tyce zmodraj a omladnou, tak bych mozna premejslel ale nyni ne.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:22 ® Mary reakce na …
-
reguele: a kdy požíváš?
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:21 ® Mary reakce na …
-
reguelE: MÁŠ VELKÝ KUS PRAVDY. Já jsem pro to brigády platit. Protože když přijde více lídí, tak dvá dělaj a pět jich čumí. Když by bylo co dělat a zapotřebí více lidí, tak nepřijdou. Ale je to také tím, že mají své zaměstnání, kde se chodí imrvére, počítaj, že budou mít volno a ejhle, musí do práce. Když vyberu peníze, mohu si pak dovolit to zadat firmě a mám to jistý, že to bude hotový. Jenom se nikdo neozývá na to, jak je to s brigádama v Plzni. Pokud je skutečně nemusí platit,co je to za spravedlnost vůči ostatním krajům? A taky se mi nelíbí cena brigád, proč to nemůže být jednotné pro všechny kraje? To je bordel.
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:04 ® Mary
-
chosebaits: souhlasím
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:02 ® LojzaRybka
-
jasně že brigády ano,ale takového tipu jako je vyřezávání náletových porostů úpravy rybochovných zařízení a podobně,uklízení petek a takovýho by se dělat nemělo,pokud by se lidi chovali k přírodě hezky,nebylo by to potřeba
reagovat - Úterý 5. února 2008 ve 20:00 ® regulus
-
fikus – napsal jsem to tak jak jsem to napsal zcela záměrně a nikoliv proto, že bych požil.
Trošinku se k tomu vrátím. V podstatě je to názor jednoho mého známého, který tvrdí, že by si nikdy nevzal na triko poslat rybáře na brigádu – úklid břehů, právě z níže popsaného důvodu a upřímně řečeno, by mne nikdy nenapadlo se na to dívat z této strany. Příspěvek měl být trochu provokace, co z vás vyleze -:))))) a taky trochu varování, co se může stát.
K tématu brigáda ano, či ne. Většinou na brigády chodím, pravdou ale je, že mi velmi často nepřipadají moc smysluplné, někdy se ta práce i vymýšlí, takže su na*ranej a měsíc hudruju, že mě příště můžou políbit pr*el a že to raděj zaplatím. Ne každá MO má vlastní rybochovné zařízení nebo něco, kde jde uplatnit brigádníky. Z druhé strany MO co tyto zařízení mají jsou rády za každou odpracovanou hodinu. Pravděpodobně dost velká většina lidí brigády platí, často i z důvodu, že si za stejný čas co by strávil na brigádě, vydělá několikanásobně víc tím co umí.
Brigáda jako taková, je z mého pohledu pozůstatek doby minulé (mimochodem rybářský svaz není jediné sdružení kde tomu tak je) a je dost na pováženou, jestli smysl mají či ne. Už jen fakt, že se na různých místech platí různé sumy za neodpracovanou brigádnickou povinost zvýhodňuje nebo naopak znevýhodňuje členy různých MO. Z druhé strany je třeba dodat, že některým MO by se díky zrušení brigád patrně dost zvýšily náklady na provoz, protože na práce, které dělají brigádníci by si museli někoho najímat a pochopitelně ho zaplatit.
Nejspíš je současný systém brigád rozumný za předpokladu, že je co dělat (pokud bychom to obrátili tak, že by se k současným poplatkům přidala ještě nějaká suma, dejme tomu na provoz MO, která by se mohla snížit odpracovanými hodinami ve prospěch MO, tak by to bylo prakticky to stejný a asi by se tím nic nevyřešilo). Kdyby se všichni členové obou svazů rozhodli, že si letos tu brigádu odpracují, tak se obávám, že by asi leckde nebylo co dělat. Odpověď na otázku zda by se na brigádu chodit mělo či nikoliv bych nechal na rozhodnutí každého soudruha, patrně podle smysluplnosti brigád u té či oné MO. Ještě mě do běla vytáčí brečení na schůzích, jak ti chudáci vejboři museli udělat to nebo ono a přitom nejsou schopni zařídit jednoduchou věc, je potřeba tehdy a tehdy tady toto, je to práca na 3 hodiny, udělej to a máš to jako brigádu, vždycky se někdo najde kdo to udělá, akorát to zkontrolují a když brigádu vypíšou, tak přemýšlí co by se vlastně mělo dělat.
reagovat - Úterý 5. února 2008 v 19:57 ® Mary
-
Piranha: Proč se nestaneš funkcionářem? Proč do toho nejdeš? Ti co kritizují, zrovna proto nic neudělají. Neremcej a jdi do toho.
reagovat