Chytej.cz

Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň! necteno

14.11.2004 | Tomash | 2.522 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem K. O. To co se mi stalo dnes ráno je to nejhorší, co se mi mohlo stát. No ale zase abych nepřeháněl… Vyrazili jsme s bratrem vláčet na Labe. Ondra chytal na mini woblery a já na malý ratliny – gumový ripper s olůvkem v těle. Bráškovy jsem každou chvíli podebíral pěkný tloušťáky – tak kolem 45cm(ulovil celkem 4 ks). Já jsem také zabodoval – ulovil jsem jednu parmu 53cm a jednoho mini candátka tak 20cm. Nasadil jsem svůj nejoblíbenější vzor – stříbro červené tělíčko s bílými flitry. Nahodil jsem na rozhraní vracáku a proudu a začal navíjet, ale žádnou rybu jsem nepřiměl k záběru – už vidím svou nástrahu tak jeden metr od břehu. Ještě jednou s ní cuknu – co kdyby náhodou. A v tom se to stalo. Kde se vzal tu se vzal obrovský okoun připlul k mé nástraze a začal ji jakoby cucat. srdce se mi rozbušilo… překlopil jsem překlapěč a nehnutě sledoval, co se bude dít. pruhovaný obr Ratlina ani nevím kolikrát (byl jsem fakt strašně napjatej) nasál a vyplivl – vždy tak nešikovně, že jsem nemohl přiseknout… až teď. Teď konečně gumáka dobral a já se odhodlal k rychlému záseku. Začal nádherný tanec. mám vlasec o,165 mm Byron Ghost – znám jej a vím, co si můžu dovolit. Krásné přetahování trvalo asi 5 minut a když mi jej Ondra podebral řekl doslova : " Ty hajzle, cos to chytil za obludu!!!" Nevěřil jsem tomu. Bylo to jako ve snu. Nádherně stavěný okounmá jistě hodně přes 40cm! Měřím rybu a metr ukazuje šílených 51cm!!! Má radost nezná mezí… Ondra tomu také nemůže uvěřit – jeho okoun z léta měřil „jen“ 41 cm, jak jsem mu ho záviděl. Máme s sebou digitální fotoaparát, a jelikož mě okoun učaroval, neměl bych srdce ho killnout. Vyfotím se s ním, a pak jej pustím. Beru rybu do rukou a ještě pořád se klepu. Ten, kdo na vlastní oči viděl ve svém životě okouna přes 50cm, ale i menšího, ten ví, jak je to nádherná ryba… Kam se hrabe štika přes 90cm… Ondra se přede mnou rychtuje s fotoaparátem a říká : " Jdi blíž k vodě" takhle je za tebou hnusný pozadí ( průmyslové měsťo Ústí). Sestupuji pomalu k vodě. Ukazuji okouna na objektiv a… Vše bylo dílem okamžiku. Ondra říká:" Táák úsměv… já se usmívám, okoun s sebou trhl, jeho ostrá skřele se mi zapíchla do hřbetu ruky a ryba mi musí vyklouznout s náručí. musím si rozhodnout v piko sekundách. Buď s rybou fláknu do kamení před sebou a prvděpodobně ji zabiju, anebo ji pošlu směrem do vody… Poslal jsem ji do vody. Dlouho bylo ticho. Vše jsem si pustupně znovu a znovu přehrával… Jak okoun zabral, čekání na zásek, zdolávání, měření… A teď? Bratr se mi chtěl omlouvat, ale zarazil jsem ho. Byla to čistě jen má chyba! Zbalili jsme věci a jel domů… Co říci závěrem : Nemám foto svého největšího okouna a kdoví, jestli ještě někdy většího chytím, ale zase můžu říct : „Můj okoun 51 cm plave v Labi.“

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:59 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Tak to se stává,mě taky občas zdrhne trofej. tloušť nebo okoun,ber to tak,že vytáhneš dalšího!!

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 22:15 ® Tomash
Tomash

Díky pánové. Za nějakýho extra borce se však nepovažuju. Všichni chodíme k vodě a já ten den nešel na půlmetrovýho okouna. Šel jsem jen na ryby. zavláčet si a pobavit se s rybami, což se mi podařilo. Škoda, že nám utekl z objektivu ten trofejní okoun – chtěl jsem se vám s ním pochlubit, jako s tou štikou… Díky, že se mnou soucítíte… Doufám, že ho ještě někdy uvidím. Může ho ulovit i bratr nebo někdo jiný. jen bych ho chtěl zase vidět. Byla to asi ta nejhezčí ryba, kterou jsem kdy na své vlastní oči viděl!!!

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 14:31 ® HaD
HaD

playboy007 to vystihl asi nejlépe jak to šlo. zcela s ním souhlasím

reagovat
Pondělí 15. listopadu 2004 ve 14:19 ® playboy007

Tomash: žádná fotka nezachytí tvý pocity když si toho chlapáka zapřáh, když se s ním pral, když si ho podebíral a poprvý na něj sáh. ty si to budeš pořád pamatovat, brácha ho viděl taky a to myslím úplně stačí. ostatní by ještě pochybovali jestli byl fakt tak velkej a jestli si ho fakt uvláčel. znáš to. každopádně ti gratuluju, seš parádní borec a hlavně: TY VOLE, TYS CHYTIL PůLMETROVÝHO OKOUNA!

[ Upraveno playboy007 dne 2004–11–15 v 13:20 ][ Upraveno playboy007 dne 2004–11–15 v 13:22 ]

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 ve 21:22 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Mě taky uteklo hodně velkejch okounu,hold,taková je realita,ale neboj,možná příjde větší

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 16:09 ® pupak

Tomash – kdybys ho klepnul po hlave tak se mrskat nebude:-)) ) a mas foto jako z praku . . .

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 15:52 ® Tomash
Tomash

Jiris : díky za upřímnost…

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 ve 14:07 ® Milky
Milky

Tomash: To se stává. Je mi to velmi líto, ale … . Doufám, že to do příštího roku trochu povyroste a brácha bude s foťákem umět narábat taky o poznání rychleji. Třeba mu poraď, aby nevolil pozadí a snažil se, aby hlavní motiff byl přes celý snímek (ty a ryba). Zbytek tam vůbec být nemusí. Na digi fotce se dá ještě docela jednoduše pozadí vyměnit.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 ve 13:48 ® jiris
jiris

jaryne – pochlub se co se ti podobnýho stalo, rád bych se zasmál )

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 ve 13:44 ® jiris
jiris

A já ti nevěřím

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 11:34 ® Chose
Chose

Tom-no tak to je celkem drsný. já byl jednou (a naposled) na rybách s jedním kámošem. celkem pohoda,ale najednou záběr, tak půl hoďky jsem vodil rybu,potom přitáhnul ke břehu amura,určitě kolem metru. kámoš s cigárem v puse čuměl co se to mele na háčku a jak se ohnul pro podběrák udělal vlasec prd a amur byl v pr… ten vůl mi cigárem přepálil vlasec. fakt bych ho zabil… od té doby radši chytám sám. nedlouho před tím mi zase jinej kámoš podebíral kapra tak že ho prostě lovil podběrákem.řval sem na něj že má jen nastavit a čekat až ho tam dotáhnu ale on ho prostě naháněl až ho ustřelil. radší od tý doby jezdím na rybky sám. jinak upřímnou soustrast…

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 11:29 ® jaryn

Když se mi něco podobnýho stane říkám si „patřil vodě“. Ale ještě 3 něděle si to v hlavě přehrávám. Je to holt k nas…, ale co naděláš, i v tom je kouzlo rybařiny.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 10:29 ® Tomash
Tomash

HaD : Anebo taky ne…

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 10:26 ® HaD
HaD

tak to je hustý, ale takový věci se taky (bohužel) stávaj. jsi mladej, ještě si pořádnýho chytneš

reagovat