Vyhledávání
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | 7.975 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 26. listopadu 2004 ve 22:28 ® Zlinsky_lovec
-
Tomash,souhlas!!
reagovat - Úterý 23. listopadu 2004 ve 22:37 ® Tomash
-
Kua! Už zase téma plevelný ryby… Nebudu se rozepisovat. Většina zná můj názor. Plevelná ryba – NEEXISTUJE!!!
reagovat - Neděle 21. listopadu 2004 ve 21:01 ® Zlinsky_lovec
-
Napíši,to co jsem psal do podobnyho tematu nedavno:Jestli máš poblíž nejakej mp revír,dones ji tam,pak te aspon nebude kousat svedomí,že jsi zabil maleho dravčíka,ale ani tě nebude trápit svědomí,že by ten dravčík sežral nekolik draze nasazených pstruhů.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 22:18 ® HaD
-
hraji:zcela souhlas
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 9:17 ® hraji
-
Již samotný termín „plevelná“ ryby mi zvedá adrenalín, ale připisuji tuto slovní neobratnost ve vyjadřování malé slovní zásobě zadavatele dotazu. Protože žádná ryba není plevelná, možná je to ryba, která páchá škody na obsádce pstruha, ale není to plevelná ryba, dřívější zákon ji označoval termínem „ryba škodlivá“. Rybář má dodržovat zákon, takže puštění štiky na pstruhové vodě je přestupek podle zákona a když se na to podívám z hlediska hospodáře na revíru, tak je to i přestupek proti zdravému rozumu, což se o všech přestupcích podle zákona říci nedá.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 ve 13:29 ® Milky
-
Gwin:
- na jdené straně je zákon – to je neodkecatelné!!!
- z malé bude velká a je to f prde---- ! Psruh je sice dravej, ale jí se pak nevyrovná. To vážně nemá cenu vysazovat za drahý prachy pstruhy. Když všichni budou uvažovat jako ty, tak se neoddělí zrno od plev. Já pochopitelně nemám nic proti štikám, … to už tady z mého mentorování několikrát zaznělo, ALE
Podívej se na to z hlediska potevního řetězce! Chceš-li mít ::uměle stanovenou:: P vodu, musíš ctít ::uměle:: vytvořený:: zákon. Jinak by mohla být P voda jen tak někde na Šumavě, kde je štice zima a ty jsi někde ve vnitrozemí namydlenej. Víš, jakej je rozdíl mezi rybníkem a bazénem? Jednoduchej – v obojím je voda a dá se v tom koupat. ALE do bazénu se musíš nejdříve umýt!!! Tím původním tématem ale bylo, jakým způsobem se má :::liqidovat::: – opravdu nešťastný termín – plevená ryba – spíše se jedná o škodlivou rybu.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 ve 12:37 ® HaD
-
nz
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 ve 12:13 ® Gwin
-
HaD:toho jsem si nevšiml, dík.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 v 11:42 ® HaD
-
bylo to tady asi před 14ti dny- klikni si zde a máš tam asi 100 odpovědí na toto téma: Likvidace plevelných ryb
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 v 11:36 ® Gwin
-
Milky:ne, tak to bych nechtěl, ale nadruhou stranu bych nemohl takovou malou štičku připravit o život (prosimvás, ať se na mě za toto stanovisko nikdo nehněvá)
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 ve 20:57 ® Milky
-
- dopouštíš se přestupku proti RŘ
- je to špatná volba, protože v naší malé zemičce nejsou všechny P vody – čistě P. To znamená, že jsou v oblastech,kde by jinak byla voda něco mezi. Když to tam budeš vracet, je bezpředmětné tam vysazovat pstruhy a může se z toho v klidu uděla MP revír – to bys chtěl?
- Sobota 13. listopadu 2004 ve 20:46 ® jiris
-
toto tady nedávno bylo.
reagovat