Chytej.cz

Sumci na Orlíku necteno

27.1.2008 | ksandik13 | 13.076 zobrazení | 21 odpovědí

Zdar,nevíte někdo jak to poslední roky vypadá se sumcema na orlíku???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 16. srpna 2017 v 8:32 ® Mary reakce na …
Mary
:->
reagovat
Pátek 11. srpna 2017 ve 14:47 ® Romanovosk reakce na …

Ahoj prijeli jsme na orlik konkretne orlik nad vltavou na sumce ale neni tady jak se dostat k vode nejbliz 500 m ale s tim vybavenim je to kus neviš o necem v okoli kde se da sjet az k vode kde nejsou kameny a strme břehy a kde jsou sumci ..dik Roman ps napiš do emailu romanskrapek@seznam.cz dik

reagovat
Středa 26. července 2017 v 17:17 @ Romanovosk reakce na …

Ahoj jedu poprve na chytačku na orlik nad vltavou neviš o néjakym dobrym miste na sumce. Dik za odpoved

reagovat
Pondělí 10. února 2014 ve 13:21 ® Fnížka reakce na …

Máš naprostou pravdu že zde je opravdu velké množství sumců do 1 metru. Chycení trofejního kusu je tím pádem obtížnější(takže se nabízí jen relativní selekce použitím větším nástrah). Štiku jsem tu dostal na cm stejnou jako ty a kdyby se mi někdy v životě ještě poštěstila podobná, tak věřím že bude zase odsud. Každopádně Orlík je především krásně prostředí a to je 50% váhy proč tam jezdím !:)

reagovat
Pátek 7. února 2014 ve 13:29 ® FInnnp reakce na …

Fnížka> Já osobně beru Orlík jako relax.Mám to tam 200 km.Musím tam jet z vozíkem a lodí z motorem.Navíc jsem tam nikdy nic kloudného nechytil.Jednoho metrového candáta a 110 štiku vše na trhačku.Sumce mám největšího asi 140 cm z asi 1000 ulovených­.Osobně jsem neviděl,že by tam někdo chytil něco kloudného.Větší sumce než na orlíku chytím u nás na rybníkách.Velcí sumci na Orlíku jsou,ale nedají se chytit,protože tam je šíleně malých sumíků.Takže Orlík beru jako rybařinu z grilíkem a posezení z kolegy.

reagovat
Pátek 7. února 2014 v 9:37 ® Fnížka reakce na …

Musíš z té nevýhody udělat výhodu, není nad to být mimo civilizaci pár dní na takové skále, která je mimochodem uprostřed sumčího ráje. To to je teprve skutečný nefalšovaný zážitek. Kam se hrabe nějaký soukromý rybník s posr…mi vyznačenými místy na plánku.

Ryby kolem jsou „srostlé“ s místem a patří sem…a jejich zdolávání je skutečný zážitek a svým způsobem um který má svojí nezpochybnitelnou hodnotu.

Nechci se nikoho dotknout…ale tak to vidím já.

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 17:15 ® sgt.mooody reakce na …

Flnnnp,:No a právě že v těch skálách sou zalezlí fousáči.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 21:41 ® FInnnp

Orlík má jednu výhodu,že je nepřístupný.Samá skála.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 21:36 ® Jonny94 reakce na …

ryby

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 21:36 ® Jonny94 reakce na …

no tak lidi nebudte zase takovy pesimisti voni tam ty rby sou ale sou vychcany jak dira do snehu a je tezky je chytit jak sumci tak vsichni dravci az pres kaprovity fisky taky zalezi na stesti:)

reagovat
Středa 24. září 2008 v 17:50 ® sgt.mooody reakce na …

petr.esox,:Přesně tak!Masaři si na těchto vodách libují,a to nejvíce chatáci který maj po celí přehradě natahaný šnůry a vždycky si jen přijedou na lodi vyzvednout ryby.Když to takle pude dál,tak pudou tyhle velké a krásné vody do kytek.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 14:41 ® petr.esox reakce na …

Přesně tak, tak dlouho se bude Orlas drancovat, až dopadne jako Lipno. A jako všechny ostatní revíry. I velké přehrady nejsou bezedné. A než to někdo pochopí, bude pozdě a bude stát spoustu peněz a sil to obnovit.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 13:41 ® jiris
jiris

HaD / ono to nebude hlub. privlaci, ale spis tim, ze ty ryby nasledne zmasi :-)

reagovat
Úterý 23. září 2008 ve 20:55 ® sgt.mooody reakce na …

No já jsem si taky řikal:-)

reagovat
Úterý 23. září 2008 ve 20:47 ® tomchamik
tomchamik

na Labi,jsem byl taky,leč nevábím a tak jsem chytal kapry. To že mi to na orlíku šlapalo ber jako humor:-)) )

reagovat
Úterý 23. září 2008 ve 20:44 ® sgt.mooody reakce na …

tomchamik:No ale i tak si to vem že si tam byl skoro měsíc:-) To si myslim že kdybys byl na Laby a šel vábit tak ho taky dostaneš:-)

reagovat
Úterý 23. září 2008 ve 20:31 ® tomchamik
tomchamik

Orlík mi docela šlapal,za cca 30 dní a nocí lovu 1 kousek 65.:-)) ))Cm,ne kg

reagovat
Úterý 23. září 2008 v 18:33 ® sgt.mooody

Letos to byla na Orlíku se sumcema opravdu bída.O prázdninách Po celí týden sem měl Nahozené oba dva pruty na dno jeden na chomáč rousnic a druhej na cca 25cm cejna.A za celí týden přišlo jen jedno 45cm miminko:-(( Akorát kamarád chytal kapry a vytách 4 amury okolo 60cm,2 kapry okolo 40cm,a jinak tahal cejna za cejnem.Ale s dravcema je to tam rok od roku bídnější.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 15:38 ® piskot
piskot

Zdar

Ono s Orlíkem je vůbec na levačku. Loňskej podzim sem zkoušel okouny a to se svou betelnou výdrží a výsledek jeden okoun ráno a druhej večer. Naposled jsem okouny slušně na Orlasu potrápil před 3 roky. Na podzim jsem zkoušel feeder a to na pravidelně krmeném místě a taky špatenka.Na Orlík jezdím od malička tedy od roku 1982.Klesající tendence úlovků je stálá a rok od roku je to horší. Candáti se dají na podzim chytit na rybyčku a to za tmy,tedy místní porušují RŘ,ale funguje to asi.Vždy když jsme odjížděli ,rybyčkáři teprve přicházeli.

K těm sumcům snad poslední jistější lokalita jsou Říčky (soutok Skalice s Lomnicí) resp. Lomnice v úseku před soutokem s Otavou.
V tomto úseku je ovšem odlovné zařízení a část toku uzavřena. další dobré místo bývalo na špičce zátoky u Smrta,přímo naproti hradu Zvíkov.Ale,referuji spíše ze vzpomínek. On už tam není ani cejn v tak velké míře,prostě celkově špatné. Naposledy to tam bralo při velkotěžbě po povodních. Od té doby jen trápení. Pokud bude chtít někdo bližší info nechť napiše zprávu a můžem to probrat.Nechci to tu popsat v detailech.-)

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 0:18 ® HaD
HaD

co jsem slyšel, tak díky hlubinné přívlači mizí rychle velké ryby.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 22:26 ® tomchamik
tomchamik

Bídně :-( (

reagovat