Chytej.cz

Znáte říčku Dřevnici? necteno

13.11.2004 | Zlinsky_lovec | 4.976 zobrazení | 16 odpovědí

Tato malebná říčka protéká Zlínem a táhne se přes Otrokovice do Moravy. Přívlač na ní je báječná. Dají se tu chytit parmy 65 cm,okouni 45cm,jelci nad 55cm a taky tu jsou krásní okounci. Jediné,co je tu štěstí chytit,je štika nebo candát. Tato řeka má asi 15km a sadili jsem jen do 10 štik a ty už jsou stejně vychytaný jednoho mírovyho candata za rok tu mám. Ale přesto je to můj nej revír!A jaký máte vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 16. července 2010 v 10:34 ® michal94
michal94

Chlapi včera jsem byl na Dřevnici u Interšpáru pod splavem a paráda na smáčka jsem vytáhl štiku 55cm, 2 okouny a 2 krasné parmy ale všechno jsem pustil......

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2004 ve 20:58 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

jsou,ja neříkám,že ne,ale sumců je tam málo a tak do 120cm!!A candáti jsou tu taky,ale loví se zřídka a to podmíroví!!Na okouny je dobré místo od elektrárny až po loukovský splav nebo od obi dál!!Jak je v prštném autobazar a za ním ten splav-tam jsou super okouni a parmy(odtud máme parmu 65cm a okouna okolo 42 cm). Je to tam super,ale musíš vědět na co!!

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2004 ve 13:13 ® Tloust

Na Dřevce jsem jako doma často chytám v Malenovicích máte nějaké good místo na okouny?

reagovat
Středa 1. prosince 2004 ve 3:22 ® zedus
zedus

Denyg: to si jenom myslíš ,že tam nejsou sumci a candáti. já sem si to tady o jednom revíru myslel taky a při letošním snížení hladiny tam byl sumec 170cm (přenesen do Moravy), myslel jsem si, že tam nemůže přežít ani rybička a za měsíc po opětovném puštění vody, sem ta chytl candáta 62cm. Když se pořádně rozběhneš tak ho skoro přeskočíš, ale místy je zase dost hluboký.

reagovat
Úterý 30. listopadu 2004 v 15:45 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

zedusi,sumci se tam bezne nechytaji a candatu je tam jak v somalsku prezranych. HaDe,ja myslel,ze by tam prislo max.15 lidi a chytali bychom jen na urcitem miste a muselo by se chytat zpusobem chyt a pust,to by potom slo. Sethy,bylo by to mezi zahajenou a zacatkem prazdnin,jeste te pak informuji.

reagovat
Sobota 27. listopadu 2004 ve 21:33 ® zedus
zedus

Mám lepší nápad jak zdecimovat tvůj revír, pozvy tam lidi z chytej. cz a mi ti to tam zpleníme. Bass vychytá všechny okouny, tomash všechny parmy, já tlouště, Had sumce a jiris candoše a bude to.

reagovat
Sobota 27. listopadu 2004 v 19:55 ® HaD
HaD

denyg: tím si ten revír akorát zničíš, nezavděčíš se a nebudeš kde si mít zachytat

reagovat
Sobota 27. listopadu 2004 ve 12:55 ® sethy
sethy

Hej tak ja bych aj přijel. Sice su z kromerize, ale narozenej su ve zline a casto tam i jezdim, ale nikdy sem tam nechytal , ale vypada fakt pekne. Sel bych do toho. Pak sem napis az bude neco domluveny!

reagovat
Středa 24. listopadu 2004 ve 22:11 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Napište,ne??

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:36 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Tak přemýšlím,jestli bych nenapsal do kAJMANa o nasi ricce,protože mě fakt uchvátila,mys­líte,že se to vyplatí??A že to zveřejní??Jinak mě napadlo ,že bychom s kamošema vytáhli ostatní vláčkaře a udělali takový malý neoficiální závody,vy byste byli pro?

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 15:15 ® Kerad

Dřevka je můj domovský revír,převážně chytám v úseku od hospody u Máců po nemocnici. Výhradně na mouchu. Nejoblíbenější místo soutok s Janušticí a splav pod ním. Tloušťů habakůk i nějaké parmy nej 58cm.

reagovat
Úterý 16. listopadu 2004 v 10:49 ® jake
jake

to denyg: Mockrát díky za podrobný komentář. Já chytám nejvíc na soutoku s Janušticí a pod ním až ke splavu včetně a pak nad soutokem zase až ke splavu. Mám to totiž kousek od školy, kde učím. Ty velké parmy Ti člověče fak závidím – já se zaboha nemůžu dostat k rybě přes půl metru. To je asi úděl všech začátečníků. Mám letos chycenou jednu jedinou – a to sumce na Moravě – 60 – na rousňáka a to ještě na kámošův prut, který jsem mu hlídal, když se šel vy. at Slyšel jsem, že velcí okouni jsou pod otrokovickým splavem (u jezírek). Tak se tam chystám. Někdy se určitě u Dřevky potkáme.

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 ve 21:18 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Jaku,když mám svůj den,tak sejdu celou dřevku od shora dolů. Jinak na štiky jsem dřív chodíval pod Loukovský splav a chytal jsem na plandy. Vytahli jsem tam 3 štiky,mírový a pustili jsme je. Kámoš tam ted vytahl štiku 79cm,ale nechal si ji.Štika se mi taky občas chytne pod pekárnou(jedna blbá štika mi tam na rotačku 3krát po sobě zabrala) nebo letos mame jedinou a to pod splávečkama za teplárnou. Ostatní úseky až tak dobře neznám. Na parmy(velký)cho­dím,jak je za prštném autobazar,tak pod ten splav,ale nekdy se mi připlete i pod pekárnou,u vtoku januštice(na twistery) anebo pod velkym splavem u příluk. Sumce jsem zde zatím neuvláčel,ale slyšel jsem,že tu jsou. Kámoš jednoho vytahnul za OBi,mel 60cm. Candát je tu náhoda a vetsi nahoda je,když je mírový!Letos se mi povedl jen jeden a to zase pod pekarnou. Jinak jsme vytahli pod Loukovskym nebo za tím splavem za tím autobazarem. Okounci pstruhoví se tu loví vzácně,ale mé nej místo na okounky je pod splavem u toho autobazaru nebo též za OBI. Mého nej okouna(45cm) mám opět zpod splavu,ale nahodil jsem po proudu. Vždy tam chytáme z toho ostrůvku. Házej to tam i pos splav do levého rohu,tam je jich hodně. A nakonec jelec. Tech je tu extra moc,takže je chytíš všude. Ale na trofeje si chodím opět za pekárnu,nebo k mostu do louk. Ale jsou tak rozmístěny,musíš zkoušet.3tiky chytáme na plandy nebo na vyrazne červene woblery. Candáta jsem tu vytáhl na bílého rippera,na woblera salmo(ten byl mírový),4,5cm barva BD a na rapalu Countdown,4cm v barvě přírodní. Na parmy mám rotačky hammer 00.černa prední strana s fluo zelenymi tečkami,ruzné twistery do 4cm (bez ocásku)v žluté nebo bílé barvě. Na jelce a okouny platí rotacky mepps barva beruška(velokisti 0–2,ty jsou jen na jelce) ,barva okoun(vrch zeleny,prostředek zlutý,spodek oranž) stejné velikosti jako predchazejicí,ta hammerka jak mám na parmy,pak wobler jaxon(pravě jsem ho utrhnul)v barvě okoun,velikost 4,5cm nebo ten salmík,jak mám na candáty. Pak malý bílý,zelený twistery,zelené můžou mít i dva ocasy. Toto je vše,jak vláčím na dřevce,a tak doufám,že mi moje oblíbené nevychytáš a trofejní ryby(stejne jako já)budeš pouštět,at je co chytat!Nekdy bysme mohli zajit zachytat,ne??Jeste te informuju!Zatím čau

reagovat
Neděle 14. listopadu 2004 v 11:24 ® jaryn

Bohužel neznám

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 ve 23:35 ® jake
jake

Jsem na Dřevnici poměrně velmi často a mohu potvrdit… Jen ty míry chycených ryb jsou u mne, coby rybářského eléva podstatně menší – moje maxima na Dřevnici – parma 46, okoun – 32, tloušť – 39 a jedna malá štička – 32. Taky už čekám na něco aspoň přes půl metru. Ve kterých místech chytáš?

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 18:53 ® zedus
zedus

Jo, tam sem to viděl, chodil jsem s holkou od Otrokovic. Vyděl jsem tam stát pod hladinou slušný kousky tloušťů. Moje nej revíry jsou různé mlýnské náhony od řeky Moravy, místama je klidně můžeš přeskočit, ale ryb je tam jak naděláno, mám z jednoho takovýho náhonu 60cm kandáta.

reagovat