Chytej.cz

Pomsta za Parmy v UL necteno

24.1.2008 | Piranha | 16.940 zobrazení | 180 odpovědí

Jako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. ledna 2008 v 18:02 ® 

Jo a k té debatě ohledně zdražení povolenek jen tolik, že by " záliba" neměla být dostupností selektivní pro určitou skupinu lidí, „kteří na to mají“. V tom to jistě nebude. Já jsem v důchodu a mám to tak říkajíc jen tak tak…a v minulé sezoně jsem odevzdával sumář se třemi položkami…Takže cena oprávnění k lovu asi z hovada slušňáka neudělá.:-((

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 17:53 ®  reakce na …

mihy.san: Díky, díky, díky…hned se mi líp dýchá, když mohu doufat, že ještě nejsme (my dědkové), šmahem házeni do jednoho pytle. I když chápu, že NĚKTEŘÍ jsou fakt na zabití, ale to nemusí být věkem. Ať se daří.:-)

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 15:32 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

ba naopak myslím si že zdražení povolenky s mentalitou kterou se setkávám docela často by to vypadalo ete hůř když už si tu povolenku za 10 tiskarů koupim tak odnesu přece od vody dvakrát víc ryb aby se my to vyplatilo. přesně tohle slyším z úst některých rybářů a věřim že jich spíš přibyde než ubyde

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 15:17 ® LuboO
LuboO

mihy.san – pises o rapidnom zdrazeni povolenky. Opytam sa ta takto. Nie som nejak financne zabezpeceny, v ziadnom pripade by som si nemohol dovoit kupit povolenku za 10 litrov. A popritom som minuly rok zobral domov dve ryby, jednu na vianoce a jedneho okouna, ktoreho som nestastne poskodil, cize by neprezil. Ako k tomu pridem ja? A to nehovorim o studentoch, ktori maju penazi este menej. A dobre pises, nejde o generaciu dochodcov, ale o skupinu ludi, medzi ktorymu su aj chudobnejsi, aj solventni. Mysllim, ze toto by to nevyriesilo. Tot moj nazor.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 15:11 ® LuboO
LuboO

Netyka sa to Usti nad Labem, ale taketo pripady mame aj u nas.Musim pridat dnesnu skusenost. Vybral som sa rano k nam na rieku Hron. Trocha poobzerat tlouste, ostroretky. Prvy zaber som mal podoustev. Oproti mne chytal rybar asi v mojom veku (35), na otazku ci beru, kyvol rukou. No co uz, povedal som si, aspon jednu mam. On dost vela krmil a stiahl si tlouste k sebe. Casto sekal, ale nepremenil. Potom sa mu podarilo vytiahnut odhadom cca 20–25 cm tlousta. Hovorim si, fasa, ma stastie. A v tom som ostal doslova obareny, co urobil. Odkvacil rybu, mrskol ju hlavou o skalu a doslova vrazil do igelitky. A toto zopakoval 8×, co som videl. Ci boli vsetko tlouste, ci mali vsetky mieru, to neviem. Ale ja som tam za 2 roky chytil asi 100–120 ryb a vsetky plavaju vo vode. Teda myslel som si to, teraz uz viem, ze nie. Mimochodom, clen RS mi vravel, ze tam chodia manici, ktori beru tak 20–30 tloustov domov na kazdu vychadzku!!!! K tomu uz nemam co dodat. Len mi je to fakt luto. Vybavil som na tento rok papiere aj mojmu synovi, ale mam obavu, ci bude mat vobec co chytat.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 ve 13:33 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

Nordboy> to slovo „generace“ je nestastne zvolene, spise jsem mel pouzit „skupina“ nebo neco podobneho. Nejsem zamereny proti urcite vekove skupine, vsude jsou lide rozumni a pak i ti druzi. Jestli to vyzniva jako utok proti VSEM seniorum, tak se omlouvam a uvadim na pravou miru.

Mluvim proste o lidech, kteri nemaji cit pro danou vec, kteri nejsou u lovu ryb zadnymi novacky a maji uz dane veci tak zazite, ze je u nich zmenit proste nejde. A muzou to byt klidne i 30tileti kluci, kteri chytaji od 10ti a naucili se takhle zachazet s rybami od svych otcu a dedu. Mluvim o tech, kteri argumentuji „zakon to umoznuje“, a pritom i sami mozna trochu citi, ze se chovaji stylem „po nas potopa“. Ale presto to priste udelaji zase stejne …

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 ve 12:10 ® 

mihy.san: Proč nějak v podtextu Tvého příspěvku pořád cítím, že Ti asi vadí hlavně určitá GENERACE rybářů a to generace seniorů, kteří by podle Tebe měli hlavně vymřít. Není to od Tebe moc fér…parmy chránit ano a já s tím bezvýhradně souhlasím. Jen bych k tomu ještě dodal, že i „dědek“ může být slušný člověk a tak když už nás nechcete chránit jako ty ryby, tak se k nám aspoň chovejte méně neuctivě. Věř, že hovado může být ve všech věkových kategoriích. Nic ve zlém.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 8:55 ® ZN
ZN

lucioperce69: já si naopak myslím, že se to hrotí málo. Mělo by se přitlačit. Toto video bych použil na Svazu jako argument, že u nás může chytat každý vandrák. Pověsil bych to na YouTube s názvem Rybařina v Česku s pozvánkou k rybolovu v zemi neomezených rybářských možností.

Pláž v Ústí – E55 české rybyřiny.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 8:36 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

HaD: Tak to mě udivuje že v RŘ není ani zmínka o podsekávání. Neříkám že mám radost z toho co se tam děje ale myslim že to zbytečně hrotíte.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 0:57 ® HaD reakce na …
HaD

lucioperca: To, že to neodsuzuješ, je Tvoje věc. Každý to má nastavené jinak a je to tak v pořádku.

Ano, neměli jsme tam co dělat. Dnes už to vím a budu usilovat o to, aby byl na takových místech rybolov výslovně zakázán.

V RŘ o podsekávání nic není. Místo toho, abys nás označoval za hrdé ochránce parem, si ho raději přečti.

reagovat
Sobota 26. ledna 2008 v 0:13 ® jarryn21 reakce na …
jarryn21

Přichy-To jsou většinou starý, kovaný, kusy.S nima už nic nenaděláš.Jsou zvyklý počítat a to je nejhorší.Vezme parmu, nebo malýho kapříka a ještě ti k tomu dodá:„Babička má malej žaludek, ty dva řízečky jí stačí.“Tohle mám z druhý ruky.Toho jsem naštěstí svědkem nebyl.Vždycky a všude se najde pár nějakých lidí, který to poserou.My můžem bejt tak akorát nasraný.Tak budme rádi, že nejsme jako oni.

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 23:22 ® pipa
pipa

:) :-) :-) ..........

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 22:31 ® Prichy
Prichy

jestli tam pujdete, nebylo by spatne vzit s sebou kameru, ale vyjadrovat se slusne, aby to pak bylo publikovatelne

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 22:12 ® mihy.san
mihy.san

Na takovehle lidi neplati zadne clanky ani reportaze. Plati na ne jen jedno jedine: tvrda represe, ktera je konkretne zasahne! Zadne akce, ktere by jim pri maximalni uspesnosti zabranily chytat par hodin v jednom dni na „jejich“ miste. To jim bude fuk, otoci se a prijdou zitra. Jedine, co je zasahne, je chytit je za ruku, kdyz bude delat neco nezakonneho – kdyz strka tu parmu kamosovi, aniz by prestal chytat a rybu zapsal, kdyz s rybama cachruje s ostatnima rybarema atd. A osolit ho pokutou, na kterou si bude muset zavolat Home Kredit. Jenze to je utopie, uz jen samotne dokazovani, nemluve o starem znamem rceni „kde neni zalobce, tam neni soudce“, proste na to nejsou lidi.

Az donedavna jsem si rikal, ze s touhle generaci rybaru nic delat nejde, jen cekat nez vymrou. Bohuzel to od nich prebiraji i generace nastupujici, takze tohle je zacarovany kruh.

Jedine co by v tuto chvili s necim pohlo, by bylo razantni zdrazeni povolenky na 8, 10 tisic. Dalsi utopie? Uvidime …

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 21:26 ® Ftmči
Ftmči

foks01: Mám ten dojem, že v něakém starším čísle Kajmana (tuším duben 2003, nevím přesně), byl ten problém velmi podrobně popsán. Nezdá se však, že by to mělo jakýkoliv efekt.

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 21:05 ® orlas reakce na …

foks01-to pochybuju…takovéto kreatury čtou maximálně blesk,např ten se zmijovkou na palici,myslíš,že bude dávat peníze za časák?

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 20:51 ® Salmo
Salmo

Patřilo by to zkopat !!!!!!!!!!!!! Když jsem viděl to video tak jse mi chtělo blejt.........

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 20:37 ® foks01
foks01

no možna by stalo za uvahu napsat članek do nejakeho časopisu o rybach,tak by se to víc zviditelnilo a dostalo se to i ktem masařum ,řekl bych že ani jede z nich nema ani tucha že takovahle diskuze existuje ale časaky určo čtou .

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 18:31 ® LojzaRybka
LojzaRybka

lucioperce69>a­hoj,já už to psal,žeby tam nechytal nikdo,třeba tady na ohři,je úsek ohře,konkrétně je to 441041 Ohře č.6 MO Postoloprty jez v Mradicích,z dů­vodů migrace a rozmnožování lov ryb zakázán,a neni to malej úsek řeky

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 16:33 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

to all: nechtěl sem se k tomu vyjadřovat, ale musim. Na pláž jedu si zachytat moc rád a řekl bych i docela často. Parmy neberu. ale neodsuzuju ostatní když si je berou a udělaj si z ní karbanátky tak je to jejich věc. Jediná věc na kterou by ste si mohli stěžovat a upozorňovat je fakt že se loví na zimovišti ale to by ste tam pak něměli co dělat ani vy. A druhá věc která by asi řešila celej problém je, že minimálně 80% vytaženejch parem v zimním období je podseklejch. Kdyby každá podseklá ryba šla z5 do vody tak jak to je v RŘ tak by bylo po problému a všichni by byli spokojený masaři by si od vody sem tam parmu odnesli a vy hrdí zastánci parem by ste měli po starostech

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 15:55 ® Kazan reakce na …

harpunar> .....,jako by jejich fotr byl kormorán!!!…tak to je nejkrásnější hláška jakou jsem v poslední době slyšel, jdu si pro hadr a umýt poprskaný monitor, tenhle výrok fakt nemá chybu :-)

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 15:28 ® harpunar

Je to hororové video,masit parmy může jen debil.A nejen parmy.Nikdo nikoho neodsoudí za to že si vezme třeba jednu rybu za týden,ale někteří mi připadají,jako by jejich fotr byl kormorán!!!Včera byl u mne na firmě kamarád a popisoval mi podobnou situaci s minulého weekendu na soutoku Odry a Ostravice-magor tam měl v kýblu asi šest parem,kolem 60cm a na dotaz proč je masí mu řekl že je veze kámošovi do hospody a ten že s nich dělá karbanátky!!! Ještě že jsem já,holubičí povaha nebyl s ním,ten kokot by fičel do vody i s tím kýblem.Jen se přimlouvám,fil­mujte,foťte tyhle prasárny,nic jiného asi nezbývá,než je tady prezentovat,když už svaz to nezajímá a dělají mrtvého brouka.Snad se některým kormoránům nebude líbit jakou mají popularitu a nechají toho!!!

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 14:59 ® Dussy

Myslím, že by zmasili aji toho krokodýla :-D

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 14:48 ® Padis reakce na …
Padis

Je to v lidech o ničem jiném to není.

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 14:47 ® Padis reakce na …
Padis
reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 14:45 ® Padis
Padis

Nasadit na pláž krokodýli třeba by to pomohlo

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 13:07 ® Robur
Robur

já taky, ale myslím, že rybě či komuliv dalšímu je jasné, že pokud dojde k úmrtí v narkóze, tak to nebožtíkovi je jedno. Já třeba osobně, když už rybu vezmu, tak jí jen zabíjím úderem vidličky do hlavy. Stačí, že je všude sliz, s krví už to moc nemíchám. Ale to je věc názoru a jiné diskuse, kterou bych provozoval jinde. Spíš jsem chtěl poukázat na to, že kdyby parmu ten maník ještě podřízl, tak by všichni psali, že měl ty děcka poslat pryč nebo počkat až bude po 22. hodině:-)

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 13:01 ® Tomash
Tomash

Ty rány mají rybu omráčit, proříznutím žaber rybu vykrvíš a dojde k usmrcení, mám v tom celkem jasno :-)

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 12:59 ® Robur
Robur

myslím, že ani pitva karbenátku neprokáže, která rána byla smrtelná. Nadruhou stranu si vem, že by jí pižlal žábry /možná ještě před dětmi/, tady není snadná odpověď.

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 ve 12:55 ® Tomash
Tomash

Tu nešetrnou manipulaci jsem myslel, když má v jedné ruce a parmu a jde hledat „něco“, čím by jí dal po hlavě. Parma měla jediný štěstí, že ten blbec nenašel dřív tyčku od nanuku… :-/

reagovat