Vyhledávání
Pomsta za Parmy v UL
24.1.2008 | Piranha | 17.146 zobrazení | 180 odpovědíJako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 21. prosince 2008 ve 21:12 ® LojzaRybka
-
standas>asi nějak tak,někteří lidi si oto říkaj sami
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:11 ® standas
-
né já nejsem zlí, já jen některé lidi nemám rád!!
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:11 ® LojzaRybka
-
:))))))))
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:10 ® Salmo
-
LojzaRybka,Hany> No co vy nevymyslíte
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:09 ® Kubah reakce na …
-
LojzaRybka> To by bylo nepříjemný to schytat
reagovatNěkajej sestroj a tahej ho za autem
- Neděle 21. prosince 2008 ve 21:07 ® LojzaRybka
-
jj,a naložil bych naněj pytel hoven a střelil po něm
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:06 ® Kubah reakce na …
-
LojzaRybka> To by chtělo katapult
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:06 ® LojzaRybka reakce na …
-
kinghlína>samo že vybrodil na druhou stranu naskočil do fáčka s libereckou značkou a uháněl,dalo se tam přehodit totiš až na cestu
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 21:04 ® LojzaRybka
-
kinghlína>
reagovat) já sestřeloval asi před 15ti lety na ohři zabroděnýho muškaře kamenama,bral vše co chytil a na dotaz jestli nemá už dost,řekl ať jdem do pr…,tak začala palba
)
- Neděle 21. prosince 2008 ve 20:36 ® kinghlína
-
čau, nejsem sice z UL,ale s touhle prasárnou mám taky zkušenost. U nás na Berounce máme taky kripla co je žere a vždycky máme sto chutí ho sestřelit z tý loďky prakem! Parmy se neberou!
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 ve 3:29 ® 1Mara
-
Standas- jen jsem chtěl upozornit na to,co přesně píše BluShark,každý by si měl uvědomit proč vlastně rybaří a má rád přírodu.
reagovat - Neděle 21. prosince 2008 v 1:21 ® standas
-
Djte nám zbraně a pudeme na ně!!! Můj názor je asi takoví: kdo žere Parmy je PRASE a VŮL když nevý jak je jich málo.
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 23:17 ® rybarmasar
-
Jo když berou,tak berou…
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 21:30 ® BlueShark
-
Jiny priklad. prijdete ke krasnemu jezeru, kde jeste existuje priroda, skaly nebo utesy, kece ve vode, nekde pruzracna voda. Ticho a priroda si tu proste hoví. Prijde clovek nahodi udici. je mu tam krasne? Musi mit rybu domu? Ano, zabere mu krasny kapr „tak akorat“ a rekne si, chodim na ryby dlouho, chytam je a uspesne. Domu si ho vezmu i kdyz mi je lito ho vytahnout z tak krasneho bydleni. Rybu mam rad tak si ji vezmu. Ja osobne si vezmu treba do 10 ryb rocne. Das si rybu, chytis dalsi a proc ji nepustit, minula byla vyborna, ale momentalne bude jeste lepsi ziva a zpatky ve vode. Dam si radeji rizek z prasete, treba i jen proto, ze tu rybu vratim zpet tam kam patri. Ovsem pravo si ji vzit mam, ale jestli rybareni miluju, neudelam to. Nekdo je mene uspesny a jakakoliv ryba prijde, proste jde do saku. Nebo si reknu, tu prodam. Dnes je jidlo a maso drahe, proc neusetrit. Atd atd a to uz je pruser…
Vyzrat, vysat, vydojit… to neni reseni. Nekomu neprijde hloupe rozbalit tatranku a pustit obal z ruky, ktery volnym padem s podporou vetru a par dalsich fyzikalnich zakonu dorazi par metru za nej. Nekdo tohle odsuzuje. Ja to nikdy neudelam a clovek komu to neprijde divny, udela to same i u ryb. je to v MOZKU, je to o cloveku, je to o sanci ucit ostatni a delat vetsi a vesti skupinu fair rybaru. At si vezmou, ale at myslej. Myslim, ze rybareni uz dospelo tam, kam z casti melo. Uz se tolik nemasi, ale tlak je tak velky, ze se musi masit asi min nebo v CRS vice premyslet
PRISNE ZAKONY A TRESTY, ale o tom uz to tu bylo tolikrat.
Podle me je reseni prave tento server, ktere opravdove RYBARE spoji a najde dalsi a ryby tim ochrani…
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 21:21 ® BlueShark
-
Proboha lidi proberte se, tyby ubyvaji diky rybarskemu tlaku a diky premnozenym sumcum a betonovani brehu. neni to jen o maseni, dedky nebavi nekdy chodit na ryby jen tak, jdou tam protoze chtej maso a pak treba je to i bavi. Pro me bude masar vzdy moje najezena husi kuze a dukaz o tom, ze jsou lidi a rybari co umi chytat tady na foru registrovani a najeli na novodoba pravidla. Dnes je proste rybarina takova a v prirode ukazu ubyva a ubyva a cim dal vice se bude muset clovek omezovat. Kazdy dul jednou bude prazdny! je tu plno dalsich veci, ktere to ovlivnuji, treba rybarsky rad a nebo zasekle mozky ve vedeni CRS. Ja jsem zastance masareni ne a uz VUBEC U PAREM!!!! Moji kamaradi to proste nedelaji a je cas to hejno rybaru zvysovat a zvysovat a zvetsovat a ucit a ucit…
Budete se treba divit, ale je to o penezich, kdyby lidi prachy meli, koupi si je. Ja jdu o Vanocich misto zbytecnych darku dat nebo koupit krmeni zviratum v ZOO a je to pro me ten nej darek, divne? NEBO JE TO O VZTAHU K PRIRODE A V PROSTREDI KDE ZIJEM???
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 20:59 ® Nechran
-
Ahoj Kamarádi Rybařský Kde najdu na střekově tu vyhlášenou pláž? Není náhodou u železničního mostu ? Díky moc Jimak jsem pro omezování masařů. Pokud byste si pořádně přečetli rybářský řád, tak je tam napsáno že úlovky se nesmí prodávat (komerční účeli. Petru Zdar
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 20:23 ® Piranha
-
Hovadina nemel jsem to zakladat tohle tema.Blbost!! Kdo chce parmu at si je vezme,ja mam na to jinej nazor a to je vse.Nekomu zakazovat a snazit se o nejakou nesmyslnou zachranu ryby?Kaslu na to a beru to zpet.Parmy budu poustet vzdy, vazim si jich a ostatnich ryb taky.To je vse, co chci k tomuhle tematu, tady zalozenem rict.Uz sem psat nechci.
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 ve 20:13 ® 1Mara
-
Je vidět že to to téma si přečetlo spousty lidí a myslímsi že čas od času by bylo dobré to opět trošku oživit,aby si rybáři- MASAŘI na pláži v Ústí připomněli a snad zamysleli se nad sebou že parmičky sekat slepicím, za cigára prodávat větnamcům atd. je opravdu veliká škoda,přeci je lepší jich chitit denně 30ks., než 1–2 a ty odnést s 11 ranami v hlavě od vody. Dnes byla chycena jedna parmička s vyřízlím okem od háčku,byla opět vrácena spět vodě kam patří,přeju jí hodně štěstí a hodně let života. Třeba jí příští rok opět chytnu a bude o pár centymetrů větší. Chlapi rybářský zamysletese nad tím. Petrův zdar.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 15:34 ® 1Mara
-
Pro Ing.Kava Tomáš- Jsem rád že jste aspoň reagoval na naše názory,a víte očem slušní rybáři mluví a co je trápí. Za všechny slušné rybáře děkuji.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 14:54 ® foks01
-
Filip 00-parma teda po gurmánské stránce je asi na nejspodnější příčce hodnocení,nechápu co těm slepicím na ní chutná,dědky nasekat parmám …
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 14:48 ® Filip00
-
hele parmu už jsem chyt a i pustil, slyšel jsem že má hnusný maso plné chrupavek, ale na berounce je dědci sekaj slepicím a to je hrozný.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 14:11 ® 1Mara
-
Podobnej článek na téma zimoviště už jsem četl,ale nechápu proč by Parma a Ostroretka nemohla být hájená v zimních měsících?, Protože je jí hodně ? Protože se tam kvůli dobrému místu (rybáři zakrmují ) schromažduje na zimu ? to tam Parem,Ostroretek,Padouství je tolik že za dva roky,si zase budeme říkat (masaři vše vymlátili ) ?? Kde jsou ty Parmy ? Vy se bavíte o rybaření a zimovišti a já o nenasytných masařích co to prodávaj větnamcům atd.Vždyť ať si každý dobrý a poctivý rybář zachytá krásné Parmy atd,v zimních měsících a může mít krásné zážitky z rybolovu, než aby koukal na to jak je jiní zabíjej a odnášej domu a za dva měsíce tam nebude ani šupina a co pak si řeknou všichni ? , ryby "neberou ", ne že neberou,ale nejsou páááč všechny ty hejna co táhnou proti proudu na dobře zakrmený fleky jsou vychytaný a těch pár co zbyde je na léto. Souhlasým s Piranhou – Prosinec,Leden,Únor-hajení Parmy,Padoustve,Ostroretky. Kdybych jich tam bylo aspoň jako je tam Bolenů tak bych mlčel. Nic můj názor je stejně marný a Parmy to neochrání. Šimšálek Marek.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 8:59 ® sgt.mooody reakce na …
-
Piranha:To s tebou souhlasim,tenhle rok jsem dokonce koukal na Parmy okolo 40–70cm na Sázavě když jsem byl na mostu.A at si jí tam hodil co si chtěl prostě to nevzala a nezabrala,dělaj dobře holky
reagovatChce to jen aby si lidi uvědomili že je to fakt krásná ryba a je jí škoda,a když se nákej takovej masař uvidí že jich má v báglu jak nasráno tak bych ho normálně hodil do vody i s těma parmama.
- Pondělí 1. prosince 2008 v 8:48 ® Piranha
-
Je pravda ze tolik parem co jsem letos chytil uz od srpna, jsem jeste nikdy nechytil.Velikosti ryb a forma parem byla uzasna.Cisty, bez jakehokoliv stradani, nemoci ci zraneni.Pamatuji si, ze se jeden cas chytaly parmy do 40cm. Kdo chytil padesatku, byl king.Letos byly ryby temer vsechny pres 60cm do 70.Podle mne se zacala parma dobre, samovolne rozmnozovat a zacala migrovat i do pritoku, kde jsem ji zahledl. Fer od rybarske svazu v UL by bylo, kdyby zde na serveru zverejnily pocet odnesenych kusu parem v letosnim roce.Kolik celkem parem slo domu.To cislo bude nejake, vim ze nebude pravdive, vim ze si rybari nejake nenapisou, ale zajimalo by mne, kolik bylo tech psanych.Vim ze sem dojizdi rybari z Teplic, Duchcova, Mostu, Decina i z jinych kraju např. z Tabora.Ale to ustecke cislo, ta suma by mne zajimala.Osobne si nemyslim ze by byla parma na labi ohrozena, to uz lidi vytahnou vic parem nez ostroretek.S podoustvi je to na labi celkem dobry.Jsou mensi, ale je jich hodne.Ostroretek se moc nepotka. Jinak ja jsem osobne a zvedam ruku pro zimni hajeni parmy a ostroretky stehovave.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 7:32 ® foks01
-
b.gun-toto si všichni pamatujem,jak smutné ale asi pravda,
albin-také už sem nad něčím takovím přemyšlel ale asi by to nebylo k rybě šetrné kdyby na tom zůstala omotána na vlasci.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 v 1:09 ® b.gun
-
Piranha, 1Mara, filip111: Co se týká problematiky vyhlášení zimoviště, tak pro připomenutí sem vložím část z mé rok staré korespondence s představitelem ČRS SÚS Ústí n.L.: „Žádný předpis dále nedefinuje pojem „zimoviště“ pro účel zákona o rybářství … Ustanovení o zimovišti v praxi vymahatelné je, ale určitě velmi obtížně. Základním problémem je vykládání pojmu zimoviště, které je v rybářské veřejnosti obvykle nesprávně chápáno. Termín přezimování ryb je spojen s přechováním ryb ve vhodných podmínkách komorových rybníků. Obdobně mohou ryby přezimovat i v jiných typech vod, ale rozhodně to není typické pro říční systémy, vyjma odstavných ramen či některých tůní apod. V řekách jsou ryby obvykle alespoň částečně aktivní i v zimních měsících, obzvláště při tak mírných zimách jaké jsou poslední dva roky. V řece jako je dolní Labe (úsek od Střekova po Hřensko) se obvykle nesnižuje ani v zimním období teplota vody na takovou úroveň, aby ryby přestaly přijímat potravu a některé druhy ji dokonce přijímají velmi aktivně. Za potravou navíc také aktivně migrují. Úsek řeky Labe tzv. „Střekovská pláž", který je mimořádně oblíbený pro lov ryb v prvních měsících roku, nelze považovat za zimoviště. To vyplývá jak z výše uvedené skutečnosti, že prostředí, kde ryby přezimují má zcela odlišný charakter, tak i z toho, že přezimující ryba s ohledem na její biologii nevykazuje potravní aktivitu, která je základním předpokladem úspěšnosti lovu. Soustředění lovců do tohoto místa je způsobeno snadným příjezdem a odstavením vozidla v blízkosti místa lovu, snadným přístupem k vodě v terénu a přehledným prostorem, i nekomplikovaným prostředím lovu. Vzhledem k reliéfu břehu, morfologii dna řeky a k proudění vody je navíc místo výhodné z důvodu migrace ryb za potravou a proto jsou rybáři v tomto úseku navíc i značně úspěšní. Nicméně stejně nebo obdobně početné jsou ryby těchto lovených a jiných druhů i v dalších úsecích řeky, což bylo prokázáno také řadou provedených ichtyologických sledování a vyhodnocením řady standardních ichtyologických parametrů. Význam předmětného ustanovení chránící ryby v místech jejich nashromáždění pro přezimování proto spatřuji tam, kde tomu prostředí odpovídá (zejména rybníky), a kde by mohlo docházet k jejich rušení a lovu způsoby jako je tzv. podsekávání apod.
reagovat
Z výše uvedených důvodů a z důvodu uvažované nadbytečnosti neuvažujeme o označování míst s přezimujícími rybami, protože skutečné porušování tohoto zákazu je naprosto výjimečným jevem. Nedávno přijaté opatření v omezení úlovku parmy považujeme prozatím za dostatečné, protože z častých ichtyologických průzkumů na řece je patrné, že k ohrožení její populace nedochází. Případné restriktivní opatření pro daný úsek řeky přichází v úvahu až jako krajní řešení, kterým by neměli být postiženi převažující slušní rybáři navštěvující toto místo v době, kdy na většině jiných revírů lovit ryby z klimatických důvodů ještě zpravidla nelze.“ Ing.Kava Tomáš rybářský hospodář ČRS SÚS Ústí n.L. - Neděle 30. listopadu 2008 ve 23:39 ® 1Mara
-
Tam si to na pláži nikdo nelajzne,ječ tam moc očí každý den.
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 ve 23:22 ® Jak.novi reakce na …
-
musíme myslet na pytláky. těm, je doba hájení jednio.
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 ve 23:09 ® 1Mara
-
Bohužel je to smutný i já byl ixkrát světkem jak se tam obchoduje s rybami, a pocit rybáře,že jak nás učili za komunistů,vážit si každé ryby a přírody a vše kole vody už je ten tam. Úplně souhlasím s Foksem,Piranou,a dalšímy rybáři – udelat dobu hájení. Pocit chycení ryby si užije i sportovní rybář a masař to holt musí vrátit vodě .Nic jiného se stím asi nedá dělat.A proto ZAMYSLETESE v Ústí nad Labem vy,co to můžete v organizaci ovlivnit a upravit rybářskej řád.
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 ve 22:51 ® Jak.novi
-
V ústí nad labem jsem vytáhl nádherný parmy a všechny byly vráceny vodě. Jenomže jednou vedle mě chytal nějakej dědek chytl 3 parmy okolo 60–70 cm vzal si je. Nejhorší na tom je že tam přišel porybný pochválil ho ještě mu pomohl zabít kapra okolo 40. 4lověk by se divil jaký hyeny se dají u vody potkat.
reagovat