Chytej.cz

Pomsta za Parmy v UL necteno

24.1.2008 | Piranha | 16.940 zobrazení | 180 odpovědí

Jako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 30. listopadu 2008 ve 22:32 ® albin
albin

Navažte lano na dva těžký šutry a hoďte ho před danou pláž (teda pokud to neni kilometr).Oni to po několikátym utržení vzdaj.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 ve 20:00 ® pipa reakce na …
pipa

Přesně tak :-(( (((

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:56 ® Piranha
Piranha

Plno nerybaru je schopna za rybu neco i dat, takovy trosku socialne slabsi rybari ryby vemenuji za lahev alkoholu, ci za vajícka, nebo cigarety.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:44 ® foks01
foks01

sgt-ryby se opravdu odnáší ve velkém ,kdyby bylo vše podle řádu tak mě to nějak netankuje,ale toho místa se zneužívá .

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:30 ® sgt.mooody

Jestli si masaři berou správný počet ryb a dělají všechno podle rybářskýho řádu tak bohužel nedělají nic špatnýho.
A pokud jich tam má nákej dědek v batohu třeba pět tak to sou fakt kreténi který by potřebovaly hodit do vody!

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:25 ® Jak.novi
Jak.novi

rybarmasar: Už mi lezeš na nervy. Vždycky napíšeš jak ti ryby chutnají. Nemám nic proti braní ryb (sám si nějaké beru) ale nikde se s tím nechlubím.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:17 ® 1Mara
1Mara

Já plně souhlasím s Pirnou ať tam daj hájení od – do a je po problému.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:11 ® filip111
filip111

foks: jojo moje řeč.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:10 ® foks01
foks01

111-rybář který si chce zachytat a není línej rybu najít jí chytne po celém Labi,půlku z nich co tam chodí celej rok na Labi nepotkáš.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 19:05 ® filip111
filip111

už jsem si o tom psal s Piranhou na skypu, pomohlo by zimoviště ryb, žádná jiná šance podle mě není. A sportovní rybář si ryby najde na jiném úseku řeky.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 18:55 ® 1Mara
1Mara

Pirno – co jsem slišel tak todle už chtěli udělat hodněkrát rybáři a pry kvůli tomu řvali na schůzích a nikdy to neprošlo, spíš se divím z jakého důvodu to neprošlo :

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 18:52 ® 1Mara
1Mara

Foxíku- můj nápad (jentak od boku )co tam udělat o ňákým víkendu sraz a vše přednima pouštět spět,ale chceto více lidí, víc ryb spět do vody. (jen tak od boku ).

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 18:49 ® Piranha
Piranha

Zakaz lovu z duvodu zimoviste ryb by byl jasnym lekem na toto, ale zase by tim byly poskozeni sportovni rybari co si tam v mrazu chodej zafeederovat a pripomenout jaro.Podle mne by bylo dobre udelat hajeni pres zimu, treba od 1.11.-16.3.

reagovat
Neděle 30. listopadu 2008 v 18:43 ® foks01
foks01

tak už tu zas máme zimu a na pláž v Ůstí se začínají stahovat rybáři kterým parma přijde pouze jako lehký ůlovek a krmení pro slepice,tímto bych chtěl oživit tuto problematiku a s ostatnímy chytejáky třeba jen minimálně něco vymyslet pro její ochranu,samozřejmě tak i ochranu ostatních druhů které se tam stahují na zimu .

reagovat
Středa 6. února 2008 v 15:33 ® LojzaRybka
LojzaRybka

pupak>prosimtě,tam stejně pomalu nikdo nebyl,nakone c ti dědové odešli a byli jsme tam jen tři chytejáci a další dva byli asi tak 500m odnás

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 14:13 ® pupak reakce na …

Tak co . . . jak jste se pomstili bojovnici? Nebo to zas jen bylo placani jako ostatne na internetu je obvykle . . .

reagovat
Úterý 29. ledna 2008 v 0:12 ® LojzaRybka
LojzaRybka

potom když nebude mít povolenku,tak to už je trestnej čin,a to se řeší třeba podmínkou,pytláctví už není přestupek jako tomu bylo dřív

reagovat
Úterý 29. ledna 2008 v 0:10 ® jamesv reakce na …

nj,ale co kdyz i tak bude dal chytat?pokud neudela skodu vetsi nez 5000 tak je to jenom na blokovou pokutu nebo na trest.cin pytlactvi se to nevztahuje ?:-)

reagovat
Úterý 29. ledna 2008 v 0:08 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

jamesv>ono by stačilo celoživotní zákaz rybaření,pruty můžeš akorát zadržet lovícímu bez povolenky,né rybářovi

reagovat
Úterý 29. ledna 2008 v 0:02 ® jamesv

zdravim rybari:-) musim reagovat na lucioperce69 ktery pise ze za tisicovku lze od vody odnest 2,5 tuny ryb jsem z jihu cech a zde je jiz druhym rokem stanoveny pocet uslechtilych ryb ulovenych na jednu povolenku na 50 ks.myslim,ze to je skvela vec,znam dost lidi (duchodce jenz maji cas a chaty kolem lipenskeho jezera),kteri se chlubívali kolik stovek kapru candatu a dalsich ryb za ten rok nachytali…bohuzel ale taci berou stale…chatu maji deset metru od vody neni nic snazsiho nez vytahnutou rybu zbalit hodit do chaty a vesele pokracovat v masareni…je to smutne lipno uz tak je bidne osazene a diky temto „rybarum“ bude jeste hur…ja sam ryby mam rad,pokud mam chut na rybu chytnu si ji,tak si ji vezmu,ale drancovat vody timto zpusobem …za lonsky rok me pouze jedenkrat zkontrolovala rybarska straz a to sem mel pres 100 vychazek (lipno,orlik,hnev­kovice,korensko…)chte­lo by to vetsi kontroly a prisnejsi postihy za pytlactvi,treba propadnuti rybarske vybavy…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 12:03 ® BlueShark
BlueShark

Ja sem vlozim jinou myslenku. Nebo muj nazor. Prijde mi, ze vetsina masaru nebo lidi co si ryb nevazi, je lidi starsich. Vemu priklad u nas Labe 4,5,6. Znam cca 60 rybaru a Ti co tohle delaji jsou chlapi nad 50let, ne-li vic. Proste maji jeste zazite to, co bylo kdysi. Ryb bylo hodne a braly se domu slepicim, stary na pekac atd. Jen tak na ryby nejdou, proste jdou „HLAVNE“ za ulovkem. Kolikrat se mi letos stalo v zime, ze prisel, ja mel cejna na feeder na plazi 53cm a on prosil abych mu ho dal kdyz ho nechci a nechapal ze ho poustim s vetou, chci si tu jeste nekdy zachytat pane.

Co mi z toho vyplyva. Stareho psa novym kouskum nenaucis. Proste to maji v hlavach zabednene a chovaji se tak jak jsou zvykli od mala. Tzv. stara generace rybaru. Nerikam ze se to tyka jen techto skupin, ale mladistvi maji pristup na internet a vic a vic si zacinaji vazit ryb a jejich ubytku nenapomahaji. Rikam je to to co vidim ja.

Ja jsem parmu vzal jednou v zivote a uz bych to neudelal. Mela 73cm na zizalu na slavek a ten zazitek byl skvostny. Videl jsem tu rybu poprve kdysi a odnesl. Ted toho lituju. A vubec cely vyvoj me rybariny dospel k tomu, ze v ulovkaci mam 12kg ani ne za rok. Vetsina jde zpet at je to kapr, cejn, tloust predevsim (na dravce se moc nespecializuju). Par okounu domu jsem vzal. Tvoril prevaznou cast zapisu v ulovkaci. A co z toho plyne, proste jsem se poucil. Moralne povyrostl, mnohokrat se u vody s rybarem hadal o pusteni ryby, ac jsem to drive taky delal.

Vite ten clovek co tam reze ty parmy kladivkem je uplne jinde. Ten nepochopi o cem si tu pisem, ten se k tomuto nikdy nedostane, pokud to nebude obsahovat RR. Snad jen verme v nastup nove a lepsi generace. Vice informaci dava dle meho rybam vetsi sanci na ziti. I kdyz ted si kazdy tu vetu vysvetli jinak, ja mam na mysli: „PUST A CHYTIS SI ME ZASE PRISTE A TREBA VETSI, ZAZITEK Z TOHO BUDES MIT VETSI A JESTE JEDEN MINIMALNE“. Ten madar nebo kdo to je na tech parmach podle prizvuku, proste uz je starsi pan a neprenaucime ho. Sedel jsem vedle nej tolikrat a mel stejnou chut odejit jako HaD.

Snad jen doufejme, ze opetovnejsi a opetovnejsi debaty o pousteni ryb, se do mysli ctenaru a rybaru budou zaryvat hloubeji a hloubeji a jednou ta voda zase bude alespon o neco bohatsi nez ted…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 0:29 ® Prichy reakce na …
Prichy

Sander: ja myslel presvedcit vsechny lidi

jinak bych jsem zatim pletl jen, to co muzeme udelat my a hned, zivotni prostredi nezmenim, i kdyz si myslim, ze nemas pravdu, oni udajne dusicnany pusobily spis pro…ale jak rikam, o tom jsem se nechtel bavit, litali bychom ze tematu do tematu…za chvili bychom byli u RS apod. takto to opravdu nejde

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 22:07 ® Sander
Sander

Prichy > a já bych řek že všechny. Jde to ruku v ruce s horším životním prostředím a regulací asi většiny našich toků, tzn. úbytkem vhodných míst pro život i výtěr. Co ty na to? Chytám už nějaký ten pátek, a velice dobře můžu srovnat naší pstruhovku před patnácti lety a dnes. Není o čem hovořit, ten nynější stav je fakt žalostný.
A MP? Tam je úbytek trošku pomalejší, ale též markantní, vyjímaje parem, tam už jsou téměř ohrožené.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 21:33 ® kam!kaze reakce na …
kam!kaze

Pro BlueShark:Neke­cej?Fakt?

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 v 18:13 ® Prichy
Prichy

lerak, ZN: bavme se o tom, jestli je mozne nekoho presvedcit, ze rybi osadka nasich vod klesa…ja myslim, ze ano ( jiste ne vsechny)…bude to jednodussi.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 v 18:09 ® rybarmasar
rybarmasar

Já sem vydra našich vod.Ani šupinku nepustím…peče­nače,zavináče,sla­nečky,uzenáče.

reagovat
foto/forum/2008/th-img3056.jpg
Neděle 27. ledna 2008 v 16:35 ® 

Lerak: Jak vidno dalo by to na nekonečně dlouhou debatu a věc názoru by zřejmě nedospěla ke koncenzu. Takže já se další diskuze na „dané téma“…(původně něco o zhovadilém chování u vody)zříkám. Petrův zdar.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 12:46 ® jiris
jiris

rarach / mas sanci chytat skoro vsude? Mas, tak proto nase.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 12:44 ® Lerak

Nordboy, Příchy, ZN : ryba smrdí od hlavy…když mluvíte o národním bohatství, máte sice pravdu, ale v tomto stavu to nebude asi to správné pojmenování. Mnohé země (např.skandináv­ské)k takovému pojmenování mají jiné cítění a i tak se podle toho chovají. Zamezují podobnému rozkrádání, nehospodárnosti a prasečinám na svých tocích. Opravdu jej považují za národní bohatství, které přitáhne peníze ve formě turistického (a tedy i rybářského) zájmu, které opět zainvestují. Není tomu tak ale u nás v ČR…Bohužel. Majitel tohoto „bohatství“ se musí více snažit – ale on se nesnaží. Pak je situace taková, jaká je. Pokud se majitel nezmění a nezačne jinak hospodařit (nastaví jiná restriktivnější pravidla, šáhne nám hlouběji do peněženek a začne si to „bohatství“ lépe hlídat)popř. nepředá svoje vlastnictví někomu jinému – schopnějšímu, situace v rybařině lepší nebude! A zde souhlasím se Zdeňkem – přestaňte si to idealizovat jakýmkoli jiným způsobem ! Že budete chytat velké a tlusté ryby a bude jich všude hafo ? Se stávajícím „hospodařením“ majitele „národního bohatství“ a zdegenerovanou členskou základnou bohužel NE !!!

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 12:41 ® Piranha
Piranha

Prave takovy jako ses ty respektive takovy stejneho nazoru jsou hrozbou pro nase budouci chytajici vnoucata.Tak dlouho se bude parma nebo jina ryba at je to kapr, candat nebo podoustev prirovnavat a srovnavat s cejnem az v tech vodach budou opravdu jen ty cejni. Nerikam ze si rybar nesmi vzit rybu, to v zadnym pripade, ja osobne ryby jim.Chytnu rybu libi se mi vezmu, o trofeji to je jina otazka ale taky umim bejt skromne a rybu vratit, hlavne jde li o rybu vzacnou nebo me osobne na pohled krasnou.Dava mi to pocit slusnosti a ferovosti a to mne uspokojuje v dostacujici mire.V nejhorsim pripade vyndam z mrazaku filetu z globu a dam si tu rybu. Ale chovat se u vody, k vode a rybam bys mel instinktivne ovladat.Pokud ne tak nemas ve vyspele spolecnosti co delat.

reagovat