Vyhledávání
Pomsta za Parmy v UL
24.1.2008 | Piranha | 16.942 zobrazení | 180 odpovědí
Jako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. ledna 2008 ve 12:21 ® ZN
-
rybarmasar: ty jsi zrovna jeden s těch vandráků, kteří by ryby chytat neměli. Tvé myšlení je myšlením řeznického psa. Člověk s takovýmto myšlením by možnost rybařit, podotýkám rybařit, mít neměl.
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 11:56 ® ZN
-
Nordboy: znovu s tebou souhlasím, že naše vody jsou národní bohatství, patřící všem. Tedy i nerybářů. Taky s tebou souhlasím, že ryby nejsou a neměly by být zbožím. Bohužel, v současné době jsou na tom hůř jak to zboží. To si musíš koupit, kdežto všelidové hospodářství udělalo z ryb něco podřadného, nestojícího mnohým za rozumné uvažování. Přestaň se opírat o nějaké ideály, jak by to mělo vypadat. Realita je, bohužel, taková jak na tom videu. Nic neříkající fráze o tom, jak se máme chovat k přírodnímu bohatství evidentně nefungují u velké skupiny rybářů. Není to o morálce a penězích, jak znovu varovně zvedáš prst. To prostě nefunguje. Stejně tak jak nefunguje současný model, kdy, jak dobře poznamenáváš, jeden je zvýhodněn proti druhému. Takže, resumé, ve skutečnosti nefunguje v rybařině mnoho věcí. Nikdo však nic proti tomu nedělá, páč v podstatě to díky ceně vyhovuje všem. Spoléhat se na morálku každého z nás je prokazatelně směšné a nefunkční. Dokud bude možnost, že se někomu může rybařina vyplatit, tak se vždy budeme bavit o penězích. Nebo si myslíš, že ti rybáři na zmiňovaném videu dali na pěkné řeči o národním bohatsví? Jen jim to někdo umožňuje a vůbec jim to nepřijde divné. Tak mě prosímtě ušetři zbytečných řečí o morálce a penězích. Já si ryby od vody nenosím. Tolik k tvé moralistické poznámce „očem se tu bavíme“.
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 11:37 ® Prichy reakce na …
-
rybarmasar: ja si myslim to same, je to kazdeho vec, akorad by mozna mohl o parme vedet (kdyz uz ji bere slepicim) vic, nez jeji miru
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 11:21 ® rybarmasar
-
Myslím si,že je každého věc jak s rybou naloží.V Labi je parem velké množství jako cejnů na některých revírech.A POCHYBUJI že někdo pláče nad cejnkama…
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 10:30 ® RomikS
-
Co k tomu říct… je to hnus a těch parem věčná škoda!celkem mě překvapilo co řekl David,že je parma v JČ celoročně hájená,to je jich tam tak málo?často chytám na Dyji,tam je parem dost,já na ně ale nechodím.setkal sem se tam s chlápkem,kterej měl zasakovanou parmu 66cm-krásná ryba,tak se ho ptám jestli mu parma tak chutná (snažil sem se mu nanápadně naznačit,že je jí škoda a její maso za to nestojí) a on hlásí že nechutná,že ju pomele slépkám… tak jestli ty lidi nejsou p..e!
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 10:24 ® Prichy reakce na …
-
ZN: toto je priroda, ne trh voe, kdyz ty ryby nebudeme vrazdit, tak se rozmnozi, vyrostou bez naseho pricineni (cili bez prace).....prekladas si tento problem do „sveho“ trzniho prostredi, kde jsi jiste znaly.
Za par let nevrazdeni, bude pochoutka jit na ryby, budu velike tluste bude to parada, uz se na to moc tesim…
Asi premyslis, v P vode, kdy se to nasadi – slovi, nasadi – slovi…nemam ti to za zle
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 10:22 ®
-
Já to prostě nechápu – proč dávat rovnítko mezi OPRÁVNĚNÍ K LOVU (tedy užívat si nějaké záliby) a MOŽNOST ODNÉST SI „ZBOŽÍ“) O čem se to tady bavíme? Rybářský řád – čili pravidla jednotlivých disciplin, jsou jasná a že si někdo v rámci daných pravidel užívá víc než druhý, to je jen a jen o schopnostech a samozřejmě o morálce a ne o penězích. Souhlasím s tvrzením, že pokud to chce kdokoli přepočítávat na prachy, tak ať si chodí ryby nakupovat do obchodu a nebo za další peníze navštěvovat „soukromáky“. „NAŠE“ vody patří do n á r o d n í h o bohatství a tak s ním podle toho nakládejme a přestaňme se bavit o penězích.
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 10:12 ® LuboO
-
ZN, je podla mna naivne mysliet si, ze zvysenie ceny povolenky podla mnozstva odnesenych ryb zmeni situaciu. 95% rybarov si kupi najlacnejsiu povolenku a bude rabovat vody dalej, akurat to nebude v ramci zakona. Myslis, ze sa podari zabezpecit doslednejsia kontrola zo strany RS? To by si ju musel motivovat ako policiu, percentami z udelenych pokut, resp. z odhalenych poruseni predpisov. A to by potom mozno nastala situacia, ked by sa doslova nahanali prachy, cize buzeracia za kazdu blbost a udelovanie pokut.
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 9:54 ® ZN
-
Nordboy:
reagovat
k tvému příspěvku ze včerejška, 17:02. Máš samozřejmě pravdu v tom, že cena povolení k lovu neudělá z hovada slušňáka, ale na druhou stranu, měla by být přiměřená nabídce, kterou rybařina jako koníček poskytuje. Taky by v žádném případě neměla umožňovat, aby jsi mohl za pár šupů odnést od vody „zboží“ za pár tisíc, nebo dokonce za desítku tisíc. Tato dumpinková cena je jedna z příčin, proč se u vody děje to, co se děje. Taky názor, že rybařina je pro každého, je jedna z dalších příčin přístupu k tomuto koníčku.
V podstatě, není se vůbec čemu divit, že se dějí prasárny podobné té z videa. - Neděle 27. ledna 2008 v 9:42 ® rarach
-
Jiris. Jaké naše vody? Co to blábolíš.
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 v 8:22 ® lucioperce69 reakce na …
-
Tomash:Zdražení povolenky pro všechny za 10 000 s tim nesouhlasim 1, ubylo by rybářů s platným r. lístkem tudíž by přibylo pytláků (pač nevěřim že by ti co na povolenku nebudou mít nebo prostě nebudou chtít zaplatit takovou sumu přestanou chytat) 2, ten kdo si tu povolenku koupí, tak by podle mě masil ete víc aby se mu ta povolenka vyplatila(teda určitě se mezi nimi najdou i výjimky) 3, rybaření by se stalo sportem pro bohatý(už ted nás to stojí ročně nehorázný prachy)
Prodávat povolenky s limitama proto to bych i zvednul ruku. 1, kdybych si koupil povolenku která by mě opravňovala si odnést od vody 25 kg ryb, asi bych se hodně rozmejšlel estli vemu parmu, cejna… a nebo si spíš počkám na kapra nebo na dravce. odnesu si od vody 10 ryb a sem spokojenej. řekl bych že tuhla variantu by využilo tak 60% rybářů 2, ty co chtěj masit tak at si to zaplatěj za jejich peníze by se pak mohlo z5 zarybnit. tuto povolenku by si koupilo(tedy aspon podle mě) tak 1% ale prutos má pravdu, muselo by to bejt podpořený RS častější kontroly by k tomu by byli nutností Btw: V dnešní době si kdokoliv koupí lístek za 1000 Kč a může si odnést od vody 2,5 tuny ryb......
reagovat - Neděle 27. ledna 2008 ve 2:53 ® pipa reakce na …
-
tomasi to nejsou moje ryby mistře … ja rybindy nepapam … ja sem byl touživej fotograf … až budes počitat každou kačku a starat se o nekoho atd....... Takže nesrovnavej Kamila stema ZASRANEJMA KOKOTAMA !!!! tem už si měl davno něco řict ....... z ty tajemny touživy plaže se mi chce blejt velebnosti ..
reagovat......
- Neděle 27. ledna 2008 ve 2:11 ® rgb23
-
Dopředu přiznávám, celou diskuzi jsem nečetl. Ono video jsem viděl, ten banner se nedal přehlédnout
reagovatNeříkám že mě to video nepobouřilo, klasická masařina, k tomu parem, nic pěkného na koukání, ale po těch pár příspěvcích co jsem četl… Snažím se na rybách trávit maximum volného času, jsem spíše ChaP ale podobné výjevy, i když né třeba jen parem, u vody vidím často, nijak mě to netěší, ale bohužel nevím co s tím dělat a jak… nehodlám je obhajovat, ale …že ty ryby berou, míru mají, limity váhy asi nepřekračují, bohužel řád to povoluje. Že je mlátěj klackem… já paličku Rapala i jako spíše ChaP mám, kolik z vás si ale pomůže tím co je po ruce? Ohledně usmrcování: nevím co přesně je v rybářském řádu a příslušné legislativě. Komoditní vyhlášky k zákonu na ochranu zvířat apod. povolují k usmrcování ryb pouze omráčení tupým předmětem přes temeno a následné vykrvení proříznutím žaberních oblouků. Video je každopádně smutné.
- Sobota 26. ledna 2008 ve 22:59 ® Tomash
-
Lucio : V jednom příspěvku píšeš, že by lidi pokud by měli povolenku za 10 000Kč masili mnohem víc než teď a v dalším chceš cenu povolenky „vyvažovat“ množstvím odnesených ryb. Protiřečíš si! Jak to teda myslíš?
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 22:58 ® Tomash reakce na …
-
pipa : Tvoje fotky s Kamilem a jeho rybami a „touživou“ – ty jsou puštěné? Nebo killnuté, jen tak pro zajímavost…
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 22:39 ® BlueShark
-
Kam!kaze: jestli si cetl predchozi prispevky, vedel bys ze tohle uz tu psali
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 22:32 ® kam!kaze
-
Pro ty co si myslí že zdražení povolenky pomůže mám jiný názor.Pokud se zdraží tak budou mít masři jen další důvod brát si víc ryb a omlouvat se tím že,když se zdražila,tak si to nějak vynahradí.Přece tu rybu nepustí,když zaplatil takový balík za povolenku.
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 22:21 ® BlueShark
-
Prominte jsem v praci a slovo PARMI mi nejak uletlo
reagovatSamozrejme ze Parmy
Ted jsem udelal skoro vetsi hrich nez tu resime
- Sobota 26. ledna 2008 ve 22:08 ® BlueShark
-
Parmi bych dal do seznamu hajenych ryb a bylo by. Proste sportovni ryba, ne ze bych byl jen CHYT A PUST ale cim dla tim vic o tom premyslim, ze by to meli udelat. Alespon by ubylo masaru a byly ryby …
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 21:06 ® pipa
-
akorat mi hlava nebere ..?!? ze tam vubec muzete vedle tech TUDORU .. chytat ??? ty si zavidej i nos mezi očima navzajem !!!!!!!
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 20:59 ® Prichy
-
Jiris, Prutos: souhlas
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 20:25 ® MiK
-
Pro to můžeme něco udělat všichni jak jsme tady. Jeden vedle druhého. Já už s tím začal.
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 ve 20:23 ® MiK
-
lucio> není to utopie. Už jsem to psal jednou : trpělivě vychovávat novou generaci rybářů ! Myslím, že se blýská na nlepší časy.
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:50 ® lucioperce69 reakce na …
-
myslim že hledání východisku z této situace je utopie
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:41 ® jiris
-
Určitě by se oblizoval. „Dobrý den paní, 20 kg parem, sebou a zabalit“
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:38 ® Prutos reakce na …
-
s tim nejde nesouhlasit
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:37 ® jiris
-
Kdyz ma prachy, tak at si jde koupit 20 kg ryb do rybarny.
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:30 ® Prutos reakce na …
-
jiris: No a proč ne? Však by se za jeho prachy ryby zase nasadily…Pěkná utopie, že?
reagovatlucio: Nesouhlasím. Při současných „ne“kontrolách by se masilo furt dál…ale nezapisovalo.
- Sobota 26. ledna 2008 v 18:20 ® jiris
-
lucioperca – proc ten kdo ma penize by mel mit sanci rabovat nase vody?
reagovat - Sobota 26. ledna 2008 v 18:15 ® lucioperce69
-
něco jinýho by bylo určit cenu povolenky pro určitý počet nebo váhu ponechaných ryb. Např. za 1000 do 50 kg odnešných ryb,za 2500 do 100 kg a třeba za 10000 bez omezení to by už ledacos řešilo. (cifri sem napsal jen tak)
reagovat