Chytej.cz

chrostíci a jejich úbytek? necteno

19.1.2008 | bubu | 13.492 zobrazení | 135 odpovědí

jakou máte zkušenost s výskytem chrostíků v poslední době? Mně osobně se zdá,že na pstruhovce,kde nejčastěji lovím,jejich populace neustále klesá. Prostě mi to večerní rojení začíná chybět a následně i lov na jejich imitaci není tolik účinný. Dík za vaše postřehy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 28. ledna 2008 v 19:07 ® kamos007 reakce na …
kamos007

fikus: konečně má někdo dobrý názor.je vidět že chodíš na ryby často,co říkáš na úbytek pstruha obecného (potočního)??

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 19:04 ® kamos007 reakce na …
kamos007

zauwi:to jsi přehnal!!!!!!!u nás duháci dělají škody napadají o pár cm. menší pstruhy oni pak chytí plíseń a zdechnou.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 19:01 ® kamos007 reakce na …
kamos007

bubu: můžu duháci jsou žravé svině a když se napouštějí tak masaři mají hody.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 19:00 ® kamos007 reakce na …
kamos007

LOJZARYBKA:jo my máme duháky jen na pstruhovým revíru a normal se chytají na třpytku,tvistra nebo mušku ale ti duhaci prostě májí jiné chutě jak potočaci a ve volné přírodě se nevytírají.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 18:56 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

mistr ondrušák je ko*ot!!

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 18:54 ® toulovec
toulovec

tak příspěvky mistra ondrušáka, to je pecka :o))) já su teda jantar, ale todle je náádhera.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 14:31 ® modrak reakce na …
modrak

Narážení na kůl je dnes absolutně OUT. Pokud vím, v kurzu bylo naposledy za vlády Vladislava Jagellonského a to už je nějaký ten pátek. Navíc, kůl se nenamáčel, ale olejoval, případně mazal sádlem a i tak musel popravní mistr používat kladivo. Prostě, takový odběr vzorků, to není žádná prdel.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 13:57 ® Zauwi
Zauwi

:), díky za rady

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 13:36 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Jo, bingo. Jinak odebírání vzorků touhle „trubičkou“ si můžeš natrénovat i doma. Seřízni si násadu od koštěte, polej jí vodou a vraž si jí do prdele co nejdál. Pak jí vytáhni a podívej se na vzorek…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 13:13 ® jindrich

rarach:což takhle šetrnou operaci v celkové anestezii?Jako anestetikum bych doporučil hřebíčkový olej.Pokud by operace plynule přešla v pitvu,nesnižuje kvalitu masa.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 12:52 ® rarach

Regulus. Zajisté, tato metoda je nejprůkaznější, navíc se dá odebrat i vzorek, když není jistota.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 12:37 ® regulus reakce na …
regulus

rarach – a nebyla by dobrá ta laparoskopie bo jak se to jmenuje (kamera do žaludku)?????? -:))))))

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 9:11 ® Zauwi
Zauwi

to LSD: myslíš takovou dutou trubičku, která je na začátku do poloviny vyříznutá?

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 8:58 ® fikus
fikus

Zauwi> ještě ho můžeš vzít na CT :-) tam to taky zjistí......

petr.ondrusak> nenech se zmást, Buko tomu nerozumí, on na ryby nechodí, jasně, že chrostíků ubývá kvůli tomu, že je duháci (ty svině kousavý) všechny sežerou......­.............­..... :-)

bubu> duhák se šprckou? Kdyby kapr! Tak snad možnááá nějaký kaprofil, ale duhák? Hmmmm?!

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 8:10 ® rarach

LSD: A není lepší ta klasická metoda, pač po neodborném lžičkování mrskající se ryby, je asi výsledek stejnej.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 6:57 ® LSD

Zauwi dá, je na to taková speciální trubičková lžička

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 3:12 ® Buko

Ondrušák: K úbytku chrostítů vlivem vysazování populace duháka snad je toto. Větší kravinu jsem už dlouho nečetl.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 23:53 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

to Jiris: díky

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 23:46 ® jiris
jiris

Zauwi – neda

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 23:40 ® Zauwi
Zauwi

když už se tu nakousnulo, co maj ryby v sobě, nedá se nějak štrně zjistit,co má ryba v žaludku, aniž bych jí musel zabíjet?

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 22:08 ® brčal
brčal

žádný ubytek chrostíka není jediné že se k tomu líhne i pošvatka a některé druhy se líhnou co 2,3 až 4 roky a dost lidí se to plete s chrostíkem a pak nastane že píšete nezdá se Vám že ubylo chrostíka ?Když to není chrostík ale pošvatka :-)) ))

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 22:06 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

bubu>to věřim,když se kouknu do vody pod čističkama,tak se nedivim,já jednou ,teda nedávno na mníkách chytil dvě vložky :-)) )) a brácha tlouště v roskladu,asi tak tři měsíce uhynulího vše v jeden den

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 21:42 ® bubu reakce na …
bubu

Lojza-asi tři roky nazpět jsem chytnul duháka,kterej měl v sobě nasoukanou pánskou ochranu. Nevěřil jsem vlastním očím. Naštěstí mám na to dva svědky.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 21:17 ® LojzaRybka
LojzaRybka

petr.ondrusak>ti duháci jsou žravý kvůli tomu že jsou tak chovaný,duhák kterej vté vodě vyroste nebude takovej trouba a bude si dávat pozor nato co žere,tady unás se duháci chytaj dost často na rohlík,je to ryba která neumí lovit narozdíl od potočáka,já tady chytnu duháka a má vsobě vše co plave vodou,třeba i ty chrostíky,ale potočáci maj v žaludku většinou vranky

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 21:08 ® bubu
bubu

petr.-to snad ani nemůžeš myslet vážně.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 v 19:39 ® kamos007 reakce na …
kamos007

náhodou zarostlé to neni a jinde kde jsou duhaci tak tam nejsou chrostici duhaci jsou žravé svině je chytíš i na holý háček

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 v 16:55 ® Chose reakce na …
Chose

jestli to není tím že to místo je zarostlý a lidem co ty duháky sypou do revíru se tam nechce lézt.a když je to místo zarostlý,tak tam budou mít chrostíci celkem dobré podmínky…

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 14:01 ® kamos007 reakce na …
kamos007

inde je chrostíků semtam 1

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 14:00 ® kamos007
kamos007

např:u nás v revíru na potoku olešná 3 je místo kde je spousta chrostíků a jako jednom z mála míst na potoku se tam nesadí duháci.

reagovat
Neděle 27. ledna 2008 ve 13:47 ® brčal
brčal

Mě se zdá že je jich víc než před 10 roky voda je čistá , do ovzduší se pouští mín jedů .povodně v roce 97 a ty další dopomohly vyčistit řeky od všeho bordela co tam byl a poslat to jinde (Polsko na SM).Takže populace Chroustíka je v pohodě. Po povodních v roce 97 jsem za pár let viděl po dlouhé době na Ostravici lihnutí Májovek

reagovat