Vyhledávání
zjištění hloubky
14.1.2008 | paia | 3.461 zobrazení | 8 odpovědí
Jak se provádí zjišťování hloubky pomocí olovnice? Dokázal by mi to někdo vysvětlit? V životě jsem to neviděl…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. ledna 2008 v 15:35 ® Glein reakce na …
-
A jak zmerit hloubku na velke rece, ktera celkem proudi (Labe, asi 100 m pod jezem)? Udelal jsem si „marker“ doma z korkoveho spuntu od vina, ale proud mi ho strhaval tak daleko, ze nebylo mozne zmerit nic.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 v 15:19 ® cormaxx
-
Na vlasec se navlékne olovo s obratlíkem,gumovej korálek a pak se vlasec uváže k markeru.Nahodí se,marker se stáhne k olovu a pak se jen povoluje vlasec než vyplave…
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 v 15:14 ® Tomik reakce na …
-
Jak ten marker funguje?
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 ve 14:36 ® cormaxx
-
paia:na větší vzdálenost asi Markerem.Zkušenost s nim nemám,ale na podzim jsem si ho prohlížel,když s nim jeden rybář měřil hloubku,kde později chytal. www.sportcarp.cz
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 ve 14:26 ® Deleted
-
To je jednoduche. Kdyz to misto nevidis, pak tam zaplaves. V jedne ruce musis mit olovnici ana druhe potapecsky pocitac. S olovnici se ponoris na dno a az se vynoris, tak na pocitaci ti to bude ukazovat nejvetsi hloubku… Dulezite je, aby olovnice mela aspon 10 kg, aby se ti dobre zanorilo…
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 ve 13:56 ® paia reakce na …
-
a co kdyz se jedna o misto, kam se splavkem nedohodim a nebo ten splavek uz nevidim (dalekohled nemam)?
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 ve 13:27 ® LojzaRybka
-
záleží natom jak daleko od břehu to chceš měřit,ale já to měřim tak že na háček pod splávek dám olovo z očkem a splávek popotahuju nahoru tak dlouho pokud si nelehne,myslim že toto je nejjednoduší
reagovat - Pondělí 14. ledna 2008 ve 13:04 ® paia
-
abych to upresnil, jde mi o mereni hloubky z brehu, nikoliv z lode.
reagovat