Vyhledávání
VRANOV A NOVÉ MLÝNY
10.1.2008 | frantakapr | 4.545 zobrazení | 6 odpovědí
V červenci jedu na týden na vran.přehradu a v srpnu na týden do pasohlávek,konkr. do kempu u zápeců.Rád bych se zeptal,jak je to s lovem sumců na těchto revírech,zkušenosti moc nemám,s chytáním sumců jsem začal koketovat teprve vloni.Myslím,že teoreticky to mám vše zvládnuté,na sumc.sezonu jsem natěšený maximálně.Jsem přesto přesvědčený ,že praxe bude trochu jinde,jde mi hlavně o prázdninový ruch kolem vody,jestli lze vůbec nastražit na trhací bojku,když kolem břehu plavou šlapadla atd.běžně i po setmění,to by mě taky mohli po třetím zamotání odvézt k chocholouškovi.Taky prosím jestli někdo byl ve jmenov.kempu,jestli neví ,jaké to tam je,myslím podmínky na chytání celkově.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. ledna 2008 v 16:13 ® Smah reakce na …
-
Na Vranově je hloubka i přes 40m, ale myslím, že tě to stejně nemůže zajímat. V červenci je to ve Švýcaráku jak v Praze na náměstí nejen kolem vody, ale i na vodě. Takže ti přeju pevný nervy. Beztak si myslím, že ta dovolená na Vranově bude spíš o chlastu než o rybách – nervydrásající dovolenkáře nezvládneš dýl než 2 dny a hospod je tam dokola moc a moc.
reagovat - Sobota 12. ledna 2008 ve 13:59 ® MiK reakce na …
-
No Fear ! V některých místech je koryto třeba 19m. Na Vranově je místa dost, tvůj trhací silon může být dlouhý třeba 10m. Ale v takových hloubkách chytat rozhodně nebudeš! Psal si, že jedeš o prázdninách. Rybku budeš umísťovat do hloubky 1,5 – 3m.
reagovat
V zátoce ale nevím. Vždy jsem chytal na velké vodě. - Sobota 12. ledna 2008 v 8:04 ® frantakapr reakce na …
-
Díky za radu,ještě mi prosímtě řekni v jakých hloubkách to koryto bývá,a do jaké hl. stražit.předpokládám,že to bude dost hluboko,asi víc než 10 m.,a jestli bude nástraha popř.přes den u dna,hrozí že nastr. ryba zaplave k tr.bojce a zamotá se.Při záběru se mi to zdá ještě pravděpodobnější.Celkově jsem nad tímto možným problémem přemýšlel,nikde jsem však k tomu nic nečetl.Měl bych obavu nastražit i dva pruty kousek od sebe,že mi chycená ryba do vedl. sestavy zajede a zamotá se,vím co dokáže 10-kilový kapr.Ale asi to to nějaký problém nebude,na cd-čku od havlíčka tahali velké ryby a zdálo se mi že nastraženo měli několik bojek vedle sebe hodně blízko,to jsem ale trochu odbočil,zajímá mě hlavně tan vranov,ta chata ,kde jedu je ve švýcarské zátoce.
reagovat - Čtvrtek 10. ledna 2008 v 10:25 ® MiK
-
A ještě něco. Na Vranclu je teď hodně malých sumců. Když se do nich trefíš, to se pak kuva navesluješ ! Začni posilovat a hodně zdaru.
reagovat - Čtvrtek 10. ledna 2008 v 10:21 ® MiK
-
Na Vranclu se musíš vyptat místních, kudy vede staré koryto. Nad něj pak umístíš nástr. rybku. Trhací bójku, ale i kaču musíš stáhnout cca půl metru pod hladinu, jinak ti ji budou lodičkáři neustále vytahovat, popovážet…prostě styl: hele co to tady jééé? Ta´ky silon od kače k prutu musíš v polovině zatížit olovem, jinak budeš mít neustálé jízdy od lodiček. Záběry pak sleduješ podle hrčáků. Samozřejmě k tomu všemu je potřebná loďka, nejlépe s veslařem. Zmákneš to i sám, ale je to fuška. Vítr tě pořád odváží atd.
reagovat - Čtvrtek 10. ledna 2008 v 8:07 ® regulus
-
Vrancl nevím, ale v těch Pasohlávkách nad ničím nešpekujuj, koukej si obsadit flek pár metrů od stanu ať nemusíš chodit nikam daleko, šance tam jsou, záleží jestli budou při chuti. Šlapadla tam nehrozí, spíš tam budete jako sardinky, myslím rybáře.
reagovat