Chytej.cz

Má nárok student VŠ na slevu??? necteno

4.1.2008 | Rico | 5.992 zobrazení | 51 odpovědí

Jsem studentem VŠ a nikde není pořádně uvedeno jestli my „budoucnost národa“ :) :) máme nárok na studetskou slevu při koupi povolenky, známky, rybářského lístku a placení brigád… Proto prosím ty co o tom něco ví o výstižnou a stručnou odpověď…

5.1. jdu tyhle záležitosti vyřídit a nemam náladu se tam s těma dědulama hašteřit.

Děkuju moc za pomoc :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 5. ledna 2008 v 10:56 ® Rico reakce na …
Rico

Regulus – Nene… moje odpovedi byly stejne impulzivni jako reakce… Tvoje odpoved je naprosto v poradku :-) Jen me stve ze sinekteri museji vyslovene rejpat ja se naptal na nazor ale ma ci nema narok tecka. Chapu ze k tomu maji ruzni lide ruzny postoj a je to jejich pravo…

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 1:48 ® regulus
regulus

Rici – sorry, ale fakt že mají, či nemají studenti slevu je mi jedno a jelikož mám dva syny přibližně ve tvým věku (taky vysokoškoláci), vím, že pokud chtějí, dokážou si na určitou věc vydělat. Z druhé strany nevidím nějaký přílišný důvod ke slevě z jednoho prostého důvodu, rybaření není věc, kterou nutně potřebuješ k životu nebo ke studiu. Z druhé strany chápu, že ze tvojí pozice, každá koruna k dobru se hodí a vím, že to není tak jednoduchý si při studiu přivydělat. Takže nevím, proč se tak čílíš když ti někdo napíše co si myslí. Pokud se toho snažení týká, tak já se taky snažím, ale nemůžu si koupit Porshe za 4 milióny, páč na něj nemám.

DUDU – koukám, že jsme členy stejného spolku, já si tu frontu u dědků vystál ve čtvrtek, je to škoda mluvit.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 23:21 ® Sander
Sander

bubu > to beru…nechme toho. Nadhoďme tedy, že lidé po 67 roce budou při koupi povolenky předkládat doklad o příjmu :o))))

Kua, chtěl bych se mít jako ti důchodci u vás. Já si na tu desítku odsedím hodin… :o(

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 23:03 ® bubu reakce na …
bubu

sander,to máš těžký. Žiju v kraji,kde je normální,že baba donese dom osmičku a chlap desítku. K tomu dvě děcka. Kdo je na tom lépe? Ale to je debata jinam.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 23:02 ® dudu

Já třeba za sebe nedokáži říct jasně, jestli jsem pro slevy či ne. A jestli třeba platit školné? Taky nevím, ale jedno je jisté, u některých zde to byly od státu vyhozené peníze- a to je zas má " krityka " :-)) )))))))))

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 22:58 ® Zauwi
Zauwi

to Piranha: je pravda, že spousta důchodců sedí na prachách, jak kvočna na vejcích,hlavně když jsou 2, to se jim krásně šetří, u nás, kde nejsou žádný kloudný platový podmínky, maj důchodci stejně jako dělníci..

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 22:48 ® Sander
Sander

bubu > počkej až Ti bude sedmdesát… Od babči vím, že vydržet měsíc z průměrně nízkého důchodu lze opravdu těžko. Slavila před týdnem 75 let, přesto si přivydělává na nočních (!) směnách jako recepční v hotelu. Jistě víš, kam tím mířím.

Oproti tomu obecná nenávist běžných rybářů (nechci říci chyťapusťáků) k dříve narozeným kolegům je opačná strana mince, založená na faktech. Jestli sporných faktech, to ať si každý sám přebere. Možná z tohoto plyne i Tvůj názor, nevím.

Závěr si z toho udělám ale jen jeden, a to ten, že jsem pro. Důchodci to nemaj tak jednoduchý jako my studenti či normálně pracující lidé, pro nás je vydělání si na povolenky otázkou pár sobotních melouchů. Nedovedu si představit, že by děda či babča dala za papíry 3900, jako jsem dal já.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 22:47 ® Piranha reakce na …
Piranha

bubu to je pravda duchodci maj prachu jesou to vetsinou setrilkove a maj penez dost a jestli jsou to vdovci tak maj i vdovskej a maj balik jen si stezujou maj 9000 mesicne a sou sami a sou matky co maj 2 deti a sou bez fotra a ona to tahne za 3500 materskou + nejaky drobny a najem treba 3000 nebo vic.I duchodcum bych to stopil

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 22:21 ® bubu reakce na …
bubu

myšleno slevy všeobecně,samo­sebou.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 22:18 ® bubu reakce na …
bubu

Piranha,já osobně bych ty slevy nedával ani důchodcům. Než mě budete kamenovat, je to můj osobní názor.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 21:57 ® Piranha reakce na …
Piranha

Srdce rvouci.Kdyby si nadepsal tento clanek jako prvni tak bys neziskal takovou krityku jakou si ziskal.85% lidi na tomto tematu bylo proti tobe zaujato textem ktery si nadepsal.Co se tyce mne,jasne jsem ti napsal nazor chapes nazor za kterym si stojim.Proste ja osobne bych nedaval slevu studentum.Mozna kdyz uz tak za nejaky hodnoty vytvoreny pri studiu, ktere by nmusel student dolozit.Jako je to treba u stipendia. Ale to je neresitelny a ani ja to resit nebudu, to by pak chteli slevy politici, zachranari a jiny.Jinak dekuji ze si nam tady detailne popsal tvou socialni situaci, treba ted vznikne nejaka zbirka na rybarsky listek pro Rica :-) taky nadsazka.Ja osobne ti preju aby ti ta skola vysla a mel si se dobre a mel na listek a na to auto treba.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 20:28 ® Rico
Rico

Tak asi takhle rybarina je hned po zenskejch na stejnym miste jako strojarina, bavi me to milunju ji delam to pro radost a pro ryby. Merikam ze bych je vracel uplne vsechny to ne obcas si nejakou rybku necham. Studuju a zaroven pracuju vim co je to vazit si koruny, a vim co mi da prace nez si na to vydelam. A proste koukam na to kdyz muzu usetrit a vyhlaska mi to umoznuje. Jeden mesic studia vyjde v PRUMERU na 6000Kc (skripta, bydleni, jidlo doprava, ano uznavam je v tom i pausal telefonu). Nasi nejsou zadny milionari obycejni (zlati) pracujici lide. Mam sestru chodi do osme tridy takze nehjsem na vycucavani rodineho rozpoctu sam. Snazim se ve skole a v praci najednou. PRoc???? Abych mohl na ryby a obcas koupit pritelce nejakej darek a neco nasetrit na dalsi casy. Treba si koupit auto. Nevim proc nekomu vadi kdyz clovek kterej vytvari hodnoty a zaroven se uci novemu a treba se obcas zapoji i ve vyzkumu, pouzada o studentskou slevu tak je bicovan.
A ty co jsou na pracaku tak je ve vetsine pripadech jejich vina protoze prace je! A je ji hodne! Jen jsou lini zvednou svoje milostive pozadi a neco zuacit delat. Ano jsou i taci kteri za to nemuzou v zamestnani je odmitaji s vekem nebo jinych duvodu. To ze jsem rekl budoucnost naroda to jsem myslel jako nadsazku s tema smajlikama ale nekteri to nepochopili. Jsou proste vice a mene chapavi stvoreni.

Timto dekuji vsem zucastnenim debaty a PROSIM ADMINA at toto forum smaze. Dekuji

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 20:09 ® Rico reakce na …
Rico

jsi chudak kdyby jsi mi dal aspon telefoni cislo a muzem si to vyrikat… placas tu nesmysle

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 19:32 ® Zauwi
Zauwi

Je to tak, pokud studuješ a je ti do 26ti, a předložíš doklad o studiu, tak platíš poloviční cenu povolenky měl jsem to tak 6 let…

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 18:22 ® dudu reakce na …

Regulus- já myslím, že ty „informace 2008“ je druhá strana žádanky, ale ruku do ohně bych za to nedal :-) Jinak to je spolek šprýmařů, jehož sem členem. Už sem jim to poslal, včetně love na konto a teď trnu, co bude. Jedna informace tam totiž popírá druhou.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 18:15 ® regulus reakce na …
regulus

DUDU – docela zajímavý, pikantní na tom je, že na žádance to nebylo ani na tý druhý straně, která na webovým formuláři není. www.volny.cz

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 18:14 ® ripka
ripka

na budoucnost národa je samozřejmě myšleno, sice zaplatí plnou cenu jako ostatní, ale v ceně je zahrnuto tohle věno do budoucna:

  • možnost platit v nemocnici už za to že tam vlezeš
  • možnost platit v lékárně za to žes tam vlezl s papírem
  • pracovat do 70 let

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 18:03 ® Piranha
Piranha

Sanderku a bolelo to,asi ne vid.Pokud jak ten hoch pise ze se nedostane na zadnou kalbu a porad chodi na brigady tak prece by nevyhodil nekolik stovek za papiry aby sel 4× k vode ne.Proste si nas ingenir protireci.Ja si myslim ze kdyz budu chtit jit na ryby, tak pujdu. Jinak Rico, udel si nejdriv skolu a pak chod na ryby kdyz na to behem studii nemas cas a nezlob se na ty lidi tady oni ti pisou sve nazory a o tom je tzv. diskuze.Nekdy nekdo napise neco ostrejsiho, nekdo zase stoji za tebou ale holt malo lidi.Mel ses radeji zeptat na RS nez si vykoledovat slovni srandu na chytej.Kua miluju tenhle server :-D

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:57 ® Ciffik
Ciffik

ahoj…jsem z student z Ostravy a naprosto te chapu…byl jsem dneska pro papiry a predlozil jsem jim potvrzeni o studiu a mel jsem to za polovicni cenu vuci dospelim…takze vlastne za cenu mladeze (500,–)a znamku jsem dostal tusim normalni pro dospele ale tim si nejsem jistej i tak jsem usetril 500,–

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:48 ® dudu reakce na …

Nezobrazuje se to dobře, je to pod

Informace 2008

Výňatek z toho-

Nárok na poloviční povolenku je nutno doložit příslušným dokladem.
Nárok mají:
- držitelé průkazu ZTP a ZTP-P ( MP 350,– P 500,–) doložit příslušným dokladem
- studenti od 18 do 26 let ( MP 350,– P 500,–) doložit příslušným dokladem

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:45 ® dudu reakce na …

regulus- možná je na stránkách nehoráznej bordel, možná si to každá organizace dělá jak chce, ale mrkni se sem :-)

www.volny.cz

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:35 ® Sander
Sander

Joo hoši, já su studující VOŠ a co myslíte, dnes jsem jen za mimopstruhovou povolenku vytasil 2800, po výpatě ještě 1100(?) pstruhovka.
A studentské slevy? Leda hovno…

(Tímto nedávám najevo nějakou nespokojenost s cenou povolenek, je to pro mě sice dost peněz, ale stále je to za hubičku)

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:29 ® Rico reakce na …
Rico

Tak uz dokonce zabijim ryby pro zabavu tak to je uplne krasny, jsem zabijak co chce zdimat a valtet se a jeste do toho hovno delam. No koukam prijemni jste.

Stavba – parada, diky… presne takhle to tu bylo pred loni ale chtel jsem se ujistit zda je tomu i tak nadale…

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 17:25 ® regulus reakce na …
regulus

Sohlas s Modrákem, v MRS je to taky tak, rozhodující je věk a nikoliv to, zda někdo studuje či nikoliv. Rybářskej lístek není šalinkarta.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 16:30 ® Stavba

Ve stredu sem si byl pro povolenku (MO Plzeň 1), ukazal sem index – ze sem zapsany na akademicky rok 2007/2008 a dostal slevu na povolenku, zbytek platim jako ostatni.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 16:19 ® ripka
ripka

student kterej chce zabíjet ryby pro zábavu by měl dostat přirážku nebo přez dršku

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 16:16 ® modrak
modrak

Co je to tady zase za debatu. Pokud je mi známo, tak alespoň u ČRS jsou ceny stanoveny jasně: Děti (do 15 let) Mládež (15 až 18 let) Dospělí
O studentských slevách nikde ani zbla, tak o co tu jde. Asi jsem pomalejší, ale nerozumím tomu.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 15:49 ® Rico reakce na …
Rico

Mam takove blbe svedomi pro jsem jen zakladal tohle tema…

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 15:34 ® bojka
bojka

O slevu by potom mohli žádat ne jen studujíci,ale i rybáři kteří jsou momentálně registrování na pracovním úřadu a sociálně nezajištění.TI TAKÉ KROM TOHO MAKAJÍ NA PŘILEPŠENOU.

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 v 15:29 ® Eli

Rico: minulej rok sem dostal slevu na známku i povolenku. Samo, že brigády sem normálně odpracoval.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1