Chytej.cz

tlošt v zimě necteno

1.1.2008 | puch | 2.994 zobrazení | 13 odpovědí

Je lepší chytat ted v zimě tlouště v proudu a menší hloubce nebo v klidný vodě a větší hloubce?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 22. prosince 2009 v 19:45 ® tom_f
tom_f

menší tlouště jsem chyt v proudu a menši hloubce a ty kolem 40 jsem chytal v klidny a hluboky vode, ale neni to pravidlo je to muj názor a zkušenost

reagovat
Sobota 19. dubna 2008 ve 23:26 ® puch
reagovat
Středa 6. února 2008 ve 22:56 ® HraběSeleke reakce na …

zkus stejné místo a hodně zjemni. kmen 16ku a návazec tak max. 10. Určitě moc nekrm a použij barevné červi. Pokud je u té elektrárny moc velký proud zkus to házet na jeho rozhraní s tišinou. já používám průběžnou montáž a pokud možno barvu červíků červenou. Když budeš chtít něco ještě vědět tak mi dej vědět,rád ti odpovím.. gratulace k novému prutu

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 22:14 ® rhany reakce na …

Je to jen malá městská elektrárna vedle jezu a proud je z ní moc silný,po 400m se to zklidní a zamrzá.Nikdy jsem tam nikoho neviděl chytat ani v létě tudíž si to nedokážu představit.Oprášil jsem rybaření,chytal jsem jako potěr a jen na rybnících,řeka je pro mě horor.Loni jsem si pořídil pickera(spoko­jenost,ale tak do 10m od břehu a to nesmí být silný proud) a letos jsem si nadělil feedera(Shimano Beast Master Feeder 3,6m zátěž medium ) a chci si rozšířit obzor.Poraďte mi,jak vytipovat místo pro tyto podmínky a náčiní.Bez ledu je to brnkačka,chodím jako všichni do zákruty tam kde je to nejhlubší a nejpomalejší.

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 20:20 ® Hora
Hora

rhany>pokud tam máš výtok z elektrárny,tak je to jedno z nejlepších míst na skoro všechny ryby.Voda je tam většinou teplejší a stahujou se tam ryby.

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 v 19:53 ® rhany

To by mě také moc zajímalo,kte hledat ryby.Mám na výběr v proudu pod elektrárnou,nebo těsně u ledu když se voda sklidní.

reagovat
Středa 2. ledna 2008 v 9:13 ® Salmo reakce na …
Salmo

ono je to s tou viditelností strašně relativní třeba na naší pstruhovce je vidět až na dno a dravčíků je tam až moc přitom jsem nikdy žádného nezahlídl pouhým okem až na pár tlouštů na hladině při zběru hmyzu........­.......

reagovat
Středa 2. ledna 2008 v 6:39 ® Sander
Sander

Vichrzhor > možné to je, vem klacky a běž to zkusit :o)

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 23:02 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Sander: No Ty jako známej tloušťobijec to musíš vědět :-) Já se byl mrknout na svojí „domovský“ řece, a při viditelnosti do cca 1–1,5m hloubky jsem neobjevil ani šupinu…myslíš, že se stáhnou do tůní s hloubkou přes 2 metry, ačkoli takový jsou rozesetý tak po půl kilometru délky toku?

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 21:16 ® Sander
Sander

puch > že budeš bez ryby, to se v zimním období může dost dobře stát, vlastně, na většině revírů je to velice pravděpodobné. Lovit na polozamrzlé vodě není sranda…

Chce to najít zimoviště, bývají zpravidla v hlubších úsecích, kam se ryby počátkem zimy stahují z proudnějších úseků. Tato místa je dobré znát. Pak už je to jen o technice lovu, a určitý úspěch by se dostavit měl.

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 20:38 ® puch

abych pak nekde nesedel bez rybky

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 20:35 ® puch

jo dival sem se na ruzny clanky a tak.jenom se chci ujistit

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 20:22 ® Sander
Sander

Co bys řekl? Zkusil jsi se nad tím zamyslet, spojit pojmy jako teplota vody, dostatek potravy, výdej a příjem energie atd?

reagovat