Chytej.cz

Signalizátor záběru necteno

30.12.2007 | rgb23 | 7.327 zobrazení | 22 odpovědí

Poraďte někdo s výběrem, na trhu je spousta hračiček od tří set do několika tisíc. Nečekám zázraky, do nedávna mi vystačil „policajt“. Nepotřebuji kuňkání ani ptačí zpěv, nebo černou metalízu… Chci ale něco, co bude upozorňovat na záběr (pohyb vlasce), neumře po prvním setkání s kapkou vody a bude v rozumné cenové relaci. ZN: využití na položenou na dravce. Koketuji nad tím už dlouho, nevím ale podle čeho vybrat.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 4. ledna 2008 v 18:01 ® Ciffik
Ciffik

ty ja s brachou pouzivame semy magneto T za cca 250–350 jak kde…a nemuzem si stezovat…dest jim nevadi a koupat se uz taky koupaly pak staci rozsroubovat vylit vodu nechat hodku vysusit a jede se dal…neni vodotesny ale vnitrnosti jsou zalite silikonem nebo tak necim takze voda jim neulizi…

reagovat
Pátek 4. ledna 2008 ve 13:55 ® Piranha
Piranha

Ja mam Foxy asi uz 7 let a nekecam menil jsem u nich baterii 3× za celou dobu z toho jednou jsem je nechal mesic zaply v baglu.Jsou super, opravdu vodotesny a narazuvzdorny dal jsem za ne tenkrat asi 3200 za oba a i kdyz uz nekaprarim tak jsem je nestrelil a mam je na candaty nebo na klasickou sedavou rybarinu.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2008 ve 20:06 ® Antares
Antares

Mám snad už asi 8let Flajzary TBI 861,vyměnil jsem akorát dvakrát baterky.Jsou to již staré modely,stály kolem tisícovky za kus,ale naprosto bez chyby.Jistě se najde nějaký nepovedený kousek,ale Flajzary bych neměnil.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2008 v 18:44 ® Vlaštovka
Vlaštovka

Ahoj, před rokem jsem kupoval jako dárek SEMA Magneto T za 3stovky, a hezky to pípá, fungujou bezchybně, citlivý sou a deštiodolný. Za tu cenu to je výborný.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2008 v 17:33 ® Chyť.pusť

Ahoj,já vyzkkoušel už hlásiče od tří značek:DAM,Sema a Flajzar..DAMY byli docela v pohodě nějáký děšť a vlhko vydrželi ale stačilo je nechat celou noc venku na dešti a bylo hotovo,voda se dostala dovnitř a už nebyli k použití…Sema ta mi nevydržela na dešti ani hodinu,nehledě na to že mi u jednoho upadla tlačítko na regulaci hlasitosti:-) .Zato Flajzary(sens) na ty může pršet jak chce a šlapou bez problémů.Sice stojej okolo 1500 kč ale ta kvalita je vidět.Narozdíl od těch DAM a Sema které stojej sice okolo 500 kč ale dopadli tak jak dopadli.Tím nechci říct že tyto firmy dělaj špatné hlásiče,třeba sem jenom trefil na špatné kousky.

reagovat
Úterý 1. ledna 2008 ve 23:09 ® Kouba
Kouba

Krabicek mam jak na sranejch tam mam …jokoze treba veci na vlaceni.. ale na kapry si chcu poridit ten rig wallet nosim to porad vsecko v kufriku tu kaprarskou bižuterii libi se me ze to ma ty pruhledny listy:) a je to prej taky vodotesny

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 1:42 ® m.b. reakce na …

Kouba: no to jsi ale ve špatném fóru :-) Já to vyřešil nákupem krabičky 15×20×5cm s vyndavacími „žebříčky“ (jako na plavačkové udice). Výrobce není znám bo to tam není psáno…

reagovat
Pondělí 31. prosince 2007 v 0:00 ® toms

no jamam sema magneto asi rok a něco a nemužu si stěžovat v lijaku fungujou bez problemu akurat trochu zlobí když snima chytam a je hodně chladno mraz a to poziční světlo by mohlo byt vypinatelné ale jinak supr

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 23:24 ® Kouba
Kouba

Radsi me poradte potrebuju sehnat RIGwallet nejakej dobrej za rozumnou cenu .. co vy na to??

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 14:32 ® kopi
kopi

Flajzary sou bombový. Jestli nechceš utrácet tak doporučuju sema magneto.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 13:44 ® Klon
Klon

Ahoj.Ja doporučuji jednoznačně zn. Flajzar.Jsem s nimy nad míru spokojen a ještě mě nezklamaly.Tobě bych třeba doporučil pro začátej typ Flajzar TBI 861 aspon myslím,že se tak jmenuje:-)) ).Stojí jeden okolo jednoho tisíce korun.Samozřejmě mají držší,ale pro začátek ti bude dostatečně stačit.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 13:06 ® chosebaits
chosebaits

FLAJZAR a nešlapneš vedle.Mam je tři roky a bez problemu.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 12:18 ® Salmo reakce na …
Salmo

tak to já mám taky hlásiče BEHR a valí úplně v poho v mrazu,dešti,i po dvou koupelích stáli asi 560 Kč a mám je už necelí 4 roky-naprostá spokojenost a baterku jsem měnil jenom 2× tak nevím jak někonu může vydržet jenom týden nebo dokonce víkend :-O

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 11:47 ® cormaxx
cormaxx

Já mám už 4 roky pípáky BEHR.Stály tušim 425 Kč a hned na první vycházce spadnul lehkej a krátkej déšť a už nepípaly.Doma jsem je vysušil a od té doby mi šlapou bez problému.Nic jsem s nima nedělal a přežijou i bouřku a  pípaj.Dokud se nepose*ou tak je měnit nebudu.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 11:33 ® breca reakce na …

Kupoval jsem asi před dvěma lety pípáky od Spra v nějaké akci či doprodeji, protože až tak často s nimi ven nechodím. Tuším, že oba stály 1000. Několikrát se mi podařilo s nima zmoknout tak, že z nich crčela voda, ale fungovaly stále… Takže spokojenost a rozhodně to není žádná super špička…

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 11:16 ® Kouba
Kouba

Moje prvni pipaky bylo esox … sou tvarove stejny jak ty njezakladnejsi magneta.. jednou me spadly do vody zamozrejme plny vody vdelal sem baterku a pak jeli zase v ok..asi to bylo tim ze to melo vsecky spoje zality v silikonu…nejvim jak tedka se to dela…Ted mam taky pipaky cca jeden za 500KČ kamos ma flazjzary a neni mezi tim rozdil baterky se nam vybijijou stejne…akorat on tam ma priposlech.. to ja ne nemam tam na to zdirku tenkrat je ktomu modelel jeste nedavali ted uz jo…treba kamos ma pipaky nejaky magneta a priposlech taky od semy a baterka mu tam vydrzi tak tyden pri velkym chytani tak na vikend prej!!!

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 11:04 ®  reakce na …

Tyto pípáky má kamarád, sice nějaké trochu dražší, co maji v sobě vysílač, ale mechanicky je to stejné. No o nějaké vodotěsnosti nemůže být moc řeč. Musel je rozebrat a spoje utěsnit silikonem. Potom to bylo ve svislé poloze dobré, ale jak se postavily pruty nahoru, jak se chytá v proudu tak do nich při prvním dešti nateklo víčkem od baterky. Takže magneto klidně koupit, ale jsou nutné domácí úpravy, přetěsnit a víčko na baterku přelepit izolepou. Nechci propagovat Flajzar, mám ho a neteče do něj, sice jsem už na něm také měl reklamaci, ale šlo o výrobní vadu a poslali mě jinej. Mám je asi 6–7 let nevím přesně a jsou spolehlivé. dříve stáli docela ranec, ale dneska se dá ta nejlevnější řada koupit někde okolo 800Kč.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 9:57 ® Robur
Robur

já už se k tomu dokopal, nějak jsem přestal preferovat lov na rybku, ale při fídru to používám na druhém prutu na položenou. Pípák stál 320Kč a zatím už jede cca rok či déle. Pokud jde záruku 4 roky, tak to není špatné, otázkou je, zda to budeš balíkem reklamovat nebo se na to vyseješ. Pak bych vzal to nejlevnější v místě bydliště. Každopádně to dělá službu, kterou využívám a při nočním chytání to nemá chybu, takže uvažuji o dokoupení ještě 1ks. Nechávám ho našroubovaný na vidličce v batohu a akorát trnu, zda se někdy nevylomí u závitu.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 v 9:27 ® bobajz reakce na …
bobajz

Souhlasím s regulem,letos jsem si pořídil sice ty nejlevnější Magneta za tři stovky a šlapaly celou sezónu úplně v pohodě a chytal jsem s nima i v největších lijácích.Vůbec jim to nevadilo a nezaznamenal jsem nejmenší problém.

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 3:18 ® regulus reakce na …
regulus

Za cca necelý 400 (asi taky jak kde), jsou semácký, který mají vyloženě psaný, odolný proti dešti. Podle toho co tam píšou, by to asi mělo vydržet i vykoupání. Záruka 4 roky, taky o něčem svědčí. www.rybyrybkyrybicky.cz

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 3:05 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus: tohle právě je to co řeším… aby to fungovalo a nemusel to hned vyhodit, nebo rozebrat po první vycházce:-) Hledám levnou variantu fungujícího řešení

reagovat
Neděle 30. prosince 2007 ve 2:47 ® regulus
regulus

Asi ti moc konkrétně neporadím, sám už s touto myšlenkou asi 2 roky koketuju, ale protože mě sedevá rybařina nebere, tak to neustále odkládám. -:))) Nicméně podle toho co jsem zjišťoval a slyšel od známejch, ty za cca 300 stovky jsou v podstatě velmi náchylný na vodu, některým vadí i déšť, tak zhruba od 600–700 kaček jsou už ty, co jsou vodotěsný do té míry, že můžou spadnout i do vody a nic se jim nestane. Takže je třeba určit priority, málo peněz a smířím se s tím, že když zaprší, tak to možná nebude fungovat a doma budu sušit (čistě teoreticky, by tomu ten déšť a vlhko neměly tak vadit a koupel ve vodě by to taky asi ve většině případů mělo přežít i když bys to patrně musel rozebrat a vysušit) nebo víc peněz a v klidu to můžu i vykoupat.

reagovat