Chytej.cz

revír Běla 441005-0

24.12.2007 | aless | 138.818 zobrazení | 1.033 odpovědí

Revír 441005–0-Běla/po celém toku/ Rád bych založil nové téma o tomto revíru, protože si myslím, že ho navštěvuje dost rybářů.Rád bych, aby se zde objevily nové poznatky o tomto revíru.Druhy ulovených ryb, použité nástrahy, úspěšné nebo neúspěšné rybolovné metody,apod.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 26. března 2008 v 17:41 ® FInnnp

Jezero máš dobře.ale jez je více proti proudu u obce komořany.jinak co jsi zakreslil jako jez je regulační zdymadlo.také dobré místo.Hlavně v noci na candáty když vytahnou z jezera.

reagovat
Středa 26. března 2008 v 15:27 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

Klucí furt tu mluvíte o nějakym jezeře a jízku docela by mě zajímalo kde to je já mám takovýho tucha viz mapa pls je to tam????

reagovat
foto/forum/2008/th-img3340.jpg
Úterý 25. března 2008 ve 21:39 ® Cudla
Cudla

Ryby v Běle jsou většinou potomci Dřínovskejch ryb.Když se vypouštěl Dřínov nebyl problem v Komořanech chytit 20–30úhořů z toho polovic kolem metru.Většinou používam hnojky,rohlík i roh.boilí,ku­kuřičku.Kapr je náhoda vetšinou když bys ho vůbec nečekal.Je zajímavý nejvíc záběrů ad větších ryb je když projíždí vlak ,a to je jedinná doba kdy můžeš dělat nějaký pohyby aniž by si je vyplašil.Chce to i jemnotu.Úhoři jsou uprchlíci Kyjic,Zaječic,Čer­nic atd…Běla zbírá vše z těchto vod co přepadne nebo uteče.

reagovat
Úterý 25. března 2008 ve 21:35 ® cormoran
cormoran
reagovat
foto/forum/2008/th-img3324.jpg
Úterý 25. března 2008 ve 21:02 ® cormoran reakce na …
cormoran

Na Běle sumci, jsou, to můžu potvrdit, většinou ale kolem 50 cm…

reagovat
Úterý 25. března 2008 ve 20:28 ® FInnnp

Ano uhoři kolem metru opravdu na běle jsou.A je jich dost.Ani nevim kde se tam berou.Při lovu candátů jsem jich tam pár chytil.

reagovat
Úterý 25. března 2008 ve 20:13 ® aless

Finnnp:Když jsem byl o víkendu na Běle, tak jsem dal řeč s nějakým starším rybářem a říkal, že v Běle sumci jsou, ale taky se mi tomu nechce nějak věřit.Prej tam odtud má i metrový úhoře!!!Asi jsem špatnej rybář já tahám jen samí tkaničky.A to ještě na stojákách.

reagovat
Úterý 25. března 2008 ve 20:05 ® aless

čudla:Tak až to půjde tak dej vědět.Já to tam měl o víkendu chvilku na pařenej rohlík a kukuřici a vůbec nic.Co se ti tam na bílou rybu nejvíc osvědčuje?Mě zatím kukuřice-bonduelka.Většinou samí plotice, cejn velmi málo a občas tloušť.

reagovat
Úterý 25. března 2008 ve 20:01 ® aless

Finnnp:tak to už jsou slušný okouni!!!!!Já loni nej 41cm, ale na Bělě mám zatím pořád smůlu, jsou to jen samí 10–15cm.Ale ty candáti mě zajímaj!!!Už, aby se mohlo na dravce.Co kapři?Máš nějakou zkušenost s nima na Běle?Popřípadě co na ně platí.Já loni dost chytal na kukuřici/bondu­elku/, bralo to na ní dost, ale většinou plotice, cejni, občas tlouštík.Kapr se mi ani neukázal.

reagovat
Úterý 25. března 2008 v 8:43 ® FInnnp

Podle mě ryby moc do běli z jezera nevytahují.Vyjímkou je candát.ten se dá někdy chytat i pod jezíkem v komořanech.velký kapři na jezeře jsou,ale je jich velmi málo.Dá se říci,že lov kaprů na jezeře je doslova otročina.Výskyt sumce jsem tam nezaznamenal vůbec a to jsme při lovu kaprů vyváželi občas bojky.I když někteří rybáři mě tvrdily,že tam už sumce chytily.Okouni jse dají za přispění velikého štěstí také chytat trofejní tak okolo 50 cm.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 ve 23:07 ® Cudla
Cudla

Ráno se tam mrknu budu v rachotě.Doufam že už se hne bílá ryba a začnou tahat.Tloušti už pomalu vystrkujou růžky,ale je vidět že je probral černej pták.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 ve 22:57 ® aless

vody je celkem dost!!!Ale zažil jsem i víc, takže se to dalo.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 19:49 ® Vlaštovka reakce na …
Vlaštovka

aless- kolik bylo vody?? netáhlo to??

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 19:40 ® Cudla
Cudla

Je to asi 8let,bohužel,fotáky v mobilu to byla ještě utopie a trápit ho ještě v malym vezírku to bych ho mohl rovnou praštit po kebuli.Nebyl to jedinej,vytáhlo se jich tam víc.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 17:46 ® aless

můžu potvrdit, že kapra okolo 90cm jsem v jezeře viděl!!V létě jsem ho procházel a viděl jsem ho časně ráno u břehu/odhad tak 90cm/byla to krásná ryba otázka je jestli se dostane i do Běly?!Doufejme, že jo!!!!!!!!!!!!!!

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 17:41 ® aless

tak dnes tři hodky u vody, výsledek je 8 ježdíků a 12 okounů/velikosti na fotce/No musim je nechat ještě trochu vyrůst-ale bylo tam krásně, vše na žížalky

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 17:37 ® aless
reagovat
foto/forum/2008/th-img3316.jpg
Pondělí 24. března 2008 v 17:37 ® aless
reagovat
foto/forum/2008/th-img3315.jpg
Pondělí 24. března 2008 v 16:57 ® FInnnp

Já chytit Kapra 96 cm tak ho určitě vyfotim.Navíc mám pochyb,že by tam takový Kapr plaval.Třeba na Jezeře mohu lovit nadstandartními způsoby.Lod,echo­lot,libovolný počet prutů.Nikdy jsem tam tak velikého kapra chytit nedokázal.Netvrdím však,že to není pravda chytit jsi tak velikého kapra samozřejmě mohl.Jinak ryby které jsem na běle zaznamenal jsou Cejn,Ježdík,Can­dát,Štika,Bílá ryba,Karas,všechny druhy Jelců,Okoun.Jinak Cejni a štiky rok od roku ubývají.Za to candát je na vzestupu a to i trofejní kusy nad deset kilo.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 ve 12:05 ® Cudla
Cudla

Ne kapr u D3(hradla)ta okrová budova.Celej vodní systém je propojenej,u jízku voda od chlazení a potok komořanskej,Bě­la,Kyjice a přítoky,dole po proudu přejíždíš u Záluží,chla­dírenský(teplák)po­toky Hamerský(janov­ský),protejká Vítězákem,jiře­tínský a černický,to se spojuje a vtéká do koryta nad jezerem,soutok kousek od Poštáku nebo jak se říká u Vojáků.Tam je stavitelnej jízek docela slušnej flek,dá se to dobře jak projít tak je to i dosažitelný autem.Můžeš si dát i mapy .cz letecky a celý povodí prohlédnout .Lepší to je prošlápnout pěšky místy tě to i překvapí.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 11:23 ® aless

tak manželka svolila valim na ryby!!!!!!!!!!

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 11:20 ® aless

jště malá otázečka:jezero je s Bělou propojený?Nikdy jsem až tam dole nebyl?Díky za odpověď

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 11:18 ® aless

čudla:a taky na tajnym místě u jízku?

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 11:10 ® Cudla
Cudla

Mam to vyzkoušený,když vyjedou nahoru cejni do tření tak zadní voj tvoří komando příživníků.Jsou to ryby který maj domov v jezeře a  pak přez leto pendlujou po vodě.Přál bych vám slyšet ten rachot v noci,když začnou skákat.Zatim nej kapřík 96cm stíhlej říčák,nevážen bohužel bez dokumentace a puštěn.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 11:00 ® aless

střídal jsem to plavaná a lehká položená, ale když tam byla žížalka, tak to bylo jedno.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 10:56 ® aless

nejdřív sem byl,, u jízku,, tam jsem dostal ty ježdíky a okouny a pak jsem šel kousek proti proudu nahoru, ale tam čistá nula!!!

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 10:54 ® aless

čudla:no já se dozvěděl o sumíkách, úhořích, i kaprech a amurech.

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 10:53 ® aless

kubajs:u Kačáku, jak říka čudla na jízku!!!

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 10:40 ® Cudla
Cudla

kurnik zas to blbne možná jsem i něco zapomněl

reagovat
Pondělí 24. března 2008 v 10:39 ® Cudla
Cudla

Aless:na jízku tak tam řikámesechytilo plno druhů-plotky,oba cejni,kříženci,can­dát,okoun,švec,ka­pr,amur,hrouzek,ou­klej,tloušt,lín,o­ba druhy karasů,štika,ú­hoř,rak,trumen i malej sumík dokonce i potočák s duhákem.Škeblí je tam taky dost.Nyní tam již nejde nic závadného,je to pouze voda s Kyjic a potoků keré nabírá po cestě.

reagovat