Vyhledávání
revír Běla 441005-0
24.12.2007 | aless | 138.824 zobrazení | 1.033 odpovědíRevír 441005–0-Běla/po celém toku/ Rád bych založil nové téma o tomto revíru, protože si myslím, že ho navštěvuje dost rybářů.Rád bych, aby se zde objevily nové poznatky o tomto revíru.Druhy ulovených ryb, použité nástrahy, úspěšné nebo neúspěšné rybolovné metody,apod.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 20. dubna 2008 ve 23:34 ® cormaxx
-
FInnnp:já byl s tátou na škvárovně za Komořanama a na zadní jelo auto,tak jsem myslel jestli jsi to nebyl náhodou ty
reagovatJinak o Farskym mám taky nějaký info z dobrých zdrojů,takže s tátou uvažujeme o návštěve…
- Neděle 20. dubna 2008 ve 23:27 ® FInnnp
-
cormaxx Nebyl jsem to já.Já ted přišel z Havraně.Chytil jsem samé obr kapry kolem 20 cm.Včera jsem se byl podívat večer na Farskym.Tam na koule berou Kapři do 70 cm.Přemýšlím kde začnu vnadit koulema.Bude se oteplovát a kapři začnou futrovat.
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 21:56 ® Piranha
-
Tak dneska na belí 001 krasna plavajda, capnuto asi 30 kousku ryb takovej mix jeseni vsechny tri, karasy krasnyho línka 35 a kaprála 46.Vse jen na žížaláku. Linek byl pekne kouslej a s lucioperkou sme se zhodly na tom ze to byl šušan a oni na tom fleku jsou.Udelam nejakou akci a vyrazime na ne asi v srpnu.
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 21:24 ® cormaxx
-
FInnnp:nebyl jsi dneska na stojáku?
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 21:17 ® dca11 reakce na …
-
Tak dnes opět na Běle. Voda byla po děšti trochu zvednutá,zakalená a pořád dost studená. Záběru bylo pár a povedlo se mi využít jen tři, všechno ploťky okolo 20cm. Cejn tentokrát ani jeden. Ze dna to dnes nešlo, všechny tři ploťky jsem chytil po nahození při klesání nástrahy. Měl jsem sebou jen feedr jinak bych zkusil plavajdu.Minulý týden měli třecí vyrážku cejni, dnes už i ploťky. A co vy byli jste?
reagovat - Sobota 19. dubna 2008 v 16:27 ® norslav reakce na …
-
Ahoj , presne tak , mezi kostelem a nadrazim jsem zadny poradny flek nenasel , nevim jak je to dal ale radsi zajedu na Komarany , kvuly Bele jsem si koupil feeder 2,7m odhoz max 50g , zatim mam zasebou jedno chytani a samy okounek jako dlan , na zizalku.Ted v sobotu jsem to chtel i provlacet na nejakeho tlouste ale pocasi nepreje a tak pockam na jindy .
reagovat
V komoranech napinam 15g olovo a stacito , voda je tu klidnejsi ale kostel -nadrazi to je proud jak krava a 40g placaty olovo se koulelo jak nic. Prosim nahodte svoje mistecka , hodila by se i nejaka fotecka , jsem take z Mostu a nebylo by od vecy vyrazit treba ve vice lidech , co vy na to. Petr - Pátek 18. dubna 2008 ve 14:44 ® Vlaštovka reakce na …
-
kubajs- do mostu na bělu ani nechoď celoročně, i v suchu tak je proud jako kráva, je tam dno skoro jako vana a nevíš kde máš ryby hledat(žádný tišiny atp.)… A jinak tak nedržíš žádnou splávkovou montáž možná tak 15g kačenu, a na feederu mi proud ohnul 3 oz špičku!! a přitom ta řeka neni nějak velká. Pár ryb sem tam ale viděl, byli to oukleje a plotičky.
reagovat - Pátek 18. dubna 2008 v 11:50 ® aless
-
Kubajs:Já na Bělu do Mostu nechodim, tak ti bohužel moc neporadim, jezdim vejš nad Most.Do Komořan okolo Kačáku.A montáže používám úplně jednoduchý-lehkou položenou/kmenový vlasec tak 0.18–0.20 a koncový návazec tak 0.14 a nebo háček a olůvko rovnou na kmenový vlasec vše tak do 0.20.Občas používám i krmítko/nejčastěji klasickou malou spirálu.Pruty jelikož chytám před špičku tak dávám špičkou co nejvejš.
reagovat - Úterý 15. dubna 2008 ve 21:27 ® Kubajs
-
aless:a ještě montáž
reagovat - Úterý 15. dubna 2008 ve 21:27 ® Kubajs
-
aless:chystám se ted někdy na Bělu do Mostu tak by jsi mi mohl něco poradit pls na co jdou kde jakou metodou
reagovat - Úterý 15. dubna 2008 v 15:22 ® aless
-
já spotřebuju tak 1–1.5kg krmení, ale to jen když jezdím na delší dobu.Když jedu jen tak na hodku na dvě tak vezmu sebou jen konzervu bonduelky.Třičtvrtě jí tam naházim a na zbytek chytám.Krmítko používám velmi málo, ale musím říct, že loni se mi osvědčilo jak na cejny, tak tlouště.Ale pokud tam najede droboť, tak ho hned sundavám.
reagovat - Úterý 15. dubna 2008 v 15:17 ® aless
-
sezení taky řeším polistyrénem pokud je mokro.V léťe si sednu do trávy.
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:38 ® Cudla
-
Ne to bylo odstranování negativního vlivu důlní těžby na krajinu,tak byl oficiální název akce,já tam vlezl ze zvědavosti a abych si vohráb dno.Zároven jsem si uklidil svoje místečko.Kdysi tam chodil jeden maník,ten mněl normální kuchynskou židli,zadní nohy uříznuý asi do půli,trůnil tam jako král.Já tam mam betonovej žlab dobře ukotvenej a nosim si polistyrén pod zadek.
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:25 ® dca11 reakce na …
-
To Cudla: to jsi si čistil to koryto sám? Máš odvahu vlézt v broďákách do neznámé, regulované a napůl průmyslové vody kde mohl zahodit každý Franta v předchozích čtyřiceti letech co chtěl.
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:23 ® dca11 reakce na …
-
Celý zmiňovaný úsek Běly má hodně příkré břehy. Jak řešíte sezení? Když je sucho a teplo tak to jde, ale jak je mokro nebo zima tak na bobku nevydržím a ve stoje budu bez ryb. Přemýšlel jsem o nějaké sedače, která by měla jen přední nožičky ( nastavitelné) a v zadu jen vodorovné tyčky , které by se zapíchly do břehu, takže by to byl jen takový schůdek ve stráni, a to ještě lépe s opěrkou. Prolézal jsem e-shopy, ale na nic podobného jsem nenarazil. Na běžných židličkách nebo křesílkách se na takovém břehu nechytám. Připravit si místo úpravou terénu např. vyhloubením schůdků se mi nechce, protože tím akorát upozorním na svůj flek ostatní.
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 22:02 ® cormaxx reakce na …
-
Docela bych jel na takovou „kulturní“ akci,ale bohužel 3 dny před maturitou,to budu mít hlavu někde jinde :'(
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 21:36 ® monaster reakce na …
-
je už to pod Ústím. ale průzkum trhu. 17.5 se čistí břeh nechranky. jel by ste někdo z UL,TP, MO prostě po cestě? dejte vědět
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 21:14 ® Cudla
-
Tam je jeden lom další níž na úrovni Nejedlýho a u bývalé D2.Hloubka zjištěna při čištění koryta.Zbytky kabelů po zlatokopech a různých vymoženostech civilisace je to asi5–6let
reagovat - Pondělí 14. dubna 2008 ve 14:53 ® dca11 reakce na …
-
To Cudla: Tak tou hloubkou jsem teda hodně překvapen. Osobně jsem si myslel, že metr je tak maximum. Ta hloubka co uvádíš je někde u toho tvého orlího hnízda (hradla)?
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 23:47 ® Cudla
-
Od komořan po sotok s chezou koryto celobetonové skoro po celé délce.Při mé „vejšce“174cm prošlápnuto v prsačkách,od rozkroku až téměř po nabrání,Dno nános 10–15cm písek a bahno.Krmení tak litr na půlden,nepřekrmíš najedou tak 10–15cm piraně vyluxujou co sedá.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:54 ® dca11 reakce na …
-
Jo a ještě jednu věc. Jakou hloubku máte vypozorovanou na svých flecích mezi Komořany a chemičkou. Koryto je umělé a regulované, tak by mne zajímalo jak se stím řeka poprala. Na mém fleku je cca 70cm. Máte zkušenosti, že jsou v korytu vymleté tůně, kde se ryby zdržují nebo se i vy perete s tím, že vám rybí hejna projíždějí a záběry přijdou a za chváli přestanou?
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:51 ® dca11 reakce na …
-
Rád bych se zeptal, zda při chytání na Běle zda a jak krmíte. Zvažovali jste už riziko překrmení a ztrátu záběrů. Mne to napadlo dnes při chytání a ustání záběrů. Krmím malým krmítkem na feederu a dnes jsem zpotřeboval 1/2pytlíku krmení, tj. cca 0,75kg. Do krmení jsem přidával i červy a kukly. Jak k tomu přistupujte vy?
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:32 ® FInnnp
-
Ještě pozor na potok teplák.To je druhý přítok do Jezera od Jiřetína.Až po vtok do jezera se jedná o pstruhový revír.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:29 ® FInnnp
-
Cejni jse dají na useku od Komořan až k jezeru chytit obrovský.Napíši nej ulovky ryb z Běli a jezera které jsem viděl.Kapr 83cm 15,5 Kg chytili ho kluci z KT Most.Kapr 18,5 Kg toho chytil spravce z čerpačky na jezeru.Nepočítane množství tlouštů od 60 cm do 70 cm většinou chytlé na boili při lovu kaprů.Obrovský cejni se dají chytit po celém revíru dosahují i ke čtyřem kg.O velikých štikách nic nevím,ale určitě na revíru jsou našli jsme před lety mrtvou štiku asi tak 20 Kg.Jinak dříve bylo na celém revíru přeštikováno stejně jako je ted přecandátováno.Jinak candáta jsem chytil největšího asi já 12,5 Kg a tak deset dalších okolo metru.Okouna jsem viděl největšího 50 cm.Toho chytil zase správce z čerpačky který má nahozeno 365 dní v roce 24 hodin.I uhoři jse dají chytit pěkní.Je pravdá,že většina trofejních ryb pochází z jezera na kterém jsem za posledních deset let stravil minimálně 500 nocí,ale trofejního kapra jsem nechytil.Asi byla milná doměnka,že na jezeru které nebylo 50 let vypuštěné a na kterém je nulový tlak na ryby budou obrovští kapři atakující hranici 30 Kg.Usek běli od Komořan k jezeru je asi opravdovou panenskou vodou.Leta je tam nulový rybářský tlak.A své trofeje jistě ještě neukázala.Určitě se,ale jedná o velmi těžkou vodu.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:29 ® Cudla
-
Plotky,červenky,cejni,ježdíci,okounci a pár kříženců.Nechytal jsem u sebe ale dole po vodě,chtěl jsem mít klídek od pracovního procesu,stačí že tam budu zítra tvrdnout celej den.Útěcha je že už je znát pohyb na hladině tak budu „počítat tlouštáky.“
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:27 ® FInnnp
-
Cejni jse dají na useku od Komořan až k jezeru chytit obrovský.Napíši nej ulovky ryb z Běli a jezera které jsem viděl.Kapr 83cm 15,5 Kg chytili ho kluci z KT Most.Kapr 18,5 Kg toho chytil spravce z čerpačky na jezeru.Nepočítane množství tlouštů od 60 cm do 70 cm většinou chytlé na boili při lovu kaprů.Obrovský cejni se dají chytit po celém revíru dosahují i ke čtyřem kg.O velikých štikách nic nevím,ale určitě na revíru jsou našli jsme před lety mrtvou štiku asi tak 20 Kg.Jinak dříve bylo na celém revíru přeštikováno stejně jako je ted přecandátováno.Jinak candáta jsem chytil největšího asi já 12,5 Kg a tak deset dalších okolo metru.Okouna jsem viděl největšího 50 cm.Toho chytil zase správce z čerpačky který má nahozeno 365 dní v roce 24 hodin.I uhoři jse dají chytit pěkní.Je pravdá,že většina trofejních ryb pochází z jezera na kterém jsem za posledních deset let stravil minimálně 500 nocí,ale trofejního kapra jsem nechytil.Asi byla milná doměnka,že na jezeru které nebylo 50 let vypuštěné a na kterém je nulový tlak na ryby budou obrovští kapři atakující hranici 30 Kg.Usek běli od Komořan k jezeru je asi opravdovou panenskou vodou.Leta je tam nulový rybářský tlak.A své trofeje jistě ještě neukázala.Určitě se,ale jedná o velmi těžkou vodu.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 22:10 ® aless
-
čudla:A co šlo?Samá bílá ryba?Mě to předminule brala samá plotice ať jsem tam dal cokoliv!Ale vše tak okolo 20cm.
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 21:58 ® aless
-
dca11:Já jsem taky z Mostu, na Bělu tam v okolí jako ty jezdím hodně často.Můj nej cejn zatím slabota něco kolo 40.Větší ryby se mi na Běle zatím vyhejbaj.Ale teď jsem našel novej flek a vypadá to dost slibně,Tak uvidíme!!!!
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 ve 21:58 ® Cudla
-
Dnes opravdu krásný den na Bělince nad dolním jízkem,družné posezení vedle Scootrovky občas i rybka se ukázala.Dca11 neměj strach že tam bude přelidněno každej jde po velkejch rybách a na ty tam musíš čekat dlouho
reagovat - Neděle 13. dubna 2008 v 19:23 ® dca11
-
Tak jsem byl dnes na Běle a docela to šlo. Po dešti přišli 3 cejni a 1 ploťka. Nej cejn 40cm. Jakého máte největšího cejna z Běly? Vždy přemýšlím zda jsou ryby, zejména cekni a kapři, v Běle mezi Komořany a chemičkou trvale nebo se tam natahují po zimě a na zimu se opět stahují do nádrže u chemičky. Každopádně žádné obrovské zarybnění tam asi nebude. Záběry přicházejí nárazově s velkými časovými pauzami, zřejmě jak protahují malá hejna ryb regulovanými úseky.
reagovat