Vyhledávání
Parma -červ vs. rousnice
20.12.2007 | monaster | 4.440 zobrazení | 23 odpovědí
tak pánové. onehdá jsem s Tomashem diskutoval o početnosti záběrů parem na červy a rousnice. já říkal že jsem měl parmy vždy na rousnice a Tomash že převážně na chomáč červů. co se sovědčilo Vám?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 17:51 ® mirmen
-
nejvíc parem mám na rousnice nebo sýrové těsto
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 v 11:37 ® proutnik reakce na …
-
no me se osvedcily nejvice cervy jak na ostroretky tak na parmy. ostroretky na to krasne berou uz jich mam peknou radku na to nachytanejch ale parem taky. zizaly jsou taky dobre ale myslim ze spis na vecer. no nej ostroretku na cervy mam 50cm a to je pekna rybka ne ? takze ja rikam cervy.
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:27 ® okoun27
-
mě se víc osvěčila rousnice
reagovat - Pondělí 24. prosince 2007 v 5:50 ® Venca Zelenka
-
Mě se osvědčily rousnice a to i v těhle mírně mrazivých dnech, dokonce to vezme i větší ostroretka nad 40cm, ale záběrů je hodně málo, když mám 2–3 záběry za hodinu tak berou.
reagovat - Sobota 22. prosince 2007 ve 21:28 ® LojzaRybka
-
monaster>asi myslíš tohle,je to fakt,nikdo nekouknul nato co Tomash píchnul na háček
reagovat:)
- Sobota 22. prosince 2007 v 15:57 ® monaster reakce na …
-
Lojzarybka: pamatuješ loni? to chytal na sádru. já vám před půlnocí zdrhnul. pak Tomash poránu dostal jednoho candáta sádrou. jinak to co tenkrát v noci u Labe jsme ještě nikdy nikde neviděl…
reagovat - Sobota 22. prosince 2007 v 10:28 ® LojzaRybka reakce na …
-
tomash neumí chytat rousnice,proto chytá na červy
reagovat:)
- Sobota 22. prosince 2007 v 10:26 ® LojzaRybka reakce na …
-
monaster
reagovat - Sobota 22. prosince 2007 v 1:12 ® mirmen
-
- nejvíc parem mám na rousnice ( často při chytání úhořů)
- při cíleném lovu často chytám na sýrové těsto ( strouhanka s romadurem nebo strouhanka s měkkým taveným sýrem ), větší sousto – velikosti „angreštu“ – abych odradil menší kaprovité ryby
- Pátek 21. prosince 2007 v 19:09 ® Ciffik
-
chytal jsem na reviru kde nechteli nic jinyho nez ROHLIK…pomer rohlik ku cervum ku rouskam 25: 1 : 0 a to jsme chytali prevazne na cervy…parma nebyla cilovou rybou
reagovat - Pátek 21. prosince 2007 v 8:33 ® sethy
-
Rozhodně rousnice. S červama je mnohem vic zaběrů od ostroretek a podouství. S rousnici vic zaběrů od parem
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 23:40 ® Hadik
-
Parmy na Berounce, bílý červ vers. žížala: 50:50. Když přestaly brát na červy, dal jsem žížalu, a šlo, či naopak. Z žížal jsem používal dendrobeny, rousnice byly na jemnou plavku moc velké.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 22:15 ® Cudla
-
Chrostík,hnoják,červ,pařená houska a rousnák.Na P vodě bobeš s červeným nebo žlutým srdíčkem.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 21:37 ® kubas
-
parem sem nachytal pár, ale vždy jen na červy , rousnice mě nějak nechtěly vzít
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 21:08 ® monaster reakce na …
-
ripka: na Tomashe ne. to bude nejspíš můj spolu mrazík protože jinýho blázna než jeho a mně si na rybách představit neumím. ikdyž je poměrně teplo. ale ono to přijde
reagovatváhám zítra mezi pláží a vánočním šílenstvím. už bych měl pomalu koukat po dárcích
kdybych je kupoval sobě je to jasný. naviják na feeder, sedačka, obal na pruty a povolenka. možná novej přívlačák
jenže je nekupuju pro rybáře ale pro normální členy rodiny
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 19:23 ® ripka
-
nejlepší je když ty budeš chytat na Tomasche a až mu bude zima tak se vystřídáte
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 v 18:04 ®
-
Parma mi vždycky brala spíš na rousnice, (tu a tam třeba na „lančmít“, nebo na sýr), ale v zimě je spolehlivější chomáč červů. Podle mě také záleží na metodě lovu a lokalitě. Na feeder rozhodně spíš červíci a je dobré kombinovat bílé s červenými. Na ostatní způsoby lovu a hlavně v teplejším období roku mám raději rousnice.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 v 16:46 ® regulus
-
To je docela zajímavý, na rousnici jsem parmu snad v životě nechytil a bylo kdysi určité období, kdy sem parmu měl pomalu jako nejchytanější rybu. Pokud tedy vezmu červy a úspěšnost, tak v mým případě, hnojňáci 80%, běžná žížala 20%, rousnice 0% (bílý červy neberu v potaz).
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 14:04 ® HaD
-
Osobně mám lepší zkušenost s rousnicí.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 13:12 ® dvorak reakce na …
-
Jenom červ.Na ně jsem nachytal parmy i v místech,kde bych je nečekal.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 13:06 ® monaster reakce na …
-
brete to jako anketu. parma. červ. a je to
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 12:49 ® regulus
-
Kožóšci, to je na parmy TOP nástraha.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2007 v 10:55 @ ???
-
Rousnice byly na parmu u mě nej..Na červy to není ono.Rousnici berou parmy spolehlivě.
reagovat