Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.740 zobrazení | 660 odpovědíEDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. ledna 2012 ve 20:42 ® Martin Chmelík
-
Velmi si vážíme všech příspěvků k veletrhu MODERNÍ RYBÁŘ. Děkujeme za návštěvu veletrhu, těší nás, pokud se Vám veletrh líbil. Ti, kteří na veletrhu nenašli to, za čím přicházeli, tak věřte, je nám to líto. Proto nám napište, co Vám scházelo, co byste rádi viděli příští rok. Celý tým, který za veletrhem stojí, udělá vše, aby další ročník splnil očekávání těch méně spokojených návštěvníků. Vždyť veletrh organizujeme pro Vás.
reagovatJeště jednou děkujeme všem, kteří veletrh již navštívili a těšíme se zítra na další návštěvníky.
- Sobota 28. ledna 2012 ve 20:19 ® HaD
-
Děkujeme všem za návštěvu, veletrh si díky Vám opravdu užíváme!
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 19:53 ® foks01 reakce na …
-
cormaxx> kdybys byl dnes,tak bys nevystrčil do uličky ani prut na dírky
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 19:25 ® chosebaits reakce na …
-
cormaxx> Kord a jedno jaký má být kolmo nahoru
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 18:40 ® cormaxx reakce na …
-
Kazan> Toho místa bylo opravdu dost,takže nebyl problém si vzít do ruky i 8m boloňku. Ale když jsem vzal do ruky 2m vláčák a špičku měl vystrčenou do uličky, abych se podíval jestli jsou očka rovně,jsem jen tak tak uhnul abych jedné paní/slečně nevypíchnul očko
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 18:15 ® nnnap
-
jenom komouši, realizující se v dnešní době v zájmových organizacích, místo v PSVB a lidových milicích se angažující v RS, mohou soudit druhé, nebo pouze debil.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 17:37 ® foks01 reakce na …
-
pipa> z mého pohledu lepší
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 17:30 ® troutkiller reakce na …
-
jersey>No já bych to neviděl tak zle!Krásný pruty Gamakatsu,Woby a Jerky SPRO,multíky WFT,Pruty taktéž.Je třeba se koukat
reagovatJe fakt že smradlavého hegeše pro kapraře tam bylo hafo a chvílema se mi zvedal kufr
(
- Sobota 28. ledna 2012 v 17:11 ® pipa reakce na …
-
foks01> fakt to tam bylo tak pečlivý ?
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 17:06 ® jersey
-
Tak jsem si dnes prohlédl obě. Musím teda říct, že jako vláčkaře mě FF prakticky ničím neoslovil. Kdo je kaprař, myslím, že si tam svoje najde.Muškaře snad ani nebudu dráždit, neb pro ně je to vyloženě ztráta času…V poledne jsem se sebral a zajel do Holešovic. Musím hned v úvodu přiznat, že jsem byl mile překvapen.S odhodláním, že na férovku zkritizuju obě výstavy, mě bylo hned po po pár minutách jasný, že tady toho na kritizování moc nebude.Fakt pěkná výstava, která mě uspokojila co do počtu vystavovatelů, tak i co se týká cen.Konečně se našli i prodejci, kteří chtěli prodat a měli spoustu výstavních slev.To bylo to, co jsem loni na výstavě postrádal. Takže MR můžu jen doporučit a za sebe slíbit, že za rok se určitě vrátím.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 16:52 ® foks01
-
byl jsem na obou,na obě jsem měl dost času si vše dobře prohlédnout,jako první jsem v pátek navštívil FF,nevím ,proč se tomu říká výstava,jako vláčkaře a feedraře mě zajímal především sortiment těchto oborů,s dobrou zkušeností z lonska sem očekával podobné vybavení a ono ejhle,to co mě zajímalo nejvíc sem vůbec nenašel,přišlo mě to prostě jak sraz prodejců,bylo dobře že jsem ještě dnes zavítal na moderního rybáře,tam jsem si spravil chut,hlavně díky osahání feederů od daiwy…zavítat první den na MODERNÍHO,tak už bych na FF vůbec nemusel.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 16:44 ® 1Mara reakce na …
-
hraji>
reagovatSouhlas
- Sobota 28. ledna 2012 v 16:37 ® hraji
-
Lidé by neměli zestárnout dokud nezmoudří.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 15:15 ® MP-E65mm reakce na …
-
All Armor> mě deset let, jsem méněcenný?
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 15:00 ® All Armor
-
jepice> Mne zajímá všechno. A o usměrnění, co si mám prohlížet a co si mám myslet ti, příteli nestojím. Neoslovoval jsem tebe. Mne rybařina zajímá cca 70 let. Kolik tebe?
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 14:57 ® All Armor
-
osprey> Potom chápu. Přehlédl jsem, že máte takovou polohu. Myslel jsem, že je to jen láska.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 14:42 ® Kazan
-
Co se týká hodnocení výstav, je to vždy vlastní pohled člověka který to hodnotí. Již před začátkem obou výstav bylo dost informací zde i na Mrku kdo, kde a co vystavuje. Už jen z toho důvodu já osobně (který převážnou část roku provláčí)šel pouze na MR, ostatně co bych na FF dělal, když dopředu jsem se seznámil s listem vystavovatelů a vím, že tam si na své musí přijít hlavně kaprař. I když je pravdou že některé firmy bych ráději viděl na MR než na FF, ale nic mi nebránilo přejet kousek Prahy a navštívit i FF. Pokud dnes někdo má snahu hanit jakoukoliv z výstav, je to jen jeho problém, že se dopředu neseznámil s vytavovateli. Lidi co si zde stěžují že tam není to či ono se ptám, poslali jste svoje náměty co chcete vidět na MR, kdy se tu David H a elhiero ptali co vás zajímá a co by jste rádi na výstavě viděli? Pokud ano, ptejte se jich opět, kde byla chyba a proč jste nemohli vidět co jste navrhovali.
reagovat
Ještě malá technická, mluvil jsem třeba s Piranhou jestli jede do Prahy na nějakou výstavu, na rovinu mi řekl, že to pro něj jako muškaře nemá absolutně žádný význam. Každy kdo výstavy navštěvuje, ví že muškařina je na tom ze všeho nejhůře zastoupena. Ostatně ani letos tomu není jinak.
Je možné že v budoucnu budou obě výstavy existovat vedle sebe, jedna třeba FF bude zaměřena pouze na kaprařinu a druhá MR se bude zaměří na ostatní způsoby lovu.
V současné době zvažuji jestli má pro mě význam jezdit do Brna, loni jsem absolovoval obě výstavy a měl možnost srovnání, je otázkou co Brno nabídne. Zatím nejzajímavější nabídka je od regula na žebra a koleno
Vlastní hodnocení MR, zatím asi nejlepší co v poslední době mohl vláčkař vidět. Byl jsem hned první den po otevření a vystavující a prodejci byli nesmírně ochotní. Výhodou je že je dost prostoru a pokud si člověk chce potřást s prutem, nemusí se obávat že někomu vypíchne oko. Nelituji toho že jsem na výstavu jel a byl jsem spokojen. Pořadatelům a vystavatelům dík za příjemně stávený čas. - Sobota 28. ledna 2012 ve 14:38 ® Iza
-
jepice> v Letňanech to smrdělo šíleně
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 13:52 ® regulus
-
Malá poznámka k tý kaprařině.
Asi pro značnou část lidí co na Chytej chodí, především těch mladších je tento způsob rybolovu tak trochu vzdálenej, ale ať chceme nebo ne, kaprařina nebo položená vůbec tvoří v obchodě s rybářskejma potřebama u nás asi největší podíl, takže zcela pochopitelně bude mít na výstavách významný podíl. Je sice trochu škoda, že třeba muškařina bývá obvykle zastoupena poněkud chudě, ale například vláčka má dle mýho v posledních letech vzestupnou tendenci a to i na výstavách.
reagovat
Takže pokud se nebude jednat o specializovanou výstavu zaměřenou jen na přívlač, muškaření nebo třeba plavanou, bude mít asi ta z vašeho pohledu nechtěná kaprařina navrch. - Sobota 28. ledna 2012 ve 13:31 ® jeseter 2503 reakce na …
-
David Havliček:Třeba pro sumcaře tam toho moc neni. Nenašel jsem třeba našivaci jehly,rolničky,splavky nad330g …O rybařsky kalendař jsem take nezavadil.Myslim si že pro sumcaře všeobecně na všech vystavach toho moc nemaj.Ale je to pouze muj osobni dojem.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 13:29 @ fishguru
-
sethy> ta třetí bude vietnamska na tržnici pod holým nebem s 50 noname vystavovateli,mezi nimi třeba Baiwa,Chumáno,Bragon atd,ať vám šlapou Abidasky
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 13:28 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>To bylo vidět!S tim Drakem si prchal jak kdyby ti hořelo za patama
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:39 ® skwor
-
regulus> Mě se na MR líbilo, že tomu nijak výrazně nevládla kaprařina. Jinak jsem byl spokojený, vybíral jsem podle vystavovatelů a FF vynechal. A sehnal všechno, kvůli čemu jsem do Holešovic jel.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:36 ® troutkiller reakce na …
-
Kopejda>Na FF mužeš omrknout Penn,WFT atd,dole máš hafo krámu a v něm má každej trochu od něčeho.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:30 @ Kopejda
-
Na kterém z veletrhů je víc sumcařiny? Díky
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:27 ® troutkiller reakce na …
-
jeseter 2503>No nevim ale když sem byl naposled v Brně tak sem si při prohlížení prutu rozbil hlavu o blatník traktoru
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:13 ® HaD reakce na …
-
jeseter 2503, troutkiller: Co konkrétně Ti chybělo?
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 11:17 ® ART reakce na …
-
jeseter 2503> Záleží co jsi od výstavy očekával. Nechci srovnávat obě výstavy, protože jsem na FF nebyl. Když jsem se, ale podíval na vystavovatele ne FF, tak mi to přijde jako sraz příznivců kaprařiny. Je fakt, že když srovnám loňskou FF a letošního Moderního rybáře, tak mi výstava přišla trochu menší, ale za to přijely pro mě zajímavější vystavovatele.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 11:08 ® jeseter 2503 reakce na …
-
Zdravim všechny rybaře.V patek jsme jeli asi 150km na vystavu moderni rybař a mužu vam řict že jsme byli hodně zklamany.Nejlepši věc kterou jsem tam koupil je lepidlo na všechno.Organizatoři by se mněli dojet podivat v březnu do Brna jak vypada vystava.Tim nachci někoho odrazovat ale jestli se tam vydate udělate si sami obrazek o teto akci.Alspon
reagovattam maj dobry.
- Sobota 28. ledna 2012 v 10:22 ® troutkiller
-
jepice>Mužu tě upozornit že si o nic nepřišel
reagovatDal sem s bandou obě akce a na FF bych řekl že ten smrad byl jak v silážní jámě
Bylo super pozorovat jak kovaný koulaři očichávaji koule s příchutí zdechlej krab a s láskou málem olizujou dip lahodně zamřelá chobotnice
)Jinak super SPRO,Honza Dufek s Norskem.Dole Daiwa Cormoran a kluci z Nástrah.CZ jinak asi jako když zpojíš 20 krámu v jeden