Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.687 zobrazení | 660 odpovědíEDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:20 ® regulus reakce na …
-
IVO> no já jako brńák, jsem to napsat nechtěl, páč bych mohl být nařčen s podjatosti, proto ten můj komentář …
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:08 ® Kazan reakce na …
-
regulus> v to pevně věřím, že každá z firem si vybere pouze jednu výstavu na které se bude prezentovat. Proto píšu že kdo bude chtít navštíví výstavy obě, silně pochybuji o tom že hodně z mimopražských by jelo o týden (měsíc) později na další výstavu. komu a čemu to prospěje nebo ne, to se uvidí. Osobně bych radši jednu výstavu a pořádnou. Je možné že moderní rybář dá větší prostor i ostatním rybolovným technikám a ne hlavně kaprařině, jak jsme v poslední době zvyklí. Uvidíme co se z toho vyklube
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:06 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Lidi už jsou zoufalí a tak blbnou a vymejšlí koniny.To je tet ve světě normálka.
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:02 ® IVO reakce na …
-
regulus> neboť si to myslím. Ono už to tady totiž jednou bylo. Tuším v roce 2001
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:57 ® regulus reakce na …
-
Kazan> to je jenom jednostrannej pohled, myslíš si, že třeba jedna firma by vystavovala na obou výstavách, možný to sice je, ale osobně se domnívám, že to asi žádná firma neudělá, takže potenciální návštěvník obou výstav sice navštíví obě, ale s velikou pravděpodobností toho o moc víc neuvidí. Je to zcela jednoznačně záměr (viz změna termínu FF), o důvodech nemá smysl spekulovat a jak jsem psal komu a čemu to pomůže?
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:32 ® regulus reakce na …
-
IVO> to jsi napsal ty …
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 v 18:18 ® IVO reakce na …
-
regulus> když se dva v Praze perou, Brno se nejspíš bude smát…
reagovat)
- Úterý 1. listopadu 2011 v 15:33 ® skwor reakce na …
-
Robur> www.ceskamiss.cz Přece
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 14:36 ® Robur
-
já hlavně negómu, která miss pak bude ta nejhlavnější, ta z Holiday nebo Moderní či Fischingová?
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 v 11:17 ® Kazan reakce na …
-
regulus> no to datum je poměrně zajímavá věc, pro mimopražáky je tam možnost na jednu návštěvu se podívat na obě výstavy.
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 v 10:27 ® džigit reakce na …
-
regulus> co dodat,jako roztroušená skleróza,pomalu se rozlézá a oslabuje
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 v 1:10 ® regulus
-
V souvislosti s jedním nejmenovaným fórem, jsem se mrknul na termíny rybářských výstav příští rok a musím se přiznat že valím oči
, pražáci fest přitvrdili, neomezili se jen na veletrhy v těsném závěsu, ale asi jak to tak vypadá budou mít dvě výstavy v naprosto totožném termínu. Z toho důvodu jsem si dovolil „probudit“ svoje srovnávací fórum z letargie s nezvyklým předstihem i když je do prvních výstav ještě čtvrt roku. Nemám chuť to nijak komentovat, nicméně napadá mne otázka, komu a čemu to pomůže? Co vy na to?
Pro úplnost odkazy:
http://www.modernirybar.cz/
http://www.for-fishing.cz/…ntercept.asp
http://www.bvv.cz/…il-veletrhu/No a kdyby někomu nestačily ty český veletrhy, tak si může zajet třeba do Dortmundu http://forum.hunting-shop.cz/…sky-veletrh/
reagovat - Středa 16. března 2011 v 15:51 ® HaD reakce na …
-
Myslím, že není co řešit. Která akce byla na vyšší úrovni již není potřeba myslím opakovat. Lze ale jen doufat, že se v dalších letech budu moci účastnit obou, byť jedna bude č. 1 a druhá č. 2.
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 1:37 ® regulus
-
Po roce opět aktualizace …
reagovat - Sobota 4. září 2010 ve 2:58 ® regulus
-
Něco se k mým uším dnes doneslo, tak jsem trochu zagoogloval a nedá mi to, abych nevyhrabal z letargie tohle fórum, byť je na všechny tři akce ještě dost času.
http://domaci.ihned.cz/…eal-rozebira
http://www.ct24.cz/…-vystaviste/
Nevidím do toho, ale cejtím za tím, že něco není asi tak úplně košér. Moc nechápu, že se někam kde je dle odkazů výše stavební uzávěra, dotáhla linka metra která má název Výstaviště a údajně tam s objekty pro výstavnictví nepočítá územní plán. To mě opravdu hlava nebere.
Ještě snad pro upřesnění, veletrh Petrův zdar organizovala firma Terinvest, zatím co For Fishing naopak firma ABF.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 14:47 ® jersey reakce na …
-
hecht: škoda, prej ho měli v akci za dobrou cenu !
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 2:14 ® hecht
-
osobně vím pouze o jednom nadšenci, který byl na všech třech výstavách, je to Char. Já jsem si tu pražskou P.Z. nechal ujít, čistidlo na boty jsem nepotřeboval …
reagovat - Středa 31. března 2010 v 1:09 ® HaD
-
vagi: osobně to považuju az úspěch, já tipoval, že tam nebude vůbec nikdo a oni to seriózně ani neotevřou…
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 18:02 ® vagi reakce na …
-
IVO> dík, nějak tak jsem si myslel, že to dopadne.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 11:09 ® IVO reakce na …
-
vagi> nebyl jsem tam, čili jen zprostředkovaně. Údajně tam bylo cca 6 opravdu rybářských stánků + čištidla na boty, nože, klobásy, kravaty, sýry atd. Myslím, že je zbytečné tuto výstavu s For fishing vůbec srovnávat.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 9:27 ® vagi
-
Uskutčnila se vůbec ta výstava týden před Brnem? Pokud ano a někdo tam byl, dejte info. Dík.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 13:40 ® cercer
-
tu šalinu mi ani nepřipomínejte!!
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 11:45 ® Robur
-
to Regul neocení, prý mu stojí…
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 11:25 ® HaD reakce na …
-
regulus> chceš novinku? Je novej čas
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 6:20 ® regulus
-
No tak tady obnovím kolbiště, třeba se to tu rozjede ve stejným duchu jako u sousedů, dozvíme se tu novinky, jako např. že šaliny na roli jezdí po prasklejch glajzách …
reagovat - Úterý 2. února 2010 v 0:05 ® HaD
-
Jelikož celkem dobře znám všechny tři akce, stručně zhodnotím.
- Petrův zdar – tahle akce se docela slibně rozvíjela a já ji hodně podporoval, protože si myslím, že zkrátka do Prahy rybářský veletrh patří. Bylo tu ale více problémů – malé prostory neumožňující velký rozvoj, velmi problematický přístup pro návštěvníky (v podstatě bez parkování) a asi i proto se sem velké firmy nehrnuly a když, tak s velmi omezeným sortimentem. I přes to všechno jsem to opravdu podporoval a doufal v rozkvět.
- For Fishing 2010 – podle mého názoru to byla s ohledem na to, že je to „novorozeně“, skutečná bomba. Vystavovatelů téměř shodně s Brnem. Parkování a komfort pro návštěvníky jednoznačně lepší, doprovodný program jednoznačně lepší. Méně bylo novinek, protože termín to trochu mnohým komplikoval, ale pro příští rok je to už myslím vyřešeno a hodně velkých firem, které letos z obav o to jak to dopadne nepřijely, si to příští rok nebudou moci nechat ujít a přijedou a akce bude větší než v Brně. I termín bude trochu jiný, takže i počasí bude pro návštěvníky a cestu lepší. Přidám-li bál, vynikající servis a skutečně osobní přístup ředitele akce a i třeba zdánlivě nedůležitý fakt, že sem měly striktní zákaz firmy vystavující věci nesouvisející s rybařinou (lepidla, masážní křesla, čističi bot, kožešiny a jiné nesmysly) – opravdu klobouk dolů
- Brno – tradiční poměrně kvalitní veletrh s tradicí. Nejvíce firem a zboží, dražší a horší parkování, slabší doprovodný program.
RESUME: do ČR patří dva veletrhy. V Praze a v Brně a není důvod, aby byly navzájem vnímány jako konkurence. Nyní je pro všechny rybáře konečně šance, aby to tak bylo a věřím že bude. A pro ty nadšené dokonce dvakrát v roce, protože do Brna a do Prahy se jet prostě vyplatí.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 13:22 ® regulus
-
Tak jsem vám to trošinku aktualizoval a kapinku to vystrčíme na světlo boží.
reagovat - Čtvrtek 26. března 2009 v 1:54 ® regulus
-
Juraj – jen tak pro srandu, jak tvůj příspěvek souvisí s těmi dvěma veletrhy, sorry, nějak jsem to nepobral …
reagovat - Čtvrtek 26. března 2009 v 1:45 ® regulus
-
Juraj – nevím jestli si to přečteš, když sem moc nechodíš, ale mám přesně stejnej pocit jako ty když se náhodou snažím něco najít na MRKu (není to žádnej názor abych tě trumfnul), myslím že ti to kolegové co na MRK chodí a já s nimi komunikuji potvrdí, řekl jsem to už několikrát, dávno před tím než jsi napsal svůj příspěvek, že to je hlavní důvod proč na MRK nechodím a nejsu tam zaregistrovanej (vlastně už se to týkalo předchozí verze). Pokud se tohoto webu týká, tak se mu dá asi něco vyčíst, ale spousta věcí je poplatná tomu co ho živí = reklama, musíme to skousnout a u sousedů to není jinak. Jinak si myslím, že byť jsou Chytej a MRK tak trochu konkurence není nutné to příliš řešit, je na každým aby si vybral co je jeho srdci bližšího a není nutné to vehementně hlásat do „éteru“.
reagovat - Čtvrtek 26. března 2009 v 0:03 ® HaD
-
Juraj: nicméně budu potěšen, když si na nás zvykneš a budeš nás navštěvovat. Každý je vítán!
reagovat