Chytej.cz

Výstavy Rybaření vs. For Fishing

18.12.2007 | regulus | 89.671 zobrazení | 660 odpovědí

EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).

EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.

EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …

EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.

EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.

Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. března 2012 ve 14:17 ® troutkiller reakce na …

Prichy>Nazdar gumolytče:-)) )Musím někde najít to poslední záhadně barevný kopyto,vyfotim ho a jak sme se domlouvaly nechám si ho u vás odlejt:-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 14:07 ® troutkiller reakce na …

osprey>Koukám že u Honzíčka maji vycházky a někteří za dobré chování i přístup k Netu:-)) )

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 13:39 ® osprey reakce na …
osprey

Sam Arkand> Poslouchej, kolego. Někdo má hrdinství na to, aby si oblékl zelené hadry, jiný ho nemá ani tolik, aby se pohyboval na serveru pod jednou stálou přezdívkou. O tom, že by ses podepsal, už ani neuvažuju.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:53 ® sethy reakce na …
sethy

Prichy> to je tím že sis nedal panáčka na cestu:-P
Ale jo bylo to náročné, uznávám.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:45 ® Prichy reakce na …
Prichy

sethy> vecer uz jsem nemel silu, cokoliv delat ;-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:38 ® sethy reakce na …
sethy

Prichy> jste to vzali zkratkou přes Slovensko ne :-D

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:16 ® Prichy
Prichy

Tým Vláčej.cz hlásí bezpečný návrat domů a děkujeme všem, kdo se podíleli na dobré náladě na obou veletrzích ( Praha Holešovice MR a Rybaření v Brně).

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:25 ® Martin Chmelík

Sam Arkand> A pokud ti „nevoní“ drahé hlavičky, není nic jednodužšího než si koupit nějaký laciné, nejlépe čínské fejkové.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:17 ® džigit reakce na …

Sam Arkand> máš dnes vycházku?

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:14 ® Martin Chmelík

Sam Arkand> Pane „sprostý“ (anonymní hrdino) nikoho nedojímám, jen objasňuji velmi milné představy. Až pro rybáře uděláš to, co celý můj tým a naši partneři, sednu si na zadek!

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:13 @ Sam Arkand reakce na …

brčal> Co ti v tom brání, pronajat si bazen (nebo koupit) a prezentovat drahé hlavičky, co nabízíš? Voni lidi vodchovaní armádou maj fšecko nejradši erární. Nemakat, trpět a fšecko dostat za to hrdinství voblíct si zelený hadry.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:11 @ Sam Arkand reakce na …

Martin Chmelík> Že se na to nevysereš filantropickej hrdino. Asi víš proč. Tak neplač. Nás nedojmeš.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:07 ® Martin Chmelík

brčal> O bazénu již uvažuji, avšak musím říct, že je to velmi nákladná záležitost. Pokud by to finančně bylo tak, jak jsi kalkuloval níže ve tvém příspěvku, zrealizoval bych klidně dva bazény. Ale tvé výpočty jsou bohužel zcela mimo. Co se týče vstupného, tak ten příjem je většinou tak čtvrtinový, protože mnoho návštěvníků využije čestných vstupenek, VIP karet, děti, ZTP chodí zdarma. Takže průměrná cena vstupenky je pak cca 65 Kč. Teď se tedy dopočítáš jiné částky. Co se parkovného týče, tak to alespoň v Holešovicích nejde organizátorům, neboť parkoviště má pronajaté dlouhodobě jiná společnost. Pak už má organizátor pouze příjmy z pronájmu výstavní plochy a doplňkových služeb. A náklady? Těch je strašně moc, stačí se podívat na stoupající ceny energií a bude Ti jasné, kolik třeba stojí jen vytápění hal, když bylo –5°C. K tomu marketing, mzdové náklady, náklady na doprovodný program, ostrahu a obsluha areálu, pojištění, požární a zdravotní služba atd. A nezapomeň na nenažranost státu – tedy daně, odvod ze vstupného. A jako „bonus“ cenové války veletržních správ. :-(( BVV jde správnou cestou, drží cenu za výstavní plochu a buď budeš vystavovat nebo ne. Docela jim závidím. Vše má svou cenu a nikdo dnes nechce nic dělat se ztrátou. Měj se a těším se příští rok na setkání v Holešovicích, snad i ten bazén bude. :-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 22:49 ® brčal
brčal

Nikdo nic neřeší :-)

Mám takový návrh pro nový ročník MR – co zase takhle dát velký bazén a oslovit i nějaké firmy na ukázky různých prutů, nástrah a dalších serepetiček.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 22:25 ® džigit reakce na …

OBr> stánek s lepidly a kyanidovým hošíkem s docela příjemnou kolegyní mi nevzpomínej… :-((
Tomu zachránilo zdraví jen to,že jsem nechtěl chytejákům dělat ostudu

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 22:11 ® OBr
OBr

Letos jsem byl prvně, takže vůbec nejsem zběhlým matadorem rybářských výstav.. musím ale moc poděkovat osprejovi. Osobní setkání mi jen potvrdilo tušení, jaká krásná duše se tady za těmy články a příspěvky skrývá. O to víc lituji, že bylo tak málo času, který jsem navíc promrhal pasivním nasloucháním…Mě osobně nechybělo vůbec nic a i ten jeden zastrčenej stánek s lepidly byl docela vtipným prvkem, který mě vždycky přinutil trochu špiclovat a zasmát se ;-) Osprey> tak nakonec půjdu do jednodílu

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 21:45 ® sethy
sethy

Řešíte blbosti místo toho aby někdo poděkoval Pavči a Dejvovi za skvělou péči na chytej stánku. A samozřejmě i Tomuchovi za skvělou kuchyni, kterou zásoboval stánek.

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 15:00 ® brčal
brčal

regulus> s tím mužu a nemusím souhlasit. Ono je to trošku jinak. Dejme tomu že je velký rozdíl dělat Bussines nebo po česku podnikání. Můj názor za vlezné jsem zaplatil skromných za 2 lidi 360 kč i s parkovným. měl jsem zlevněné vstupné jako každý tady. Teď to vemu asi takhle odhad za vstupné + – 3200000 kč + za parkoviště 1500000 kč. Teď co zaplatily vystavovatelé za 4 dny. Nevím kolik platí za budovu a nezajmá mě to. Na 4 dny si agentura zaplatí 100 lidí odhadem zaplatíš za ně 536000 kč , elektrika platí vystavovatel na stánku, postavení stánků platí vystavovatel, takže zaplatíš pronájem budovy + vodu na záchodech + marketing. Beru to jen odhadem a jsou to čísla velmi nepřesná. Pokud se hecnu mám vypracovat projekt do školy na konec co bude příští rok, je docela možné že udělám todle :-)

Můj názor měli by si sednou 3 zástupci firem a domluvit se. Udělat jednu výstavu pořádnou a jeden rok v Brně a druhý v Praze jen todle je nemožné :-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 14:42 ® regulus reakce na …
regulus

brčal> dík za nabídku, ale asi hodně nereálný, už jsem to psal, já na tu brněnskou výstavu chodím jen kvůli pokecání se známejma, nikdy před tím by mne ani nenapadlo tam jít, prostě asi nejsu dost velkej rybářskej šílenec a muškařskej už vůbec i když je pravda, že tento způsob lovu mám nejraděj. Takže kdybych se k nějaký takový výstavě přichomejtl, tak se možná půjdu podívat, ale abych jel víc jak půl dne někde do Reichu jen kvůli jakýkoliv sebezajímavější výstavě, to určitě ne. Další věcí je čas, od jara do podzimu nestíhám chodit na ryby, natož jezdit na výstavy, takže než strávit 2 možná i 3 dny na výstavě, tak pojedu raděj na ryby. Navíc nám budou asi letos převrtávat na ulici kanalizaci, je nová 10 nebo 15 let, ale včil se to bude předělávat aby to bylo dle EU, sehnali na to asi prachy z Bruselu, takže budu mít nejspíš o zábavu postaraný, naštěstí jsem to když jsem barák stavěl udělal oddělený, takže budu kopat jenom pár metrů.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 13:53 ® regulus reakce na …
regulus

brčal> vono je to těžký, výstavnictví jako takový je dlouhodobě v útlumu. Areál má nějakejch 650 tisíc metrů čtverečních a krytá plocha (pavilony) je 5× větší než v Holešovicích nebo Letňanech. Doby, kdy byly 3 nebo 4 veletrhy za rok a kdy byl areál prakticky Full House jsou už dávnou minulostí, ani si už nepamatuju, kdy byly naposledy plný i galerie v Céčku a Zetce, 10–15 let minimálně. Z velkejch výstav přežil akorát strojírenskej no a pak celkově nějakejch 40 malejch výstav uspořádanejch do jakejchsi bloků (souběžný malý výstavy) a v neposlední řadě všeobecně nesrovnatelně menší množství návštěvníků než v minulosti. Od toho se pak asi odvíjí cena za plochu, netuším jak moc podobný jsou náklady na provoz metru čtverečního výstavní plochy na brněnským a pražských výstavištích, ale řekl bych, že tam moc velkej rozdíl nebude, ale udržovat téměř 190 tisíc metrů výstavní plochy a 20 respektive 26 tisíc je asi podstatně dražší. Další věcí je, že v Praze „válčijou“, takže jdou dost možná pod cenu. Pro BVV je nejspíš Rybaření jedna z méně důležitejch výstav, BVV dodá prostory a technický vybavení, vlastní realizace se chopí nějaká agentura, která to nějak zorganizuje, je na to určitej balík prostředků a všichni chtějí co nejvíc vydělat. Letos byl pro BVV zcela evidentně důležitější Motosalon než ty 4 další výstavy. To ale jen tak na okraj.
Pokud se týká rybářskýho veletrhu jako takovýho, tak je asi naprosto nereálný, alespoń v současný době, že by hned několik velkejch firem, myslím přímo výrobce, vystavovalo na nějakým českým veletrhu, na to jsme dost malej rybník no a zprostředkovaný vystavování (prodejce nebo i zastoupení nějaké značky) je zase nějaká ne příliš velká firma, pro kterou je zaplatit plochu, pořádnej stánek docela finanční zátěž, takže se výstavy zúčastní, tak šetří na velikosti expozic, snaží se tam co nejvíc prodat, protože to je jediný aktivum, co se neprodá na místě už si většinou návštěvník na základě toho, že to viděl na výstavě neobjedná, ano nejací takoví se jistě najdou, ale řekl bych že to jsou jednotky procent. Pokud se tvýho odkazu týká, tak tuto výstavu nemůžeš srovnávat s žádným z Českých veletrhů a to nemluvím o tom, že je to v Česku nereálný, jsme hlavně na poli muškařiny malej trh.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 13:47 ® brčal
brčal

regulus – ještě mám návrh. Je možné že pojedu na výstavu do Německa na čumendu a do auta se mi vlezou ještě 3 lidé nebo dva pro lepší pohodlí jen budou větší náklady pak. Samozřejmě se rozdělíme o náklady za palivo toď vše. Pokud se chceš podívat dej vědět přiberu tě po cestě pokud pojedu.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 12:00 ® brčal reakce na …
brčal

regulus> já nehaním vystavovatele, jen BVV taky jsem někdy napsal že i na Moderním rybáři jsou určité věci které se dají vylepšit jen záleží kolik za svého zisku ta firma pustí a umožní. Byl jsem např. jen na muškařské výstavě . zvlášt krásný přednáškový sál, venku nádrž kde po celý den běželi techniky házení a zkouška různých prutů., kinosál kde se pouštěli filmy atd. Je pravdou že cena na výstavu byla 20 euro na dva dny tady je odkaz http://www.erlebniswelt-fliegenfischen.de/

Osobně jsme to s moji taky brali jako výlet jen sme byli z toho zklamání. Potkal jsem i jiné co tu nechodí a jen řekli že každý rok tam firem ubývá. Pozitivní zase je více prostoru :-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 9:32 ® Robur
Robur

řekl bych, že to pódium je tam historicky pořád, tj. u všech akcí, které si vyžadují přednášky. Můj odhad je, že těch židlí je tam mnohem více. Každopádně ohrádku z papundeklu za přednáškový sál nepovažuji. Osobně bych jako pořadatel naopak chtěl, aby přednáška lákala kolemjdoucí k zastavení, usednutí a vyslechnutí. Mně ten spor připadá jako žabomyší válka. Invektivy o tržnicích atp. jsou směšné, finální podobu veletrhu dává vystavující firma, takže jaké si to udělají takové to mají. Vźdyť tam firma SPRO může jet a ukázat, jak pře její kvalitou bude fronta. Mně naopak baví zjišťovat, že noname naviják za poloviční peníze udělá stejnou službu, jako předražená značka. Trhovci, preclíkáři, trubičkáři mají svoje stánky na veletrzícch celý rok, na některých akcích mají žně větší na jiné menší, ale určitě by je tam neměli, kdyby lidi nekupovali.

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 0:41 ® regulus reakce na …
regulus

brčal> já bych ani neřekl, že to tam cpe BVV, spíš se tam cpou ty prodejci i když popravdě mi není jasný jestli se jim to vůbec vyplatí, ale kdo ví, BVV asi moc neprotestuje, peníze nesmrdí. Ono je taky trochu na pováženou co se komu líbí nebo co by od výstavy očekával. Jsem přesvědčen, že názory rybářů a dost možná především těch co na net ani nepáchnou jsou úplně jiný než místního osazenstva. Netroufám odhadnout co jaký procento návštěvníků zajímá, ale určitá část se jde jen tak podívat, možná v rámci rodinnýho výletu (i na ostatní souběžný výstavy) a třeba těmto ten „sortiment navíc“ dost možná vyhovuje, někdo tam zase jde vyloženě nakoupit (ne každej bydlí ve větším městě s X rybářskejma prodejna) a na výstavě mají v podstatě to co chtějí, protože jsou vlastně nenáročný, nějakej prut na kapry, nějakej naviják, silon, krmení, boilies a já nevím co ještě, pro ně šílenej výběr, vlastně jsou spokojený. No pak jsou ještě ti nespokojení . :-D

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 22:56 ® brčal reakce na …
brčal

regulus> židle tam byli jen odhadem kolem 30 a pódium jak na nějaký meetingu strany mluvit do davu. Hadry mi nevadily to je v pohodě to k tomu patří jen jsem nepochopil prodej určitých věcí proč to tam cpou. Kdyby se snažily přilákaly by více firem a pak by to mohlo jít k lepšímu zastávám názor že i Morava má mít svoji výstavu. Klobásky sám sem na ně byl :-)

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 22:33 ® regulus reakce na …
regulus

brčal> tak to ten přednáškovej sál beru zpátky, jediný na co sem se tam chtěl podívat bylo filetování kapra (to myslím beze srandy), jenže tam byl JV, tak jsem uprchl než jsem tam došel a když mělo být to filetování, tak tam ještě furt byl JV, tak jsem prchl opět no a pak už jsem se nějak zakecal na Chytej, u Boba, u Sethyho, u Tomáše Rozsypala a pak už jsem na nějakou přednášku ani nepomyslel. Na základě té fotky musím zkonstatovat, že v tomto jsou to blbci, to by mě fakt nenapadlo, že tam ty židle nedají, pokud se nepletu, tak v letech minulých tam byly, takový ty veletržní plastový ludry, ale byly.

Ještě jedna věc které jsem si všimnul a to díky tý fotce byly ty auta, byly tam nejmíň dvě nebo tři, jen tak „pohozený“ s brněnským prodejcem, to mi moc hlava nebrala, teda rozhodně míň než hadry, který s tím jakeš takeš aspoň trochu souvisí a pokud se týká stánků se žrádlem, tak vystavovatelé mají taky hlad, sušený sepie a sušený hovězí bylo celkem v kurzu. ;-)

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 22:14 ® brčal reakce na …
brčal

regulus> to že mám obchod a jsem tu i pod stejnou přezdívkou je moje chyba. Příště si dám franta pepa a budu to tu prskat ve velkém. když se mě např. někdo někde zeptá na Muškařině tak je samozřejmé že ho pošlu k sobě o tom že si tu někdo platí reklamu si neměl tucha, ty vlastně ani nevíš že ten shop není můj :-D Tak teď k BVV až mě příště budou bolet záda zajdu na BVV a koupím si tam něco na to nevím kosmodisk nebo co za čerta mě tam někdo ukazoval :-D Přednáškový sál – koukni se na fotku v levo v rohu je přednáškový sál a srovnéj ten co jsi viděl na BVV. Myslím že to je velký rozdíl. Pokud přednáška trvá hodinu je blbé stát, no i když zaskočíš vedle a koupíš to na bolest zad :-D Najdé se spoustu jiných věcí. nedávno jsem se bavil s firmou SPRO – pojedete na BVV – odpověd co na tržnici nejezdíme a takových větších firem i menších najdeš spoustu. Prostě se našla konkurence v tomhle a ta to dělá líp než BVV.To je můj názor. PS: za fotku se omlouvám jen sem si ji půjčil

reagovat
foto/forum/2012/th-img19995.jpg
Sobota 10. března 2012 ve 21:53 ® regulus
regulus

brčal> já nereagoval vůbec na tvůj příspěvek k veletrhu, ten je naprosto v pohodě, nelíbí, hotovo, napsals proč a když už jsme u toho, tak třeba s tím přednáškovým sálem s tebou tak úplně nesouhlasím, kde bys to chtěl mít než na freiplace, kdyby to bylo někde bokem, tak tam nikdo nebo málokdo půjde a o tom jsem vcelku přesvědčenej, takhle lidi jdou okolo a zastaví se, poslechnou si. Jestli tam bylo málo židlí nevím, ale taky nevím co jiného bys tam chtěl dát, lavice jako v kině? Popravdě moc jsem si toho nevšímal, takže pokud je špatně, že židle nebyly v zákrytu, tak by asi pořadatel měl zajistit nějakýho rovnače, protože lidi od tam odejdou a určitě to po sobě nesrovnají o tom jsem přesvědčen.

Moje poznámka nemá vůbec žádnou souvislost s tím jestli su nebo nejsu admin, pokud vím tak jsem ti nic ani nesmazal a ani nepřepsal, jen jsem jako kdokoliv jinej vyjádřil svůj názor a ten se týkal výlučně tvojí poslední věty. To, že to sem tam nezapomeneš často i s odkazem zdůraznit v muškařině je řekněme pochopitelný, ale tady jsem to fakt nepochopil. A ten odkaz na reklamu Chytej nebyl proto, že bys ju tady neměl, ale proto, že pokud nabízíš 180 kaček na cestu do tvýho obchodu, tak by bylo účinnější to zveřejnit touhle cestou než ve fóru. Konec konců je mi to u zadnice, ale kdys to nedělal, tak bych si toho asi nevšimnul nebo bych ti pro jednou něco nepsal nemyslíš? No a popravdě nevidím důvod se zamýšlet.

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 21:40 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> nene ten s bůčkem :-))

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 21:39 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sethy> myslíš ten s těma žebrama? nebylo to jinde? :-D

reagovat