Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.687 zobrazení | 660 odpovědí
EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 1. února 2012 ve 20:54 ® Martin Chmelík reakce na …
-
sus1> Proč by měl končit? Jen si zajistí takový termín, který konkurence nebude moci zvolit.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:53 ® chosebaits
-
Už toho nechme,nebo nikdy se každému zavděčit nejde .
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:51 ® chosebaits reakce na …
-
svedak> Moje řeč.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:50 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> MR končí???
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:46 ® sus1 reakce na …
-
troutkiller> Nemluvil jsem o sobě ale o lidech ostatních.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:45 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> No tak to je jasný,že zadarmo žádná ,, hvězda " nedorazí,to je bez debat.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:38 ® Martin Chmelík
-
svedak> Chápu tvé rozhorčení nad tím, že ve stejný termín byly dva veletrhy. Termín ale změnil FF, ne veletrh MODERNÍ RYBÁŘ. Jsem přesvědčen, že v budoucnosti již souběžně dva rybářské veletrhy nebudou.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:35 ® Martin Chmelík reakce na …
-
sus1> Vše konzultujeme s přípravným týmem veletrhu a i s vystavovateli. Ti se velmi často na doprovodném programu podílejí. A že nebyl osloven J. Vágner? To se tak stává, oslovili jsme jiné „světové“ rybáře. Také musíš počítat s tím, že každá osobnost pořadatele „něco“ stojí.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:34 ® troutkiller reakce na …
-
sus1>Bejt tam Vágus tak sem blil už u vchodu!Uplně mi stačilo jeho extempore s chcíplou anakundou v Brně!Pokud ti tam scházela zrovna tahle perzona ta mně teda né!!!!
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:31 ® svedak
-
názor na MR: na poprvé to nebylo vůbec špatné. I když sem nečekal žádné velké překvapení vzhledem ke dvoum veletrhům ve městě nakonec sem byl mile překvapen slušnou účastí vláčky novými vystavovateli a nástrahami. I tak tam toho ale pro mě bylo málo chyběli mi tam značky jako penn, ryobi, spro, storm, abu, berkley, sportex a nebo tam toho bylo tak zoufale málo, že sem to přehlíd což je možné páč sem tam přišel pozdě. A taky někdo od normarku abych mu mohl vynadat, že nedováží zboží jaké je na stránkách rapaly.
Chtěl sem jít na oba veletrhy, ale když sem si spočítal, že by to bylo dvakrát vstupné dvakrát parkovné plus doprava tak za to bych měl několik pěkných woblerů. To sem si těch několik chybějících vystavovatelů radši odpustil.
Je fakt smutné nebo hloupé, že se organizátoři a vystavovatelé neumí domluvit pak je na tom bitej zas jen návštěvník kterej chce vidět všechno na jednom místě. Od toho přece veletrhy jsou! Ale nakonec sou biti i prodejci páč se k nim lidi nedostanou.
Chodim na veletrhy snad od doby co jsou pak to s nima začalo jít z kopce a objevil se FF, hurá řekl sem si začíná se blýskat na lepší časy a pak sem byl zase zklamaný páč to byla převážně kuličková kaprařina – prodej krmení pro vodní prasata. Taky by to v těch halách mohlo být rozdělené na kuličkáře kapraře a tu ostatní rybařinu.
Jdu přece na veletrh abych si prohlídnul a osahal novinky cajk v reálu a ne jen na netu a chci toho vidět co nejvíc. A podle mě je toho nejvíc v Brně byl sem na BV několikrát a vždycky to tam bylo lepší než v Praze. Jestli příště budou v Praze zase dvě najednou tak to tu investici dám radši za PHM do Brna. To se organizátoři nemůžou domluvit tak aby všichni byli jednou v Brně a pak zas všichni v Praze a naopak ? Třeba na jaře a pak někdy na podzim. Jinak leden je teda ten nejblbější měsíc na utrácení!
No jak sem napsal v úvodu MR na poprvé fakt dobrý jo a potěšil mě souběžný diving.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:28 ® sus1
-
Martin Chmelík> Ach jo, to je mě jasné,že nemůžeš stát na jednom místě a čekat,tos ani nemusel psát.Doprovodný program vim co je a na ten bych jel raději než na ,, stánky ".
reagovat
A když už tomu tak rozumíš,tak proč si nepřizval již zde zminovaného J.Vágnera?( mimochodem v tomhle brán třeba jako také zde zminovaná ikona J.Jágr ).Víš kolik lidí v téhle republice mu fandí a berou ho?To nebyl ,, přínos " pro veletrh??( větší návštěvnost,… A neřikej zase, že tě o něj nikdo nepsal,tak si ho nepozval.Možná ty a i jiní ho nemáte rádi,ale v tomhle případě by nenávist měla jít stranou a vyhovět ostatním,nebo né??!
Konzultuješ takové či podobné věci i s vystavujícama firmama nebo je to jen na tobě a ,, tvém " týmu?? - Středa 1. února 2012 ve 20:09 ® Martin Chmelík
-
sus1> Ach jo. Zavedené firmy se prezentovat musí, neboť žádná firma nestojí na místě a jde kupředu. Z tvého pohledu by stačilo, kdyby se firma prezentovala jednou a šlus. Taková firma by velmi brzo na trhu začala ztrácet. To samé platí pro prodejce. Už jsem psal. Na veletrh přijdou tísíce lidí, které prodejci třeba na krám nepřijdou za celý rok. A i rybářů přibývá a nováček přehled o trhu nemá. Co byl MR? Kontraktačně-prodejní veletrh. A ještě jedna poznámka. Říkal Ti něco doprovodný program veletrhu? Veletrhy jsou i o tom poznání, tedy vzdělávání. A vlastně i o společenské události daného oboru.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:03 ® sus1
-
Martin Chmelík> Staré,zavedené,letité,notoricky známé firmy( nemluvím o výrobcích ) už té reklamy asi ,, moc " nepotřebují a kdo se s nimi chtěl spojit,už to dááávno udělal a nebo opravdu čekají až na veletrh??
reagovat
Jaké označení měl letošní MR ? - Středa 1. února 2012 v 19:59 ® Martin Chmelík
-
chosebaits> veletrhy se dělají pro všechny. Tedy vystavovatele, návštěvníky, partnery a organizátory. Pokud jsou v tomto kruhu všichni spokojeni, pak je vše v pořádku. Možná co nyní napíši bude k smíchu. Největší podíl na chaosu v pražském výstavnictví nese hl. m. Praha. Proč? Protože každá evropská metropole má JEDNO výstaviště, které je zčásti řízeno danou metropolí. Praha výstaviště evropského formátu nemá a nikdy asi mít nebude, protože má jeden velký tunel, tunel na druhou BLANKA. Kdyby bylo pouze jedno výstaviště, duplicitní výstavy by neexistovaly. Navíc veletrhy jsou ohromným přínosem pro incomingovou turistiku daného regionu.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:51 ® chosebaits reakce na …
-
osprey> Pak teda záleží oč tady jde a co to optimální řešení má komu přinést a já VŮL stále myslel že jde o blaho rybářu a aby rybáři neměly rybářskej svátek jen v Brně.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:50 ® Martin Chmelík
-
sus1> Jen bych Tě chtěl informovat, že účast na veletrhu je především marketingovou aktivitou. Máš na veletrhy možná zkreslený názor. Jsou veletrhy B2B, které jsou pouze o marketingové strategii, veletrhy B2C jsou z části i o tom přímém prodeji. Každopádně vždy je potřeba k veletrhům přistupovat tak, že je to určitou reklamou daného vystavovatele. Když už třeba přímo na veletrhu neprodá, může získat nové kontakty a lidi např. k tomu vystavovateli začnou chodit na kamennou prodejnu, nebo žádají zboží dané značky u svého prodejce. Prostě business „FACE TO FACE“ nic nenahradí, protože na veletrh přijdou tisíce lidí. A kolik lidí přijde měsíčně obchodníkovi na krám za měsíc? Určitě ne ty tisíce. Takže asi tak.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:44 ® sus1 reakce na …
-
osprey>
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:24 ® osprey reakce na …
-
sus1> Vždycky je to víceúčelové. Fakt to není o tom, že sečteš sloupeček čísel.
chosebaits> Všimni si – hledáš optimální řešení. To ale budou hledat v první řadě ti, kdo jsou na tom ekonomicky závislí a vidí do zákulisí – od financí až po vztahy některých zainteresovaných subjektů. A věř, že to zákulisí je velmi složité. Já nějaké pitvání se v těchhle věcech vzdal.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:13 ® chosebaits
-
jersey> Velké prostory a šlapanice neni.Větší tlak by byl,ale né tak velký.Protože by náklady na akci byly menší tak i marže by mohla jít dolu,nemyslíš?? Prezentace s prodejem za rozumné ceny a mohou si třít dlaně jak prodejci tak kupujcí.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:03 ® jersey reakce na …
-
chosebaits> promiň, ale nechápu:„Nyní budu asi pro někoho za blázna,ale bylo by fajn kdyby byla jen jedna akce,ale za to pořádná.“…bylo by to fajn pro koho? Pro mě, jako návštěvníka-zákazníka teda určitě ne. A jinak ještě, já absolvoval obě akce zcela bez probémů. Časově žádný problém, nebylo proč sledovat hodinky. Obávám se navíc, že udělat jednu výstavu o velikosti těchto dvou, tak bychom se tam nejslíš ušlapali. A to je zas to, co nesnáším já. Někde se furt mačkat, stát u každýho vystavovatele půl hodiny, než se dostanu k pultu…To je to, po čem voláš? Snad v jediném ti dám za pravdu a to je 2× vstupný a 2× parkovný.A i když jsem měl díky kamarádovi-vystavovateli volný vstup, parkovné jsem platil. Ale s tím vystavovatel těžko něco udělá.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:40 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ano ,pokud tam jedou s tim,že si dělají ,, jen " reklamu? ,pak je to jasné.
David Havlíček> To přesně nevim,ale někdo tady psal okolo 100 tisíc??
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:37 ® osprey reakce na …
-
chosebaits> Tohle je prostě běh věcí, svět půjde dál. Úkolem každého je udělat, co může. To se vesměs stalo. Budoucnost ukáže, které z těch vykonaných věcí přinesly největší efekt.
Pokud jde o prodejce, nebavil jsem se přímo s Mivardi, ale obchodníci většinou byli v zásadě spokojeni.
Ony ty doby, kdy se zboží prodávalo hromadně, už jsou pomalu pryč. Lidí mají cajku kopice. Pomalu přichází doba, kdy si rybáři začnou uvědomovat i to, že je potřeba mít ty pruty kde ohnout a navijáky protočit.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:52 ® chosebaits reakce na …
-
osprey>HAD >Tady tomu rozumím a tady jde o jméno firmy.A co ti prodájvajcí např.MIVARDI
Psal jsem předtím a nyní znovu a muže se to zdát že prudím.Ne,vážím si p.Chmelíka který s tímto nápadem přišel (FF+MR)a chytej že toto pomohl nastartovat a jsem rád že se konečně něco děje.Kritiku vznášet umí každej a s pochvalou je to vždy hodně skromné.Určitě toto dát dohromady stálo spoustu nervu a ty poslední noci byly bezesné,nebo furt se honí hlavou jak to dopadne. Děkuji za tento kus práce,ale takto to dopadnout nemělo a tento stav se mi prostě nelíbí.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:45 ® HaD
-
sus1> Co hájím zuby nehty???
Jindy firmy neprodělávají, i když někteří ano. Letos byly podmínky pro účast velmi výhodné, takže i výsledný sčot byl pro většinu příznivější. Bavím se o přímém prodeji. Další efekty veletrhu snad nemusím zmiňovat.
Kolik si myslíš, že stojí průměrně velkou firmu účast na takové akci?
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:32 ® osprey reakce na …
-
sus1> Spousta firem na veletrhu jako čistě na akci prodělá. Ale svou cenu mají ty další věci, o kterých jsem ti už psal. Kontakty, domluvené obchodní zakázky, reklama jako taková.
Daiwa tam měla neprodejní expozici – co ta tam asi vydělala?
Ale skoro 13 000 lidí tu expozici a ty produkty vidělo přímo v místě, další zprostředkovaně. Její účast na veletrhu jí pomohla prezentovat nové řady výrobků a upevnit si pozici na trhu.
reagovat - Středa 1. února 2012 v 17:17 ® sus1
-
HaD >> A jindy fa prodělávají(li)??Tak proč tam teda jeszdí ? pro jméno?pro lidi? pro … Neřikej mě a ani jiným,že to nedělají pro peníze,to fakt ne, to neděláš ani ty z lásky.Určitě je to pěkně se.. ,když přijedou dom a zjistí prodělek.Bud na to přes rok vydělají a tahle akce je nevytrhne,počítají s tim a nebo tady někdo pěkně kecánkuje o spokojenosti firem a nebo?? ví o tom prd a jen brání a brání.
reagovat
Tvým reakcím rozumim, je to tvůj ,, chléb " , tak to bráníš zuby nehty,což dělá každej,když jde o chleba.
Jen by mě opravdu zajímalo, jestli i ty víš a znáš PRAVDU, jak to vlastně ve skutečnosti je. - Středa 1. února 2012 v 17:01 ® HaD reakce na …
-
chosebaits> Kdo je na tom nejlépe? Letos asi firmy a pak návštěvníci…
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 13:55 ® chosebaits
-
Pěkný,pěkný,pěkný.A kdo teda z toho koloběhu je na tom nejlépe?? Pořadatel? Prodejce či přímo fa? Zákazník určitě ne. Já jsem něco před touto akcí psal a je to tady.Co je v pozadí tak nějak řešit nebudu nebo pro mě jako potencionálního zákazníka to nemá SKORO cenu a hlavně to nevím.Nyní budu asi pro někoho za blázna,ale bylo by fajn kdyby byla jen jedna akce,ale za to pořádná.Náklady na tu jednu akci by byly určitě menší(reklama jen jedna a jiné pí)a teda i nájem pro vystavovatele by mohl být o něco menší.To by teda mohlo znamenat že by ceny na stánku byly rozumné-vystavovatelské. Pak já bych také nemusel sledovat hodinky abych stíhal obě akce a ten den si užil v pohodě a né být v nějaké honičce nebo tu máme v dnešní době každý den. Také bych neplatil 2× parkovné a vstupné.Co je tady přednostní?? Spokojený zákazník a prezentace firem a nebo jen rabat .
PS-jasně,dělá se dnes všechno pro ty chechtáky.
Dnes není potřeba něco obědnávat třeba z Brna,ale stačí zajít do dobrého obchodu a říct chci toto za tolik a prodejce většinou kejvne.Sic podle své mařže by mu zustalo 2000kč,ale 1000 kč zisk také není špatný.Nechce 1000 a chce dva?No,nedostane nic a já jdu jinam a nebo na ten NET.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 22:52 ® regulus
-
Alov> přesně tak, musel to někdo koupit a nikdo, možná až na naprostý vyjímky, z vystavovatelů si sebou nebude vozit svoje stolečky, židličky a budeš se divit i hrnečky a talířky. Díky neustálýmu stěhování to má kratší životnost než kdekoliv jinde.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 21:51 @ bigzee
-
Zdravím, zúčastnil jsem se výstavy MR jako vystavovatel konkrétní jedné značky. Získal jsem cca 10 kontaktů na prodejce a samozřejmě i něco prodal. Z mého pohledu vyvážené rozložení. Byl jsem celkově velmi spokojen a těším se na příští ročník.
reagovat