Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.859 zobrazení | 660 odpovědí
EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:36 ® Alov reakce na …
-
regulus> Regule, nejsem blb, dělám ve stavebnictví, takže tyhle náklady my jsou v celku jasné. Jen jsem trošku narážel na to, co bylo dole na nabídce expozic. Pujčovné za každý stůl, židli a málem hrnek na kafe, i když je fakt, že i to musel někdo koupit, někdo dovézt atd.
reagovat
No každopádně to je celkově nálož. Ale prodejci musí vedět, jestli si to můžou dovolit nebo ne… - Úterý 31. ledna 2012 ve 21:32 ® Alov
-
Martin Chmelík> Dík za vysvětlení…
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:11 ® Martin Chmelík reakce na …
-
regulus> Přejme každé firmě, ať má co nejvíce spokojených zákazníků. A jak je to v Obchodním rejstříku, to je asi opravdu šumák.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:08 ® regulus
-
Martin Chmelík> je to docela možný nebo jen přenechal provozování E-shopu jiný firmě, tak jak tak, až na uvedenýho „velitele“ Lišku, jsou ty jména myslím stejný a původní majitel LOVY je tam uveden též, ale když se podíváš do rejstříku, tak jsou to různý firmy, no myslím, že to nebudem pitvat, je to jejich věc, zdá se, že se pro zákazníky co se týká sortimentu nic nesměnilo a jestli tomu velí Petr nebo Pavel je jedno.
Sema zdá se taky funguje normálně i když se lecos šuškalo, takže se asi nic tak zvláštního nestalo.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:03 ® Martin Chmelík
-
David Havlíček> na druhou stranu, možná přichází doba vrcholného komunismu. Vše zadarmo. Možná i manažer FF chodí do práce zadarmo. A znáš to, když je někdo neschopný a nemá vlastní řešení krizové situace, pak mu nezbývá nic jiného, než to dát zadarmo. To bylo totiž jediné možné řešení. Ale k tomu se už nechci vyjadřovat. Myslím si, že si každý udělá svůj úsudek. Víš jak se říká. Zdánlivě neodolatelná a výhodná se v budoucnu ukáže jako ta nejméně výhodná. MR má svou cestu a jasný cíl.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:02 ® Martin Chmelík reakce na …
-
brčal> Není zač děkovat. Budu rád, pokud bude muškařiny přibývat. Díky tomu pak nebude nutné za muškařinou cestovat do zahraničí.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:58 ® Martin Chmelík reakce na …
-
regulus> Řekl bych, že majitel Lovy dostal nabídku na prodej firmy a tu prostě využil.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:54 ® regulus
-
Martin Chmelík> pokud se týká LOVY, tak 13.ledna zavřeli svoji kamennou prodejnu v Brně, čemuž předcházel totální výprodej. Na netu byla v lednu informace tuším o jednání s nějakým partnerem a E-shop byl nefunkční, teda pokud si to dobře pamatuju a nepletu se Semou. Každopádně E-shop Lovy provozuje od února jiná firma, jestli převzala i prodejnu nevím, ale až pojedu kolem, tak se můžu mrknout, jak to je. Důvody důvody proč tomu tak je nevím.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:49 ® HaD
-
IVO> Ptal jsi se, zda kroky FF někomu uškodily. Ano, uškodily a to všem. Došlo ke štěpení vystavovatelů, návštěvnosti a na veletrh šly firmy, které by jinak nikdy nevystavovaly a pouze za účelem okamžitého prodeje. Neříkám, že tací normálně nejsou, ale letos to přesáhlo podle mých informací únosnou mez. Navíc to polarizovalo českou rybářskou scénu a nakonec i nás dva, Tebe a Martina atd. To je velmi zlé. Stačilo, aby si organizátoři FF stáli za svým a neřešili své problémy přemety a různými nekalostmi, do kterých zatáhli i Tebe.
Víš, já beru normální konkurenční boj, který nutí k lepším výkonům a posunuje vpřed. Tady je zřejmé, že tomu bylo naopak. Používání podpásovek, dumpingu, vyložených lží hraničící s protizákonným jednáním a nereálných slibů nikdy dlouhodobě nepřinese nic dobrého. A že jich bylo a bohužel je i nadále. Poslední krok pro další ročník je úsměvný. Martinův projekt FF se tak propadne na ztrátu, kterou budou v ideálním případě dohánět odhadem 10–15 let. Tedy v případě, že majitel ABF firmu nezavře či neprodá (nebylo by to poprvé, kdy měl někdo jednu ze svých asi 50 firem jen jako hračku, která ho po určité době přestala bavit a i by mne napadl jeden nedávný rybářský příklad). To jsou velmi špatné vyhlídky a do budoucna to nemůže přinést nic dobrého. Pokud se mýlím, prohlašuji, že sním živého červa
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:48 ® brčal
-
Mě se taky líbil Moderní rybář a těším se na další ročník. Děkuji Martinovi že mi umožnil zkusit výstavu v ČR. Bylo to super. Díky Ps: FF nemá šanci
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:37 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> Jj, to máš pravdu.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:36 ® regulus
-
Alov> šlupka nešlupka, ty taky chceš v práci výplatu a někdo to musí udělat, myslím ty expozice, no a pochopitelně za to dostat zaplacený. Uvědom si, že pokud je to ze stavebnice, tak se to musí na výstaviště dovézt odněkud ze skladu, postavit expozici, udělat grafiku, napojit sítě (elektrika, voda, odpad). Po výstavě zase zdemontovat, odvézt do skladu, očistit. No a tohle si firmy co to dělají nechají pochopitelně zaplatit. Pokud je to atyp, tak je to buď kombinace dřevotřísky a stavebnice nebo jen dřevotříska, tam při přibude tmelení a nátěry a při demontáži likvidace, protože naprostá většina je nepoužitelná. Možná jsou tam věci co ti připadnou zbytečný jako třeba revize elektrorozvaděče, ale normy jsou normy a nikdo si nevezme na triko, že by to někoho mázlo nebo nedej bože zabilo, to samý je bezpečnostní technik, statika stánků. Je v tom prostě spousta věcí, který tě jako návštěvníka vůbec ani nenapadnou a kupodivu všechny ty věci se z toho musí zaplatit.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:25 ® Martin Chmelík
-
sus1> Tak jako každý. Má své příznivce i odpůrce.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:21 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> Jestli by to nepřitáhlo více lidí.Docela mě překvapilo,nebo překvapilo … ( tet jsem trochu cestoval po česku ) co lidí(rybářů ) mu fandí a berou ho.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:19 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Kazan> předběhl jsi mne. Teď jsem nad tím přemýšlel. Určitě to s Davidem nějak vymyslíme. Velmi si vážím spolupráce s Davidem, úspěch MR je i jeho práce.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:17 ® Martin Chmelík reakce na …
-
sus1> zatím ne. Ale je jasné, že by jeho přednáška zaujala. Na druhou stranu jsme měli mnoho jiných skvělých rybářů. Sál byl mnohokrát zcela zaplněn a někteří posluchači museli stát. To znamená, že na některých přednáškách bylo cca 170 osob. To je skvělé. Přednášející sklízeli velmi často potlesk posluchačů.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:15 ® Kazan
-
Martin Chmelík> jestli by nebylo rozumné se dohodnout s Davidem H. a nějakým způsobem oddělit požadavky lidí ohledně výstavy do zvláštního fóra, věřím že i v průběhu roku přijde dost dobrých návrhů
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:09 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> Takže zájem zatim nebyl?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:04 ® Martin Chmelík reakce na …
-
osprey> co jsem slyšel, firmu Lovy měl údajně někdo koupit. Zaručená informace to ale není.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:03 ® skwor reakce na …
-
Martin Chmelík> Není zač
osprey> Pruty jsem viděl taky, šlo mi spíš o jejich nástrahy.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:02 ® Martin Chmelík reakce na …
-
sus1> Na veletrhu byl jako návštěvník. Pokud bude poptávka třeba po přednášce, zkusíme ho zajistit.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:59 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> A J.Vágner by nepřijel?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:59 ® osprey reakce na …
-
skwor> Jaxon mají Lovy. Viděl jsem dost prutů od Jaxonu na FF. Vystavovatele (tj. kdo je přivez) jsem neřešil.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:45 ® Martin Chmelík reakce na …
-
čabi> Děkujeme za návštěvu veletrhu a podle mého názoru za velmi rozumné a objektivní hodnocení obou výstav. Plně se s tímto názorem ztotožňujeme. Pro další ročník již nyní připravujeme další zajímavé bonusy.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:43 ® Martin Chmelík reakce na …
-
ART> Pro další ročník se pokusíme značku AWA-SHIMA zajistit. Děkujeme za návštěvu veletrhu.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:42 ® Martin Chmelík
-
skwor> Pokusíme se zajistit i značku Jaxon. Děkujeme za návštěvu veletrhu.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:37 ® čabi
-
moje hodnocení výstav: celkově se mi líbily obě výstavy. Na FF převažovala kaprařina, ale našel jsem tam také několik zajímavých stánků s výrobkama pro feederaře a vláčkaře. Nelíbily se mi stánky na výprodej starých přestárlých věcí co jsou jenom ležáky na pultech. Těchto stánků tam bylo hned několik. Na MR mě zaujala prezence Daiwy a možnost si okoukat a osahat top výrobky od této firmy, které nejsou běžně v rybářských obchodech. Také ucelená řada výrobků od firmy Dragon. Bylo zde mnohem více věcí pro feeder a vláčku. Byly zde dobře zastoupeny firmy propagující ppouze svoji značku, tak firmy nabízející potřeby jako ve svém kameném obchodě.
Jako feederař bych více věcí vybral na MR, to samé platí u vláčky. Jako kaprař bych jednoznačně šel na FF.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:28 ® skwor reakce na …
-
cormaxx> No jo, díky.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:20 ® cormaxx
-
skwor> Jaxon má myslim Lovy.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 18:03 ® ART
-
Martin Chmelík> MR super jen chyběla AWA-SHIMA
reagovat