Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.740 zobrazení | 660 odpovědí
EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. ledna 2012 v 18:03 ® Špráchys
-
zdravím, nevíte, jestli je někde ke shlédnutí seznam vystavovatelů na BVV?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:55 ® skwor reakce na …
-
Martin Chmelík> Mě se MR líbil hodně. Doufám, že příští rok bude opět vystatovat RSP Fishing, nastrahy.cz a vlacej.cz. Jenom by to ještě chtělo firmu Jaxon, ale ani nevím, kdo je teď vlastně dováží…
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:31 ® reakce na …
-
Sumčák> Snad bys mi to nepřál .
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:17 @ Sumčák reakce na …
-
mannice – Ty si vtipnej, počkej až to praskne a spadneš tam to se budeme smát
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:15 ® reakce na …
-
Martin Chmelík> Týjo klub moderních rybářů
.
Na dírky už se těšim taky hrozně,neni nad to relaxovat na křupajícím ledu
reagovat.
- Úterý 31. ledna 2012 v 17:05 ® Martin Chmelík
-
A abych nezapoměl. MR není jen veletrh. Je to projekt, se kterým se potkáte při ryb. závodech, promo akcích našich vystavovatelů, testování rybářského vercajku atd. Nyní se připravuje KLUB MODERNÍHO RYBÁŘE, který svým členům bude zajišťovat několik výhod. Ale to předbíhám.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:01 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> Přesně na to jsem myslel.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:59 ® Martin Chmelík reakce na …
-
sus1> mám hundert a uneslo v pohodě.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:57 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> A to už tě unese?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:57 ® sus1
-
osprey> Legraci si nedělam,neni tam smajl. Reakcím rozumim,až budu též něco ,, dělat "( je to tvůj chleba,zaměstnání,ale i jiných )) a budou mě za to kritizovat,tak se budu též bránit a … vysvětlovat a vysvětlovat.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:56 ® Martin Chmelík
-
sus1> cca 8 cm.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:55 @ Sumčák
-
To byl pěknej duhák
reagovatTaky se na ně těšim musim říct:)
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:51 ® sus1 reakce na …
-
Martin Chmelík> To už je tak silnej led , jo??
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:47 ® Martin Chmelík
-
Kolegové, hurá mrzne. Byl jsem dnes na dírkách vydýchat veletržní shon a paráda. 12 duháků okolo 40 cm, 1 duhák 46 cm a 1 okoun 35 cm. Není ta rybařina krásná?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:46 ® nnnap
-
rudá záře nad kladnem opět září.
reagovatI v lednu.
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:45 ® sus1
-
Alov> A nedal sis taky něco ty??
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:44 ® Martin Chmelík
-
Zanechme této diskuze, myslím si že je důležité, že spokojený byl v tuto chvíli vystavovatel (díky sníženým nákladům na výstavní plochu) a snad i návštěvník. Nevím jak konkurence, ale MR získal díky návštěvnické anketě 5000 živých kontaktů a z nich vyplynulo, že 80% návštěvníků bylo s MR velmi spokojeno, 19% spokojeno, 0,9% méně spokojeno a 0,1% nespokojeno. Co víc si může organizátor přát u 1. ročníku, pominu-li finanční stránku věci. Skvělý základ do budoucna!
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:38 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Alov> Proč? Protože vyrostla konkurence v podobě MR. V listopadu vystavovatele přihlášené neměli, tak změnili záměrně termín z 23. – 26.2. 2012 do termínu 26. – 29.1.2012. Kdyby zůstalo u toho, byl by to čestný boj, kdo které vystavovatele získá. Ale k tomu dali dumpingovou cenu – 1 Kč/m2. Každý vystavovatel si v dnešní době rozmyslí, zda dát 100 Kč, nebo 100 000 Kč. K čemu slouží dumpingové ceny ti asi vysvětlovat nemusím, že?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:38 @ Sumčák
-
Sedte doma na zadku, at tam neni moc lidí…chci tam mít klid
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:37 ® Alov reakce na …
-
regulus> No tak to je docela šlupka. V podstatě platíš za každý šroubek v expozici. I když po pravdě jsem s takovou cenou zhruba počítal. Říkal jsem si něco kolem 30t za flek.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:37 ® sus1
-
David Havlíček> Nedělam si legraci, zajímalo by mě to a určitě nejen mě.Nechci samozřejmě nějaké podrobné detaily ale všeobecnou informaci.Co je na tom špatného se dozvedět, jak se komu a jak dařilo??
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:35 ® Martin Chmelík
-
Robur> Pochopil jsi to správně. Za současného stavu, který vyvovali organizátoři FF, je veletrh výrazně ztrátový.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:33 ® Alov reakce na …
-
Martin Chmelík> Však právě proto mě nenapadá důvod, proč organizátoři FF dali metr za 1 kč. Proto jsem se tě ptal, protože si člověk, který na tomto webu o tom ví asi nejvíc. Nic proti Tobě
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:28 ® Martin Chmelík
-
osprey> Ano Míro máš pravdu. Ale u mne existují určité hranice a pokud je někdo překročí, pak je konec na vždy. Jsem hodně zásadový člověk, nejsem ten, kam vítr, tam vlaju. Z dob sportovní kariéry jsem zvyklej na korektní a čestný boj. Pokud někdo překročil pravidla, byl vyloučený. U výstav nikoho vylučovat nelze.
reagovatBohužel. Tím já končím diskuzi na téma „zákulisí veletrhů“.
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:18 ® Martin Chmelík
-
IVO> Píšeš, jak ses účastnil výstav. Asi by tě netěšilo, kdyby díky marketingové strategii organizátora, bylo najednou ne výstavách X nových vystavovatelů, kteří by za normální konstalace nešli vystavovat. Asi víš proč. Pokud ne, odpovím Ti. Na každou výstavu návštěvníci přinesou určitý „balík“ peněz. A pokud jsou najednou na veletrhu zmiňovaní vystavovatelé, podílejí se na porcování toho balíku. Tudíž ukrajují zisky tradičním vystavovatelům. Stále to nechceš pochopit? A proč to organizátor dá za 1 Kč i příští rok? Protože moc dobře ví, že by pak 70% vystavovatelů kteří na FF byli, v dalším roce nešlo.Víš Ivoši, já nemám zapotřebí lží (návštěvnost), slibů (nové výstavní haly) a všelijakých nekalých praktik. Věřím, že v budoucnu se mi to vrátí.
A nemáš pravdu, že tlak na prodejní akci vyvolali prodejci. Přesně naopak. Vyvolali to návštěvníci. Každý se to či ono chce okamžitě odnést domů. A to je špatně. Na veletrhu si má vše prohlédnout a pak si to zajít koupit ke svému obchodníkovi. Pokud by to neměl, rád by to objednal. Víš, když bude výstava neprodejní, přijde na ni max 3 000 lidí, místo cca 15 000 (víc na výstavu nepřijde a pokud někdo řekně že bylo 20 000, je to podle mne zvrácená informace). A dělat výstavu pro 3 000 lidí je zbytečnou prácí všech.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:14 ® IVO
-
osprey> Míro – slušně jsi požádal a není důvod nevyhovět. Nemyslím, že bych diskutoval konfrontační či verbální formou. Píši tady své názory jako kdokoli jiný bez vulgarismů a bez snahy kontrovat za každou cenu. Každopádně ti rozumím a cením si toho , cos napsal. Tvá závěrečná metafora sice svádí tak trochu k odlehčené odpovědi,ale tuším, žes to myslel vážně a rozumím, co tím chceš vyjádřit.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 16:12 ® Martin Chmelík
-
Alov> Odpovím Ti. Organizátoři mají zisk: 1. z pronájmu výstavní plochy, 2. ze vstupného, 3. z technických přívodů (velmi malá částka, případně ze staveb expozic (v dnešní době to skro neplatí. Naopak náklady jsou: 1. pronájem výstavní plochy, 2. technické služby (vytápění, elektro, voda, úklid, ostraha noční i denní, dozor veletrhu, trhači, hasiči, zdravotníci, 3. marketingová kampaň, 4. režijní náklady (tisky, mzdy, telefony, poštovné atd.) Jak tedy vidíš z výše uvedeného, pokud se vybera málo na pronájmu výstavní plochy, akce je vždy ztrátová. Stačí?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:48 ® regulus
-
Alov> já do toho nevidím, ale v případě oné diskuse do který se nechci a nebudu plést jde o něco jinýho. Vem si to takhle, lepší nějaká výstava i když relativně prodělečná, než žádná, cena za metr je jen částka která má dle mýho pokrýt amortizaci a náklady, včetně režijních, na údržbu výstaviště, no a když z řekněme 50-ti výstav ročně to dám jednou za kačku, tak to taková krize nebude, lepší než když to bude bez výstavy, protože z toho tak jak tak nějakej peníz kápne. Prohlídni si tyto dva odkazy a když budeš dobře hledat, najdeš tam i jiný příjmy než cenu za plochu. Je to sice BVV, ale v Práglu to bude podobný i když možná některý položky budou za jiný peníze.
http://www.bvv.cz/…ryba12_c.pdf
http://www.bvv.cz/…ryba12_c.pdf
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:46 ® osprey
-
IVO> Dík za souhlas.
Následující řádky budou takový postřeh k tobě i Martinovi Chmelíkovi. Oba jste osobnosti, které dokázaly moc a lidé to uznávají. Na současných pozicích, které vás oba vedou ke konfrontačnímu tónu rozhovoru, jste se ocitli do značné míry pod tlakem okolností.
Bylo by škoda prohlubovat ten příkop, který vás v současnosti dělí. Tahle země je malá a třeba se jednou potkáte na stejné straně úplně jiného příkopu.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:42 ® IVO
-
jepice> rozumný přístup.
reagovat