Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.857 zobrazení | 660 odpovědí
EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. ledna 2012 v 15:35 ® Alov reakce na …
-
regulus> No nechci se nikoho zastávat, ale za pán bůh zaplat to organizátoři asi nedělají že. Takž kačka za metr asi nebude vše bych řekl…
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:32 ® jepice-zruseno
-
E-shopy: Přidám svoje zkušenosti z nákupů rybářských potřeb. Kromě toho, že si zde mohu zboží prohlédnout a protřepat prut, můžu i zboží vzájemně porovnat. Například budu chtít rychlý odhozový prut na plavanou, tak jdu do obchodu, pohrabu se v prutech za 6000, zjistím, který mi vyhovuje (v tédle cenové relaci se většinou něco najde). Tím si udělám představu, jaké vlastnosti by prut měl mít. A začnu brát do ruky pruty levnější za 2000. Zkouším je, a porovnám je s tím ideálním. Buď jsou stejně lehké, ale moc měkké, nebo třeba těžší, ale mají podobnou akci. Nebo jsou úplně pro mě nevyhovující. Nakonec si pořídím prut za 2700, který je jen o něco málo těžší a o něco málo měkčí, než ten který stál 6000. Navíc, díky tomu neustálému obcházení a kroucení se mi obchodníci často poskytnou slevu a tím se často dostanu i pod cenu e-shop + pošta. Že kamený obchod je vzorkovna pro eshopy je sice pravda, ale eshop je pro mě často i takovým katalogem. Do obchodu si du prohlédnout věc z ešopu a koupit háčka a vlasce, do ešopu se ale ještě častěji chodím jenom koukat a nic nekoupím. Navíc při nákupu přez internet si projedu rovnou všechny možný diskuze, kde odhalím klady a zápory výrobků. Google překladač mi přeloží klidně japonské rybářské fórum. V kameném obchodu při nějakém výprodeji musím jednat okamžitě, aby mi to někdo nevyfouk, ale zároveň se mohu spálit, protože s sebou nemám google.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:28 ® IVO reakce na …
-
Martin Chmelík> Ano , v těchto uváděných cifrách máš pravdu. Snad jen – stojím sice u té akce – jak píšeš – ale nemám absolutně žádný vliv na strategii či marketingové rozhodování spojené s touto výstavou. To je předpokládám každému jasné.
Rybářských výstav se účastním od roku 1997 a výstavy prodejního charakteru se u nás tradují již minimálně patnáct roků . Samozřejmě – plochu za jednu korunu jsem doposud ještě nezaznamenal . Nicméně – ublížilo konání FF za tebou popsaných podmínek návštěvníkům, obchodníkům nebo celkově rybářům ?
Samozřejmě – ideální stav by byl formou neprodejních výstav a zboží by bylo možné zakoupit výhradně v kamenných obchodech či na e-shopu. Jenže – tlaky na zavedení prodeje zboží přímo na výstavách byly právě ze strany obchodníků – tedy vystavovatelů. A tomu tlaku prostě tehdy pořadatelé jak výstavy v Praze, tak v Brně podlehly. Rybářská veřejnost si na to za tu řadu let zvykla a výsledkem je současný stav věci. Popsal jsem pouze ideální stav versus ten současný. Že můj názor přirovnáváš k exkrementu je už tvoje věc.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:26 ® regulus reakce na …
-
Alov> na tuto otázku ti nikdo neodpoví …
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 15:00 ® Alov reakce na …
-
Martin Chmelík> Prd mi do toho je, ale z čeho tedy proudil zisk organizátorů FF? Jen ze zvědavosti se ptám..
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:56 ® Alov reakce na …
-
nnnap> No to asi moc ne no…
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:50 ® Martin Chmelík reakce na …
-
IVO> Ano, zcela. Protože akce, u které také stojíš, tak aby si prakticky zachovala existenci, nejenže změnila v listopadu plánovaný termín, ale také „prodávala“ plochu za 1 Kč. Chceš říct, že to není pravda? A aby to mělo větší grády, dává plochu za 1 Kč i pro rok 2013. Máš pocit, že je to v pořádku? Asi ano.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:49 ® Robur reakce na …
-
Martin Chmelík> ai mne nechápeš, ty ve svém dlouhém komentáři píšeš, co kde všechno stojí a poslední větou říkáš, že nejhůř jsou na tom organizátoři, takže to pak vypadá, že tu akci dotuješ. Tak chápu to, co jsi napsal. Že to chápu asi blbě tuším, proto tě upozorňuji, že jsi to asi napsal špatně. Nebo jsou náklady organizátoů větší než zisk?
cituji: Když půjde firma na veletrh XY v Brně na 100 m2 expozici (žádná velká plocha pokud chce vystavit celý svůj sortiment), pak jen za plochu tam je za cca 150 000 Kč, k tomu stavba expozice dle náročnosti (také to nějak musí vypadat) 100 000 Kč, technické přívody cca 25 000 Kč a logistika veletrhu (ubytování, doprava, mzdy, stravné atd.) může být dalších 100 000 kč. Takže suma sumárum cca 375 000 Kč. Teď si spočítejte, za kolik firma musí prodat pokud akci bere prodejně a ne kontraktačně. To je u velkých firem odhadem takový střed. U těch menších firem to můžete dělit velikostí plochy. A nepřál bych Vám vidět náklady organizátorů.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:42 ® IVO reakce na …
-
Martin Chmelík> to, co jsi nasal , myslíš opravdu vážně ??
reagovat)
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:42 ® nnnap reakce na …
-
Alov> no, myslíš, že za těch 5% nad internetovýma zlodějama se krámek uživí?
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:39 ® Alov reakce na …
-
Kazan> Tak o tom nepochybuju
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:37 ® IVO reakce na …
-
osprey> slušnsti si cením (není dnes zrovna běžná)a citovat samozřejmě můžeš.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:36 ® Martin Chmelík reakce na …
-
IVO> Nedá mi to nereagovat. Píšeš, že forma EFTEXu by byla ideální. Pokud vím, stojíš u akce, která svým přístupem dělá z veletrhů jarmarky a umožňuje prezentaci takovým vystavovatelům, kteří by v životě nevystavovali. Takže tvé rozumy jsou úplně na ho… Sorry za taková slova.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:36 ® IVO reakce na …
-
Prichy> Na jedné straně – z prodeje červů, žížal či nástražních rybiček by se majitel kamenného obchodu uživil jen těžko. Na druhou stranu – tvůj postoj vůči tvému oblíbenému obchodu je velmi rozumný a ať je víc takto loajálních a věrných zákazníků.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:36 ® Kazan
-
Alov> jj, ale myslím že to nebude jen potíž BV
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:31 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Robur> Kdybys znal zákulisí veletrhů, nenapsal bys to.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:29 ® Alov reakce na …
-
Kazan> O tom čorování už jsem slyšel v Brně. U některých to bylo v řádech desetitisíců
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:25 ® Kazan
-
Kdo pamatuje první rybářské výstavy v Praze, tak si vzpomene že byly neprodejní a první den byl vyloženě kontraktační. Potíží většinou bylo(nevím jak v Praze) že pokud jste po výstavě chtěli aby vám místní obchodník sehnal zboží, které jste na výstavě viděli, měli jste většinou smůlu. Ber to co je na krámě, já jen kvůli tobě nebudu objednávat(byli i vyjímky) Částečně tento stav trvá i dnes a to i v případě že obchodníkovi řeknu, že mu za dané zboží dopředu složím zálohu aby měl jistotu že si zboží odeberu a nezůstane mu viset na krámě. Proto částečně prodejní výstava je pro oba zúčastněné myslím výhoda. Co se týká kameňák x eshop, nebyl zde zmíněn okruh lidí kteří si zboži vezmou přímo na obchodě a radějí dají něco navíc, ale zboží si osáhli, prohlédli a nemusí riskovat případnou patálii s reklamací zboží špatně vyrobeného při přepravě poškozeného atd.
reagovat
Ještě malé technická, pokud máte známého vystavovatele, zeptejte se ho, za kolik mu zmizlo zboží během výstavy, možná budete šokováni za kolik dokážou Češi ukrást během čtyř dní. - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:21 ® Alov reakce na …
-
osprey> Za mě klidně. I když nevím, co by si chtěl ode mě citovat
reagovatSamá kritika ze mě čiší. Fuj, až je mi z mě zle. Budu se muset naučit být hodný no
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:17 ® Alov
-
Prichy> Jasně že tyhle drobnosti si koupím v kamence. Ale to je právě ten problém. Velký nákup si lidi udělají z venku a na kamenku v mém městečku zůstnou ty drobky.
reagovat
Netvrdím, že objednávám vše z venku. Ale spíš mě zaráží při surfování po zahraničních eshopech ty ceny. Za vše hovoří příklad jednoho mého známého, který přes net objednával lampu do projektoru. U nás byla k mání +/- všude za 18 000 kč. Tak hledal, hledal a našel lautr tu samou na japonském eshopu. V pátek odpoledne ji objednal a zaplatil pay pal a v pondělí v 13:30 mu zvonila u baráku. A cena? I s dopravou necelých 7 000 kč. Stejný výrobce, stejné parametry, stejný typ. Tohle už není o potřebě pokrýt náklady a něco vydělat. Tohle už jsou jiné potřeby
Ale pokud třeba v tom našem krámku je naviják v cenové relaci kolem 2 000 kč o kilo dražší, tak ho klidně koupím tam. Pokud už rozdíl bude dělat 500 a více, tak už budu uvažovat jinak. O tom nic… - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:09 ® Alov reakce na …
-
IVO> To, co si napsal chápu. Na druhou stranu se nedají třeba porovnávat trhy u nás a v Anglii, která má cca 50 milionů obyvatel. Co jsem tak četl na zahraničních rybářských webech, tak mi spíš připadá, že tam jen konkurence ba naopak vyšší a tvrdší než u nás. Taky nepočítám s tím, že když u nás je např. 500 prodejen s rybařinou, tak v Anglii to bude stejné. Podle mého tam bude počet vyšší, protože i v Anglii je rybařina doslova národní záležitostí.
reagovat
Takže zde prostě množstevní poměry o prodejnosti neberu. Samozřejmě že Angláni mají jinou kupní sílu. O tom nic, ale také ve většině eshopů člověk narazí na kvalitní věci.
Jinak pokud člověk vyrábí u nás, tak zákonitě musí svou propagaci a svůj prodej přizpůsobit našim podmínkám. Nad výší nájmů nebudu polemizovat. To je každého věc, na co si troufne a jak to zohlední v prodeji. Ale co se prodejců týče, tak zde si zas iluze nedělám. Mám pár známých, co mají obchody s rybařinou, a vím, jaké mají rabaty na zboží. A po pravdě ti řeknu, že o takových se může lidem v jiných odvětvích jen zdát. Právě na te levné Číně jsou rabaty logicky nejvyšší. Prostě čím větší šmejd, tím větší rabat. A i to je jeden z kamenů úrazu.
Jinak spojení kamenka + eshop je super a já ho vítám. V Bruntáli už dokonce jednu prodejnu takhle využívám. Doma si to v klidu nacvakám na netu, odešlu objednávku a po cestě na Hartu se tam stavím, zboží vyzvednu, zaplatím a frčím dál… - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:06 ® osprey
-
Pánové, musím říct, že tady padla velmi pravdivá slova. Pravděpodobně budu ještě něco na téma „Výstava“ psát.
Rád bych, pokud k tomu dojde, požádal o svolení k citaci z vašich příspěvků. Mám k tomu sice právo (citovat něco, co bylo zveřejněno, může kdokoli), ale i tak se zeptám. Slušnost ještě nikoho nezabila.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:06 ® Prichy reakce na …
-
kde nakupujete kostni cervy? zizaly? rousnice? zive rybky (ti z vas kdo je pouzivaji)?
samozrejme uz slysim nektere odpovedi..
dobre, co kdyz dojde vlasec? takze cekate az prijde z ameriky a do te doby nechytate?
vlastne odpoved ani nechci cist, protoze ji znam
reagovat.....tohle se uz totiz stalo s malyma kramkama co se tyce potravin a dnes konzumujeme parky za 2,90kč
ze soji .....za me, pokud to je jen trochu mozne, podporim kramek ve svem meste, protoze chci aby tam prezil, je to jisty druh sluzby, ze to mam u „cumaku“ a skoro kdykoliv.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:40 ® IVO reakce na …
-
Alov> Obchod s rybářským zbožím je do určité míry specifický, i když na druhou stranu zapadá do vzorku, který popsal Martin. Tedy kamenné obchody versus e-shopy. Fakt, že kamenné obchody často fungují jako „vzorková prodejna“, kde si zákazník produkt prohlédne, vyzkouší a následně objedná na netu se promítá i v jiných odvětvích – nejen v rybařině. Proto se ten vývoj posouvá směrem k duplicitě – tedy ke snaze mít s kamenným obchodem současně i e-shop. V případě prodejců je alfou a omegou skutečnost, zda je majitel takříkajíc ve svém (myšleno v objektu, jenž vlastní) či zda platí nájem. V tom je z hlediska ekonomiky podnikání často veliký rozdíl a samotná výše nájmu může být někdy i likvidační. K té – jak píšeš – předražené Číně. V současné době je většina rybářských produktů vyráběna v Číně, Malajsii, Indii atd. Rozdíl pak spočívá ve filosofii, přístupu a ambicích té či oné firmy, která si zboží v těchto zemích nechá vyrábět. Jsou firmy, které zboží vyvíjejí, inovují (vývoj není zrovna jednoduchá a levná záležitost – myšleno OPRAVDU vývoj) a zadaná výroba podléhá pravidelné výstupní kontrole. Pak jsou firmy, které si prostě nechají v těchto zemích zboží pouze vyrobit dle nabídky a možností výrobce a úpravy spočívají většinou jen designu. Výstupní kontrola zanedbatelná nebo žádná , vývoj zanedbatelný nebo žádný. Je pak asi jasné, že i když oboje zboží pochází z Číny, tak jsou mezi produkty velké diference , odrážející se v kvalitě a samozřejmě i v ceně. Čili – nedá se apriori tvrdit, že „všechno je předražená Čína“. Samozřejmě – díky velmi levné pracovní síle, materiálovému zázemí , inovovaným technologiím a zejména obrovskému odbytu zboží jsou ceny produktů z např. Číny relativně velmi nízké. To slovo – relativně – je na místě. Např. – neumím si v tuzemsku představit firmu, která by dokázala vyrábět třeba rybářské bivaky a mohla cenou konkurovat produktům vyrobeným v Číně.
reagovat
Za další – když už je řeč o výstavách. Model typu Extex – kdy je výstava neprodejní – pouze kontraktační – by za určitých podmínek byl ideální.Jak pro návštěvníky, tak především pro majitele rybářských obchodů. Jenže – žijeme v Čechách, kde je daný počet potenciálních rybářských zákazníků takový, jaký je a kupní síla je taková, jaká je. Veškeré finance spojené z takovou výstavou jsou pro obchodníka nákladovou položkou, která by měla být následným prodejem zboží (je jedno, zda v obchodě či na e shopu) umořena. Jenže se obávám, že český trh takový potenciál prostě neskýtá. Uvedu jeden příklad z jiného oboru. Dneska už prodej hudebních nosičů pozvolna upadá. Proč tomu tak je netřeba rozebírat. Často jsem slýchal názory, že cérečka (bez ohledu na konkrétního interpreta ) jsou prý předražená a že v zahraničí jsou „placky“ levnější. Jenže – invence, nápady, náklady na nahrání a na nazpívání + grafika a následné namnožení je plus mínus shodné. Dejme tomu, že i systém prodeje – tedy vydavatelství, distribuční velkoobchod , maloobchod, zákazník – je obdobný. Jenže když se u nás prodalo řekněme 20 000 kus od nosiče, tak to byl úspěch. Kupříkladu ve SRN, v USA atd. se o takové výši prodeje nijak moc nemluví. Tam jsou měřítka statisíce či miliony kusů. A tady je ten problém. V případě, že se zboží prodává a prodá se ho vagón, tak není nutné nějak razantně navyšovat přidanou hodnotu a koncová cena za kus nemusí být dramatická. Neboť se předpokládá , že se dostatečným prodejem rychle vrátí vynaložené náklady a následuje zisk. Ovšem pokud se kalkuluje s nižším počtem prodaných kusů ( omezený počet potenciálních kupců) , pak je nutné do celkové kalkulace a tvorby cen produktu zahrnout náklady a předpokládaný zisk ´= vyšší konečná cena produktu . A z výstavami u nás je to obdobné. Proto je v zájmu většiny obchodníků absolvovat výstavu prodejní, kde se snaží o to, aby náklady spojené s výstavou byly prodejem zboží pokryty. Většina velkoobchodů zastupuje u nás zahraniční značky a tuzemští výrobci rybářského náčiní jsou v minoritě. A pokud někdo zastupuje zahraniční značku, tak je samozřejmě onou značkou i řekněme tlačen k odběrům a obratům. Je to vcelku logické. Jenže ten náš trh je poměrně malý, konkurenční prostředí značně nahuštěné a je jasné, že český zástupce firmy těžko může zboží odebírat po vagónech. A tím se kruh uzavírá. Osobně si myslím, že u nás se výstavnictví rybářských potřeb nejspíš bude dál ubírat formou prodejních výstav, protože ten „náš rybník“ je z hlediska velikosti takový , jaký je. Může se najít pár velmi silných firem či značek, které náklady na neprodejní výstavu snadno ustojí . Ovšem globálně v tomto ohledu sdílím Davidovu skepsi. - Úterý 31. ledna 2012 ve 13:27 ® regulus
-
Martin Chmelík> tak zcela vyjímečně beze zbytku souhlasím.
reagovat
Jen ty E-shopy bych neviděl až tak černě, je sice pravda, že to v mnoha případech je tak jak jsi popisoval, ale ono se ke každému nákupu přes internet z druhýho konce republiky nabalí ještě nějaký to poštovný, takže tu hnedle máme 100–150 Kč navíc takže pokud někdo má v místě nebo okolí bydliště prodejnu(y) a mají na pultě to co chce, tak si to stejně obvykle koupí tam. já docela běžně nakupuju tak, že si pohodlně z domu na e-shopu vyberu co chci nebo by mě zajímalo a stavím se v kamenným obchodě to koupit, mám to za stejný peníze na krámě jako přes internet jen nemusím objet celý Brno a v každým kšeftě se půl hodiny prohrabávat co by se mě hodilo. V tomto jsou pro mě E-shopy jasnou výhodou. No a pochopitelně pokud něco konkrétního chci a v Brně to nikdo nemá, tak si to hold nechám poslat třeba z Liberce. - Úterý 31. ledna 2012 ve 12:16 ® Alov reakce na …
-
David Havlíček> Je jasné, že zakázník chce levné zboží, pokud možno kvalitní, ale některým stačí pouze levné. Jen je na prd, že u nás se i to levné prodává předražené, a pak se můžou obchodníci divit, že peníze proudí jinam. Jejich rozhořčení chápu, ale už se s tím podle mého moc udělat nedá.
reagovat
Jinak s tím podáním veletrhu jsem rovněž skeptik. Vím že i někteří výrobci dřou své prodejce jak to jen jde, tak není divu, že ti se snaží na veletrhu hlavně prodávat. Je to holt na prd no - Úterý 31. ledna 2012 ve 12:07 ® HaD reakce na …
-
Alov> Tak to bohužel je a je fakt, že takové prostředí si vytvořili, bohužel i na základě poptávky zákazníků, firmy. Organizátoři jsou v tom v podstatě nevině, i když se například o návrat k vystavování v pravém slova smyslu Martin snaží. Já jsem ale skeptik a nevěřím, že je v dohlednu možná cesta zpět k ryzí prezentaci, ukázkám, předváděčkám. Ti, co to stojí (a je jedno zda jsou to zákazníci, či firmy), jsou v menšině.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 11:32 ® Alov
-
Martin Chmelík> To co píšeš, je samozřejmě pravda. Ale zamyslel si se nad tím, proč tomu tak je? Já jsem svého času prodával stavební chemii jedné italské firmy a ta, aby ochránila své prodejce nebo partnery, nastavila ceny produktů ve všech evropských zemích na stejnou úroveň. To kolik dal kdo slevu už nechala na prodejcích. Ale pokud si se podíval na ceny u nás, v Polsku nebo třeba v Nizozemí, tak vůči kurzu eura to všude bylo +/- 2%. Když se chtěla firma někde prezentovat, tak vybrala z blízkého okolí prodejce, požádala ho o přihlášení se na veletrh, výstavu atd. a veškeré náklady hradila. A to, žeboj ve stavebnictví je jen pro silné povahy tu asi říkat nemusím.
reagovat
Co tím chci říct? Chci tím říct, že trh v rybářství si dojebali samotné firmy, které nám tady podsouvají předraženou Čínu a když se pak člověk podívá na zahraniční eshopy, tak tam jsou ceny kolikrát o polovinu nižší. Čím to bude? Jsou zahraniční prodejci feroví? Mají lepší nákupní ceny? Mají menší náklady na provoz svých prodejen? Nechápu, proč se to děje. Ale každopádně nejsem takový patriot nebo nacionalista, abych si mohl dovolit platit za něco neúměrnou cenu kvalitě..
A veletrhy? Byl jsem 2 x v Brně a už nejedu. Prezentace firem fajn, ale spousta jich tam jede jen za kšeftem. Nějaké předvádění novinek je až druhořadou záležitostí. To, že plac na prezentaci je drahý pozná zákazník na cenách nabízeného zboží, které kolikrát o desítky procent překračují ceny v kamenkách. A to, že se na veletrh cpe každý Franta, co má kšeftík s rybařinou je jeho věc. Podle mého by se veltrhu měly účastnit hlavně výrobci nebo výhradní dovozci zboží. Ale aby se na několika stáncích prodávalo zboží stejné značky? To už je jen burza. To má s veletrhem málo společného.
Pokud budu výrabět pruty, tak je budu chtít někde prezentovat a náklady jdou na má bedra. Nebrečím nad cenama. Pokud si to nemohu dovolit, tak zvolím cestu jiné prezentace. Ale že Franta prodává proutky, které k němu došli od výrobce přes 3 překupníky a pak si stěžuje, co ho prodejní místo stojí, to už je věc druhá. Že to pak zohlední v „akčních“ cenách už je jeho problém a soudný zákazník reaguje tak, že si prut pěkně ošahá, zašvihá, poděkuje a obědná na netu za výhodnou cenu. Tečka. A jsme zas na začátku.
Njn. Nemají to klucí jednoduché - Úterý 31. ledna 2012 v 9:20 ® kubas reakce na …
-
Robur> To víš nic není zadarmo
reagovat.
- Úterý 31. ledna 2012 v 8:38 ® Robur
-
A nepřál bych Vám vidět náklady organizátorů????????
Takže vydělal návštěvník. Firma, která dobře prodávala, je na tom šul nul. Největší chudák je organizátor? Ten má náklady největší a možná i prodělal.
Ten závěr se Martine nepovedl.
reagovat