Vyhledávání
Výstavy Rybaření vs. For Fishing
18.12.2007 | regulus | 89.746 zobrazení | 660 odpovědí
EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).
EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …
EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.
EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.
Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. ledna 2012 v 8:23 ® Martin Chmelík
-
Přátelé, čtu zde názory na veletrhy, na jejich cenové relace s porovnáním se zahraničím atd. 90% veletrhů v zahraničí je dražších než v ČR, vyjímkou mohou být některé „specializované výstavky“ (viz muškařina), a to proto, že se např. nekonají na výstavištích, ale např. v nějakých kulturních centrech, financování takové akce je zcela rozdílné od běžného veletrhu atd (sponzoři). Zjistěte si, co stojí veletrh EFTEX, nebo v zámoří ICAST. Žádná láce. Zákulisí veletrhů je velmi složité a podívám-li se 15 let zpátky, tak dnes jsou plochy i stavby expozic na polovičních cenách. Veletrhy „drtí“ internet. Ale stále platí, že business „FACE TO FACE“ je nenahraditelný. A víte co mne trápí? E-shopy! Já vím, budete mne mít za blázna, ale… Víte jak musí být kamenným prodejnám, když dnes více jak 50% kupujících přijde na prodejnu, vše si osahá „live“, dostane odborný výklad a z prodejny zmizí se slovy: ještě si to rozmyslím. A hurááá domů k PC a už to objednávám na e-shopu, nejlépe v zahraničí. Ano, souhlasím, je to výhodné. Ale uvědomte si, že pokud tržby nebudou končit u tuzemských prodejců, je to cesta do pekel a úroveň českého rybolovu půjde kam? Do pr… Je to velmi obecný pohled, na téma veletrhy a prodej bych tu popsal mnoho řádků. Ale jen pro obecnou informaci. Když půjde firma na veletrh XY v Brně na 100 m2 expozici (žádná velká plocha pokud chce vystavit celý svůj sortiment), pak jen za plochu tam je za cca 150 000 Kč, k tomu stavba expozice dle náročnosti (také to nějak musí vypadat) 100 000 Kč, technické přívody cca 25 000 Kč a logistika veletrhu (ubytování, doprava, mzdy, stravné atd.) může být dalších 100 000 kč. Takže suma sumárum cca 375 000 Kč. Teď si spočítejte, za kolik firma musí prodat pokud akci bere prodejně a ne kontraktačně. To je u velkých firem odhadem takový střed. U těch menších firem to můžete dělit velikostí plochy. A nepřál bych Vám vidět náklady organizátorů. Mějte se krásně a věřte, nic není ZADARMO.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 3:30 ® regulus reakce na …
-
osprey> veletrh byl dřív hlavně o prezentaci firmy a jak jsi psal samozřejmě i o těch kontaktech, jenže doba se mění, internet tomu z jedné strany ubral význam (přece jen internetová prezentace stojí méně a dokáže oslovit větší množství potenciálních zákazníků i když je to jen virtuální), ale z druhé strany věřím, že si spousta lidí právě na tom veletrhu najde firmu jejíž zboží ho zaujalo a třeba si ho nekoupí hned na místě, ale s odstupem času na jejich e-shopu, zmíní se známým, jak to bylo super, takže se veletrh a internet svým způsobem doplňují.
reagovat
Byla tady řeč o cenách, v dobách kdy se stavěly stánky téměř výhradně ze stavebnic, tedy před řekněme 15 lety, byla v Brně na velkých veletrzích orientační cena za metr výstavní plochy 3 tisíce a to samý za metr výstavby a demontáže expozice, pochopitelně to bylo různý podle toho co si vystavovatel navymýšlel a jestli se to samý účtovalo i na menších výstavách nevím, ale vzhledem k tomu, že zájem o výstavy opadl a provozní náklady jsou jinde než tehdy, tak bych řekl, že ta cena bude v současnosti asi podobná a expozice pokud není z octanormu nebo jiné stavebnice bude asi podstatně dražší. Nemá cenu taky špekulovat o tom, jestli je to moc nebo ne, pokud cena nebude odpovídat tomu co jsou vystavovatelé ochotni zaplatit bude muset provozovatel areálu slevit, ale nemůže jít s cenou na úroveň kdy to sotva vydělá na provoz výstaviště nebo pod svoje náklady. Brčál tady psal, že v Německu je to o 50% levnější než MR, jenže němci jsou na ty výstavy asi tak nějak zatížení nebo co, výstavy tam jsou furt, v každým druhým městečku je něco kde se výstavy dělají (výstavištěm bych si to netroufal nazvat). Na těchto výstavách mu docela věřím, že to je levnější, ale pokud by se výstava konala, v Mnichově, Frankfurtu, Kolíně nebo jinde kde jsou klasický velký výstaviště, tak to asi ani omylem.
Určitě by se možná i u nás povedla výstava třeba toho muškaření, stačí najít vhodnej objekt, kterej bude alespoň trochu odpovídat tomu, aby to mohly být prostory pro výstavu (ne výstaviště), výstavu zorganizovat a věřím, že by cena pro vystavovatele byla podstatně nižší než na klasickým výstavišti, má to ale háček, kdo do takovýho projektu jako organizátor potažmo investor půjde? Řekl bych, že značná část rybářů ví, že příští rok (2013) bude v Brně rybářskej veletrh někdy v březnu a konec konců že v Praze bude veletrh nebo veletrhy někdy před tím, je to jaksi v povědomí, ale udělat výstavu sice supr ale na netradičním místě, to by alespoň ty první ročníky byla honička. - Úterý 31. ledna 2012 v 1:18 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ty si rád děláš legraci, takže fakt nevím, jestli to s tím zveřejňováním příjmů či výdajů myslíš vážně.
Jediné, co jsem postřehl, tak firmy v zásadě nebyly nespokojeny. Navíc si uvědom, že veletrh je forma prezentace, reklamy, probíhají tam obchodní schůzky, navazují se kontakty, oťukáváš si lidi, co jsou zač a tak. Je to i měřítko, jak si stojí tvé zboží ve srovnání s konkurencí.
Prostě veletrh není jen o tom někam dojet a nahrabat tam prachy. Pro mě osobně je to hlavně o kontaktech.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 0:27 ® HaD reakce na …
-
sus1> si asi děláš legraci ne? Neťukneš sem číslo svý karty a PIN?
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:37 ® brčal
-
Pokud chcete muškařinu jeďte tady. Myslím že by se měli podívat i organizátoři výstav
reagovatna čumendu .-) http://www.erlebniswelt-fliegenfischen.de/ koukněte na video http://www.erlebniswelt-fliegenfischen.de/…011/film2011 Pozvání mám tak by to mělo zase vyjít
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:33 ® brčal reakce na …
-
regulus> pošlu jak se dostanu. Např cena v Německu na Muškařské výstavě za stánek 3×3 je o 50 % levnější oproti Moderním rybáři po slevách co jsem dostal. For fishing byl na tom podobně a Brno je 4 x dražší. Cenu pošlu bez stánku. K tomu do Německa se nedá normálně dostat, jezdím tam pod jinou firmou jako Fly tyer a mám to free
reagovatjen za benál a hotel.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:15 ® Alov reakce na …
-
sus1> Ty už sis něco vzal co??? Viz.všeobecka
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:12 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Bude třeba někde uvedeno, jaká firma a za kolik během veletrhu vydělala Kč,nebo prodala zboží??
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:06 ® osprey reakce na …
-
regulus> Já jen potvrdím, že Brno je pro vystavovatele poměrně drahé. V Praze byly letos díky silnému konkurenčnímu boji obou veletrhů ceny abnormálně nízké, což dovolilo účast mnoha firem, které by jinak asi nedorazily a také budování větších expozic.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:52 ® regulus reakce na …
-
brčal> Svým způsobem se tomu nedivím, v Brně jsou nejspíš mnohonásobně větší náklady na provoz výstaviště než v Praze a je jedno jestli v Holešovicích nebo v Letňanech. Aktuální stav v Brně neznám, ale před X lety prodalo město Brno majoritní podíl akcií Messe Düsseldorf který díky tomu mají většinovej podíl, údajně šly tehdy okamžitě z roku na rok ceny za výstavní plochu o 100% nahoru. Údajně tu cenu tak drží Němci, ale jestli je to úplně pravda netuším. Znám spoustu lidí co staví expozice, určitě ví jak to chodí, ale abych pravdu řekl, tak se o tom nebavíme. Čas od času někomu z nich helfnu kdy nestíhají s nějakým stavěním nebo bouráním, ale většinou ne v Česku. Docela by mě zajímala cena co chtěli za metr výstavní plochy a metr postavení expozice v Brně a v Praze. Pokud to nechceš psát veřejně, tak klidně do osobky.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:16 ® sus1 reakce na …
-
mvincik> No počkej,tohle neni opravdu rejpání.Přečti si to.
reagovat
Neřikam,že tomu nerozumim,ale až po 4 tém přečtení. - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:13 ® mvincik reakce na …
-
sus1> Rejpale!
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 19:19 ® sus1 reakce na …
-
brčal> Odpočni a zase přijd.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 19:11 ® brčal reakce na …
-
sus1> radši už nic nenapíšu. Dám si odpočinek.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 19:07 ® sus1 reakce na …
-
brčal> Ty hele?? bud máš něco s klávesnicí a nebo máš ten slovosled nějak pomotanej.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 18:54 ® brčal
-
Ještě chci všem poděkovat, kteří za náma se zastavily a doufát že jsme aspoň trochu uspokojily jejich zájem o muškaření a vázaní mušek. Budu se snažit to zlepšit na příští rok. Honza
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 18:48 ® brčal reakce na …
-
regulus> rozdíl je propastný velice mezi Prahou a Brnem cenově. Pokud se někdo s BVV nezamyslí nad tím nic se nedá dělat.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 16:47 ® skwor reakce na …
-
Prichy> Děkuju za příjemné přivítání u stánku, rád jsem Tebe a BoBa poznal osobně
reagovatDen po výstavě mi psali dva kamarádi, co se spíš než vláčce věnují feederu, jak jsou z vašich gum nadšení a že si pořídili pěknou zásobu
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 14:42 ® mvincik reakce na …
-
Prichy> Ano, byl, a máš pravdu, také jsem tam pokoupil.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 14:29 ® cormaxx reakce na …
-
Prichy> Kdo byl u vás na stánku „ten třetí“ ?
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 14:19 ® Prichy reakce na …
-
mvincik> budeme, bylo to v navaznosti na muskarinu, ktera je asi nejmene zastoupena mezi rybarskou verejnosti…ja jsem v tom absolutni laik, ovsem vim, ze Brčálovo stanek byl velice velice mezi muskari obliben a chvalen…myslim ze Bobo k nemu sel rovnez neco nakoupit (pisi myslim, protoze obcas jsem prestaval vnimat okoli, byl to neuveritelny cvrkot)
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 13:30 ® mvincik reakce na …
-
Prichy> Takže vy v Brně taky nebudete???
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 11:14 ® Prichy reakce na …
-
regulus> myslel sam do prahy a vzhledem k tomu, ze mam cenovou orientaci mezi brnem a prahou tak mu velice rozumim…rozdil je uplne propastny
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 2:06 ® regulus reakce na …
-
brčal> tak včilka su z toho tvýho příspěvku nějakej blbej, konkrétně z pasáže „… Na BV jsem byl osloven a na rovinu se přizná to co mi bylo nabídnuto se nelze ani vlézt ve dvou. Vše bude záležet jestli příští rok se rozhodnu jet sám nebo ve dvou zase a budu nějak omezen …“. Myslel jsem, že ti sem tam vypadlo písmenko, takže začátek jsem chápal, že cena byla tak vysoká, že se to nevyplatilo ani ve dvou, ale potom mi teda nejde do hlavy, to že přítí rok sám … no su z toho blbej, to nerozluštím. Zkus to napsat znovu pro blbý jako já. mimochodem BV je brněnskej veletrh nebo něco jinýho?
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:32 ® brčal reakce na …
-
mvincik> jasně je. Nevím komu jsem to ještě slíbil
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:22 ® mvincik reakce na …
-
brčal> Ahoj, předpokládám, že to je ten odkaz, jak jsme se bavili??? Jinak u vás to bylo fajn, kluci byli velice ochotní, je vidět, že je moucha baví!
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:07 ® brčal
-
S muškařinou to bývá velice těžké a na výstavou jsem jel ve spolupráci s Fa Tommi fly, kde byla určitá dohoda. Tak samo jezdíme např. na Fa Corcon craft na jinou výstavu přímo zaobírající se muškařinou http://www.erlebniswelt-fliegenfischen.de/ Vše vždy stojí na ceně. Na BV jsem byl osloven a na rovinu se přizná to co mi bylo nabídnuto se nelze ani vlézt ve dvou. Vše bude záležet jestli příští rok se rozhodnu jet sám nebo ve dvou zase a budu nějak omezen. Brčál
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 23:45 ® Martin Chmelík
-
jepice> Dobrý nápad. Prezentace stavby prutů by byla určitě tahákem. Zkusíme se s tím poprat.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 23:42 ® Martin Chmelík
-
regulus> Máš pravdu, být z Brna, také bych bojoval za domácí výstavu. Je to logické a vlastně zcela v pořádku.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 23:40 ® Martin Chmelík
-
mvincik> Děkujeme za vyjádření. Všichni uděláme vše pro to, aby příští rok bylo muškařiny ještě více.
reagovat