Vyhledávání
vábení bez echolotu
16.12.2007 | pike-007 | 3.967 zobrazení | 15 odpovědí
Dá se chytat pomocí vábničky bez echolotu? pokud ano, jak? dík za každou odpověd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 14. února 2008 v 15:12 ® cormoran reakce na …
-
Olihen: No ještě aby tonefungovalo:)) HaD: Díky!! V loni jsem to takhle zkoušel na jednom kačáku a byly 4 záběry, tak jsem nevěděl, jestli byli při chuti, nebo jestli to bylo tím zázračným klackem…
reagovat - Čtvrtek 14. února 2008 v 0:18 ® HaD reakce na …
-
cormoran: někdy to mít efekt může. Párkrát jsem chytal z loďky a jeden splávek jsem pustil cca 15 metrů pod loď po proudu, druhej jsem měl u lodi a záběry chodily ze vzdálenějšího prutu
reagovat - Středa 13. února 2008 ve 23:07 ® Olihen
-
Ahoj,já osobne vábil na Labi bez echolotu a fakt to funguje. Jen byl problém v tom že jsme nevědely na jaký jsme hloupce a kde jsou sumíci.
reagovat - Středa 13. února 2008 ve 21:45 ® cormoran
-
Kucí, chtěl bych se zeptat, jestli má nějakej význam vábit ze břehu, když je bojka zavezená na kratší vzdálenost(např. 10–15 metrů)??
reagovat - Středa 13. února 2008 ve 21:26 ® Prichy reakce na …
-
HaD: jestli byla voda studena, tak si dost mozna mel mekkou „vabnicku“
reagovat - Úterý 12. února 2008 ve 23:33 ® 3.14ter
-
používám vábničku i když se chytá na bojku, není to od věci zajet k bójkám a zavábit. A ze člunu bez echolotu to jde taky…sice je to takové adrenalinovější ale hodně v poho…nicméně bez echolotu to nesmíš s tím vábením přehánět aby jak už bylo řečeno si sumíky neodradil…nejdúležitější je změřit si hloubku a tomu přizpůsobit délku hloubky na sistému…a pak jen už čekat a modlit se že se nelekneš tak že do té vody poletíš za ním
reagovat.
- Úterý 18. prosince 2007 v 16:00 ® HaD reakce na …
-
Lojzarybka: párkrát jsem takhle chytal a zatím nic se nestalo. Ani záběr nebyl
reagovat) Pravda je, že jsem tomu moc nedal a že to chce více testů
- Úterý 18. prosince 2007 v 15:59 ® HaD reakce na …
-
Jícha Václav: s těmi bublinkami to je spíš shoda okolností. Mnohdy pod lodí brouzdá několik ryb a bublinka ani jedna a naopak.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2007 ve 21:09 ® Jícha Václav
-
Já bez echolotu chytám běžně.Ňevim co je na tom pravdy, ale řiká se že stoupající sumec vypuští bubliny. Možná že je to pravda jelikož jsem něco podobnýho zažil kdy nejdřív vystoupal pruh bublinek a potom jsem dostal záběr. A ještě jeden pruh bublinek kroužil vedle lodi.Ovšem mohl to být plyn unikající ze dna. Jinak si nejdříve ohmatám dno olivničkou jako při lovu kaprů a změřim si hloubku. Takže si vytipuji pár míst kde by se sumec mohl nacházet a potom zde zkouším štestí
reagovat - Pondělí 17. prosince 2007 v 11:44 ® LojzaRybka reakce na …
-
Had> aby to nebylo tak že budu stát v neoprenu v metrové vodě a jak budu vábit,tak mě utrhne nějaký hovado ruku
reagovat:)
- Pondělí 17. prosince 2007 v 10:19 ® HaD reakce na …
-
Jak říká Láďa – jde to, ale nemáš vůbec ponětí, zda se něco děje a sumce, kterej by třeba normálně zabral můžeš dalšími údery odradit. Na druhou stranu je to velkej adrenalin, protože ta pecka fakt může přijít kdykoliv bez varování. A na tom taky něco je. Já kdysi vábil bez echolotu vcelku úspěšně.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2007 v 9:53 ® LojzaRybka reakce na …
-
hm,tak já budu chodit raděj na čudli
reagovat - Neděle 16. prosince 2007 ve 21:18 ® Láďa_vydra
-
Dá … ale nevíš co se pod hladinou děje ..... takže můžeš vábit kde vůbec sumci nejsou a nebo taky tě přijde pecka do prutu a cvrkneš si u toho do trenek protože to nebudeš čekat
reagovat - Neděle 16. prosince 2007 v 17:50 ® LojzaRybka
-
dotázek: dá se sumec vábničkou přilákat na mnělčinu??
reagovat - Neděle 16. prosince 2007 ve 4:22 ® rgb23
-
Dá. Slušný echolot ti akorát upřesňuje reliéf dna a naznačuje, kde by onen sumec mohl být…
reagovat