Chytej.cz

RSS necteno

14.12.2007 | m.b. | 3.074 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj, redakce, kolegové online rybáři. Nevím, jestli se v minulosti neprobíralo, nicméně jsem zmínky nevyhledal. Hodně bych ocenil RSS na chytej.cz. Rozsah se nemusí týkat jen nových článků, ale i nových diskusí, souhrnu diskusních fór apod. Tvorba RSS kanálu je programátorská drobnost, hotovo maximálně za den. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. října 2013 ve 13:37 ® dave76
dave76

Zdravim, chci se zeptat, jestli je již možné využívat RSS zdroj ??? Rád bych si ho přidal do své čtečky.

Díky

reagovat
Středa 9. ledna 2008 v 16:44 ® HaD reakce na …
HaD

Siberian: jak jsem už psal, děláme na tom. Článková podoba je už hotová, ale ještě to Radim dopracuje.

reagovat
Středa 9. ledna 2008 v 15:44 ® Siberian
Siberian

Osobně bych se také přimlouval, jako snad každý Itík RSS používám a na chytej.cz bych jej velice uvítal.
A co, že je to RSS – viz. cs.wikipedia.org

reagovat
Pátek 28. prosince 2007 ve 2:51 ® rgb23
rgb23

„Rozsah se nemusí týkat jen nových článků, ale i nových diskusí, souhrnu diskusních fór apod.“ super věta, zní jako paralela že plastika se nemusí týkat jen nosu, ale i změny rtů, uší, prsou a třeba i pysků:-)

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:27 ® HaD
HaD

pracujeme na tom ;-)

reagovat
Čtvrtek 27. prosince 2007 v 0:42 ® VítekX reakce na …

proti gustu žádný dišputát; osobně raději surfuji, že témata sleduji už z potřeby profese,tak abysem si zároveň rozšiřoval pole.šlo by to instalovat každému na volbu?

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 v 11:56 ® mihy.san
mihy.san

RSS pouzivam dlouhe leta a ocenil bych ho i na Chytej.cz. At se vi, ze je tady i tabor priznivcu. Jak uz bylo receno, hodne lidi nevi o co jde, je to ale vyborne vyuzitelna vec pro „surfare“, kteri na netu sleduji vice ruznych zajmu/oboru/webu. Coz je predpokladam vetsina uzivatelu, jen malokdo chodi na svych 5 oblibenych stranek a dost.

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 ve 21:57 ® rapadek reakce na …
rapadek

Já to stejně nepochopil. :-) Napsali jste to pěkně, ale pro mě pořád složitě.

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 v 18:53 ® regulus reakce na …
regulus

Tak jsi napravil, to co jsem psal, jenže si asi fakt nepochopil, že jsem tu nechtěl dělat odborný výklad, ale co nejstručněji osvětlit k čemu to slouží. Ano udělal jsem CTRL+C a CTRL+V a vše nepodstatné vymazal, akorát to není z Wikipedie, ale to je jedno. Tím nepodstatným jsem myslel podrobnější informace, šlo jen o to, velice stručně vysvětlit potencionálnímu neznalému čtenáři k čemu to, označený písmenkama RSS slouží, tečka. Uživateli RSS patrně není co vysvětlovat, když s tím pracuje, že. Takže to, že bych RSS nevyužíval není proto, že bych netušil jak to pracuje, ale prostě nešmejdím po netu po spoustě serverů, takže nemám potřebu být informovanej během velice krátké chvilky co se kde šustne. -:)))))

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 ve 13:27 ® m.b.
reagovat
Pátek 14. prosince 2007 v 11:10 ® dudu

Takže děkuji tímto regulusovi za vysvětlení principu něčeho co asi k životu zatím nepotřebuji :-)

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 v 10:56 ® regulus
regulus

Bod číslo jedna je ten, že nejspíš dost velká vetšina uživatelů na chytej netuší co to RSS je, takže udělám to co jsi neudělal a kapinku to přiblížím.

Technologie RSS umožňuje uživatelům Internetu přihlásit se k odběru novinek z webu, který nabízí RSS zdroj (v našem případě tento server). Zdroj se nachází na stránkách kde se obsah mění a přidává velmi často. RSS formát poskytuje obsah celého článku, jeho část nebo jen odkaz na článek a může poskytovat také jiná data. Takže to by asi ve zkratce stačilo. -:))))

Pokud budu mluvit za sebe, tak bych to nevyužíval.

reagovat