Vyhledávání
Sumec na úhoře...
9.12.2007 | cercer | 5.742 zobrazení | 28 odpovědí
Zdarec…taky jste četli…tuším v minulém čísle Rybářství o úlovku na svazovém revíru sumce na úhoře?Zarazilo mě to,že se stím tam ještě chlubí…ale to vysvětlení v tomto čísle..stím,že mu zabral první úhoř,na kterého mu zabral náhodou kapitální sumec..a s důrazem na to,že tomu byli účastni i místní funkcionáři,zřejmě z důvodu větší váhy pravdivosti..nějak se mi to moc nezdá..myslím,že to něčím to smrdí..co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 13. prosince 2007 ve 12:23 ® cercer reakce na …
-
Robur:Fááákt jsi je takhle chytil??!!??
reagovatTo pak muselo vypadat,jako když rozkládáš matrjošky,když jsi hledal háček,nééé??
)
- Čtvrtek 13. prosince 2007 ve 12:22 ® cercer reakce na …
-
Prichy:v poho..beru..nebyl jsem dotčen,jen jsem se ujišťoval.
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 ve 23:27 ® Prichy reakce na …
-
Piranha: a nebo uhore co?
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 19:12 ® Piranha reakce na …
-
A co takhle uhore na sumce to by byl mazec
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 19:11 ® HaD reakce na …
-
mastrof: přesně tak…štiku nastražit můžeš, lína taky, i candáta… ale duháka ze sádek nikoliv!?
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 18:14 ® mastrof
-
nechápu jakej je rozdíl v tom jestli na háček nabodnu kapra, ůhoře, pstruha, štiku či cokoliv jinýho. když to má míru tak proč ne?? tím nechciříct že zvesela chytám na štiky a ůhoře, ale akorát nechápu proč tyto ryby můžu klidně zabít, ale chytat na ně nemůžu. příde mi to nefér vůči ploticím, hrouzkům, karáskům, kapříkům a všem ostatnim rybkám na který se chytat smí…
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 15:08 ® b.gun reakce na …
-
HaD: Takovejm to nevysvětlíš, ty maj svůj preferovanej druh a ostatní je nezajímaj. Kámoš si takhle prováděl po letech průzkum na Labi a do něj vtékajících stružkách, jestli tam jsou stále ještě hořavky, koljušky, piskoři atd. Jeho počínání zaujalo právě jednoho takovýho, tak se přišel zeptat, co tam dělá. Když ho vyslechl a viděl rybky po vytažení čeřínku, tak prohlásil, že jeho nějaký plotice (nebo co to je za bělice) nezajímaj, že on je SUMCAŘ a přijel na sumce. Myslím, že ten by měl problém poznat i tebou zmiňovaného pstruha a s klidným srdcem by ho na ten trojhák fouknul…
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 ve 14:05 ® Robur
-
to jsem chtěl Davide napsat taky
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 ve 14:05 ® Robur
-
otázka míry, otázka vzácnosti daného druhu.
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 ve 14:03 ® HaD reakce na …
-
Pompo: a proč ne na pstruha?
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 ve 13:57 ® Pompo-styfler
-
Čus všihni,jenom jsem se chtěl optat ikdyž to nepatří k tématu .Proč se u nás nesmí chytat na úhoře ? Tohle mi fakt nejde do palice …
reagovat - Úterý 11. prosince 2007 v 8:29 ® Robur
-
někde jsem to psal, šlo o to, že jsem aktivně nechytal a nechtělo se mně zabíjet nastraženou rybkum tak jsem prut položil do vidliček a splávek hned pod něj, prostě leželo top na mělčině v trávě a ti okouni si to našli i v 20cm vodě.
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 ve 23:28 ® Zauwi
-
to RObur:škoda, že tam nebyl ještě jeden větší:) Jinak já chytil na jeden háček 2 karásky…v takovým malým rybníčku..šli po tom jak piraně!
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 v 19:16 ® Salmo reakce na …
-
Robur> dobrý to se mi ještě nestalo
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 v 17:53 ® Robur
-
já chytl na okouna okouna a na toho okouna, ten byl však zdolán tak, že měl plnou hubu a nestihl vyplivnout toho prostředního
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 ve 12:21 ® HaD reakce na …
-
prichy, muzes odpovedet na osobku?
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 ve 12:03 ® Prichy reakce na …
-
cercer1: bylo to v 1.osobe mnozneho cisla, nasledne 2.osobe mnozneho cisla, slovo zavist tam nebylo vubec a tvuj nick uz vubec ne
, celkem tam chybel muj nazor jen jsem konstatoval fakta
(tedy nazor neutralni tam byl)
jen rikam, ze sance je vzdy na cokoli…tj cele
reagovat - Pondělí 10. prosince 2007 ve 2:40 ® rgb23
-
Tak ,článek jsem bohužel nečetl, ale občas se mi stane, že když lovím plotičky, utrhne mi je, k mé nelibosti, nějaká štika. Předpokádám, že na úhoře se používá mnohem jemnější nářadí, než na sumce (nikdy jsem sumce lovit nezkoušel). Tudíž neřeším otázku, jak ho zasekl, ale jak ho vytáhl??? Jak ho zasekl je ale také zajímavá spekulace k přemýšlení
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 23:58 ® cercer
-
Prichy:to bylo na mě?Já nehledám,co udělal špatně,nezávidím…prostě mě to trklo do očí…rybařím pár pátků…takových náhod se za život moc nestane..ten sumec byl kapitální..a šance vytáhnout ho uplně nepřipraven…a jaká je asi šance vytáhnou takový kolos když není..a ani nemůže být řádně zaseknut..nevím..jinak mu to přeji,pokud to bylo tak,jak popisují,je to zážitek na celý život..to ví jen ten lovec sám,zda se mu povedla opravdu tato výjimečná věc¨..
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 21:55 ® HaD
-
jak je to teĎ v MRS? Tuším, že vloni se ještě na úhoře chytat smělo, ne?
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 21:14 ® Prichy
-
tusim ze nekdo zde nebo u sousedu chytil (dokonce snad za pritomnosti nejakeho kolegy z netu, ktery tam byl na navsteve) dve ryby na jeden jednohacek.
tusim, ze to byl okoun a uhor na zizalu.
take skoro nemozne, ale nekdy se stanou veci, ze clovek cumi
ale nerikam ani tak, ani tak.
Jeste zaverem bych upozornil na jednu nasi lidskou vlastnost, pokud se neco takoveho stane, vsimnete si, jak hned hledame to, ze nekdo neco spatneho udelal, ze lze a mozna i krade, pokud nekdo o nekom rekne, ze udelal neco zleho, verime tomu uplne bez problemu, pokud nekdo o nekom rekne, ze udelal neco dobreho, vetsinou to hned zapomeneme..... vsimnete si i v zivote i u sebe, jak to krasne funguje
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 20:21 ® LojzaRybka
-
no tak toto smrdí opravdu nějakým průserem,a jestli to je pravda,tak to muselo smrdět i pěkně rybynou
reagovat,já jsem už slišel že někdo chytal na úhoře i na nechrankách,asi by ten lovec pro mně byl zajímavej
- Neděle 9. prosince 2007 v 19:42 ® HaD
-
Mohlo by se také stát, že úhoř nebyl polknut, ale projel skřelemi sumce ve a tam se zamotal. Nicméně u velkého sumce by se to stát nemělo, protože jsou to mazáci, kteří ví, co s uloveným úhořem dělat, aby jim pochoutka neutekla
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 v 17:21 ® mihy.san reakce na …
-
Jo, neco podobneho jsem se snazil rict … Jak pisu: zajimalo by me, jak byl zaseknuty.
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 v 16:20 ® cercer
-
no…nejde o chlubení..budiž…ale chytl jsi někdy úhoře??V drtivé většině má háček zažraný v jícnu a nějak mi nejde na rozum,jak byl asi veliký(ten háček)aby po útoku sumce prosekl tlamu,či skrz celé tělo úhoře a spolehlivě zasekl ještě sumce…prostě mi připadá,že sumec byl cíleně loven na,,hada" a teď se to snaží už jen zachránit..taky mi prostě přišel k pousmání dodatek..že byli přítomni i místní funcionáři..jako by jejich přítomnost automaticky zaručovala dodržení RŘ.
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 14:56 ® mihy.san
-
To, ze na uhore „zabere“ sumec je dost dobre mozne. Zajimalo by me spis, jak byl ten sumec zaseknuty, to byva nejvetsi problem u techto sekundarnich ulovku. Chlubeni mi prijde naprosto normalni, kdyby se to povedlo mi, taky bych se chlubil. Tady jde ale asi spis o to, jestli je vubec cela historka pravdiva. Clanek jsem necetl, ale podle popisu si myslim, ze se to takto stat mohlo, ze je to proveditelne.
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 14:34 ® Robur
-
no kamošovi zabral na bobek kapr a toho mu vzal sumec
reagovat - Neděle 9. prosince 2007 ve 13:03 ® Jonny94
-
pripada mi to jako ulne absurdni ale jestli to nekdo dokazal tak budiz
reagovat