Chytej.cz

Změny v rybářském řádu necteno

6.12.2007 | HaD | 12.851 zobrazení | 113 odpovědí

Kdybyste měli možnost, co byste změnili v rybářském řádu? Co vás štve a proč a jak byste to řešili?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Úterý 29. dubna 2008 ve 23:12 ® Robur
Robur

toto je také zajímavé fórum

reagovat
Úterý 18. prosince 2007 v 9:06 ® monaster reakce na …
monaster

Vichzdor: jj mám szejnou zkušenost na MP. nemáš zapsaný ryby tzn nechytil jsi nic a neumíš to

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 23:03 ® LaMa reakce na …
LaMa

Asi tak nejak…loni pri vraceni povolenky se divili ze mam jen 3 pstruhy a stiku…se me ptali jestli vubec umim chytat ryby kdyz povolenka byla skoro cela proskrkana ;-) a hned mi radili kde chodit kde se sadi ryby kde ryby nachytam ;-) … letos jsem vracel povolenku na sekretariate takze jsem se tomu vyhnul aby mi nekdo rikal ze neumim chytit rybu…

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 22:54 ® Sander
Sander

Vichrzhor > měl jsi tam v průběhu roku nějaké ty granule přecijen napsat. Stejné kecy jsem slýchával každý rok, u P i MP, počet docházek jsem měl oproti tobě zhruba dvojnásobný. Nemá to smysl se dohadovat s voly – moudřejší tedy ustoupí a udělá jim radost.

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 22:19 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Dneska jsem byl vrátit celosvazovou pstruhovou povolenku, jelikož jsem byl minulej tejden totálně mrtvej a nemocnej. No a reakce chlapů na organizaci mě fakt dostala – měl jsem asi 40 docházek a ani jednu ponechanou rybu (prostě chytám pro radost) a oni mě zcela vážně podezírali, že ryby nepíšu, protože „…přece není možný, abych za 40 docházek něco nechytl!“ Nedovedli pochopit, že klidně pustím pstruha 40+… Jsem zvědav, co budou říkat na mimopstruhovou povolenku, kde mám přes 100 docházek rovněž bez ponechané ryby… Pokud uvažuje takto většina činovníků, můžem tu o změnách vést debaty, ale to je asi tak všechno, co se bude dít…bohužel!!!

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 21:34 @ ??? reakce na …

regulus nekecá chodí eště dost''rybářů!!co veřejně hlásají jak se povolenka vyplatila

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 21:30 @ ???
reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 v 19:41 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Breca – kormorány koušu do zadku hehehe

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 12:26 ® breca reakce na …

Regulus – já hájím práva kormoránů, a nemohu nečinně přihlížet tomu, jak tu vydra proti ni brojí… Proč by měla mít plný žaludek jen ona…

reagovat
Pondělí 17. prosince 2007 ve 12:24 ® breca reakce na …

Vydrain – jaký úspěchy???? Ty nějaký máš?

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 19:15 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

regulus: Jak jsi včera napsal „Abych ale jenom nežehral, zcela určitě se někde, nejspíš na nějaké vysoké škole zabývají revitlizací řek jako alternativou proti betonu. Tady bych viděl živnou půdu pro tuto věc.“ – tak Ti můžu sdělit, že se tím zabýváme na FŽP UJEP (Fakulta životního prostředí Univerzity J.E. Purkyně) v Ústí nad Labem, kde shodou okolností studuju, abych na starý kolena nezblbnul. Změny v RŘ jsou zrovna podobnej příklad jako hodně jinejch problémů, bo se tu setkávají protichůdné zájmové skupiny. Teď docela hýbe rybářsko-ekologicko-vodohospodářsko-betonářsko-dopravní společností problém plánované přehrady Dolní Žleb na Labi u Děčína. Řeší se to už dost let a ačkoli výzkumy ukazujou na nevýhodnost přehrady z hlediska ryb, rybářů a životního prostředí, betonová lobby je mocná a bohužel asi nějaká varianta menší přehrady projde…

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 18:40 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

breca – pf pf pf závidiš úspěchy, co? :-P

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 11:04 ® regulus reakce na …
regulus

Prichy – jo a ještě jedna věc, nikdy neopakuju ničí názory, už su velkej kluk, mám vlastní. BTW promiň, ale tvoje specifická forma psaní příspěvků mě dycky dovede nejméně ke dvěma nebo více smyslům toho, co tím chtěl básník říci, možná se na to dívám z blbýho úhlu pohledu. -:))))

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 10:58 ® regulus reakce na …
regulus

Prichy – zklamu tě, já nereagoval na tebe, ale obecně na téma petice, ani netvrdím, že jsi něco napsal nebo ne. Jen jsem si dovolil napsat svůj názor, kudy by mohla vést cesta.

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 10:38 ® Prichy reakce na …
Prichy

regule, ja take nic nepsal o omezeni poctu odnesenych ryb

jinak vlastne opakujes muj nazor.

S rudou take souhlasim, takova kontrola „zadavatelu zakazky“ by nebyla vubec spatna.

Ale je fakt, ze vse budou jen podruzne veci…v RR to proste nebude a bez vyzkumu je to k nicemu.....­...ovsem pochybuju, ze to bude nekdo delat z vlastni vule a zadara.

Mozna fakt ta nejaka vysoka skola, kde by zakladni analyzu problemu provedli studenti pod vedenim profesora nebyla uplne tak k hovnu…teda alespon z hlediska informaci, ktere tu uz jiste koluji, ale nejsou ani „polooficialni“

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 v 9:44 ® Robur
Robur

správně, proto bych pověřil Tomashe 1/ se kdysi v nějaké diskusi oháněl tím, že studuje nějaký přírodovědný obor 2/ je mediálně známý svým rybářským uměním 3/ když on bude dělat politiku, tak na naás ve vodě zůstane víc ryb

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 23:58 ® regulus
regulus

Vážení přátelé, peticionisté. Jak velký procento rybářů si myslíte, že vám podepíše petici, která ve svojí podstatě omezí jejich možnosti na množství odnesených ryb. Nebavím se o těch co se vyskytují na netu, tak to bude asi většina, ale v globále to vidím černě. Protiargumentem pak bude, že si to většina rybářů nepřeje. Rybaření je dneska „řízeno“ zákonem, takže bude asi potřeba tento zákon trochu pozměnit a upřímně řečeno o našich zákonodárcích já moc valný mínění nemám. No a do třetice, jsem hodně velký pesimista ohledně revitalizace řek, (zregulovaný a narovnaný toky je jedna z hlavních příčin úbytku ryb, jak napsal Look, a já s ním naprosto souhlasím). Nemyslím si, že by správce povodí něco jen tak přesvědčilo o opačném názoru než zastávají.

Abych ale jenom nežehral, zcela určitě se někde, nejspíš na nějaké vysoké škole zabývají revitlizací řek jako alternativou proti betonu. Tady bych viděl živnou půdu pro tuto věc. Jednak lidé kteří se tím zabývají, tomu rozumí 10× víc než my všichni dohromady, no a jsou to pro nás spojenci. Je třeba najít kde se tím zabývají, navázat kontakt a celou tuto věc patřičně podpořit a zmedializovat. Je dost pravděpodobné, že oni sami budou mít zájem na tom, aby se o tom mluvilo, psalo … Toto si myslím, že je první a dle mýho názoru dost důležitý krok k tomu, abychom s tím molochem pohnuli. Pokud nebudeme mít vědecký argumenty, tak jsme se všema peticema v ..... no však víte kde.

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 23:37 ® regulus reakce na …
regulus

breca – myslíš vydry jako všeobecně, nebo tu z HK??? -:)))))

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 23:36 ® LaMa reakce na …
LaMa

Prichy: co navrhuji? kdyz ti nedaji podepsat petici pri kupovani RL tak asi tezko oslovis vsechny ostatni rybare na podepsani…takze jedine reseni je to dat zodpovedne osobe jinak je to bez sance. popr. te osobe dat nejakou premii za podpisy a hned by si videl jak by to vsem nabizel k podepsani ;-) ale je videt ze na to serou ze svaz ma penez na krmeni kormaranu dost a co nesezerou kormorani sezere nekdo jiny, takze tak nebo tak ryby skonci na dne potravniho retezce a asi jen tak se to nezmeni dokud tam budou sedet ti stari paprdove.

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 22:50 ® breca reakce na …

Když už jsme u těch kormoránů, co budeme dělat s vydrama?? Jsem pro je taky vyškrtnout!!! ):o))

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 20:50 ® Prichy reakce na …
Prichy

LaMa: co navrhujes?

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 v 17:33 ® jindrich

Mary:Přímo jmenovitě to v Zákonu99/2004Sb­.není.Např.JčÚS to má v BP.Cituji:Hos­podář MO ČRS může po projednání ve výboru hájit část nebo celý revír na dobu až 14 dní od vysazení.Tuto skutečnost vyznačí MO ČRS na přístupových cestách tabulemi, a to nejméně 2 dny před vlastním hájením. Toto ustanovení v BP umožňuje uživateli revíru §13,odst.9 Zákona 99/2004 Sb.Takže v Tvém případě by to musel dát do BP hospodářský odbor ZčÚS na základě požadavků z MO.

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 14:37 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Petice není na houby, ale pokud to nejde cestou zdola, tak se musí jít cesta shora.

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 14:32 ® Mary
Mary

jindrich.: Napiš mi ten zákon č. atd. kde to najdu. pokud jsem toto chtěla, tak mi je řečeno od hospodáře, že je to proti zákonu.

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 ve 14:27 ® LaMa reakce na …
LaMa

Prichy: petice jsou na ho*no…na svazu meli petici na odstel kormoranu a myslis ze ji dali nekomu podepsat???

reagovat
Sobota 15. prosince 2007 v 10:12 ® Prichy reakce na …
Prichy

Robur: petici jsem navrhoval nekolikrat zde i na mrku, totalne bez reakce, nikdo to ani neokomentoval a jak pise vydra, stejne tak se necitim tim „povolanym“ a myslim, ze jim neni ani Milos. Krom toto si myslim, ze zmena RR je malo…ale to uz jsem taky psal a opakoval bych se.

Pokud jde o muj nazor, melo by to vest nekolik lidi co maji pristup k mediim plus nejaci odbornici plus nejaky patron (napada me RH a nebo klidne i kontroverzni JV…klidne me kamenujte, ale v tomto pripade by to bylo vyhodne, omluvou snad muze byt ze ne pro mou osobu ci uzkou zajmovou skupinu, ale snad pro vsechny rybare a hlavne pro nase vody…ryby)

HaD: dvd dosly..bohuzel ti to zatim nepochvalim, protoze jsem je ani nevidel :-) .diky

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 ve 22:53 ® Robur
Robur

Vydro, neotravuj:-)) . Jinak si myslím, že internet je tá správná cesta na petice a spiknutí.

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 ve 22:39 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Monaster – kdybych tuhle problematiku znala líp, než ji znám, šla bych do toho. Já totiž občas s větrnými mlýny bojuju, pokud se to týká něčeho, v čem jsem kovaná. S tímhle se potkávám v práci, ale jen okrajově a kdybych nerybařila, asi by mě to vůbec nekoplo do očí. Vsadím se, že nějaký blázen, co tomu rozumí existuje a ne jeden. Myslím, že kdyby se pár takových lidí spojilo a mělo kontakt na příslušných místech, dalo by se s tim hnout. Sice pomalu, ale dalo. V takových věcech používám metodu otravovat, otravovat, otravovat. Všude a pořád. Když je na to dost energie, tak to jde. I když si člověk připadá jako Don Quijote.

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 v 19:04 ® monaster
monaster

to co napsal Look je to nejrozumnější co jsme za dlouho dobu četl.

Vydrain: jo máš pravdu. není to ale o tom kdo to dotáhne. jestliže všichni řekneme je to nadlidský úkol, každej se na to vykašle. asi se musíme pokusit z odpuštěním čůrat proti větru. u nás rozumněj Ústí nad labem, jsem rád že to vzali do rukou trošku mladý kluci (40–50). trošku se to rozhejbalo.ale ještě to není ono.

k téhle diskuzi bych jen dodal že kromě parmy bych celoročně hájil úhoře. Helmu na kolo mám, můžete mě kamenovat.

a dál. není to jen o změně rybářského řádu. ale o víc změnách. označování revírů. přijdu na podrevír Bíliny 1. na označníku 10. v soupise 9. aha??? přijdu k potoku. cedule žádná. je až za půl kilometru ještě z dob komunismu stříkaná.přitom pěkná pstruhovka nepočítaně malých jezů, ok. ale sprejery přestříkaná. a spousta dalších věcí. na ústecku bejvalo tuším 10 podrevírů. dnes neplatí číslo 3 . vynechává se řádek. od letoška neplatí číslo 7. Chlumec. MO věděla že nemá k novému roku uzavřenou smlouvu. rybáře neinformovala. já osobně jsem tam po novém roce chytal a nestačil jsem se divit. pak jsem se byl na poslední chvilku dohadovat na zastupitelstvu. kde mi řekli částečně oprávněně že nás má informovat ČRS kde jsme členy a platíme. ok dopadlo to jak to dopadlo z občanského sdružení kterému to za 20.000 na rok pronajala radnice je po 3/4 roce s.r.o. jeden z majitelů majitel rybářského obchodu a e-shopu. roční povolenka 9000,–. stranická příslušnost stejná jako pan starosta ale o tom nebudu polemizovat. dobře. přišli jsme o revír. Nedaleko Ústí vznikla dílem přírody středně velká vodní plocha. obehnaná rákosem vyhlášená třeba na líny. dobře. bojuje někdo o zařazení mezi rybářské revíry? ne. ač je tato voda hojně navštěvovaná. ale na jednu stranu se nedivím. legislativa je tak složitá že je to opravdu nadlidský úkol…

fuj to jsme se rozepsal

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 v 16:53 ® Vydrain
Vydrain

Look – 1 – 4 souhlas, naprostej souhlas a komu se tohle podaří dosáhnout, ten by měl dostat medaili, bo ten, kdo se okolo toho pohybuje, ví, jaký je to donquiotský úkol

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...