Chytej.cz

jak na mníky? necteno

27.11.2007 | mastrof | 22.095 zobrazení | 116 odpovědí

čau lidi mam takovej sen a to je chytit mníka. bohužel vubec netušim jak na to. chytal bych asi na mrtvolku normalka na tezko. ale ted kde? myslel sem si na jizeru protože se tam občas dostanu. ted eště vědět kam na ně? pod jez, do proudu, ťišinky, mnělčina, hloubka? poraďte prosim někdo jak na ty mramorovy krasavce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 23. února 2013 v 19:38 ® Bahňák

Teď napadlo hafo sněhu takže je pravděpodobný že voda bude v řekách dostatečně studená i po 15. březnu.

reagovat
Sobota 23. února 2013 v 15:25 @ Abraxas

Odhlédnouc od doby hájení, tak když se může chytat, tak musíš jít tam, kde žije. Má rád dobře okysličenou vodu, v rybníku ho nenajdeš. Pořádné olovo, kaprářský hák, pořádná žížala. Po setmění, či v silně zakalené vodě i ve dne, ale když je zima. Tře se, když má voda 4C, to mluví za všechno. Mám osobák 82, syn 87. Extrémy neběžné u druhu Lota lota ve středoevropských vodách. Snad v žádném jiném druhu ryb nemám tak kvalitní úlovek, co se velikosti týká.

reagovat
Sobota 23. února 2013 ve 13:01 ® hraji reakce na …
hraji

mastrof> kolego, podívej se prosím do takové té knížečky, co jsi dostal s povolenkou, na dobu hájení mníka, a potom se zamysli nad svojí otázkou.

reagovat
Sobota 23. února 2013 ve 12:13 ® mastrof

ahoj, tak jak jdou letos mníci? ja na toho svýho stále čekám, ted sem tyden v kuse zkoušel jizeru a nic… akorát sem z toho nachlazenej… ale nevzdám to, já ho prostě musim čapnout…

reagovat
Úterý 20. ledna 2009 v 10:35 ® krl
krl

Znáte někdo někoho kdo chytil mníka na Jizeře?

reagovat
Středa 9. ledna 2008 ve 21:59 ® LojzaRybka
LojzaRybka

posledního jsem chytil 31.12 v 08:15 ráno,měl 62cm.Zkušenost je taková že nejčastěji chodim na mníky večer,ale brácha zase ráno a přes den když je zakalená voda,tak je taky dost šancí ho chytit

reagovat
Středa 9. ledna 2008 ve 20:46 ® Kouba
Kouba

Byl sem asi jenom 2× na mníkách ale ted nevím kde v oklí brna sou ??strasne raby na ne sel:)poradte.)

reagovat
Středa 9. ledna 2008 ve 20:29 ® Sander
Sander

HaD > mám, přesně opačnou.

reagovat
Středa 9. ledna 2008 v 19:47 ® HaD
HaD

Kamarádi, kteří je chytali v průběhu prosince měli nejvíce záběrů ještě za světla. Jak se začalo šeřit, byl konec. Má někdo podobnou zkušenost?

reagovat
Neděle 16. prosince 2007 ve 14:03 @ ???

on je aktivni v noci a skus to na ouklej nebo na cervy

reagovat
Pátek 14. prosince 2007 ve 13:43 ® the fish

jj, je to možný…

reagovat
Čtvrtek 13. prosince 2007 v 19:09 ® LojzaRybka
LojzaRybka

the fish>no tady je těch vranek a mřenek plno,myslim že to je ta příčina toho že tu mníci tak rostou

reagovat
Čtvrtek 13. prosince 2007 v 17:33 ® the fish

vranky ani mřenky tu nemáme ale chroztíků je tu plno..

reagovat
Středa 12. prosince 2007 ve 21:18 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

the fish> čau,jak tam máte úživnou vodu,jsou tam vranky mřenky,a nějakej chrostík pod kamenem?

reagovat
Středa 12. prosince 2007 v 18:32 ® the fish

tak zrovna ted jsem přijel od vody… chytil sem zase jednoho malýho…a zase na tom samém místě

reagovat
Středa 12. prosince 2007 v 17:03 ® mastrof

jj jižní čechy… tak tady u nás v okolí prahy sem na mníky eště nikde nenarazil.

reagovat
Středa 12. prosince 2007 v 15:29 ® the fish

Blanice 3 (Jižní čechy…) tady, jsou mníci skoro pod každým mlejnem… sice malí ale jsou tady

reagovat
Středa 12. prosince 2007 ve 13:54 ® pavlin1 reakce na …

ahoj a kde je lovíš, myslím řeku?

reagovat
Pondělí 10. prosince 2007 v 19:00 ® the fish

caw, včera sem na ně vyrazil a vydařilo se. Chytil jsem 2 sice byli malí ale potěšili. Chytal sem od 16:00 a v 16:30 jsem chytl prvního a v 16:50 druhého. Chytal jsem na kousky masa z plotice. Chytal jsem pod mlejnem a docela brali, tak jsem ani nenapichoval rousnice. Mníci jsou skoro pokaždy pod nějakým mlejnem… tak někam na ně vyraž a přeju ti úspěchy…kdyžtak mi napiš jestli jsi něco chytil, zdar

reagovat
Pondělí 10. prosince 2007 v 16:54 ® mastrof

tak co mníci??? ja byl o vejkendu zkoušet labe a bylo to dost tragický. takový vody teklo korytem že se nedalo skoro chytat. a samozřejmně že sem ani nic nechytnul

reagovat
Pátek 7. prosince 2007 v 18:25 ® Piranha reakce na …
Piranha

to ti nesezeru kamo stav vody jako krava a navic v povolene casti rybolovu je to skoro nechytatelny tak si delej prdel z nekoho jinyho a navic uka fotky kde je v pozadi videt usti a uverim.Klames lidi hochochu.Zacina povodnovej stav a ty sis byl sqele zachytat :-D

reagovat
Pátek 7. prosince 2007 v 10:39 ® tead

hele byl sem na nich včera no a vitách sem 2 za hodinu a pul… jsou ve střekově u ustí nad labem… pod splavem… 1 měl 42 a 2 48 a mluvil sem ještě s jednim chlapíkem a prej jich tam je hodně…tak to mužete zkusit…

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 21:43 ® LojzaRybka
LojzaRybka

tenhle víkend jedu na moravu a další víkend bude mníkovej

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 14:28 ® lucioperce69 reakce na …
lucioperce69

Lojzarybka:tam sem byl v pondělí a mník žádnej ale jinak moc pěknej flek

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 12:57 ® Syky

No v pondelok som bol na miene a podarilo sa mi čo ešte nikdy. Chytil som ich 6. Najväčší mal 50cm. Do teraz(to je posledných 5 sezón) som mal akurát maximálne 2 za rybačku takže to bol asi Mieňový deň.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 12:29 ® LojzaRybka
LojzaRybka

mazec,Ohře je skoro nechytatelný,jen pár fleků je docela dobrých,ale ne na mníky,leda tak na nějakýho tlouště nebo kapra :-((

reagovat
foto/forum/2007/th-img2828.jpg
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 12:18 ® moldaublick

Petrův zdar rybáři! Chytl někdo z Vás někdy mníka v okolí Českých Budějovic.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 12:05 ® hajan reakce na …

mastrof: V životě jsem ho tam nechytl, brousil jsem tam docela často a dlouho, ale je pravda, posledních 5 let jsem tam nebyl.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2007 v 9:21 ® mastrof

cau lidi, netušíte jak to vypadá na litávce někde u zdic s mníkama?? dostal sem tip že by tam mněli bejt

reagovat
Středa 5. prosince 2007 v 7:51 ® lucioperce69
lucioperce69

tak sem byl v pondělí na ohři a dopadnul sem asi jako ostatní. Holý nic. spousta vody a hodně listí ale já se nevzdám

reagovat