Vyhledávání
chyť a pusť + horní míra...
25.11.2007 | rgb23 | 8.540 zobrazení | 71 odpovědí
Jaký máte názor na tyto dvě poslední dobou často diskutovaná témata? Jste pro, nebo proti? Proč a za jakých okolností?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. ledna 2008 v 15:54 ® toms
-
ESKY:no někdo podloška,desinfekce a někdo hold pěkně potahat po břehu a šterku a pokud to není panvičkova velikost kop ho spadky ahjo kdy se naučite byt normálni
reagovat - Středa 30. ledna 2008 ve 12:07 ® Olihen
-
Já jsem zastáncem chyť a pusť,nejhezčí pro mě je souboj.A horní míru?Asi jo ale koli?
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 ve 22:23 ® Prichy reakce na …
-
TomK: aaa, navrat k prirode, super, tak vypni pc a sup do jeskyne
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 ve 21:39 ® MiK
-
TomK> čéče, nejsi ty náhodou rodina s ripkou ?
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 ve 21:28 ® ESKY reakce na …
-
Díky Tomsi za tu perlu : chovaš šetrně podloška,desinfekce
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 18:18 ® Deleted reakce na …
-
regulus – Pod Tvoji reakci bych se klidne podepsal. Delam to stejne. Akorat jsem mene tolerantni vuci extremnimu C&R. Proto jsem reagoval, jak jsem reagoval.
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 18:04 ® regulus reakce na …
-
TomK – opravdu jsem se pobavil, fakt krásný zdůvodnění. Tvůj názor versus křeč a rybíz je krásná ukázka jak je pravda relativní. Myslím si, že si svůj názor v pohodě obhájím i když většinu ryb pouštím. Prostě ta ryba co jsem pustil je moc malá nebo moc velká abych si ju vzal, nechce se mi s ní celej den tahat, když je teprve dopoledne a já chci chytat do večera atp. Nicméně v klidu přiznám, že pokud jdu na ryby, tak si kromě toho, že si jdu odpočinout, doufám, že chytnu něco pánvičkovýho. Z druhé strany patřím k těm, co je nijak nemrzí, že si domů nic nenese a nemusím mít rybu za každou cenu. Za sadistu se rozhodně nepovažuju.
Pokud se původní otázky týká, tak nemám rád extremismus v žádném směru a to C&R, zrovna tak jako masařina je. Horní míra je hodně diskutabilní pojem, dost záleží na tom co, kde a kolik, asi bych nepatřil k těm co by pro to zvedli ruku i když by mi to vůbec nevadilo. Pokud by se to navrhlo plošně tak by to v některých případech mohlo být ke škodě.
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 16:50 ® Deleted
-
bubu: Asi jsi mne nepochopil. Nerikam, ze misto C&R mas mastit ryby. Chtel jsem rici, ze misto ublizovani rybam metodou lovu C&R, ktera krome ukojeni choutky lovce neprinasi zadny dodatecny uzitek, by si tito lide proste mohli najit jiny konicek… Treba se zacit potapet a fotit si ryby. Cokoli jineho. Proste venovat se zalibe, ktera neprinasi dalsim tvorum utrpeni…
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 16:38 ® bubu reakce na …
-
TomK-tak bravůrně obhájit,proč CHaP ne,to je teda slušný. Více takových a rybu uvidíme už jen na zažloutlých fotkách. Jinak,jsem úchyl,neb rybu pouštím, sportovče.
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 16:16 ® toms
-
Tomk:no jde vidět že vubec nemaš poněti co je a v čem spočiva sportovni lov.jo je pravda že i někteří tak zvani sportovní rybáři o tom taky houby vědi a je hruza je sledovat jak tu rybu dokažou poškodit a ani netvrdim že rybaření celkově neni trapeni těch ryb no ale ikdyš i zabiješ tak ji trapiš no my máme svuj rybník a mužu ti potvrdit že pokud se chovaš šetrně podloška,desinfekce hačky bez protihrotu tak ta umrtnost puštěných ryb je tak 1% ale u tebe 100%
reagovatno nikoho nechci přesvědčovat jeto každého věc ale uvědomtesi že pokud budete všechno brat co chytnete tak se vam nikdy nesplní sen chytit něco opravdu vyjmečneho a trofejniho petru zdar
- Úterý 29. ledna 2008 v 15:01 ® ESKY
-
Ahoj, naprosto souhlasím s TomK ! Sám bych to nenapsal lépe !
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 11:27 @ ???
-
CHYŤ A PUSŤ:sem pro,ale jen na urcitych revirech,kde rychle ryby rostou a lov na hacky bez protihrotu a jen muskareni,takze bych to nastavil prevazne na useky P vod.
HORNÍ MÍRA:sem proti,kdyz uz tak jen u nedravych ryb
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 10:56 ® Deleted reakce na …
-
kaprnak – obcas neverim svym ocim. Horni mira 45 u kapra? To si delas srandu, ne? Dyt to teprve zacina byt jedla velikost…
Hele Tve nazory mi prijdou trochu uchylne. Ono i „zdrava“ odplouvajici ryba muze totiz chcipnou diky Tobe a Tvemu sportovnimu pristupu. Proste existuje prirozena mortalita ryb po setkani s hackem. Stejne tak i ryba muze umrit vysilenim. Takze, to, ze odplouva zdrava, jeste neznamena, ze to prezije…
Myslim, ze ublizovani rybam se da ospravedlnit jedine tim, ze je chytas za ucelem sve potravy. Jinak je to prachsprosty sadismus. Proc potom chytat ryby? To bys mohl treba zahaknout psa na hak, zdolat jej a pak jej pustit… Jaky je v tom rozdil? Zvire jako zvire, ne? Nebo rybam trhat drzku je v pohode a psovi to same udelat nemuzes? Tvrdit, ze chytam sportovne „chyt a pust“ je z myho pohledu opravdu uchylny…
A ten masar narozdil od Tebe aspon ty ryby sezere a ryby nechcipnou uplne zbytecne pro potechu nekoho, kdo si z toho dela „sport“.
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 10:15 ® kaprnak
-
No sam osobne ryby poustim protoze je nejim.Zase na druhou stranu nemam nic proti tomu kdyz si nekdo odnese za cas nakou tu rybu ale jen pro jeho spotrebu.Ale nesnasim tzv.masare takovy lidi nechapu co s toho maji narvat si mrazak rybama a pak jich stejne polovinu zahodit za tohle svinstvo bych vrazdil.Jinak horní mira kapra by podle meho mela byt 45–55cm to je tak akorat si myslim.A jinak heslem chyt a pust se ridim a je to nadherna vec videt zdravou rybu odplouvajici z mych rukou to je zazitek ktery bych za nic nevymenil.Tot vse ode me at si to kazdy prebere po svem a trochu se nad tim zamysli.
reagovat - Úterý 29. ledna 2008 v 0:51 ® pupak reakce na …
-
KREC A RYBIZ JE PERVERZE, nastesti vetsine rybaru panbuch racil zdraveho rozumu ponechati a nepletou si reku s fotbalovym hristem.
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 15:02 ® chosebaits
-
toms-to si piš,že to ještě nějaky patek bude trvat.Ala mužu řict ,že už se to lepši a dokonce i starši generace rybařu to unas začina chapat a poušti ryby spatky vodě.
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 ve 14:29 ® toms
-
No osobně si myslím ikdyš ja ryby nejím že pokud si někdo veme za rok domu 10ryb pokud maji míru a nejsou trofejní tak jeto normálni ale znám spoustu rybářu kteři mění ryby za
reagovata podobně a nehledí na dení limity a ještě se stim chlubí no ale toje ta česka povaha a ještě dlouho nám bude trvat neš seto změní.
- Pátek 30. listopadu 2007 v 10:14 ® kaprojid reakce na …
-
rgb 23: Tak to sorry RaGBisto.Ale vážně. Jsem si myslel, že jsi nejaký páprda, který nemá doma co robit, tak tu rozdává rozumy.Tak nic ve zlém. Ale chyť a pusťákem se stanu fakt až se nebudou moct ryby žrát.Zdar.
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 19:46 ® Zauwi
-
U nás jsme na to s rybama bledě, na řeku skoro nikdo nechodí, protože tam skoro nic není, a na rybníkách jsou ryby jen z jara a na podzim, když se nasadí…jinak se chytaj kapříci do 40cm, takže u nás se braní kaprů 40,41 nedá odsuzovat…letos jsem si kaprů vzal cca 8 všechny měli kolem 50ti,a spoustu „mírovejch“ jsem pustil, osobně si myslím, že CH.a P. u kapra(do dejme tomu 65–70cm) je k ničemu,kapra bude vždycky dost…je třeba se soustředit i na jiné ryby než jen na kapra…od tý doby, co jsem přičuchnul ke pstruhařině(muškařině) vidím, že to s rybama jde hodně z kopce, chce to aby si to uvědomili ostatní rybáři(hlavně lidi ze svazu,jsou na svých pozicích od doby komunismu a neuvědomili si, že se dneska nedá stejně hospodařit jako před 20ti a více lety…), a začali proti tomu něco dělat…
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 19:34 ® rgb23 reakce na …
-
Kaprojid: kapr má míru 35, takže 42 a 43 si klidně pro mě za mě vem. Kaprařina mě naba a na kapry nechodím
reagovatJsem ještě o fous mladší než ty, takže s těma komoušema si mě pobavil (už předtím). Tak utíkej trénovat to békání.
- Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 19:06 ® kaprojid reakce na …
-
Chosebaits: Je fajn, že myslíš na děcka, ale já si myslím, že ryby budou i pak, akorát kvůli všem těm fabrikám a továrnám na hovadiny budou vody tak špinavé, že ryby budou nepoživatelné. A proto žerte ryby, dokud jsou zdravé. Raz dvááá raz – chyť a zmraz!!!
reagovat))))
- Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 18:53 ® kaprojid reakce na …
-
rgb23
reagovat) zrovna jsem se vrátil z rybačky a odchytal jsem dva kapry 42 a 43.Jsi rád???
) Já jo. Neměl jsem je náhodou pustit?? Dohromady měli 85
)Jednoho sežeru ještě teď a druhého budu mít zítra se salátem (takové menší Vánoce). Jo a když tu vládli komunisti, tak jsem pořádně ještě nevěděl jací jsou to prevíti. Až později mi došlo proč nám tenkrát zakazovali nějaké koncerty. Měli strach aby o nich ta svatá pravda náhodou skrz nás nevyšla najevo…No a nakonec stejně vyšla.
- Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:45 ® chosebaits
-
Podle meho to chce ryby hlavne pouštět,abych nemusel detem ukazovat potočaka a nebo štiku jen na obrasku.Jednomu jsou dva roky a druhe přide časem.Tet už je malo ryb a co za par let?Asi budou jen na soukromakah.Hlavně to nesvadějte na kormorany!Unas jih je take hodně,z pravidla maj modry monterky a kybl šrotu sebou.Vzit si deset ryb za sezonu si myslim je tak akorad.
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:12 ® rgb23 reakce na …
-
Kaprožrout: Zase vedle jak ta jedle. Vyplnění profilu je podle mě nepodstatné, jméno si nechávám pro ty, kteří se mnou chtějí mluvit racionálně, takže Tobě do něj nic není
reagovatUtíká mi kdy jsem kde dělal bordel, ale to Ty víš asi lépe. O tom donášení atd. a komunismu. To nejde považovat ani za špatnej vtip…pokud ovšem nevycházíš z vlastních zkušeností a nehodnotíš sebe
- Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 10:35 ® kaprojid reakce na …
-
Rgb 23. No vida Tě!! Já jsem si hned myslel že Ty budeš nějaký donášeč a bonzák, práskač a ližřiť komoušský.Viz Tebou diskrétně vyplněný profil!!! Pěkně jsi to ze sebe vyzpíval ale jméno se sdělit bojíš,co? Sám dělat bordel a ostatní za to kárat!!! Už Tě vzal ten proud??? Ve Tvém případě radši elektrický!!!
reagovat)
- Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 10:33 ® Skalenejřízek
-
trošku neoriginální otázka,lepší diskuze je na podobné téma na mrku(který není rasisticky orientován).Horní míra je nesmysla chyť pust,omlat rybu o břeh,otlapkej rukama od slizu,trápit jí v trávě a pak jí pustit aby chcípla,kvůli debilní fotce.Díky takovejm se dívám na pstruhy chcípající u břehu,jsou celý zaplísněný a apatický vůči všem nástrahám.Radši bych chytal víc těch okolo40 než nemocný 60ky.Naopak bych zvýšil dolní míru ryb,aby si každej muškař neodnášel 25cm pstruhy(např Kocába1) a machroval,že chytá chyť a pusť
reagovat - Středa 28. listopadu 2007 ve 23:50 ® rgb23 reakce na …
-
Klon: tak ho zkus nahlásit na vaší příslušné veterinární správě, je to sice nezvyklé a trošku mimo jejich kompetence, zabývat se stížností ale musejí a pokud bude vhodně formulovaná tak i něco zvládnou udělat. Pokud máš opravdu zájem to reálně řešit, písni mi na mail nějaké podrobnosti a něco vykoumáme. Nejsem právník, ale (ochrana zvířat, dozor na chovatele, myslivce, rybáře a pod.)je „moje specializace“. Protože tady nehodlám odtajňovat mojí síťovou anonymitu, omlouvám se těm, kterým předešlá formulace vyzněla jako stupidní.
reagovat - Středa 28. listopadu 2007 ve 22:16 ® Klon
-
BRUNIK ta kto je ještě prd…Já mám souseda,který je taky v důchodu a bere úpně vše,Má totiž asi 15 koček tak je s tím krmí…Je denně u vody a nic jinýho nedělá než chyta ryby pro kočky…Dává jim i kapry kteří nemaj ani 30cm apod…Když jsem ho nahlasil,tak mi bylo řečeno,že na něj dohlídnou…Jsou to 2 roky a kočky pořád žerou denně ryby.....
reagovat - Středa 28. listopadu 2007 ve 13:50 ® rgb23
-
Prichy: nepsal jsem že plním mražák, psal jsem že jich mám na mražáku ještě dost. Teď jsem to byl zkouknout, mám tam 2 štiky a 3 okouny. Nemám problém sbalit pruty ve 12h a nikdy jsem povolenou dobu lovu nepřekročil. Je mi příjemnější mít pár štik na mražáku, než na ně vyrážet potají třeba v březnu, protože budu mít chuť na štiku k nedělnímu obědu
reagovatKaprojid: taky mám jiný koníčky a rozhodně nesedím na rybách od rána do večera, na ten zbytek no comment
- Středa 28. listopadu 2007 ve 12:58 ® brunik
-
notak hosi,uz toho nechte!!!
reagovatja mam v baraku suseda a ten je masar jak se patri,bere kapry 40 41! to je hnus !!,ale co stim udelam nic je to duchodce co je u vody denne a porad ma malo asi zere porad jenom ryby!!! porad se mi chlubi jak neodchytal zase ale ja raci posedim u vody pokecam a vratim se domu z prazdnou , nez bych vzal kaprika 40 41. jinak se mejte