Chytej.cz

Konzervování mrtvých rybek necteno

18.11.2007 | MadMack | 3.081 zobrazení | 14 odpovědí

Máte někdo nějaký recept na konzervování mrtvých rybek, aby pro další použití příliš neztratili své původní vlastnosti. Poraďte prosím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 24. listopadu 2007 ve 2:00 ® rgb23 reakce na …
rgb23

LojzaRybka: přesně na tohle jsem dělal diplomku:-) kdybys chtěl znát optimální poměry toho octa a dalších ingrediencí + vliv na marinování, chuť a pod. stačí říct… někde bych tu práci našel:-)

reagovat
Pátek 23. listopadu 2007 v 0:33 ® hecht reakce na …
hecht

LajzaRybka: To ale potom musíš na háček k takto naložené rybce přidat i kus chleba. Anšto jinak se to ani nehodí sežrat :-)

reagovat
Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 1:40 ® LojzaRybka
LojzaRybka

nejlepší je stejně rybky konzervovat v roztoku octa cibule a koření,panečku jak potom šmakujou.

reagovat
Úterý 20. listopadu 2007 ve 23:58 ® rgb23
rgb23

tak nejlepší asi je vůbec je nekonzervovat, pořídit si menší akvárko + vzduchovací motorek a přechovávat je živé někde v chladu. Plotičky mi takto vydrží nekonečně dlouho :-) nejjednoduší, ale účinná konzervace je zamražení ve vodě v uzavřených sáčcích. Při pozvolném rozmrazení rybky nejsou tak křehké jako při mrazení na sucho.

reagovat
Úterý 20. listopadu 2007 ve 21:11 ® LojzaRybka
LojzaRybka

no,já je dát za okno,tak je sežerou vlaštovky,nechce tu vůbec mrznout :-) :-)

reagovat
Úterý 20. listopadu 2007 ve 2:00 ® hecht reakce na …
hecht

Jo dobrej nápad ten parapet, naše kočka by Ti poděkovala. Pravda je že po několikerém rozmražení a znovuzmražení už moc nedrží, ale za to smrdí nebo voní (jak komu.

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:20 ® Sander
Sander

njesek > jen se neomlouvej, já dělám machra, ale tohle slovo jsem donedávna také ještě neznal :o))

Teď by už možná stačilo vyřadovat fišky za okno na parapet :o)))

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:18 ® njesek

Sander:nooo,odborné názvy nevím,takže se omlouvám.Tvoji radu zkusím,uvidím a pak dám vědět

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 23:04 ® Sander
Sander

MadMack > divný… Normálně čerstvě zabitý fišky vyřaduju na plech, nechám zamrazit, pak sesypu do igeliťáku a vše OK.

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:32 ® MadMack reakce na …

Do konce roku, pak už budou na nic. Naposledy jsem je měl zamražený asi 14 a u vody byly jak bahno. Nechce se mě kupovat rybky od fy. Magic, okouni a štiky jsou žravy a je velká spotřeba.

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:26 ® Sander
Sander

MadMack > a na jak dlouho je chceš skladovat? V igelitu je mám přes 2 měsíce a cajk. Též s nimi vláčím, a bezproblémů.

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:24 ® MadMack reakce na …

taky jsem je zkoušel zamrazovat s vodou i bez, ale po rozmražení byly moc křehký a při vláčení vydržely tak 5–6 náhozů. V 1000+1 jsem našel směs glycerínu, denaturovaného lihu, oleje, vody a cukru.nemá někdo zkušenost s touto směsí?

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:12 ® Sander
Sander

njesek > vymrzlé…myslíš asi liofilizované = vysušené mrazem. To je chyba uzávěru – když ten igeliťák dobře zavážeš a nebo jich použiješ více, vydrží celkem dlouho.

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:08 ® njesek

já zamražuju v krabičce vody,zkoušel jsem jen v sáčku,ale pak byly vymrzlé

reagovat