Vyhledávání
Konzervování mrtvých rybek
18.11.2007 | MadMack | 3.081 zobrazení | 14 odpovědí
Máte někdo nějaký recept na konzervování mrtvých rybek, aby pro další použití příliš neztratili své původní vlastnosti. Poraďte prosím.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 24. listopadu 2007 ve 2:00 ® rgb23 reakce na …
-
LojzaRybka: přesně na tohle jsem dělal diplomku
reagovatkdybys chtěl znát optimální poměry toho octa a dalších ingrediencí + vliv na marinování, chuť a pod. stačí říct… někde bych tu práci našel
- Pátek 23. listopadu 2007 v 0:33 ® hecht reakce na …
-
LajzaRybka: To ale potom musíš na háček k takto naložené rybce přidat i kus chleba. Anšto jinak se to ani nehodí sežrat
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 1:40 ® LojzaRybka
-
nejlepší je stejně rybky konzervovat v roztoku octa cibule a koření,panečku jak potom šmakujou.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 ve 23:58 ® rgb23
-
tak nejlepší asi je vůbec je nekonzervovat, pořídit si menší akvárko + vzduchovací motorek a přechovávat je živé někde v chladu. Plotičky mi takto vydrží nekonečně dlouho
reagovatnejjednoduší, ale účinná konzervace je zamražení ve vodě v uzavřených sáčcích. Při pozvolném rozmrazení rybky nejsou tak křehké jako při mrazení na sucho.
- Úterý 20. listopadu 2007 ve 21:11 ® LojzaRybka
-
no,já je dát za okno,tak je sežerou vlaštovky,nechce tu vůbec mrznout
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 ve 2:00 ® hecht reakce na …
-
Jo dobrej nápad ten parapet, naše kočka by Ti poděkovala. Pravda je že po několikerém rozmražení a znovuzmražení už moc nedrží, ale za to smrdí nebo voní (jak komu.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:20 ® Sander
-
njesek > jen se neomlouvej, já dělám machra, ale tohle slovo jsem donedávna také ještě neznal :o))
Teď by už možná stačilo vyřadovat fišky za okno na parapet :o)))
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:18 ® njesek
-
Sander:nooo,odborné názvy nevím,takže se omlouvám.Tvoji radu zkusím,uvidím a pak dám vědět
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 23:04 ® Sander
-
MadMack > divný… Normálně čerstvě zabitý fišky vyřaduju na plech, nechám zamrazit, pak sesypu do igeliťáku a vše OK.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:32 ® MadMack reakce na …
-
Do konce roku, pak už budou na nic. Naposledy jsem je měl zamražený asi 14 a u vody byly jak bahno. Nechce se mě kupovat rybky od fy. Magic, okouni a štiky jsou žravy a je velká spotřeba.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:26 ® Sander
-
MadMack > a na jak dlouho je chceš skladovat? V igelitu je mám přes 2 měsíce a cajk. Též s nimi vláčím, a bezproblémů.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:24 ® MadMack reakce na …
-
taky jsem je zkoušel zamrazovat s vodou i bez, ale po rozmražení byly moc křehký a při vláčení vydržely tak 5–6 náhozů. V 1000+1 jsem našel směs glycerínu, denaturovaného lihu, oleje, vody a cukru.nemá někdo zkušenost s touto směsí?
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:12 ® Sander
-
njesek > vymrzlé…myslíš asi liofilizované = vysušené mrazem. To je chyba uzávěru – když ten igeliťák dobře zavážeš a nebo jich použiješ více, vydrží celkem dlouho.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:08 ® njesek
-
já zamražuju v krabičce vody,zkoušel jsem jen v sáčku,ale pak byly vymrzlé
reagovat