Vyhledávání
Rybolov v Norsku
7.11.2004 | Gwin | 3.715 zobrazení | 11 odpovědí
Má někdo zkušenosti z rybolovu v Norsku ? Přesněji-jaké jsou asi nejúčinější nástrahy, když budu chtít lovit na přívlač z loďky ve větší hloubce ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. listopadu 2004 ve 20:53 ® Zlinsky_lovec
-
hraji,jaké ryby patřili mezi tvoje ůlovky??
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 ve 22:23 ® HaD
-
hraji: vláčíš z lodi nebo i běháš po břehu?
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2004 v 9:12 ® hraji
-
Jezdím do Norska celkem pravidelně již několik let a zjišťuji, že každý rok je jiný a to dokonce na stejném místě a ve stejnou dobu. Doporučuji twistry 2–4" v různých barvách, ripery stejně velké, dobré jsou i těžší plandavky a malé pilkry 30–60 gramů, se kterými se dobře vláčí ve velkých hloubkách. Jinak to chce zkoušet a zkoušet a hlavně hledat ryby.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 ve 21:34 ® jaryn
-
Asi nejlepší termín je duben, květen. voda je chladnější a ryby jsou v relativně mělčí vodě. Letos jsem byl v Lyngseidetu za severním polárním kruhem v dubnu. Měl jsem pro sebe průvodce a jezdili jsme kdy jsme chtěli. Nachytali jsme, ale nic velkého. Pak mi průvodce emailoval že metrovky se nachytaly v červnu a to ještě nezažil. Tak si vyber. Osobně nejradši tahám gumy ±10cm. Okolo ostrůvků se nechají nachytat polaci a na volnější vodě tresky. Pilkrování je dřina, ale někdy se tomu nevyhneš.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 v 11:15 ® Gwin
-
Boxer:dík, v to doufám.
reagovat - Neděle 14. listopadu 2004 ve 2:18 ® Boxer
-
Na jare se tahnou trit tresky z Barentsova more na jih. Vrchol bude tak nekdy v breznu, na prelomu dubna a kvetna uz to bude odeznivat. Kazdopadne by tam mohly byt vetsi ryby nez v tom cervenci, to byly podle me tak maximalne dvoulety. Takze na jare tam bude asi dost lidi, zvlaste na Lofotech, ale osobni zkusenost nemam. Jinak kdyz budes chytat na mori, tak o tom mas vsude clanku habadej. Chce to poradnyho pilkera, echolot, gps, najit terenni zlomy a budes tahat jeden metrovej kousek za druhym .
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 ve 20:46 ® Gwin
-
Boxer:nevýš, jak je to s chytáním ve fjordech na přelomu dubna a května ?
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 22:37 ® Boxer
-
Tak mimo Atlantik jsem se k tomu dostal jen asi 3× (jezero Vattern a pak Botnicky zaliv). Zkousel jsem to tam ale nedarilo se. Asi by tam clovek musel byt dyl aby ziskal know-how. Vzhledem k polarnimu dnu jsem mel problem se vzit do biorytmu mistnich dravcu. V mori to nejlip bralo tak ve 2–4 v noci (vlastne ve dne ). Tak jestli mate nekdo zkusenosti podelte se.
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 22:05 ® Zlinsky_lovec
-
Tak vlacka je tam prý gutová,žadne štikiy jsi nechytl?
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 22:02 ® Boxer
-
Ja byl ve Skandinavii letos v cervenci, takze na Lofotech mimo sezonu tresek a nebyl to ani rybarsky zajezd, takze jsem chytal jen obcas a ze brehu. I tak to stalo za to, ve fjordech hodne tresek a keleru kolem 40 cm. Nejuspesnejsi byl cerveny twister 8 cm s fluo zlutou hlavickou (asi ze pripomina smacka). A norsky ryby jsou daleko zravejsi nez nase, na tohohle twistra se klidne povesil v pruzracny vode 20 cm keler a bylo mu uplne jedno ze mam 25 vlasec, navazec a prut jak planku do plotu 100–200g.
reagovat - Pátek 12. listopadu 2004 ve 21:00 ® Zlinsky_lovec
-
nas znamy tam byl a vratil se uplne znaveny. Tvrdy pruty,na konci velký olovo a od vlasce 20 navazcu s kouskama ryb,jednou za 2 hodiny se to vytahne s hromadou ryb-masařina. Jinak vlacka je tam pohodova
reagovat