Vyhledávání
Kormorán
16.11.2007 | Robur | 39.418 zobrazení | 50 odpovědí
Tak biologové dnes vydali v MF dnes článek, převzatý z časopisu ŽIVA. Prý dosud nebyl publikován žádný průzkum potravy zde přezimujících kormoránů. Oni pak picli 7 kousků z Prahy Trója a analýzu udělali, a ti pražští papinkají ze 34,8% ježdíka, 25,8% plotici, dál je horuzek 12%, pak jelec, okouna no prostě samá bílá relativně bezcenná ryba. Ani slovo o tom, co dělá s rybami např. nepovedený útok atd. Jinak samozřejmě musíme důkladně poznat potavní biologii a diskutovat + 1 věta o tom, že legislativa by se měla po diskusi změnit.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:08 ® ywan
-
kormoše sú svine a bodka.Keď chodili riadiť na Oravu stačilo sa pozerať 5–10min. z nejakého mosta a tých 10 mrien /pariem/ sa dalo zahliadnuť ako idú dolu prúdom dosekané, niektoré mŕtve…a čo bolo povyhadzované na ľade okolo brehu ani nehovorím.To keby spravil človek tak ide sediet za pytliactvo
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 v 19:23 ® Robur
-
nevím, jestli slovo pozvracep nevezme nějaká vrána jako osobní urážku
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 v 19:21 ® LojzaRybka
-
neměl bych to tady psát,ale asi tak před třema rokama jsem byl s bráchou na rybách a zvedlo se z hladiny hejno kormoránú,začali se stáčet nad nás tak jsem ponich střelil s pistole šrapák a jak to mezi něma třísklo tak je to pěkně rozhodilo a jeden se stoho asi pozvracep páč z nebe spadl do pole lipan 37cm,jsme koukali jak pulcí
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 v 18:13 ® tomchamik
-
Někdy loni byl v rybářství publikován nějaký výzkum z Německa a tam byla přidána fotka 4 vykuchaných ptáků a kupodivu narozdíl od nášich kormoránů ti německý měli ve volatech každý štiky ve velikosti cca30 a candáta.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 v 15:13 ® Kazan
-
No, asi by se nemělo zapomínat, že i těmi drobnými, bezcenými rybkami se živí dravci, takže spadají do potravního řetězce, a jestliže je někde kormoráni vymydlí, logicky to má pak následky na celé rybí společenství v dané lokalitě. A nebo se pletu?
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 21:34 ® Salmo1 reakce na …
-
Robur-potáhni myškou,Česky je. bubu-Přečíst 2,3 ono se to poddá
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 20:34 ® Robur
-
dle mého byl tento článek česky v rybářství
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 20:28 ® bubu reakce na …
-
Salmo1-na to že je to čech a ještě M.Čech,tak mu nerozumím ani slovo
reagovat)
- Sobota 17. listopadu 2007 ve 14:34 ® Salmo1 reakce na …
- reagovat
- Sobota 17. listopadu 2007 ve 13:36 ® jarryn21 reakce na …
-
Zauwiku néééé já ho tady u nás nechci.On se dá jíst?!No tak to by možná stačila na zredukování jeho stavu jen šikovná reklama.
reagovat).
- Pátek 16. listopadu 2007 ve 23:11 ® čabi
-
Viděl jsem na vlastní oči jak při vyplašení vyvrhl jeden mladej kormorán pět čerstvě ulovenejch ryb.Čtyři plotice 15–20cm a jednoho cejna přes dvacet čísel.Jsou to fakt děsný ku-vy.Nechápu proč není považován za lovnou zvěř,když se dá jíst…
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:09 ® Zauwi reakce na …
-
to jarryn21:hoj, Jardo, no vidíš tím se potvrdilo,jaká je ten kormorán ku*va, přece kvůli jednomu druhu nebude ohroženo dalších 20 ne?Nevim co je na tom pravdy ale, že prej sežere kilo ryb denně…Dokážeš si představit, že by zaparkoval u vás na řece..by tam na jaře nic nebylo..
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 20:30 ® Robur
-
právě na to jsem narážel, že biologové napsali, že nidko rozbor nedělal /minimálně v rybářství jsem jeden četl/ a dál se mně nechce věřit, že by predátor, který má křídla zůstával na vodě, kde má hlavně ježdíky a hrouzky. By byl blbej. Nechci to rozpitvávat, noviny si každý mohl koupit. Jen mně prostě připadalo, že si hrály na oběktivitu s čísly a údaji, které se jim hodily do krámu. Jetě je docela zajímavé, že mohli odstřelit 10 ptáků a dostali jen 7, z čehož byl jen jeden velký exemplář. To svědčí o tom, jak je kormorán odolný.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 20:20 ® Sander
-
Robur > myslím že podobný rozbor byl asi před rokem publikován v nějakém časopise, v článcích Martina Čecha. Každopádně něco podobného je velice obecná věc závislá na místních podmínkách. U nás by byl ježdík jen třeba tisícina procenta, jinde zase jinak. Tzn. tebou uvedená čísla mi vcelku nic neprozradí. Navíc Bůh ví jak to s tím výzkumem bylo, biology podmázli ocharanáři, kormoráni tedy obratem přesedlali na „bezcenné ryby“ a tudíž vlastně není důvod je jakkoliv eliminovat :o))
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 20:17 ® jarryn21 reakce na …
-
Nazdar Zauwiku.Ježdík žije stejně jako okoun.Akorát dorůstá menších rozměrů.Kdesi , kdysi jsem četl článek o přezimujícím kormoránu na našich vodách.Zjištovali z trusu čím se živí.Našli tam taky zbytky stičky kolem 50 i s twisterem.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 20:11 ® Robur
-
taky mě to překvapilo, defacto 46% jsou ryby dna
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 v 19:59 ® Zauwi reakce na …
-
ježdíka ani kormorána jim nezávidím,ale ten průzkum mě překvapil…, nevím kde žije ježdík,ale myslel jsem že to bude někde u dna..
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 v 19:48 ® Robur
-
Zauwi, tady je prostě vidět, jak se ti Pražáci mají dobře, i ježdíků maj nejvíc…
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 v 19:42 ® Zauwi
-
mě by zajímalo ,kde kormorán vyštrachá ježdíka , když už ho je pomálu… (a navíc v takovým množství…!)
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 v 19:37 ® Piranha
-
Je osklivej ptak co nas okrada o ulovky
reagovat