Vyhledávání
Pletenka na feedr
1.11.2007 | Robur | 5.921 zobrazení | 24 odpovědí
Otázka 1/ myslíte, že dát pletenku na feedr je dobrá volba Otázka 2/pokud chytáte na feedr s pletenkou: chci dát na feedr pletenku 12ku fireline, na feedr chytám tak 5 let zatím se silonem – stylem krmítko na konci a nad tím, ted směrem k prutu dva návazce, tuším se tomu říká balaton. Návazce drží na zarážce z izolepy, což asi na pletence nebude fungovat, tak co s tím? Jak to řešíte vy. Díky nebo jestli víte o nějakém odkazu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. prosince 2009 v 10:31 ® kubas reakce na …
-
osprey>
reagovatto bylo hódně dobrý
- Středa 23. prosince 2009 v 6:54 ® LuboO reakce na …
-
osprey>
reagovatDD
- Úterý 22. prosince 2009 ve 21:29 ® osprey reakce na …
-
tom_f> A teď zkus přesně a podrobně popsat, proč jsi měl pocit, že jsou na pletence špatně vidět záběry. Většina lidí ji totiž používá, protože je to s ní vidět líp.
Pokud chceš diskutovat, tak to proberem.
Pokud chceš prudit, garantuju ti, že nikdy nedokážeš psát tak rychle jako já mazat.
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 21:28 ® filip111 reakce na …
-
tom_f> taky by mě to zajímalo. Pletenka má přeci velmi malou, nebo žádnou průtažnost, takže na ní vidíš každej drbanec…
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 21:25 ® Robur reakce na …
-
tom_f> a proč si to myslíš?
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 ve 21:01 ® džigit reakce na …
-
tom_f> proč se se..š do každého fóra?Vždyť ani nevíš o co jde!!! :-/
reagovat - Úterý 22. prosince 2009 v 19:57 ® tom_f
-
zkoušel jsem to ale špatně to rozeznává zabery radši používám vlasce
reagovat - Sobota 8. března 2008 v 11:52 ® mirmen
-
používám pletenky maxifeeder ( od fy ZICO) nebo dyneema carp . Většinou 0,08 mm na cca 3,5 kg nosnosti nebo 0,12 na cca 5,5–6 kg nosnosti. Pokud to jde, tak chytám s bočním posezem ( i na řece). Nejčastěji chytám na paternoster nebo jednoduchou průběžnou montáž . Návazce většinou 0,12 mm ( 2 kg) nebo 0,14 mm ( 2,5 kg ) až 0,16mm na cca 3,5 kg … bez feeder gumy. Nápor na návazec řeším citlivějším nastavením brzdy ) FireLine mi přijde oproti běžným pletenkám příliš „drátovitá“ , víc chlupatí .Na feeder jsem ji taky zkoušel, ale na pletenku maxifeeder nemá.
reagovat - Sobota 8. března 2008 v 10:52 ® Robur
-
no tak jsem to vyzkoušel s rok starou pletenkou z vláčky a moc mě to neuspokojilo. Třeba to bylo tím, že byla lehce odrbaná, takže i navíjení bylo takové nepříjemné. U vláčáku, který má velká očka to nepoznáš, ale s feedr. očky to docela drncalo.
reagovat - Sobota 8. března 2008 ve 2:46 ® rgb23
-
Trošku se pokusím oživit tohle zajímave kontroverzní a zapomenuté téma, třeba se někdo přidá. Dle mých zkušeností… 1)Pletenka jako kmen na feeder je dobrá volba, pokud chytám velké ryby na větší vzdálenost na klidné vodě a nefouká. Monofil má sice větší průtažnost, ale při nahození vzduchem prosviští „přímo“ a snáze/rychleji se vypíná.
- návazce na pletenku dávám přes obratlík, který z obou stran fixuji na těsno bročky 0,1–0,5g = odstává jako nožička „Téčka“ od kmenu.
Do cca 20m odhozu na „menší ryby“ (akční rybolov – spousta záběrů plotic, perlínů, cejnů) používám jako kmen sufix 0,18 a návazec 0,12 –0,14 fluorcarbon. Na kapry a jinou havěť jako kmen firelinu 0,06, návazec 0,04mm čirá firelne
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 ve 20:23 @ Helle reakce na …
-
Tu pletenku používám, ale penost v uzlu není nic moc,ale jinak ostatní vlastnosti dobré.Na té „neviditelnosti“asi opravdu něco bude.Četnost záběrů je subjektivně vyšší než na silon.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 v 10:12 ® antony
-
A co ta nová, průhledná FL? Právě koketuju s myšlenkou si ji na jednu cívku namotat, ale šel bych asi tloušťky 0,06mm, dělá se i tušim 0,04mm.
reagovat - Sobota 3. listopadu 2007 ve 23:50 ® Rybar211
-
mam monofil a nehodlam to menit
reagovat - Sobota 3. listopadu 2007 v 18:18 ® Robur
-
jj. to jsi trefil, ta dvojitá smička nebo spíš uzvařené oko na konci, které se roztřihne a na jeden konec se dá krmelec a na druhý háček mně opravdu nějak uniká, vždy s na to chci zeptat a zapomínám, prostě z toho nějak nemůžu poznat co je kmen a co je ten „návazec“, ale nemusíte vysvětlovat, to chce vidět v praxi, jen je kuriozní, že na feedr chytám už 5 let a ještě to nevím
reagovat - Sobota 3. listopadu 2007 v 16:29 ® Prichy reakce na …
-
Kubajs: velice rezolutni, ani nevysvetlis proc? kua, tady uz to neni chytej, ale chytrej!
Robure, navazce na kmen (at je to cokoli) vazu na dvojitou smycku, verim , ze pokud treba nevis, nekdo kolem tebe urcite bude znat tento stary zpusob.
reagovat - Sobota 3. listopadu 2007 v 9:56 ® Kubajs
-
Robur:určitě monfil!
reagovat - Pátek 2. listopadu 2007 v 10:36 ® Prichy
-
30–40–50m proste kam jde nahodit, pletenka, daj se chytat i 6cm plotice…ale to spis jako rarita, jo, pletenku pouzivam, co se tyce ospreyova napadu, tak jsem to nezkousel, ted z fleku bych asi zaradil spis feeder gumu. Zel na feeder neni nejak cas, tak je to zatim v rovine teoreticke......jinak velke vzdalenosti pletenka ano
reagovat - Pátek 2. listopadu 2007 v 9:18 ® Robur
-
to ale chce nějakej super feeagle /čit fígl/na navázání
reagovat - Pátek 2. listopadu 2007 v 9:07 ® HaD
-
Mě osobně velmi nadchlo řešení ospreye při natáčení jeho DVD. Jednou z variant, jak zachovat a zkombinovat výhody vlasce a šňůry je lov se šňůrou a posledních cca 5 metrů je vlasec (něco jako mají kapraři šokovku). Zachová se tím pružnost sestavy a zvýší citlivost pro záběr. Velmi mě to zaujalo a určitě vyzkouším.
reagovat - Pátek 2. listopadu 2007 v 7:48 ® hajan
-
Taky jsem experimentoval s pletenkou, postupem času jsem se vrátil k monifilu. Při vzdálenostech na který chytám (15–20m) se mi neosvědčila. Podle mě má smysl pouze na větší vzdálenosti díky její neprůtažnosti, ke zvětšení citlivosti sestavy.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 22:11 ® Sander
-
Robur > samozřejmně že ne, ale lépe je to schováno za rouškou dna :o)
Jinak na ty návazce používám muškařské (nebo i kaprařské) kroužky, průměru asi 1mm. Sice na vlasec, ale celistvé kroužky pod 0.12FL zcela jistě neprdnou. Obratlík je zbytečně velká a nápadná věc na sestavě. Neřku-li rovnou dva kusy nad sebou.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 22:06 ® Robur
-
preferuji natočení bokem, ale i tak je jasné, že vodorovně /respektive dnorovně/ neleží
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 21:50 ® JarKoto
-
Tak tohle sem taky řešil… použij tropjcestný obratlíky – navíc se ti nebude kroutit vlasec! 100% funguje. No.. ale nakonec se skočil na průběžku
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 21:48 ® Sander
-
Otázku vhodnosti pletenky na feeder obecně přenechám někomu jinému, ale rád bych se zeptal na jednu věc – máš feeder bokem nebo špice míří k obloze? V případě toho balatonu bych řekl že pletenka směřující od krmítka směrem k hladině bude solidně nápadná.
reagovat