Chytej.cz

Pletenka na feedr necteno

1.11.2007 | Robur | 5.921 zobrazení | 24 odpovědí

Otázka 1/ myslíte, že dát pletenku na feedr je dobrá volba Otázka 2/pokud chytáte na feedr s pletenkou: chci dát na feedr pletenku 12ku fireline, na feedr chytám tak 5 let zatím se silonem – stylem krmítko na konci a nad tím, ted směrem k prutu dva návazce, tuším se tomu říká balaton. Návazce drží na zarážce z izolepy, což asi na pletence nebude fungovat, tak co s tím? Jak to řešíte vy. Díky nebo jestli víte o nějakém odkazu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 23. prosince 2009 v 10:31 ® kubas reakce na …
kubas

osprey> :-D to bylo hódně dobrý :-D

reagovat
Středa 23. prosince 2009 v 6:54 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> :-D DD

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 ve 21:29 ® osprey reakce na …
osprey

tom_f> A teď zkus přesně a podrobně popsat, proč jsi měl pocit, že jsou na pletence špatně vidět záběry. Většina lidí ji totiž používá, protože je to s ní vidět líp.

Pokud chceš diskutovat, tak to proberem.

Pokud chceš prudit, garantuju ti, že nikdy nedokážeš psát tak rychle jako já mazat.

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 ve 21:28 ® filip111 reakce na …
filip111

tom_f> taky by mě to zajímalo. Pletenka má přeci velmi malou, nebo žádnou průtažnost, takže na ní vidíš každej drbanec…

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 ve 21:25 ® Robur reakce na …
Robur

tom_f> a proč si to myslíš?

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 ve 21:01 ® džigit reakce na …

tom_f> proč se se..š do každého fóra?Vždyť ani nevíš o co jde!!! :-/

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 19:57 ® tom_f
tom_f

zkoušel jsem to ale špatně to rozeznává zabery radši používám vlasce

reagovat
Sobota 8. března 2008 v 11:52 ® mirmen

používám pletenky maxifeeder ( od fy ZICO) nebo dyneema carp . Většinou 0,08 mm na cca 3,5 kg nosnosti nebo 0,12 na cca 5,5–6 kg nosnosti. Pokud to jde, tak chytám s bočním posezem ( i na řece). Nejčastěji chytám na paternoster nebo jednoduchou průběžnou montáž . Návazce většinou 0,12 mm ( 2 kg) nebo 0,14 mm ( 2,5 kg ) až 0,16mm na cca 3,5 kg … bez feeder gumy. Nápor na návazec řeším citlivějším nastavením brzdy ) FireLine mi přijde oproti běžným pletenkám příliš „drátovitá“ , víc chlupatí .Na feeder jsem ji taky zkoušel, ale na pletenku maxifeeder nemá.

reagovat
Sobota 8. března 2008 v 10:52 ® Robur
Robur

no tak jsem to vyzkoušel s rok starou pletenkou z vláčky a moc mě to neuspokojilo. Třeba to bylo tím, že byla lehce odrbaná, takže i navíjení bylo takové nepříjemné. U vláčáku, který má velká očka to nepoznáš, ale s feedr. očky to docela drncalo.

reagovat
Sobota 8. března 2008 ve 2:46 ® rgb23
rgb23

Trošku se pokusím oživit tohle zajímave kontroverzní a zapomenuté téma, třeba se někdo přidá. Dle mých zkušeností… 1)Pletenka jako kmen na feeder je dobrá volba, pokud chytám velké ryby na větší vzdálenost na klidné vodě a nefouká. Monofil má sice větší průtažnost, ale při nahození vzduchem prosviští „přímo“ a snáze/rychleji se vypíná.

1. návazce na pletenku dávám přes obratlík, který z obou stran fixuji na těsno bročky 0,1–0,5g = odstává jako nožička „Téčka“ od kmenu.

Do cca 20m odhozu na „menší ryby“ (akční rybolov – spousta záběrů plotic, perlínů, cejnů) používám jako kmen sufix 0,18 a návazec 0,12 –0,14 fluorcarbon. Na kapry a jinou havěť jako kmen firelinu 0,06, návazec 0,04mm čirá firelne

reagovat
Úterý 20. listopadu 2007 ve 20:23 @ Helle reakce na …

Tu pletenku používám, ale penost v uzlu není nic moc,ale jinak ostatní vlastnosti dobré.Na té „neviditelnosti“asi opravdu něco bude.Četnost záběrů je subjektivně vyšší než na silon.

reagovat
Pondělí 5. listopadu 2007 v 10:12 ® antony

A co ta nová, průhledná FL? Právě koketuju s myšlenkou si ji na jednu cívku namotat, ale šel bych asi tloušťky 0,06mm, dělá se i tušim 0,04mm.

reagovat
Sobota 3. listopadu 2007 ve 23:50 ® Rybar211
Rybar211

mam monofil a nehodlam to menit

reagovat
Sobota 3. listopadu 2007 v 18:18 ® Robur
Robur

jj. to jsi trefil, ta dvojitá smička nebo spíš uzvařené oko na konci, které se roztřihne a na jeden konec se dá krmelec a na druhý háček mně opravdu nějak uniká, vždy s na to chci zeptat a zapomínám, prostě z toho nějak nemůžu poznat co je kmen a co je ten „návazec“, ale nemusíte vysvětlovat, to chce vidět v praxi, jen je kuriozní, že na feedr chytám už 5 let a ještě to nevím:-))

reagovat
Sobota 3. listopadu 2007 v 16:29 ® Prichy reakce na …
Prichy

Kubajs: velice rezolutni, ani nevysvetlis proc? kua, tady uz to neni chytej, ale chytrej!

Robure, navazce na kmen (at je to cokoli) vazu na dvojitou smycku, verim , ze pokud treba nevis, nekdo kolem tebe urcite bude znat tento stary zpusob.

reagovat
Sobota 3. listopadu 2007 v 9:56 ® Kubajs
Kubajs

Robur:určitě monfil!

reagovat
Pátek 2. listopadu 2007 v 10:36 ® Prichy
Prichy

30–40–50m proste kam jde nahodit, pletenka, daj se chytat i 6cm plotice…ale to spis jako rarita, jo, pletenku pouzivam, co se tyce ospreyova napadu, tak jsem to nezkousel, ted z fleku bych asi zaradil spis feeder gumu. Zel na feeder neni nejak cas, tak je to zatim v rovine teoreticke...­...jinak velke vzdalenosti pletenka ano

reagovat
Pátek 2. listopadu 2007 v 9:18 ® Robur
Robur

to ale chce nějakej super feeagle /čit fígl/na navázání

reagovat
Pátek 2. listopadu 2007 v 9:07 ® HaD
HaD

Mě osobně velmi nadchlo řešení ospreye při natáčení jeho DVD. Jednou z variant, jak zachovat a zkombinovat výhody vlasce a šňůry je lov se šňůrou a posledních cca 5 metrů je vlasec (něco jako mají kapraři šokovku). Zachová se tím pružnost sestavy a zvýší citlivost pro záběr. Velmi mě to zaujalo a určitě vyzkouším.

reagovat
Pátek 2. listopadu 2007 v 7:48 ® hajan

Taky jsem experimentoval s pletenkou, postupem času jsem se vrátil k monifilu. Při vzdálenostech na který chytám (15–20m) se mi neosvědčila. Podle mě má smysl pouze na větší vzdálenosti díky její neprůtažnosti, ke zvětšení citlivosti sestavy.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 22:11 ® Sander
Sander

Robur > samozřejmně že ne, ale lépe je to schováno za rouškou dna :o)

Jinak na ty návazce používám muškařské (nebo i kaprařské) kroužky, průměru asi 1mm. Sice na vlasec, ale celistvé kroužky pod 0.12FL zcela jistě neprdnou. Obratlík je zbytečně velká a nápadná věc na sestavě. Neřku-li rovnou dva kusy nad sebou.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 22:06 ® Robur
Robur

preferuji natočení bokem, ale i tak je jasné, že vodorovně /respektive dnorovně/ neleží

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 21:50 ® JarKoto

Tak tohle sem taky řešil… použij tropjcestný obratlíky – navíc se ti nebude kroutit vlasec! 100% funguje. No.. ale nakonec se skočil na průběžku :-)

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2007 ve 21:48 ® Sander
Sander

Otázku vhodnosti pletenky na feeder obecně přenechám někomu jinému, ale rád bych se zeptal na jednu věc – máš feeder bokem nebo špice míří k obloze? V případě toho balatonu bych řekl že pletenka směřující od krmítka směrem k hladině bude solidně nápadná.

reagovat