Vyhledávání
Kuchání kalamárů??
17.10.2007 | supi | 5.652 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím! Koupil jsem si zmražený kalamáry, nekuchané. Maj očíčka a tak. Chci se zeptat, jak se to kuchá? A je to nutné? Na co si dát pozor? Děkuji všem předem za jejich pomoc!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 18. října 2007 v 0:53 ® Toy
-
Je to poměrně jednoduché, nejdřív dvěmi prsty zasunutými do těla vyjmeš vnitřnosti spolu s oddělením hlavové části. Potom vypláchni tělo a zbav ho případných zbytků vnitřností a nakrájej na cca 4 cm široké proužky (při smažení vytvoří prstýnky). Dále odřízni těsně za hlavou vnitřnosti, otoč hlavu čelem k sobě a třemi prsty, mírným tlakem vyloupni „zobák“ stejně tak i oči. Po opláchnutí a naporcování chapadel dle velikosti se obalí v hladké mouce a osmaží se na prudkém oleji, solí se až po osmažení. Doba kdy jsou akorát se pozná tak, že chutí a konzistencí připomínají (tedy aspoň mě) smažený sýr. Hodně štěstí
reagovat